kapica
|
Morem se svoj loncek pristaviti. Vsak ima svoje mnenje in izkusnje, pa razlog zakaj kaj rece. Jaz sem slovenka, moj moz bosanec, rojen v Slov. in tam zivel in vse. V sloveniji ima samo starse, ostala druzina je v Bosni. Niti jaz niti on nisva verna, tako da ta tocka je pri nama najmanjsi problem. Najini otroci bojo sami vero izbirali, pravtako kateri jezik jim je bolj pri srcu, katero babico ali dedka bojo imeli raje. Poznali bojo pa vse, slovensko in bosansko, obe druzini, tete in strice, praznike, navade. S tastom in tasco je malokdo zadovoljen, vseeno a so slovenci al juznjaki, ali sploh kaj drugega. Midva problemov z starsi nisva imela nikoli , oboji so takoj videli da je to ljubezen in gotovo. Da bi kaj govorili kako naj zivima, nisva nikoli slisala z nobene strani. Tudi med sabo se dobro razumejo, spostujejo in si hodijo na obiske, tudi ce naju ni zraven, zivima namrec v tujini. Se pa se vedno kdo najde ki najini zvezi nasprotuje. Res je, da je treba za vsako stvar delati kompromise, vcasih en bolj, drugi manj, o vsaki stvari se je treba temeljito pogovoriti in najboljso moznost izbrati. Ampak v katerem zakonu pa tega ni? Jaz sem tudi veckrat mislila, joj, pa kaj ce bo cez dest let taksen in taksen, pa jaz mu bom podlozena in kaj jaz vsem se vse. Ma kaki, kateri slovenec pa mi npr. zagotavlja da cez deset let ne bo sedel doma brzposeln, zanemarjen, opit ali se sploh kaj. Je pa res da pa en njegov kolega , je pa cisto nasprotje. Pije, zena vse dela sama, v glavnem "tipicni" bosanec, kot se temu rece. Tako da narodnost res nima nic s tem, kaksen clovek je kdo, povsod so izjeme, kolko je slovencev nasilnih in alkoholikov in se kaj. Malo sem vse zmedeno napisala, ampak da so starsi oz. tasca taksni kot so , nima kaj z narodnostjo, temvec s tem, da so egoisti. Ne vem kako naj drugace recem ce starsi ne morejo pustiti svoje otroke da zivijo kot zelijo. Aja, pa glede priimka, pred poroko sem se pisala na -ic, tako da to res nima nic za pomenit, sedaj sem pa tudi na - ic.