lana38
|
Liona! Ne vem, če te bodo moje besede potolažile, ampak namenjene so temu, čeprav so verjetno bolj slaba tolažba. Če je šlo pri tvojem za kromosomske napake, je bolje da se ti je to zgodilo prej na začetku nosečnosti. In mislim da je tudi prav, da v takem primeru narava sama poskrbi za to. Ne morem ti povedati, kako je meni bilo hudo, ko so v 19. tednu nosečnosti odkrili, da ima moja kromosomsko napako-trisomija 21. Jaz sem se morala sama odločiti, da grem na prekinitav nosečnosti in kar nisem hotela verjeti, da se mi to dogaja. Mislila sem , da so se zmotili, da gre za neko napako pri rezultatu AC. Moja se je že premikala. Ne vem koliko krat sem takrat želela, da bi sama prej nehala migati in bi zaradi kromosomske napake, ki jo ima, sama od sebe odmrla. Pa ni. Zelo mi je bilo hudo. Komaj sem se pobrala. Punce na RR so mi bile pri tem v veliko pomoč. Nisem ravno oseba, ki bi odobravala prekinitve nosečnosti. Pa še tako pozno je že bilo vse skupaj. Potem pa sem morala še en cel teden čakati, da so mi tri različne komisije odobrile prekinitev nosečnosti. Tako da sem bila noseča že 20. tednov. sem morala dobesedno "roditi". Stvar ne izgleda kot splav, ker je plodek že pracej velik. Ko dobiš popadke, ga praktično "rodiš". Grozno. Tudi zdaj, ko razmišljam za nazaj, mislim da je res bolje, da narava opravi svoje na začetku nosečnosti. Čeprav je tudi to zelo hudo in ne želim, da se nam, ki si tako zelo želimo, to sploh dogaja, ampak verjami, da je bolje če se zgodi na začetku nosečnosti. Človek bi pomislil, da ni pravice na svetu, da se nam dogajajo takšne stvari. Zdaj boš nekaj časa videla okrog sebe same in vedno boš pomislila, zakaj pa jaz nimam te sreče. To je normalono. Tudi jaz jim še zdaj vsem zavidam. To so čustva, na katera pač nimamo vpliva. S časom pa bo bolje. Meni je zdaj že nekoliko lažje. Pozabila pa ne bom nikloi. Tudi če mi bo še uspelo zanositi in imeti zdravega , bo moja punčka vedno v mojih mislih. Samo bolečina bo manjša, če bom imela še enega otroka. No, saj imam že enega sina, starega 9 let. Ampak želja po še enem je zelo velika. Upam, da nem bo nekega dne vsem tukaj na RR uspelo, da bomo vesele in bomo imele zdrave . LP