|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
17.5.2006 8:57:15   
pikica*
Ojla vse skupaj!

Še nekaj glasu od meneuser posted image . Zdaj so bolj sončni dnevi in z Zojo ves čas šibamo okrog. Za vikende smo pa v glavnem itak na Dolenjskem in uživamo na zraku. No, danes bomo bolj doma, ker imam jaz za naredit neke službene zadeve in mi enostavno zmanjkuje časa.

Ja, ajdaN, jaz sem rekla, da pri nas dvojka bolj zaleže. Prej smo jedli že na 2h ali 2.5, zdaj smo pa zopet na normalnem ritmu - 4h. Pa tudi ponoči se je Zoja zbujala še eno dodatno rundo, zdaj je pa zopet na klasiki - nočnem bujenju okrog 4h zjutraj. Zvečer pa tudi jaz dodam en Plasmon piškotek v mleko. Ko vse skupaj sešteješ, očitno zaležeuser posted image .

Tašonka, jaz se te tudi spomnimuser posted image . Zapomnila sem si te pa zato, ker si rekla, da boš rodila v Brežicah, jaz pa drugače prihajam  bolj iz tistega konca (zdaj sicer že kar precej let živim v LJ, ampak ni variante, da bi se opredelila za Ljubljančankouser posted image ).

A ene že kar na morje odhajate? Blagor vamuser posted image . Mi gremo konec junija, potem pa še septembra. Upam pa, da vmes pade še kakšen podaljšan vikend ob morju.

Zdaj grem pa delat. Zoja je ravnokar zaspala in moram izkoristit tole urico. Uživajte!user posted image

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
17.5.2006 9:16:21   
tinkamiška
Hoj!

A ni bil danes še napovedan sonček?user posted image Pri nas je že čisto črno nebouser posted image

Naj prej Alenkici in njenemu Juretu vse najboljše za 4 meseceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ja čas res beži, še malo pa bo Iza stara 5 mesecevuser posted image

Lonja fino, da ste uživali na morjuuser posted image user posted image user posted image Mi že komaj čakamo, praviš, da se bo že dalo kopat? Jsz bom verjetno šla plavat v morje Iza se bo kopala v bazenčku, ati pa pred septemborm ne gre v morje user posted image

Tudi jst bom vzela kak dodatek zraven na morje, če bi slučajno zmanjkalo mleka, pa da ne bi blo kakšne panike, bojše, da sem pripravljena.

Le&Ta, ravno včeraj sem opazila kako mi letijo lasje venuser posted image , ampak jst sem mislila, da se to dogaja takoj po porodu in ne zdej, ko je že 5 mesecev mimouser posted image

Bobika mi imamo tudi bombažni klobuček in Ize nič ne moti ji je prav fino, ko ji sonček ne nagaja, tako, da ti tudi jst svetujem, da nabavite kakšnega za Manco.

Tašonka jst se te spomnim že od prej, sem bla bolj pri decemberčicah, se pa zelo doboro spomnim tvoje slikice ob imenu, ker je res lepauser posted image Se bomo pe zdej več pomenleuser posted image

Nemsis fino, da ste ugotovili, zakaj suha koža na prsih, pa upam, da boste zdej to težavo hitro odstraniliuser posted image

Hana, drogerija Biba je v nakupovalnem centru Seiersberg 3km pred Gradcem. Sej boš vidla odcep, če se boste peljali po avtocesti. Lahko greste prej v ta center pa potem v Ikeouser posted image

ajdaN sej sem tudi jst zato, da se otrok vozi v jajčki, samo je bilo res hudo in ni šlo drugače, pa še mudilo se nam je domov, ker smo bili pozni za spančkat in kopanje,...sej vem ni opravičila, samo moja pupa je tako zelo jokala in jst je ne morem pustit takeuser posted image

Ti verjamem, da si uživala v toplicahuser posted image Mi hodimo na plvalni tečaj 1x na teden in meni prav paše se namakat v topli vodici in plavat, se prav fino razgibamuser posted image

Tak, pri nas lijekot iz škafauser posted image pa še grmi, tako, da se bo Iza vrejetno vsak čas zbudila...

Lepo bodite!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
17.5.2006 10:31:13   
Anonimen
Živjo punce!

Se še jaz na hitro oglasim, preden se Lara zbudi.

Pri nas je za enkrat še sonček, nič ni videt da bi se kaj oblačilo, ampak malce piha. Upam, da bo zdržal. Ker je naša Lara kar cel popoldne na svežem zraku, pa ji ful paše, ker veliko spi.
Drugače pa nas je včeraj obiskala prtonažna sestra. Pa mi je rekla, ker naša veliko poliva, da je boljše če je večkrat in po malem. Ker imamo še vedno 6 obrokov, pa sem jo vprašala če je to uredu. Poje pa kar veliko od 120ml do 210ml.

LE&TE men tud ful izpadajo lasje. Se sploh ne upam počesat. Sem mojmu user posted image rekla, da se bom čist na kratk postrigla, da me ne bo groza vsakič, ko se bom počesala.

Enkrat je ena spraševala glede rolo senčnikov za v avto, imajo jih v Pikapolonici en pa stane 1.690 SIT. http://www.pikapolonica.com/shop/ Najde se pod otroško opremo - dodtaki, drobnarije.

Tinkamiška v bodoče jo rajši umiri tako, da greš v en drug prostor, kjer bosta same za ene deset minut. Če pa kakšen dan preskočite kopanje pa ne bo nič narobe.
Takrat se vedno rado kaj zgodi. Imam namreč prijateljico, ki ima sina starega 3 leta in pol. Pa ga samo enkrat v življenju ni privezala, pa točno takrat sta z očetom imela prometno nesrečo. Mali je bil takrat star 1 leto in 3 mesece. Je bil v komi in so mislili, da sploh ne bo preživel. Sedaj pa je zelo siten otrok, še ne hodi, ker ima probleme z ravnotežjem, ...user posted image

Nemsis konc meseca ali pa v začetku junija bom en dan v Trbovljah. Si za kakšno kavico. Sicer ne vem kok ti odgovarja, ker bom na nedeljo dol.

Punce a je kakšna za kavico drug teden v torek v Ljubljani.

Ovčka Naša Lara bo do 3. leta doma, če bo vse posreči, je babi že v penziji, pa jaz ostajam še doma.

Lepo se mejte.

< Sporočilo je popravil JanjaE -- 17.5.2006 10:35:09 >

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 1128
17.5.2006 11:04:08   
pikica*
JanjaE, jaz sem spraševala glede tistih rolojev za na okna. V tem času sem jih že našla in to ravno v Pikapolonici. Za vse tiste, ki jih nameravate kupiti pa samo komentar, da jih v trgovini ob vsaki pošiljki takoj zmanjka, zato je najboljše, da jih kar rezervirate. Jaz sem tako naredila in jih dobila že naslednji dan (sem imela ravno srečo,  da je takrat prišla pošiljka).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
17.5.2006 11:16:23   
Anonimen
Ojla

Pri nas se stanje glede alergije izboljšuje. Očitno je bil res korenček kriv. Mogoče smo ji ga dali prehitro. Zanimivo pa je to, da po Fruchtzwere pa ni bilo nobenih reakcij. Bomo še malce počakali s temi sokovi.

Drugače pa sem se morala sprijazniti s tem, da bo mlekec šel pa-pa user posted image user posted image user posted image user posted image . Zdi se mi čisto brezveze, da bi se sekirala, saj bi bilo mleka še manj ali pa da bi ji dajala tisto vodeno mleko, ko se itak nič ne naje.

Bomo sedaj videli, če bo prišla teta s Krvavca na obisk. Do sedaj je še ni bilo nič. Itak pa imam naslednji mesec pregled pri ginekologu, pa bomo videli na čem smo. Pa tolk luštn je bilo brez.

JanjaE, dej mi piši na privat glede tega, kdaj boš v našem koncu. Seveda se lahko zmenimo za kakšeno kavico ali pa sokec (glede na to, da jaz ne pijem kavice).

se beremo še kasneje

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1130
17.5.2006 13:50:48   
LE&TA
Kar ne morem verjet da se pogovarjate o dežju, v Postojni pa ful sonce, sam lih gledam pa se neki oblači, ampak tud piha tko da kr naj spiha te oblake!

K meni pa pride jutri patronažna, drug teden bom pa počasi začela dajat kak korenček pa jabolko, počasi in po malo!¨

Kam pošljem sonce??user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
17.5.2006 14:25:30   
gerbera
hojla
najprej en lep pozdravčekuser posted image  kako ste, mamike?moram povedat da smo komi učeri dobil internet zato mi je to še čist neznanouser posted image . zdele pa glih kufetkam in odkrivam lepoto interneta. mali david user posted image  pančka pa mam celo mal časa. sicer je zuni ful sonček pa upam da se hmal zbudi da greva NA SPREHOD!! user posted image kot bi mi bral misli. >ja ja, že grem<
dekleta, lp

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
17.5.2006 17:01:41   
Anonimen
samo na hitro za ovčko: 3. posvetovalnica; 6750g, 65 cm

se oglasim zvecer. Klara je po 2. cepljenju tako sitna, da nimam za drugega casa, kot samo zanjo!

lp

(odgovor članu gerbera)
  Neposredna povezava do sporočila: 1133
17.5.2006 18:13:42   
XXYY
O punce!

Končno da se vam lahko malo oglasim.

Sem zelo žalostna user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . Naš računalnik je v nedeljo umrl in zdaj smo trenutno brez računalnika. To pišem pri sosede. V nedeljo je moj user posted image  nekaj čistil računalnik (seveda s sesalcem-zelo pameten) in nam je crknil cel zadnji del računalnika (ne vem točno kako se mu že reče), ko je nanj vse prikopljen. Tako, da ne vem kdaj bomo to dobili in popravili računalnik. Tako, da me nekaj časa ne bo. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

Malo sem prebrala, kar ste vse napisale, samo malo na hitro. Zdaj ena je spraševala o suhi koži - najboljš ti bo namazat z Bepatnenom ali "riberdeminom" .

Naša Lara je že 2 dni nekaj tečna, verjetno so že zobje na višku. In popoldne je prava mora, tako je sitna, da jo z ničemer ne moreš pomiriti. No, malo se umiri, potem pa spet lajna. Zelo se slini. Kar dobi v roke, takoj nese v usta. Tako, da samo čakamo, kdaj bo prikukal na plano. Upam, da ne bo dolgo tako.

No, za enkrat naj bo to dovolj.

Se se še slišimo čim prej. Če ne takoj, pa takrat ko bomo zrihtali računalnik. Zelo vas bom pogrešala. Že zdaj 3 dni mi je bila muka, k nisem bila gor na RR-u. No, moram priznati, da sem se prav nalezla na ta RR.

Se čujemo. In lepo se imejte ppa bodite v cvetju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
17.5.2006 19:19:41   
*hana*
Tudi jaz javljam podatke današnjega pregleda: 5925g in 63,5 cm.user posted image  Nič ni premalo pridobila, fejst punca.

Pri nas pa je zaenkrat reakcija po drugem cepljenju spanje.........ko sva bile gotove ob 11h sva šle za dve uri na sprehod in je spančkala, po eni urci igranja je spet dve uri spala do 16h, potem je pojedla in malo pojokcala (mislim da jo malo boli mesto uboda, ker zajoka, če jo stisnem za nogico) in do sedaj spet spala. Upam, da bo noč tudi polna spanjauser posted image user posted image
Sem ravnokar govorila z mojo mami in je rekla, da sem jaz tudi po vsakem cepljenju ali pa kadar se me je lotevala kakšna bolezen samo spala in spala, tako da so takoj vedeli, da nisem "ta prava".

Aja, drugače pa sem rekla, da sem ji sedaj dala dva dni sokec od korenčka, pa mi je rekla, naj ne prehitevam in počakam vsaj do petega mesecauser posted image . Ah, midve bova nadaljevale z večernimi riževimi kosmički v mleko, drugo pa kakor nama bo pasalo.

Zdaj grem pa pospravit še od kosila, ker sem sedaj po dooooolgem času spala popoldne, in sicer kar dve uri skupaj s Hano......ma je pasalo.

čau

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
17.5.2006 21:45:00   
Anonimen
Ja, ljubi bog! Sem malo brskala po netu, glede teh cepljenj otrok, ker se mi malo čudno zdi, da so me pri zdravniku odpravili samo z neko zgibanko o cepljenjih. Meni je namreč dejstvo, da je pač otroka treba cepiti, premalo. Hočem vedeti, zakaj, kakšno cepivo dajo, kaj vsebuje in predvsem, kakšne so (lahko) posledice, saj vem, da gre pri cepljenju ravno za vnos bolezni-virusa proti kateremu se telo mora (naj bi se) boriti, da postane na to bolezen imuno. Kaj pa če se telo ne bori? Kaj če je otrokov imunski sistem oslabljen? Sem kar malo šokirana (seveda tudi zaskrbljena) ko sem prebrala tole:

http://www.kid-pina.si/~svod/Peklstroj.htm

Nočem, da bi me narobe razumele. Da vas strašim, ali kaj podobnega. Mogoče bi le katero utegnilo zanimat. Mogoče pa je to spet "nova kost za glodanje" (se pravi: nova debata).

Če katero zanima, je tukaj še ena debata o cepljenjih:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1142238206/28

(odgovor članu *hana*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1136
17.5.2006 22:51:32   
Nannn
Cau punce in user posted image

Madonca kok ste se razpisale user posted image  sem mogla kar cas vzet pa vse prebrat...taprave cveke user posted image

Pri nas se ne dogaja nic posebnega razen to da imamo jutri drugo cepljenje in me kar malo skrbi kako bomo prestali...me pa ze tudi zanima koliko kaj tehta nasa pupa ker je ze zeloooo tezka in bodo mami roke odpadle...kaksen dan je taka tecka da jo je treba skoz animirati in igrati klovna pa se to vcasih ni dosti...potem pa roke in je vse v redu user posted image  glede hranjenja pa se je nasa pupa zacela spet zbujati na dve uri in sem klicala pediatra pa pravi da naj probam zvecer dodati Aptamil user posted image  ampak zakaj ce imam dosti mleka?Pravi da ocitno ni dosti hranjlivo in nasa pupa rabi vec...sedaj zvecer dobi flasko cca.100ml in se podojim jo...neverjetno punca spi celo noc spet do 7 zjutraj se nahrani in spiva dalje do cca.9 user posted image user posted image  imamo pa en veeeelik problem ker jo Aptamil zapira...ne more in ne more kakati...vse smo ze sprobali in tudi svecke samo nocem da se jih navadi tako da to prakiciramo samo ko je res kriticno in je fuuul boga od napenjanja...smo pa probali zluftan Donat cca.5 ml in je uspelo pupa je kakala user posted image user posted image  drugace pa ne dajemo se nic drugega samo mleko...tako sem se odlocila da do cca.6 mesecev samo dojenje...potem pa cisto pocasi...ze komaj cakam da gremo na morje da uzivam v plavanju in druzbi mojih najblizjih user posted image  danes sem vplacala tudi Djerbo tako da se tudi tega ze zelo veselim...

A je bila ze katera v kaksnih termah ali bazenu z user posted image  ?Namrec mene zanima kaksen je postopek in kaj moram imeti vse sabo...pa kako jo oblecti in kaj ko pride iz vode...hmmmm mogoce kompliciram ampak nimam pojma kako pa kaj user posted image

Tasi dobrodosla pupa nazaj med januarcice user posted image  kje se ti potepas da te nikjer vec ni...se na user posted image  nismo uspele iti user posted image

Tudi meni izpadajo lasje se malo pa bom plesasta tako da LE&TA nic bat...in pravilno si se odlocila glede sluzbe user posted image user posted image  kdaj se kaj vidimo?Hodis po Lj pa nic ne poklices smotka user posted image

Sibam se malo prebrat po forumu...

Nocko vsem Nannn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
17.5.2006 23:11:09   
Anonimen
No, ker si ravno začela to debato caffee, naj jaz povem, da naše Špele ne bomo dali cepit. Sama sicer nisem hotela začenjat te teme, ker bo tole pomoje še ornk žolčna debata ratala in je to tema za fajn skregat se, ampak ker si jo že načela, pa povem to, da je ne damo cepit. Mene namreč noben ne bo za živo glavo prepričal, da bom s tem otroku koristila.
Je pa na svodu zanimivo in predvsem poučno branje.

Ker nimam veliko časa trenutno, danes se celo od doma javljam, naj dam samo par stvari v razmislek.
Npr., raziskave o "koristnosti in uspešnosti" cepiv oz. cepljenj financirajo farmacevtske družbe, ki cepiva izdelujejo. Le zakaj?
Z ljudmi, ki jih je strah, je lahko manipulirati. In seveda medicina in farmacija rada strašita z boleznimi.
Vem za mlado zdravnico in starejšega pedatra, ki sta proti cepljenju in trdita, da le-to ne samo, da ni učinkovito, temveč je tudi škodljivo. Seveda si ne drzneta javno izpostavljati, ker tvegata svoji službi in licenci.
Dejstvo, da je nekdo doktor medicine, še ne zagotavlja tega, da zna misliti s svojo glavo. To samo pomeni, da bolj kot drugi obvlada človeško telo in da se je pridno učil ter si zapomnil snov iz izpitne literature, ne zagotavlja pa, da je o njej kaj dosti kritično razmišljal.
Čisto za intermezzo, ste kdaj razmišljale o nesmiselni uporabi antibiotikov, ki jih marsikateri zdravnik preveč rad predpisuje?
Pa npr. vsebina domače lekarne. Veliko jih ima v njej recimo sirup za zbijanje vročine za dojenčke. Sama se bom raje poslužila naravnega zbijanja (kopanje v hladni kopeli, povijanje meč s hladnimi obkladki), ko bo seveda to res potrebno, ker vročine kar tako zbijat spet ni fajn, saj se takrat telo bori z boleznijo in mu tega ni pametno preveč preprečevati.
Pa še malo nazaj na cepljenje. Znano je, da so bolezni, ki veljajo za izkoreninjene ali skoraj izkoreninjene zaradi cepljenja, izginile ali drastično upadle marsikje, kjer sploh niso cepili ali pa kar nekaj časa pred uvedbo cepljenja. Sicer si pa lahko marsikaj preberete na svodu. Bolezni so upadle ali izginile predvsem zaradi boljših življenjskih razmer, zaradi boljše prehrane, higiene in centralne kurjave...
Seveda me je strah tudi bolezni, tako kot me je strah, da mi bo otroka povozil avto, da bo padla z drevesa, ko bo plezala gor itd. Pa verjamem, da ima za to zadnje več možnosti kot za prvo. Jaz ji bom imunski sistem raje krepila kot ga uničevala s cepivi.
Me zanima, koliko med vami je pred cepljenjem dobilo navodila o cepivu, da ste si lahko prebrale sestavo, indikacije, kontraindikacije, možne zaplete itd. Za veliko bolj nedolžna zdravila nam vtepajo v glavo, da moramo prebrati navodila in jih tudi preberemo. Jaz sem morala za cepivo posebej prositi, da mi je dala navodila, sicer jih ne bi dobila. In mi napisano ni čisto nič všeč.
Veliko otrok ima po cepljenju in zaradi cepljenja reakcijo, ki se staršem in zdravnikom ali ne zdi nič posebnega ali pa tega namenoma ne povežejo s cepljenjem, lahko pa tudi enostavno ne pomislijo na to, da bi lahko bilo vzrok cepljenje. In tukaj ne govorim samo o vročini. In marsikatera reakcija ni tako nedolžna, samo zdravniki marsikdaj v sprenevedanju iščejo vzroke drugje in trdijo, da so vzroki drugje.
Aja, pa v bistvu ne poskušam s tem nobene prepričat proti cepljenju, samo razmišljati in raziskovati tudi v tej smeri pa ne bi bilo slabo. Je npr. zanimivo, da smo (se mi zdi da) edina zahodnoevropska država, ki ima cepljenje obvezno. In to se med drugim tepe z ustavo, ki človeku zagotavlja, da nihče ne bo posegel v njegovo telo brez privolitve, če se ne gre za reševanje življenja. Jaz in še mnogo podobno mislečih staršev bi radi samo svobodo izbire. Kot jo imajo drugje, v bolj razvitih državah.

No, niti nisem bila tako kratka, pa vseeno kaj več še drugič. Sem pomoje kar zanetila iskrico, ki se bo razplamtela v velik ogenj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1138
17.5.2006 23:26:30   
Anonimen
Hej Nannn!user posted image  Doma mam grozno počasem internet, ampak dans sem si vzela čas in potrpljenje zanj, sicer se pa zdaj iz službe spet javljam, ker hodim 2x tedensko delat zvečer. Bova že našli enkrat čas za user posted image , ni vrag, da ne bi.user posted image

Veš s čim jaz delam Špeli adaptirano mleko, da je ne zapira in napenja več - naredim ji ga na bebi čaju, ki vsebuje janež in kumino in je super. Probaj.

Ja, lasje so pa tud men začel ful izpadat, pa sem že upala, da bom med srečnicami, ki ji ne bojo, ker so ostale že prej jamrale okrog tega, meni pa še niso izpadali. Na, zdej pa mam.user posted image

A je že katera dobila M? Jaz sem jo že, ko sem še dojila. Med čiščo in M sem imela se mi zdi da celo 1 mesec miru, si lahko mislite. Je pa ta M zdaj nenormalno močna in kake 3 dni daljša kot je bila prej. Zdaj 3 dni tako zelo krvavim, da si moram vsako uro do uro in pol menjat ta največje tampone ali pa vložke, sicer mi vse premoči. Pa te tri dni sem čisto švoh, vrti se mi, slabo mi je... Krivica!user posted image
Nič, men že učki skup lezejo. Se beremo. Nočko.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1139
18.5.2006 7:51:01   
AlenkaIST
Jutrooo user posted image

Komaj čakam, da mine še ta dan. Jutri gremo pa tudi mi mal na morje pogledat user posted imageLonja, se vidimo kaj na Krku!!

Smo pa tudi mi prešaltali na Comformill2. Nam je 1 zmanjkalo. Tudi jaz opažam, da ni stanje nič boljše, če ni celo še bolj lačna. Ne vem. Počakam še kak dan da se ulaufa pa bomo videli.
Mogoče bom pa kak piškotek dodala....

Letim na zajtrk predno me kaj zmoti user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
18.5.2006 8:22:58   
Emm
Živjo zakaj pa ne probate od Nestle BEBA.Jst sem svojemu začela dajati pri 3,5 mesecih in jo je super sprejel,pravzaprav je super napredoval in lepo rastel.No sedaj jih imama že 15 mesecev in te hrane ne jema đže od 10 meseca ampak nama je dobro služila.
Aja sory ker tako vskakujem v vaš pogovor,samo majhen nasvetek.Upam da ne motim.user posted image user posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
18.5.2006 8:56:12   
ajdaN
Hojla!

Se na hitrco oglasim preden se šefe zbudi. Dans je bla težka noč. Je jokal ob 11 pa ob pol polnoči, ob enih pa taaaaaaak zverinski jok, kot da ga iz kože dajem. Pol je pojedela pa zaspal do 4, pa ob pol petih spet jok... No zdej pa še zmerej spi. Sem mislila, da bo prej vstal ker je že ob enih jedel, pa nič. Meni je prav.

Da ne govorim o tem, da je moj vse to prespaluser posted image . Madona kako bi ga sam ponoči rihtal tudi ne vem!

Včerej je vstal šele 5 minutk čez desetouser posted image . Jaz pa zabijam čas na računalnikuuser posted image .

JanjaE hvala za pleničke (mal pozno ampak iz srcauser posted image ) - smo sprobali, pa ne vem a so premejhne al kaj, ampak naš jo ima po 1h na sred ritkeuser posted image . Kar nekako dol mu zleze. Tako da ne bojo prišle v poštev. Aja a tebi se zdi 6 obrokov velikouser posted image . Naš jih ima 7-8, izjemoma 6, če prespi celo noč. Tako da bo treba definitivno začet dodajat.

Nemsis ne bit žalostna, če ne bo mleka. Itak imaš user posted image  ful rada, pa se bosta na drugačen način crkljali. Čeprav men bi bilo tudi malo težko če bi bilo konec. AMpak šele zdaj ko sva se ulavfala. Je pa tudi flaško enostavno dat.

Gerbera tebi samo en lep pozdravček.

Ovčka, ko sem prebrala tvoj post, sem samo videla z rdečo umrl! Me je kr malo stisnilo! Ti pa pol žaluješ nad računalnikomuser posted image . Matr ne nas strašit. Je pa res kar malo odvisnost tole a ne?

Cepljenje - v debate se ne bom spuščala, vsaka ima pravico do svojega razmišljanja, naš bo cepljen, ostale pa po svoji vesti. Zrasl bojo pa vsi.

Nannn pri nas smo bili v toplicah pa nismo kej preveč kompliciral. Za mulca sem imela s sabp en bodi brez rokavov za na ležalnik, pa njegovo brisačo pa eno kopalno plenico. Ko smo prišli sem ga v garderobi slekla do bodija in nogavičk, potem pa z vozičkom notr. Na ležalniku sem ga preoblekla v bodi brez rokavov in potem je bil skoz v tem. Tistih 2x ko se je šel kopat sem mu dala gor kopalno pleničko, ko sva šla iz vode, je moj prinesel na rob bazena brisačo, da sem ga takoj zavila vanjo, pa na ležalnik se preoblečt. Potem pa v umivalnico pod tuš (oz. pod pipouser posted image  - to imajo malo čudno narejeno)

Ko smo šli domov, pa isti postopek. Na ležalniku je dobil gor bodi, ostalo smo oblekli v garderobi, pa za ven je dobil na glavo še kapco pa čez noge dekco. Prehladila ga nisva, tako da je bil zgleda ta "tretma" uredu. Upam, da sem ti kaj pomagala.

AlenkaIST pri nas 2 tudi nič bolj ne zaležeuser posted image . Kr neki! Al pa zgleda res rabi že gosto hrano. Moram dobit še tele piškotke, pa počas mu bom zvečer kar kašico na žlico probala. Pol bomo pa videli če bo kaj boljše.

Emm nč ne motiš, ti kar ulet če imaš kakšen pameten nasvet. Pri nas je navajen Aptamila tako da ga ne bom begala z drugim mlekom ker ga dobro prenaša. Itak je pa enih 60-70% še pri meni.

No babnice uživajte, jaz počakam mulčka da se zbudi potem pa na teren. Lep dan.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
18.5.2006 10:32:40   
*hana*
Oj,

ajdaN najina user posted image  pa sta usklajena. Pri nas je bilo danes ponoči zelo pestro, še nikoli takouser posted image .
Zaspala normalno ob 21h, kakor vedno. Ob 23h jok, dam dudo in spi dalje. Ob 24h spet jok, ji dam hrano, poje 80ml in spi dalje. Ob 1h jok, duda, spi. Ob 3h poje 120ml, ob 5h spet jok, pa ob 6h......približno na vsako uro, še dobro da je duda zalegla in takoj spala naprej.
Mislim, da jo je malo matralo po cepljenju, vročina 37,5, v bistvu nobene panike, samo ni bila ta prava.
No, upam, da smo dali to čez, ker danes je prav živahna in temperaturo ima 36,8, pa še apetit za dvauser posted image , tako da se ni za sekirat.

Zdaj pa ven na sončka.
Čau

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
18.5.2006 12:48:21   
Nannn
Hojla,

Se malo pa sibamo na cepljenje se prej pa da spet kaj napisem...Tasi a ti das namesto vode Bebe caj?Jaz sem dobila user posted image  ze drugi mesec po porodu in imam bolj mocno kot prej...se pa se kar ne upam uporabljati tampone tako da samo vlozke zaenkrat...

Glede kakanja pa ne vem kaj naj se probam...sedaj sem zacela uporabljati Comformil unga iz Muellerja ker je direkten uvoz iz Nemcije in seveda bolj kvaliteten kot ta iz Kolinske...saj tako sem dobila nasvet od dveh prijateljic...

ajdaN hvala za pomoc v bistvu ni nic posebnega tako da ze komaj cakamo da gremo za kaksen dan v Terme user posted image user posted image  prvic bo sel se user posted image  zraven potem bova pa tudi dopoldan hodili user posted image  aja a vsakic po kopanju treba user posted image  stusirat al kako?

Trenutno nasa pretepa igrace in se z njimi krega v igralnici tako da imam se pet minut fore user posted image user posted image

Lep dan Nannn user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
18.5.2006 13:26:36   
tinkamiška
Hoj!

Zdejle sem vas ap kr nekaj časa brala, ste pa res pridneuser posted image

Mi smo nazaj iz cepljenja, prestali smo ga brez joka in Iza je bioa pravi dobrovoljček. Tako kot zadnjič je po parih minutah zaspala, doma je imela napad smeha, pa spet nisem uspela naštimata kamere in je posnet!

Zdej je v svoji igralnici in bunka miško. Sempa za vsak slučaj nabavila calpol, če bi bilo hudo. Kaj pa vem mogoče sem starokopitna in se mi zdi cepljenje vredu, ker če otroček zboli za temi boleznimi, proti katerim je cepljen zna bit zlo hudo. Nisem pa strokovno podkovana, da bi lahko debatirala o stranskih učinkih in zakaj nekateri potem vseeno zbolijo,...seveda si želim, da bi blo z Izo vse vredu, da ji nebi z ničemer škodila in upam, da sem se odločila prav.

Se je pa danes ponoči tudi Iza zbujala vsako uro user posted image Zasplala je že ob 18.30 in se sicer zbudila šele ob 22.30, potem je pa ratala cela morija. Ne vem kaj je bilo, ampak noben položaj ji ni ustrezal, ne na boku, ne na hrbtu, zaspana je bla pa ko hudič in jedla kot zmešanauser posted image mogoče je blo pa kej v zraku, da so bli našiuser posted image tako nemirni.

Aja, niso pa Ize nič tehtali in nič izmerili, a to delajo vsako drugo posvetovalnico al kakouser posted image

Grem zdej kosilo pojest pa se potem še kej oglasim...

Uživajte sonček, vikend bo verjetno bolj žalosten-kar se vremena tiče.

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
18.5.2006 13:27:41   
LE&TA
Nannn, lahko bi se kej večkrat oglasla tle na RR, se bomo kej slišale al pa ti kej na ZS pišem. Drgač pa glede zaprtja ti svetujem isto kot Tašonka, naredi mleko na čajčku, tko so delali Aptamil tudi v bolnici, ker zapira, čaj pa odpira!!user posted image

me smo začele papat banano.....

Nadaljevanje kasneje, je sirena !!user posted image  Sorry

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
18.5.2006 14:11:02   
lumpy
Ahoj user posted image   in user posted image  !

Evo tudi mi smo bili dva dni nazaj stari 4 mesece, kako mine , ne moreš verjeti. Naši sveži podatki pa so:  6700g  in  68 cm.

Pri nas tudi že 1 teden uporabljamo Aptamil 2 in moram reči da zdrži približno enako kot z 1, jeva normalno na 4 ure, s tem da vmes dodava kašico dvakrat na dan, se pravi jeva ob 8 mleko, pa ob 10 kašico, pa ob 12 mleko, pa ob 16 mleko ( ker se zbudi lačen in ni šans da bi ga pripravila jesti kašico) pa potem ob 18 kašico in zvečer pred spanjem žitno kašico ali mlečni riž.

Glede cucljev, pri nas imamo 3 na flaški za mleko in tudi za čaj smo jo imeli, ta teden smo namreč začeli uporabljati magični lonček od 3 mescev naprej namesto flaške za čaj. Zvečer za kašico pa uporabljava pa nastavljivi cucelj od Aventa in jeva na III črticah.
Boge punce , ki se ubadate s user posted image  hemeroidi, upam da vse poštimate stvar tako da ne bo treba pod nož.

Lonja,
dobrodošli nazaj z dopusta, fajn si nam naredila lušte user posted image  . Ti, ti.
Prebrala sem da imate to nedeljo krst, daj poročaj kako se boste imeli , mi ga imamo pa  naslednjo nedeljo.  Kako sta pridne ker se še zdaj dojita, blagor vama.

Le - ta, Ajda N, Tinkamiška, Janja E
lasje tako izpadajo mi lasje da bom znorela, še dobro da imam vredu "čupo".
Ne samo da so krivi hormoni, ampak sedaj je tudi čas takšen, saj spomladi in jeseni bolj izpadajo lasje. Tudi to bo minilo brez skrbi.

Tašonka,
moj tudi noče jesti riževe kašice, sem mu najprej naredila sam riž, potem sem dodala pa sadje, najprej jabolko in naslednji dan banano, to namreč najbolj obožuje, pa vseeno ni hotel jesti, mu očitno ni všeč.  Mlečni riž od Milupe pa sicer vedno poje , ampak je ponoči po njej vedno lačen, ne zdrži do jutra, če mu dam pa žitno kašico z vanilijem pa ni blema, spimo do jutra.

Hana,
jaz hodim v Bipo v Pliberk in tam kupujem vse, kašice , Aptamil, plenice...Vidim pa da so ti punce že odgovorile kje je to v Grazu.

Tinkamiška,
pridružujem se mnenju ostalih glede tega da si imela ta malo med vožnjo v naročju, le pazi se, že tako prehitro karkoli pride in takrat ko najmanj pričakuješ, zakaj bi moglo biti huje, kot je lahko, če se že karkoli zgodi, pa upajmo da ne.

Janja e,
praviš da so ok tile senčniki v pikapolonici? Nisem vedela da obstajajo.

Ovčka,
čimprej oživi računačnik in ga spravi v pogon, Pogrešale te bomo user posted image

Emm,
vsako mnenje je dobrodošlo, saj se potem vsaka po svoje odloči.

Drugo cepljenje je tudi pri nas pred vrati, greva 1. jinuja, A se mi zdi ali imajo po drugi pikici več težav, kot pravite?? Glede cepljenja sta očitno dve skupini tiste ZA in tiste PROTI?!? Jaz sem za.

Uživajte lep dan, se še kaj beremo

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
18.5.2006 16:03:58   
LE&TA
Lumpy, ti si pa kr hitra, kašica in magični lonček.. Ne dohitevam niti v branju vsega !user posted image  A kašico daš na žlico? Kolko pa je daš? Kolko ml mleka mu pa delaš?
A dojiš?

Jst sm nekako začela s 4 obroki tud 5 kak dan, vmes dajem čaj, dopoldne pa bom začela dodajat kak nov okus, slučajno je bla to banana, ker sm jo jst jedla in me je Tinkara ful gledala pa sm ji en kolobarček pretlačla in dala na žličko. Drug teden bom pa isto s korenčkom al ga bom skuhala al pa s Power juicerjem nardila sok. Tko bom delala do 6 mesca, vsak teden en okus, pol pa kombinacija. Tko mi je patronažna svetovala, mi je pa dala še par stvari za prebrat, pa Paparico sm kupla, so not recepti, pa RR tudi kjer kej zveš , sploh izkušnje drugih.

Kako pa ste se ostale odločle?? Kako in kdaj boste začele?

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
18.5.2006 16:19:24   
alenkica
Mi smo pa zadnje čase zelo pridni za pit čaj. Spil bi ga kolikor ga vidi.

Seveda so zdaj že kar aktualne igrače, najraje pa mečka papir in tolče po njem.

Danes sem mu dala biškot za obliznit, pa ga je začel dudat, zraven pa je čudno gledal, češ, "zakaj pa nič ne priteče?"

Papamo tudi mi na vsake 2 - 3 ure, odvisno. Spi pa večkrat na dan po 45 min, razen če zaspi pri meni v postelji, takrat potegne tudi do dve uri.

Seveda pa imamo vsak večer budnico od 21 do 23. Noče in noče zaspat in grozno joče, pa ne vem kaj naredit.

Pri nas pa je bilo včeraj ful lepo sonce, danes je že malo slabše ampak brez dežja.

Lepo se imejte!

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
18.5.2006 16:31:56   
Anonimen
Joj, pa kje najdete čas, da se takole razpišete? Jz vam sploh ne morem sleditiuser posted image , tako da, če je bilo slučajno kako vprašanje namenjeno meni, brez zamere, ker nisem odgovorila, res se je preveč nabralo tega pisanja.

Drugače pa glede cepljenja. Tudi jaz se strinjam s tabo Tašonka, vendar bom jaz Klaro, kljub temu dala cepiti proti večini boleznim, ampak bom vedno zahtevala, da jo pred cepljenjem popolnoma pregledajo (kri, urin, test na alergije...), verjetno pa je ne bom dala cepit s cepivom proti ošpicam. To pa iz razloga, ker je od moje sosede sin verjetno (zdravniška stroka to vztrajno zanika-valda ne), zaradi tega cepljenja paraliziran, prikovan na invalidski voziček, ne more premikat ne rok, ne nog, ne govori...skratka, je velik revež. Starši pa tudi.

Zadnjič, ko sem bila tako pametna glede mlečnih formul 1 in 2, sem spet malo preštudirala tiste embalaže v Dm-ju (da so me prodajalke kar čudno gledale), in tudi zdravnica mi je potrdila, da je 2-ojka malenkost bolj hranljiva in da se po dopolnjenem 4. mesecu že prešalta iz 1-ke na 2-jko. Zdej smo tut pri nas na dvojki.user posted image Ampak nič dalj ne zaleže kot 1-ka. Je pa 100 sit ceneje!!!user posted image user posted image user posted image Gorenjka!user posted image user posted image user posted image

AjdaN; glede cuclja s spremenljivim pretokom-sem ga začela uporabljat ko sem nehala dojiti, ker sem se zavedala, da bo prec z dojenjem konec če bo super teklo po flaški. Ko sem še dojila sem uporabljala cuclja št.1 in 2-odvisno katera flaška je bila čista user posted image Pa je očitno tudi s tema dvema bolje špricalo kot iz dojkeuser posted image user posted image user posted image

Šibam zdej ven, na sonce!

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?