|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.5.2006 20:56:12   
Anonimen
Ovčka, mi smo imeli prvi pregled pri pediatru komaj 15.3. (v bistvu se lahko šteje pri 2 mesecih), čeprav je Špela rojena 21.1., tako da jo bojo zdaj pri 4 mesecih merili in tehtali šele tretjič. Porodne številke imaš, vmes manjka samo 57 cm in 4910 g, zadnje mere, ki jih imaš napisane, so pa od 26.4., ko se lahko šteje pri 3 mesecih. Pri enem mesecu magari črtico naredi, ker podatkov nimam. Pa hvala, ker si me uvrstila na seznam.user posted image

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 1101
13.5.2006 17:25:26   
LE&TA
HI!

Sm se odločla da ostanem doma in ne grem delat septembra, hvala za pomoč in nasvet pri odločitvi!!user posted image  Bom že pol kje dobila šiht, drgač pa šele septembra drugo leto, do takrat bom pa pri mami zaposlena na papirju da mi bo tekla delovna doba in bom lepo  z mojo punčko doma!

Danes sva z mojim šopingirala v LJ, si je mogu kupit ene hlače , srajčko in čevlje ker ma zagovor diplome, pol sm si pa tud jst kupla celo 2 majčki in ene hlače v H&M brez pomerit, pa so mi OK, še kake 2 kilce dol pa bojo fajn! Za Tinkaro sm pa spet nakupla kr neki stvari u H&M, ma je pa taka gužva da tud dihat ne moreš, kaj šele da bi čakala vrsto za pomerjat v kabinah! Majo pa fuul za tamale.
V Mullerju sm kupla plenice za probat njihove, in kaj vidim, Aptamil AR ki sem ga do zdej dobila samo v lekarni za 4300 sit, tam pa 2600 sit, me je skor na rit vrglo, kolko bi že pršparala če bi vedla, ampak dobro moja bejba mora jest. Sm pa dobila sam enga, včerej pa sm pri nas v lekarni kupla kar 2, tko da zdej mam zalogo!!
Tinkaro nama je čuvala moja mama, ma nisva bla lih sproščena ko sva šla in tud po trgovinah sva kupla sam tisto po kar sva šla in dalje! Pa ne da ji ne bi zaupala, ampak sva jo kar pogrešala, nekaj je manjkalo!!
Tako zdej sm vam natvezla.

Kar se tiče goste hrane, jst ji vsake tolko dam mal jabolka za pocuzat, pa banano smo že dve pikici probali, pride pa ta teden patronažna še mal o tem povedat, pol bom pa jabolčno čežano nardila, pa korenček... Bom kr počasi vsake tolko kej dala!! Po malo!

Ajd, januarčice, mejte se lepo in uživajte s svojimi sončki! Še dobro da ste tuki da vam lahko kej zatežim, ma se mi zdi da se mi je kamen odvalil od srca k sm mal razmislila o službi, pa z vami in z mamo sm mal podebatirala. Pa še mama mi je rekla da mi bo še kej dala če bom rabla, dnarja! V bistvu je to edino leto ko si lahko res samo z otrokom!!

Bejbe , se beremo!!user posted image user posted image user posted image

Je že cajt da grem dol z RR!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
13.5.2006 18:39:51   
lumpy
Tašonka,
pozdravljena , te pa res dolgo nič ni bilo, saj nismo pozabile nate.

Glede dodajanja hrane smo ugotovile da so res različna mnenja, tako pri nas , kot pri pediatrih...fajn je če imaš koga v takšni stroki da ti lahko svetuje. Zanimivo da so ti svetovali da začneš z rižem, mislim saj če pomisliš je res da je lahko prebavljiv in ni pogost alergen, meni so namreč svetovali da začnem z zelenjavo in nato sadjem. Zopet razlike, se pravi res najbolje kakor se vsaka sama odloči pa je.

Ma punce , če ne boste našle pri nas teh kašic bom pa jaz kaj skočila v Avstrijo pa vam jih pošljem, zdaj za našega malčka sem ravno danes naredila zalogo , pač pri meni mal traja ker nimam avta pa sem od drugih odvisna da pridem do Bipe  v Avstriji. Ampak če se ne motim je zadnjič ena napisla da se dobijo tudi pri nas, pa ne vem katera, mogoče je bila Rija ???

Alenkica,
nama so že  v mabulanti dali alkoholni  obkladek gor, in svetovali naj doma nadaljujeva s tem, ali pa dava gor jogurt, kislo smetano, v glavnem nekaj hladnega. Tako da mislim da tudi z domačim šnopsom ne bi bilo kaj narobe

Ovčka,
naš bo najprej v domačem varstvu pri prababici, do tretjega leta ( če bo prababica pri zdravju) potem bo pa v vsakem primeru šel v vrtec, če ne pa prej.

Le - ta,
čestitam za sprejeto težko in mislim da pravo rešitev.

Mi smo danes tudi bili v šopingu, smo šli kupit obleke za krst, ki se hitro približuje, potem smo pa še kupili nove dude za flaške , pa magični lonček, pa še par cunj, pa plenice, pa hrano...oooo je šlo denarja za našega korenjačka. Pa kaj moreš če je zanj ni nič hudo, mal se zamisliš pa hitro pozabiš.

Lepo se imejte pa se slišimo

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
13.5.2006 19:32:31   
AlenkaIST
čer

moram spet z eno roko pisat, tako da se ne user posted image . je mala našla škatlo bonbonov zdaj pa letijo vse naokoli.

smo pa imeli pestro noč. svakinja je rodila drugega otroka, fantka 2990kg in 50 cm user posted image user posted image user posted image  pravi pa da je bil ta porod mnogo hujši kot pa prvi user posted image

strinjam se da je fino če otrok sam zaspi v postelji. naša je že nekajkrat jokala v naročju, ko pa sem jo položila v posteljico je tisti moment zaspala.

bom končala ker je manjši problem pisat z levo roko,.....

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
13.5.2006 22:19:33   
mayflower
Joj, kako ste se razpisale, vas sploh ne morem dohajat, kr mam tolk dela s ta malimuser posted image .
Sva še vedno prehlajena (skor 2 meseca) in greva v ponedeljek nazaj pediatru (smo bili že4x-pa vedno slišmo, da je samo navaden prehlad)!
Glede uvajanja goste hrane-ogromno je odvisno od otroka samega. Ker je moj tako velik (v razvojni so mi rekli, da je ne samo velik marveč tudi gibalno razvit za starost 6m), so mi v posvetovalnici predlagali naj postopoma začnem uvajat gosto hrano. Tako mi je rekla med. sestra, ki ima vsaj 6 križev: na začetku naj mu dajam za poskusit sadje (banano, jabolko,...-kar ne napenja in ni alergeno-npr.jagode!), da se bo navadil novih okusov. Šele pri starosti 4,5 m lahko začnem uvajat kako kašico, npr. riževo (brez glutena-nevarno zarad alergije). Očitno mojemu user posted image moje mleko ne zadošča več, ker se ponoči zbuja vsaki 2 uriuser posted image . V posvetovalnici so mi rekli, naj začnem zvečer dodajat adaptirano mleko, ki ga pa mali vragec noče piti! Očitno je že pozabil, da ga je pil prva dva meseca svojega življenja. No, sem pa tudi jst že nabavla dve kašici, pa iščem čim več informacij o uvajanju goste hrane, ker nimam pojmauser posted image .
Ovčka: hvala za čestitke!
Lepo se imejte

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
14.5.2006 8:27:34   
lumpy
Dobro jutro,

še spite ? Kako vam je lepo , naš korenjaček je vstal ob 7, ker ga je jezil, nosek, potem pa ni hotel več spati.

Mayflower,
tako dolgo praviš da traja prehlad pri vama, midva sva namreč tud kar lepo prehlajena, sva tudi že šla prejšnji teden k zdravniku pa je samo prehlad, me je pa opozorila da bo dolgo trajalo preden bo to prišlo ven.

Lep dan vam želim, kljub kislem vremenu

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
14.5.2006 8:54:41   
tinkamiška
Hojla!

Vam zdejle na brzino pišem, ker pol spet ne vem, če mi bo zneslouser posted image

Torej, malo sem premišljevala o spanju naše Ize in prav zaprav ni take panike, ker v bistvu se vedno, ko jo dam v postlco zbudi in pogleda okoli sebe in lepo zaspančka. A to pomeni, da sama zaspi? Je pa res, da jo vedno prej podojim.

Je pa Iza vedno večji dobrovoljček, večino dneva se presmeji in šarmira vse okoli sebe. Le kadar je zaspana ali lačna je tečka, pa še takrat je taka lušna tečkauser posted image

Smo pa imeli včeraj en tak hud trenutek, smo bili na vikendu in so bili tam še nečakinja in brat in njegova žena in nečakinja(stara skoraj 3 leta) je vriskala in divjala in se režala in Iza se je začela jokat. Potem smo se na brzino poslovili, ker smo se malo prej začeli odpravljat in je bilo prepozno. Iza je v avtu začela tako jokat, da se je meni kr srce paralo, prav kričala je in sem jo imela celo pot do doma v naročju ker je še v spanju hlipalauser posted image Res je, da je bila zaspana, da ni cel dan kakala in verjetno je bilo tisto vriskanje samo še pika na i. Mi je bilo tako hudo. Potem je bila pa doma že vredu, čeprav se je, ko sem jo dala spat čez pol ure zbudila in sem jo morala pocartat, da je zaspala nazaj.

Mi imamo v četrtek drugo cepljenje in bom pediatrinjo malo povprašala kaj vzet od lekarne za Izo na morje in kako mi kaj svetujejo z uvajanjem goste hrane. Kak dan se zgodi, da mam manj mleka in me kr panika zagrabi, potem se panaslednji dan proizvodnja povečauser posted image

Zadnjič sem kupila v Mullerju njihove pleničke in so res fajn, ker imajo gimico spredaj, zadaj in še tisti zavihki, ki se zalepijo so elastični. Je pa drekec tudi prilezel ven, ampak je iza nardila takrat res ornk porcijo

Le&ta, ti kr uživaj z svojouser posted image , če le imaš možnost. Tudi jst bom čas izkoristila kar se da. Nisem zaposlena in bom poskusila bi čim dlje s svojouser posted image , bi jo rada dala v vrtec nekje pri 3 letih in upam, da bo tudi babi in stara mama kasneje popazila na njo. Ker dinarčki am bojo res prav prišli. Dokler bo pašlo bom pa s svojo Izo.

Aja moj možek ima tudi zagovor diplome, pa bova tudi morala nekaj malega nabavit za oblečt...

še 14 dni in gremo na morje!!!user posted image user posted image user posted image

Punce in vašiuser posted image lepo se imejte in upam, da vas danes še uspem prebrat!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
14.5.2006 11:04:31   
Anonimen
Dobro jutro

Tolk, da se še jaz malo javim, dokler je Klavdija tako pridna v ležalniku.

Res ste pridne s pisanjem, sem tudi jaz imela kar nekaj dela, da sem vse prebrala.

No, pri nas je novega to, da bom verjetno morala v bližnji prihodnosti na operacijo hemeroidov, ki so mi ostali od poroda.  user posted image  Smo probali vse živo že, pa nič ne pomaga. Bomo videli kaj bo. Mene je osebno kar malo strah, ker vem, da ni ravno prijetno zdravljenje potem. Je pred 3 leti šla moja mama in vem kakšne so izkušnje potem.

Drugače pa je naša Klavdija odkrila svoje nogice. In to se je zgodilo včeraj med previjanjem. Sedaj ko se previjava, vedno opazuje nogice in se jih dotika.

Druga stvar za katero mi je zelo hudo, je ta, da mi bo verjetno zmanjkalo mleka. Danes, ko sem si ga zjutraj črpala (ker je oči Klavdijo nahranil z mlekom, ki sem ga imela v hladilniku) je bilo tako vodeno in zelenkasto. Mislim, da se moja mlekarna zapira, pa čeprav sem jo zadnje dni večkrat pristavljala k prsim. Očitno ni pomagalo nič. user posted image user posted image user posted image

Spimo še vedno celo noč. Klavdija si je celo uro spanja prestavila. Prej je zaspala ob pol desetih, sedaj jo pa zmanjka že ob pol devetih ali devetih. In spi tja do šestih, sedmih. Redke so noči, ko se zbudi okrog štirih. Ravno pred dvema dnevoma mi je to naredila, po enem mesecu spanja čez celo noč.

Zobki nam še vedno nagajajo. Klavdija si še vedno rine rokice v usta. Pa tudi ob mojo roko se drgne. Sicer pa čakamo, kdaj bo prvi zobek pogledal na prosto. Mi je pa tudi začela sesati palec.

No, sedaj pa moram letet. Očitno ležalnik ni več zanimiv.

Aja, še to sem vas mislila vprašat - s čim naj ji namažem kožo na prsih, ker ima zelo zelo suho, včasih pa tudi že kar rdečo. Zanimivo je to, da je to samo na prsih in nikjer drugje. Sem že pomislila na kakšno alergijo, pa mi je čudno to, da je samo tam koža suha.

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 1108
14.5.2006 12:26:27   
tinkamiška
Nemsis!

Ti hitro odgovorim, preden gremo k stari mami...

Nam so že v materinski šoli povedali, da naj ne gledamo barve in gostote mleka, ker se ta spreminja glede na otrokove potrebe. Zato po mojem tale tvoja barva in da je mlekec bolj redek ne pomeni, da ga boš izgubila.
Tudi pri meni se barva spreminja od rumenkaste do bele in skoraj prozorne, pa ga imam še vedno dovolj in se z Izo izključno dojiva.

Če se ti zdi, pa si skuhaj sezamov čaj, sej smo o tem že pisale. Meni vedno pomaga, ga pa spijem tudi po tri šačce na dan, kadar me zagrabi panika, da bo mlekca zmanjkalouser posted image

Ja, pa res hudo, da boš morala na operacijouser posted image Ti hemeroidi so res hudič, jst sem jih mela čisto malo pa je bilo že to hudo in me je blo prav strah, da se mi ne bodo popravili...Držim pesti, da se bo vse lepo uredilouser posted image

Tak zdej se pa moram it uredit, Iza še spančka(popoldanski spanec), potem pa šibamo...

Lepo se imejte pupe!

Tinka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
14.5.2006 12:30:04   
tinkamiška
aja, še za suho kožo sem ti hotela napisat...

vseeno malo preštudiraj glede alergije, ker ni nujno, da bi imela reakcijo po celem telesu, nekaterim se naredijo lišajčki samo po glavi,...bi pa najprej poskusila mazat z olivnim oljem, ki se kupi v lekarni in če ne bi bilo boljše, bi šla pokazat pediatru. Sej veš boljše, da rečejo, da ni nič kot pa da bi se izkazalo, da je kakšna alergija, ko bi blo že hodo...

pa-pa

Tinka

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
14.5.2006 13:28:02   
lumpy
Nemsis,

če je samo koža zelo suha, bi jaz mazala kar z Riboderminom ali pa Bepanten mazilom , sta najboljši ( vsaj po mojih izkušnjah) za takšne zadeve.

Alergija, tudi to je možno. A že dodajaš kaj goste hrane? Ali pa sta menjali kakšno milo ? Ali si začela uporabljati mehčalec?...

Malo razmisli o tem, pa mogoče najdeš odgovor, lahko pa da je res samo suha koža, kar sploh ni čudno ko imamo tako suh zrak v stanovanjih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
14.5.2006 21:13:05   
LE&TA
Nemsis, tud jst ti predlagam kr Ribodermin, je masten in meni je bil fajn, zdej jo več ne mažem s tem , sm jo pa kr dolgo.

Tinkamiška, pol bomo pa skupi nazdravljali! Midva sva kupovala v Modiani za oblečt za zagovor diplome in majo ful lepe stvari, če ne vesta kam po nakupih!! Predlog!user posted image

Naša pupa je bla dans mal tečkana, morda luna vpliva!! Sva jo prej skopala, je pojedla komej komej in zaspala po kupčku. Tko da mam čas za RR! Da mal počekiram. Nama je končno uspelo posnet njen smeh, prej je vedno vidla da snemam in je ratala resna, tko da sva jo mal na skrito!!user posted image

Mirno noč, pa se jutri spet beremo!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
14.5.2006 22:22:01   
bobika
Pozdravljene!

Že par dni nameravm pisti, pa vedno nekaj vmes pride. Sedaj pa mislim, da mi bo uspelo, saj imam mir.

Nisem pričakovala, da boste tak močno udarle na debato o dodajanju goste hrane. Mislim, da je bilo že veliko napisano o tem kdaj in kako začeti, tak, da ne bom komentirala več. Vsaka zase ve kaj je dobro in kako bo hranila svojega malčka in vsak ima po svoje prav. Eni poslušamo pediatre, ki pa tudi sami niso enotnega mnenja. Verjamem pa da bodo vsi zrasli v zdrave otrokece in potem v odrasle ljudi.

Danes je tudi Manca bila bolj tečna. Že včeraj je začela. Zvečer full dolgo ni mogla zaspati, ker jo je tak močno zvijalo. Danes pa je zaspala že ob sedmih. Popoldan smo bili pri babici in ker so podrli njen ritem je bila že full utrujena. Večer je daljši in prav fajn, ko je zunaj že tak hito bila tema in dež.

Še vedno se ubadamo z njenim kakanjem. Zopet je že pet dni odkar ni kakala. Ne vem, če bi kaj pomagalo glede moje prehrane. Drugače imam jaz urejeno prebavo. Manci pa tudi dajem veliko za piti in delam masaže in kopeli po navodilih pediatrinje in nič ne pomaga. Ima katera kakšen nasvet?

V petek sma bile pri prababici in Manca se je začela full jokati ko jo je babica vzela v roke. Potolažla se je komaj ko sem jo v roke vzela jaz. Pravtako je bilo pri drugi babici. Kak jo je nagovorila je planla v jok. Kaj mislite, da že tako dobro pozna oz. nepozna ljudi okoli sebe? Se vašim tudi to dogaja?

Nabavili smo kengoruja in  njim šli do trgovine. Manca je uživala v njem. Razen sonček jo je malo motil.
Kako bi rešili ta problem s senčko pri nošenju s kengorujem? Saj hodim po senci, če se le da. Ampak ponekod ni druge možnosti, kot, da malo sonček posije.
Še eno vpršanje imam. Kako zaščititi dojenčaka proti klopom? Mi smo doma na območju, kjer je največ klopov. Zelo me skrbi, da ga ne bi Manca kje staknila. Mene imajo full radi. Saj ni nujno da smo na travniku in v gozdu, jaz sem ga dobila sred zime, ko niti blizo gozda nisem bila.

Oteklina po cepljenju: Nam je pediatrinja rekla, da naj damo obkladek iz kamilčk.

Se beremo jutri. Trenutno se nič več ne spomnim kaj bi pisala.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
14.5.2006 23:42:17   
srečica
POzdravljene,

da se še jaz malo javim. Moram povedat, da  nama ponovno dojenje lepo uspeva. Ni več problema, se je splačalo potrudit. Danes sem mu sicer zdaj zvečer še naredila malo APptamila, ker je bil še lačen. A veste koliko tehtajo vaši sončkki? Jaz sem ga tehtala pa se mi zdi, da 6200 g. A je to premalo za 4 mesece?

Nemsiss, da povej malo glede hemoroidov. Jaz jih tudi imam že 3 mesece in mi izginejo pa spet pridejo. Do zdaj sem poskusila s kremo pa je malo pomagalo a kaj ko se tako hitro pojavijo nazaj. Pa tako grozno boli ko grem na wc. Drugače pa me ne boli. A si bila pri zdravniku? So te kaj zdravili in ne pomaga?
Še ima katera druga izkušnje s temi presnetimi hemoroidi?

Nič grem počasi ajat, ker sem že čist zanič.

Lepo se imejte in se jutri spet slišimo.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
15.5.2006 10:24:10   
AlenkaIST
Daaaan!

Kje pa ste? Mi smo že kavico spili, zdaj pa Sara spet pančka.

Glde suhe kože na prsih: Jaz sem to opazila na zapestju ene roke. Takrat sem jo kar malo s hladilno namazala. Je pomagalo. Ampak je bila dosti manjša površina kot pa so prsi.

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
15.5.2006 16:22:58   
mayflower
Mi smo od zdravnika in smo dobili za naš trdovraten prehlad anrtibiotik in kapljice za čiščenje noska.
Ker se že cel teden zbujamo na tri ure ponoči za hranjenje (mam prou rdeče oči), jutri definitivno probam s kašico. V posvetovalnici so mi svetovali dodatek aptamila, pa ga mali user posted image noče.Upam, da nam bo tridnevna terapija končno pomagala.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
15.5.2006 21:17:44   
lumpy
Bobika,
pa še kako dobro naši malčki ločijo poznane obraze in obraze , ki so jim tuji, prav tako prepoznavajo po glasu.
Če je tako odreagirala ti predlagam da jo čim več tudi ko ni potrebno iz tvojestrani daš za kakšno uro eni babici pa drugi...našega že od začetka damo vsak vikend za kakšno urico , dve stran da se je navadil in sedaj ni problemov.. Začni s tem čimprej , če ne bo zmeraj huje, čeprav je na začetku zelo težko se ločit od naših mačkov pa se potem navadiš , če veš da so v dobrih rokah, nam bo pa potem lažje.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
16.5.2006 8:55:29   
Anonimen
Ojla

No, mi smo ugotovili zakaj je bila takšna koža na prsih. Na koncu je bila po celem prsnem košu, malo po rokicah in pa po hrbtu. Verjetno je res šlo za alergijo. Dali smo ji namreč probat frutek (jabolko, korenček). Očitno ji še ne odgovarja. Danes je stanje že boljše, tako da verjetno to bilo krivo.

Srečica kaj naj ti napišem glede teh user posted image  hemeroidov? Pri zdavniku še nisem bila. Trenutno je stanje boljše. Sem se malo namakala v kamilicah in mazala s kremo. Drugače pa je tudi mene bolelo ko sem šla na WC. Če me bo še tako bolelo, bo res treba na operacijo. Ampak jaz pravim naj sedaj počaka še malce, ker imamo naslednji mesec krst.

No, sedaj pa grem še malo ven na sončka.

Se beremo še kasneje

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1118
16.5.2006 16:34:18   
LE&TA
Na kratko se javim, ker me Tionkara čaka lačna. V glavnem , sm še ena s hemeroidi. Če se še spomnete kako sm jamrala pred porodom, po porodu zatišje, zdej pa spet, ampak niso boleči in so čist majhni, tko da mažem s Faktujem in uporablkjam robčke za hemeroide po vsaki veliki potrebi, pa ko namažem s kremo si not porinem, upam da ne bo kej več ratalo iz tega, sploh pa da bi blo treba it na operacijo, upam da se boste pocajtale brez operacije!!

Lepo bodte pa se beremo!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
16.5.2006 17:16:08   
alenkica
No, tudi mi smo sprobali malo drugih "jedi". Dala sem  mu sladoled, ki ga je zelo rad pokusil, pa jogurt in juho sem mu dala na dudico. Mi je to svetovala mama, da mu dam za pokušat čimveč stvari, da se navadi na okus.
Ponoči kar lepo spimo od 23 do 6.30 zjutraj. Podnevi pa večkrat po eno uro.

Je pa tudi naš stalno dobre volje. Samo smeje se in se pogovarja z nami.

Naš pa nima problemov z ljudmi, ki jih malo vidi, ker smo že od rojstva 4 dni pri enih starih starših, 3 pa pri meni. Tako da joka zaenkrat še ni bilo.

Lepo se imejte!

P.S.: JURE IMA DANES ŽE 4 MESECE. Kako čas hitro beži! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
16.5.2006 21:26:39   
lonja
Hojla dekletca in user posted image ,

mi smo nazaj z morja. Smo imeli skoz sončka in bilo je res fino. Smo bili na krku, kjer imamo v campu Glavotok prikolico. Ajda je full uživala, čeprav sem se malo bala, kako bo. Pa je že prvo noč fajn prespala, sva ji naredila tako fino posteljico, pa seveda mojo pižamo za zraven in je blo. Še podnevi mi je skoraj vsak dan spala dvakrat po dve uri. Veliko smo se spehajali, saj za kopanje voda še ni bila primerna. So pa domačini rekli, da še nekaj dni, pa se bo tudi že v morju možno namočiti, tako da Tinkamiška ste izbrali pravi termin. 

Ker imamo v nedeljo krst, smo se sedaj malo vrnili domov, saj moram malo v šoping. Po krstu pa se bomo verjetno spet malo vrnili na morje, saj ima naš user posted image  še skoraj ves lanski dopust, ki ga mora porabit. Je tko super, ko smo lahko skupaj.

Mi se zaenkrat še vedno le dojimo. Seveda me je takole, ko kam gremo, kar malo strah, da mi zmanjka mleka in imam dve vrečki aptamila kar tako s seboj. No, pa ga na srečo še nisem rabila. Je Ajda zgleda čist zadovoljna z mojim mlekcom.

Se je pa začela punca na veliko pogovarjat, zjutraj se je sposobna tudi po pol ure sama s seboj pogovarjati, pa kar tko nekaj poje zraven. Zgleda da bo za razliko od naju z user posted image  imela celo posluh.

No, zdej mi pa že oči skupaj lezejo, moram pod tuš, pol pa mižat, kaj pa vem, kakšno presenečenje me čaka danes ponoči.

Lahko noč sončkom in seveda vsem vam.

lonja user posted image in Ajda user posted image

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
16.5.2006 22:00:05   
LE&TA
Neki me zanima, a vam kej izpadajo lasje?? Jst bom hmal plešasta, mi ful izpadajo!!user posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
16.5.2006 22:35:15   
Anonimen
Bobika, daj Manci nabavi en bombažen klobuček, ki ima malo širše krajce, da ji bo čez cel obraz delal senčko, pa boste komot hodili s kengurujčkom tudi po soncu.
Če pa lahko dojenčke s čim namažeš proti klopom ali pa recimo komarjem, pa ne vem, kaj bi bilo takega. Vprašaj v lekarni. Ampak glede na to, da otrok ne hodi po tleh, klopi so pa v podrastju, dvomim, da bi ga lahko dobila. Vseeno pa jo obleči v dolge rokave, pa hlačnice ji za štunfke zatlači, v svetla oblačila jo obleči in seveda vsak dan dobro preglej, da ni kakega fasala - tako, za vsak slučaj. Če jo imaš pa v vozičku, si pa nabavi mrežo proti mrčesu, da ga prekriješ.

Lumpy, vsaj ena se me je spomnila!user posted image  Glede rižolinota pa - saj načeloma skoraj sovpada uvajanje riževe kašice in sadja in zelenjave (kako jabolko in korenček), samo naj bi kao najprej začela s tem, da zgostim mleko z rižolinotom, potem pa čez dva, tri dni kak korenček ali jabolko... No, saj bomo še malo počakali, ampak bom pa začela z riževo kašico. Pa saj dvomim, da ji bo všeč. Je baje ful zanič.user posted image

Nemsis, sicer vidim, da ste že nekaj pogruntali, od česa bi lahko bila suha koža na prsih, ampak če še vedno iščeš nasvet, s čim namazat, probaj z aloe vero, po možnosti tisto, ki ima dodatek čajevca (od Esi). Je čisto nealergena. Lahko pa to aloe vero zmešaš s kakšnim ognjičevim oljčkom, pomoje je še najboljši od Welede, mogoče je pa še kak boljši, samo se zdaj ne spomnim, in to namažeš. Lahko pa tud Bepanthen, samo se mi zdi prva varianta bolj naravna.

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1123
17.5.2006 7:45:31   
*hana*
Oj!
Po dolgem času se malo oglasim.
Pri nas je zdaj hranjenje v redu, smo spet ujeli točen ritem (na 4 ure), tako da vsaj vem, kdaj pričakovat lakoto. Poje pa od 100-120. Sem pa začela prejšnji teden v zadnji (prva dva dni v predzadnji) obrok dodajat pol, potem pa celega Plasmon piškotek. Stanje ponoči se je malo izboljšalo, ampak še vedno obvezno bujenje okrog 4h (prej kdaj že ob 1h in celo 2x).
Ta teden pa sem začela v zadnji obrok v mleko dajat dve male žličke riževih kosmičev od Milupe .......rezultat-prvo noč je bilo bujenje ob 5h, zdaj zadnji dve pa šele ob 7huser posted image user posted image user posted image , tisti obrok s piškotkom pa tudi enkrat na dan dobi, ponavadi dopoldne.
Sva pa tudi zdaj dva dni poskusili korenčkov sok po žlički......ojoj več zunaj kakor notriuser posted image , čeprav že včeraj je velika razlika (napredek) od prejšnjega dne. Samo mislim, da ji ni všeč, ker se kar vidi, če ji uspe pogoltnit, se kar strese in nakremžiuser posted image . Toliko od prehrane.
Tašonka....tudi jaz se te spomnim, mislim, da si nekje iz Dragomlja, a ne? Saj smo se še nekaj za kavo menile, pred porodom, ko bomo v porodniški, pa ni zneslo, no saj mene je tako en mesec prehitelo, tako da nisem bila niti enega dneva doma brez moje male miške. Če pa imaš kdaj zdaj čas.....jaz sem kar dostikrat v Domžalah pri mojih.
Lumpy....kje je ta Biba za kupit kašice različnih okusov? Jaz grem to soboto v Graz v Ikeo, ali je to tam kje???

Tako, zdaj pa moram malo po stanovanju pospravit od včerajšnjih pooooznih obiskov, potem pa letiva na drugo cepljenje. Upam, da se bo vreme držalo, da šibava kar z vozičkom.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
17.5.2006 8:19:47   
ajdaN
Ojla!

Evo še naju. Mali je zaspal nazaj, tako da upam še na kakšno urco miru.

Sva bila zdele dva dni v toplicah pri naših in uživala. 1x sem se celo spravila plavat za 1,5h, ko pa sem prišla nazaj je mali kričal do onemoglosti. Mami pa vsa scaganauser posted image . Je rekla da je pol ure vpil, potem je omagal in za pol urce zaspal, pol pa spet pol urce dretja. Ko sem prišla je bil čisto rdeč, čisto prešvican in ves moker od solz. Še potem mi je v naročju enih 10 minutk pohlipaval.

Tako da Bobika definitivno vejo pri kom so! Pri našem "palim" samo jaz, pa včasih oči. Ostali pa za 10 minutk. Mamo enega scrkljancauser posted image .

LE&TA ne govori mi o izpadanu las! PODN!!! DObesedno se gulim! Vsako jutro ko si razčešem lase, mi jih gre ven vsaj ene 200! Kriza. Ampak baje je to vse normalno, tako da ravno plešaste ne bovauser posted image . Aja pa bravo da boš doma pri svojiuser posted image ! Če imaš le možnost jo izkoristi, drugače ti bo celo življenje žal, ker bo samo 1x majhna.

Tašonka jaz te sicer ne poznam, ampak vseen živjo! Bomo mal čvekal pa se hitro spoznamo ane.

Ovčka pri nas ne bo vrtca do 3 let. So vsi v penziji, pa še eno privat varstvo imamo na voljo, tako da ne bo problema. V vrtec bo šel septembra 2008. Vsaj tako računam. Če bo zelooooo pogrešal otroke pa mogoče že drugo leto.

Tinkamiška a sem prav prebrala, da si imela Izo med vožnjo z avtom v naročjuuser posted image ? Ne se igrat s tem. Manj ji bo škodilo če se bo zdrla v sedežu, kot pa da se vam kaj zgodi. Sej jaz mogoče pretiravam, ampak pri tem mišljenju me pa nobeden ne premakne niti za mm. Če je mulc v avtu bo pripet v sedežu, pa tudi če se razpoči od joka.

Bobika za v kenguruja ji daj kakšen klobuček ali pa kapco s šiltom - sej jih imajo tudi roza, če se ti zdi preveč fantovsko. Midva sva ga imela 1x na morju samo 20 minutk na sončku v kenguruju, pa je bilo že preveč. Pa niti ni bilo ne vem kako vročeuser posted image . Glede klopov pa mene tudi ful skrbi. Imamo vikend v Prlekiji in tam jih kar mrgoli. Tašonka ni problem, da so v podrastju, ampak so tudi v travi pred hišo. Žal! In hitro spleza po vozičku gor. Jaz bom malo našpricala kar voziček, slabše ne bo, pa vsak večeg ga bom konkretno pregledala. Glede na to, da sem jim jaz lani ušla, pa sva bila precej dol, upam da mali ne bo kakšnega staknil. Mazat pa user posted image  po mojem ne smemo z ničemer.

*hana* če najdeš kašice jih pliiiiiiiiis vzemi še zame - bova mele vsaj izgovor, da greva spet na kofeuser posted image . Sej ne da ga rabiva, ampak vseeno.

No pri nas smo tud prešli za dodatek na Aptamil2. Pa se mi ne zdi nič bolj nasiten. Pikica* mislm da si ti pisala, da dalj časa zdrži ane. Pri nas je isti drek. Če čez dan kdaj dobi flašo, zdrži max 3h - tako kot prej. Pa tudi ponoči se še zmerej 1x zbuja, pa čeprav mu dam zvečer še kašico zvečer v mleko. Sem pa iskala tele Plasmon piškote pa jih v BC niso imeli. Al pa jih jaz nisem videlauser posted image . So imeli samo tiste od 6 mesecev naprej, pa ene od 4. meseca, ampak z glutenom. Bom še malo pogledala.

Je pa res, da lahko da je lačen. Včeraj sem ga zvagala, pa se je v 1 mesecu zredil samo za 320guser posted image . Sicer ima dovolj zaloge, tako da me ne skrbi glede teže, ampak se mi vseeno zdi nekam malo.

Tako da bom počasi začela s kakšnim sokom in kašo pa bomo videli kako bo. Najprej korenje, potem pa počasi naprej.

Aja ena je spraševala za cuclje. Pri nas ima še zmerej št. 2 od Aventa, edino zvečer za kašico dobi št. 3. Sem probala tisti spremenljiv pretok cuclja, pa mi je flašo požlampal v parih minutkah, tako da sem ga ukinila. Bo res še začel ob joški štrajkat. Caffee mislm da si ti pisala, da imaš tega ane. Če si začela s tem, lahko da je zato začela štrajkat s hranjenjem pri tebi. Ker res konkretno teče, pa čeprav pri 1 črtici.

No to bi blo to. Jaz grem počasi se še malo relaksirat, preden mali vstane, potem pa v KR. Uživejte!

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?