|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
10.5.2006 21:33:41   
XXYY
Lep pozdrav!

Najprej čestitke LARI (JanjaE) in ALEKSEJU (Mayflower) za dopolnjene 4 mesece (danes). Zato samo za vaju vama naša Lara pošilja en velik user posted image .

Mi že eno uro pančkamo. Danes smo bili tudi zelo pridni. Samo pridni smo bili na sprehodu, a NE PRIDNI smo pa bili pri hrani. Danes sploh ni hotela kaj preveč piti mlekca. Je pila samo čaj. Tako da je v celem dnevu spila okrog 300ml mlekca in 280ml čaja = 580ml tekočine (samo) na dan.
Zato Nyah nič ne skrbi če ti naja spije na dan samo 600ml. Meni se zdi da je to ZELO, ZELO DOBRO glede na to, da je zdaj bolana. Naša še ko je zdrava, ne popije toliko čez dan. Upam, pa da se bo Naja hitro pozdravila. Kajti vem kako je, če ti otrok full kašlja. Samo upam, da je vse vredu.
Sporoči nam kako je z Najo.

LE&TA: kot ti je že Caffee svetovala. Če vas financi res ne "zafrkavajo", bi ti tudi jaz svetovala, da potem ostani še kakšno leto doma. Res pa je, da za vrtec - jasli, zelo veliko prišparaš.
Srečica: bravo za dojenje user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  .

No, to bi bilo za enkrat dovolj za danes.

Se se še slišimo kaj jutri.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
10.5.2006 23:13:30   
Nyah*
Drage moje!

Evo, eno hitro javljanje pred spanjem. Nasa Naja je ob redni uporabi fizioloske nehala kasljati user posted image user posted image , ocitno jo je motila sluz v nosku. Zato k zdravniku nismo sli, ker je, po telefonu ko sva se slisala rekel, da nam nima kaj dati. Kar se tice vonja njene vode je bila kriva user posted image pamperska , v fixies plenicki ni NIC smrdelo.

Je pa res, da so plenice slabo nalulane, precej lahke, pa ne vem, ali to zato, ker prepogosto previjam (na 3 ure), ali pa se voda v njej zadrzuje, tako da sva s pediatrom zmenjena, da se slisimo v petek, ce ne bo bolje, se gremo pokazat.

Aja, ovcka, tudi tvoja princeska je precej malo. Nasa bi tudi caj pila, ampak meni je ena pediatrinja rekla, da ce pije ful caja, pomeni da je lacna, da ji raje mleko ponudimuser posted image . Ampak, sa ce je zejna, ima pravico piti, saj tudi mi ne gremo jest juhe ce smo zejni ne?

Le-ta, user posted image  kako grdo tole v tvoji sluzbi. Pri nas se ne bi to zgodilo, mamo super ravnatelja. Tudi jaz se pridruzujem mnenju drugih punc, ce si le lahko, bodi doma!!

Caffee, tudi meni je zelo zal, ker mi dojenje ni steklo. Sem tudi jaz prisegla, da drugi otrok ne vidi flaske, dokler res ne bo sila.

Nic, grem spat, hvala ker mislite na naso pikicouser posted image user posted image .

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
11.5.2006 8:02:38   
AlenkaIST
Uf, sem danes mislila da mi tudi ne bo uspelo. Sem se včeraj ful matrala pa mi ni uspelo napisat odgovora. Ne vem. Mogoče sem bila prezgodnja pa me računalnik ni dohajal ali pa so kaj delali.

Danes pa ne vem več kaj sem hotela povedat user posted image  Bom pa kar mal poflancala..... Sara dobi flaško ponavado okoli 12h in okoli 16-17h. Vmes se doji ali pa spi. Zvečer pred spanjem samo dojenje. Spi od 11 do 13 uruser posted image . Pri flaški pa ji naredim okoli 160-170ml. Mislim, da mi na mleko 2 še ni treba it. Hrane pa zaenkrat tudi še ne bom dodajala, čeprav imam že vse doma. Frutke, žitno kašico, hipp,.... Pri kakšni hrani ji bom le dala prst za obliznit, sam tolk da se mal navadi na različne okude.

Zdaj pa letim do kopalnice, predno po prepozno. Veliko sončka vam želiva!!!

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
11.5.2006 10:56:22   
bobika
Pozdravljene čvekice!
Kako lep sončen dan je danes. Jaz pa čakam Manco, da se zbudi in grema malo na sprehod, če ne bo preveč vrpče že takrat.

Včeraj sma z Manco zopet bile pri pediatrinji. Ker cel teden ni kakala in je imela krče sem klicala kaj naj naredim in mi je sestra rekla naj se pridema pokazati.
Vse je nasrečo vredo. Zamenjali smo ad3 kapljice z d3, ker baje a vitamin povzroča zaprtje. Dobili smo svečke za  v ritko, če jo bo preveč mučilo. In nekaj nasvetov kako vspostaviti pogostejšo prebavo. Zjutraj na tešče ji moram malo sladkati čajek in potem masaža, ter ob krčih kopel. Denes je kakala čisto mičkeno. Vsaj nekaj.

Z bebi palčko in sladkano vodo sem že poskusila. Pri vodi ni bilo učinka, s palčko pa ni fajn pogosto to delat, ker se črevo navadi na te dražljaje.

Aja, tudi tehtali smo se in smo se fajn zredili. 150g v enem tednu! Sedaj se že brzinsko prebližujemo 5kg (4880g) user posted image user posted image user posted image .

Grem še malo likati, pol pa ven!

lepo se imejte čvekice!

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
11.5.2006 11:08:40   
bobika
Še nekaj sem pozabila napisati.
Ko sem brale vaše poste sem pri nekaterih zasledila, da user posted image  dajete že za jest (za obliznit) sladoled, torto pire krompir,...  pred vsem drugim user posted image .
Ne vem, ali ste ve tako pogumne, ali jaz tako preračunjiva.
Jaz ne bi upala dati dojenčku teh jedi niti za polizat preden ne bi poskusil sadja in zelenjeva in jedel po vrsti živila ki so primerna za njegovo starost. Še najmajn pa tako majhnim, saj pred 4 oz 6 meseci sploh naj ne bi dajali kaj drugega za jest kot pa mleko. Še najbolj bi me skrbel sladoled in jedi, ki vsebujejo mleko (kravje), saj je ogromno alergij na mleko.
Poznam primer, ko je bil deček alergičen na mleko in mu je stric dal samo lupčeka na ličko, pred tem pa je jedel sladoled (stric) in mali je postal ves gubast user posted image .

Upam, da se nisem kateri zamerila z mojim razmišljanjem user posted image .

Lp

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
11.5.2006 13:19:04   
XXYY
No, še od nas en lep sončen pozdrav.

Tako je lepo in toplo vreme danes, da smo že bili na 2 urnem sprehodu.

Nyah: zelo sem vesela, da je z Najo vse vredu. Jah, saj Lari velikokrat ponudim mleka namesto čaja, pa se zraven full dere. Ko ji pa dam čaj, pa takoj vredu in zadovoljna. Tako, da je takrat verjetno žejna in ne lačna. Ker pri njej res ne vem, ali je žejna ali je lačna. Ker je na vsako uro (včasih manj, včasih več) po kakšne 60ml, pa ma dovolj. Mah bomo videli, kako bo pri pregledu konec meseca. Če bo šla kaj gor, bo vredu, če ne pa ne vem, kako bomo naridili to.

No, se še kaj oglasim. Mi tukaj nečakinja malo teži za računalnik. Čao

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
11.5.2006 13:32:48   
tinkamiška
Hoj!

Mi smo že bili na sprehodu in zdej čakam, da se Iza zbudi, ker gremo potem v Spar.

Danes je bilaponoči zelo pridna, spat je šla ob 20ih, se je zbudila samo ob 1ih in ob 5ih, potem smo pa spali do 8ihuser posted image user posted image user posted image user posted image Sem pa zdej začela prakticirat spanje čez dan brez uspavanja na joškici in nam nekako ratuje. Sem zelo veselauser posted image Zvečer nam pa še ne rata tako.

Berem, da imate nekatere težave z hranjenjem vašihuser posted image Jst mislim, da jim ne bi smele dajat čajčkov, ker potem niso lačniuser posted image Iza je izključno samo na mleku, razen, če je res vročina, ji dam kakšen požirek vode, če se le da ji ponudim mlekec.

Bobika, meni se tudi zdi prehitro tole poskušanje hrane, vsaj za našo Izo. Če bi se sama odločala, bi sigurno začela z predpisanimi vrstami hrane. Ampak saj vsaka mamica vidi kako se odziva otroček in se odloči kako in kajuser posted image Po mojem pa nobena ne bo zamerila  najinega komentiranja ne?user posted image

Meni se zdi, da so naši mali prav dobre volje, zdej, ko sonček zunaj sije. Iza je pravi veseljačekuser posted image

Le&Ta, jst se tudi dtrinjam, da če ni finančnih pritiskov, da ostani še z svojo punčko dokler lahkouser posted image

Tako, Iza se je zbudila, spala je 45 min, kar je prav fino glede na to, da kakšen mesec nazaj sploh ni hodila spat čez danuser posted image

Pridne bodite in se lepo imejte z vašimiuser posted image !

Jst že odštevam dneve do morja. Bom pa po nasvetu Hane dala kr dekico na tisto podlago v prenosno potlco in rjuho žez. Upam, da bo tudi Izi tako vredu.

No, se še beremo zvečer!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
11.5.2006 16:12:40   
LE&TA
Punce hvala za pomoč, verjetno se bom res odločila in ostala doma, pa sipotemkje iskala službo, sej včasih se pa tudi med šolskim letom kje kaj najde! Se morm še mal pozanimat glede denarne pomoči na zavodu, pa sama pr sebi mal premlet stvari!!

user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
11.5.2006 16:38:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bobika

Še nekaj sem pozabila napisati.
Ko sem brale vaše poste sem pri nekaterih zasledila, da user posted image  dajete že za jest (za obliznit) sladoled, torto pire krompir,...  pred vsem drugim user posted image .
Ne vem, ali ste ve tako pogumne, ali jaz tako preračunjiva.
Jaz ne bi upala dati dojenčku teh jedi niti za polizat preden ne bi poskusil sadja in zelenjeva in jedel po vrsti živila ki so primerna za njegovo starost. Še najmajn pa tako majhnim, saj pred 4 oz 6 meseci sploh naj ne bi dajali kaj drugega za jest kot pa mleko. Še najbolj bi me skrbel sladoled in jedi, ki vsebujejo mleko (kravje), saj je ogromno alergij na mleko.
Poznam primer, ko je bil deček alergičen na mleko in mu je stric dal samo lupčeka na ličko, pred tem pa je jedel sladoled (stric) in mali je postal ves gubast user posted image .

Upam, da se nisem kateri zamerila z mojim razmišljanjem user posted image .

Lp

Se popolnoma strinjam.

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1084
11.5.2006 17:45:38   
pikica*
Meni se pa s temle poskušanjem ne zdi nič narobe. Ko so bili naši starši user posted image , so jih hranili s kravjim mlekom, pa ni z njimi nič narobe. Ko smo bili mi user posted image , so nas že od 3. meseca dalje hranili z navadno hrano in smo še živi in celo zdraviuser posted image . Zdaj pa pediatri na veliko komplicirajo s to prehrano in so  vsi otroci na nekaj alergični. Hm, a ni to malce čudno?user posted image  Jaz nič ne kompliciram. Če Zoji paše malo sladoleda za obliznit, ga dobi. Pa mislim, da bo preživela. Mogoče bo katera rekla, da sem neodgovorna in slaba mama. Jaz pa mislim, da otroku ne delam nič slabega, če ji dovolim, da preizkuša nove okuse. Mislim, da so bolj škodljivi razni frutki, s katerimi nekatere mamice hranijo svoje user posted image . Moje mnenje pač. Edino prav je to, da vsak dela po svoji vesti.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
11.5.2006 18:04:46   
XXYY
Živjo!

Se popolna strinjam s Pikico*. Saj so tudi naši starši tako hitro hranili nas. Pa še to s kravjim mlekom ali kaj drugega, pa smo preživeli. Prej še nobenih frutkov in kakšnih mlečnih kašic ni bilo - pa smo oz. so preživeli vsi. Vsak otrok je različen, in če bo alergičen na nekaj, pač bo. Nekateri pa ne bodo. Zato mislim, da je treba probati vse, kar mu odgovarja in potem, ko dobi neko hrano vidiš ali je na kaj alergičen ali ne. Saj to je tudi odvisno od vsake mamice, kako bo hranila svojega otroka. Zdaj upam, da JAZ nisem s tem katero užalila. Pač ima vsak svoje mnenje.

No, moram rečt, da je Lara danes probala zelo dobro lubenico. In je prav lepo papcala in kar sline so ji šle dol - tolk je bilo dobro.

Ok, dovolj nakladanja.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
11.5.2006 18:19:16   
tinkamiška
Hoj!

Pa seveda nebo nobena užaljena, če delimo svoja mnenjauser posted image Sigurno pa delamo vse tako kot se nam zdi prav in vredu za našeuser posted image o tem ni dvoma. Zato naj nobena ne misli, da je slaba mamica, vse smo pridne mamice in imamo svojeuser posted image neizmerno rade!user posted image Jst samo mislim, da je sedaj že nasplošno več alergij zaradi hrane in ozračja, včasih je bilo vse bolj naravno...

Iza čaka v ležalniku na kopanje, jst sem si pa še vzela minutko, da malo počvekam tukaj.

Danes sem razmišljala, da ne vem kako bom na morju izvajala vse "rituale", ki jih izvajam doma pred spanjem(večernim in dnevnim) A ste kej razmišljale v tej smeri? A je sploh treba to počet? Namreč nebi rada, da se ji vse zmeša. Kaj pa ve mislite o tem? A kompliciram?user posted image

No, moram it Izo kopat, ker je ratala tečka...

Pridem še kasneje prebrat, če boste kej napisale.

pa-pa

Tinka

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
11.5.2006 18:53:40   
Anonimen
Mislim, da ni nič narobe, če izražamo svoja mnenja, saj nikogar ne obsojam(o). Debata pač. Zato pa imamo forum. Jz sem pač pristaš postopnega okušanja in nato hranjenja s priporočili pediatrov. Mogoče res z nami ni nič narobe ker smo že pri 3-eh mesecih jedli pire krompir in jagode, ali pač?!  Je bila pa takrat, se mi zdi, hrana veliko manj oporečna kot zdaj. Zdaj imajo otročki že za vsako figo alergije, pa ne samo otročki, tudi mi, odrasli....

Tinkamiška; moja izkušnja je bila taka, da je bila Klara na morju  kakšen dan
malo zbegana, pa se je hitro navadila. Po prihodu domov pa je bila spet kake dva dni zmeda pred spanjem. Jz menim, da vsaj približno ohrani ritual tako kot doma. Npr. če imaš za uspavanje igralno lučko (tako kot pri nas), jo kar vzemi s seboj (mi jo nismo)...

Neposredna povezava do sporočila: 1088
11.5.2006 19:16:03   
pikica*
O tej temi ima itak vsaka mamica svoje mnenje in vsaka ima pravuser posted image . Jaz pač ne razumem kakšna je razlika, če dam otroku sladoled (za obliznit) pri 6. ali pri 3. mesecih. Če je nanj alergičen, ne bo nobene razlike, če ga dam sedaj ali kasneje. No, vsaj nobenega argumenta še nisem slišala, ki bi me prepričal v nasprotnouser posted image . Je pa res, da sem ena izmed mamic, ki res nočejo komplicirat. In zato bo naša Zoja še naprej dobila kakšen liz sladoleda (ki ji je tako zelo všečuser posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
11.5.2006 19:27:55   
Anonimen
Konec koncev, saj sladoled ni za hranjenje, za tisto pikico, ki ga dobi za obliznit nam pa res ni  treba komplicirat user posted image

Aja, pa še to, sladoled (kupljeni) je ponavadi iz mleka v prahu - ja res je tudi mleko v prahu kravje mleko. In tudi mlečne formule za naše malčke so iz kravjega mleka. Le, da je prilagojeno malčkom. Toliko o bojazni kravjega mleka. user posted image

No, jz sem še kar pri jabolčni čežani. A katera ve, koliko časa naj bi dajale posamezno vrsto hrane oz. posamezen okus? Teden? Več, manj? A mislite, da je kaj narobe, če ji zjutraj dam tisto pikico čežane, zvečer pa še malo riževe kašice v mleko? A je to že preveč za tako majhne?

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1090
12.5.2006 8:11:59   
AlenkaIST
Ohoho, po dolgem času ena huda debata...

Jaz sem ena izmed tistih ki ne bodo prav veliko komplicirale. Zaenkrat hrane še ne mislim dodajat, vsake toliko časa pa dobi kaj za obliznit. Do zdaj je bil to jogurt, kakšna kapljica navadne vode iz pipe (zjutraj ko ji obrazek umijem včasih mal vatko pocuza user posted image ). Reakcije ni bilo nobene. Ko bom pa hrano začela uvajat bom pa definitivno začela s sadjem in zelenjavo. Mislim, da se z oblizovanjem samo navajajo na različne okuse. Pa tudi ne daš nevem kakšnih količin.

Caffe, posamezno vrsto hrane moraš dajati vsaj par dni, da vidiš ali je kakšna reakcije. Mislim, da zadostujejo 3-4 dnevi. V tem času naj vbi se že vse pokazalo.

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
12.5.2006 11:03:17   
Anonimen
Živjo punce!

Ste pa ornk temo udarle. Glede tega si pa še pediatri niso enotni. Jaz osebno bom začela s hrano šele 6. mesec. Drugače pa dobi kaj za polizat tudi že zdaj. Realno gledano imate vse prav, tako pikica, ovčka, ... kot bobika, tinkamiška, caffee, ... .
user posted image Naj pa bi se počakalo do 4.mesece. V tem starostnem obdobju dojenčkov organizem počasi postaja pripravljen na sprejemanje goste hrane. Po 4. mesecu začne dojenček izgubljati refleks metanja goste hrane iz ust in otroka lahko pričnemo hraniti z zličko. Sluznica prebavil, ki je v prvih mesecih še nezrela, se spreminja, postaja manj prepustna za tuje snovi, razvijajo se obrambna protitelesa, dozorevajo črevesni encimi. Z dozorevanjem funkcij črevesne sluznice se ob zaužitju mešane hrane zmanjša nevarnost njenega zavračanja. Do zavračanja hrane lahko pride kot posledica alergije ali pa preprosto zaradi nezmožnosti pravilnega presnavljanja, zaradi česar lahko pride do trebušnih krčev, bruhanja ali driske.

Pikica samo glede alergije bi te popravla. Človek lahko postane alergičen na kakšno živilo tudi pri 30. letih ali pa še kasneje. Predvsem so problem gensko spremenjena živila. Recimo ješ paradižnik, alergičen si na ribe. Ker pa paradižniku dodajao gen ribe zato da ostane dlje svež, si posledično alergičen tudi na paradižnik.

Pa glede kravjega mleka, kot samo mleko otrokom ne škodi. Problem je spet ker krave zužijejo tudi gensko spremenjeno hrano (koruzo) in to potem pride v otroka. Tudi prilagojeno mleko je iz kravjega mleka, prilagojeno majhnim otrokom, pod strogim nadzorom kaj te krave jedo. Jaz bom moji tam nekje v 8. mesecu začela dajati kravje mleko, seveda najprej razrečeno, da se navadi. Jemala ga pa bom pri kmetu pa vedno od iste krave.

Caffee Koliko časa dajati posamezno hrano? Tko kot je rekla AlenkaIST. Naj bi vsaj 3 - 4 dni lahko pa tudi 7 dni, da se otrok navadi oz. da vidiš če mu ne odgovarja.

Ovčka Hvala najprej za čestitko. Drugače pa tvoja Lara res zelo malo poje. Dej probaj zamenjati mleko. Glede nato da ti popije veliko čaja je možno, da je lačna pa ji to mleko, ki ga imaš ne odgovarja oz. ga ne mara. Kajti dojenčki, ki jim okus mleka ne paše ga zavračajo ali pa celo bruhajo.

LE&TA čisto te zastopim kako ti je. Mene so v času nosečnosti vrgli iz službe. Vmes mi je potekla pogodba, pa so mi obljubili, da mi bodo podaljšali za toliko časa kolikor bo porodniška, saj jih nič ne stane. Pol so se pa premislili in so mi to povedali šele en dan pred iztekom pogodbe, groza. user posted image Zdaj pa sem odločila, da ostanem še malo doma. Če se ti finančno izide ostani doma.

tinkamiška Glede spanja Ize. Res je da če ti otroka uspavaš ne spi dolgo. Poskušaj jo čimprej navaditi, da zaspi v posteljici. Kajti, če ti ne uspe do 6. meseca se ti bo lahko zbujala ponoče vse do 3. leta ali pa še več. Enkrat sem z eno govorila, ma 3. leta starga sina pa se ji še vedno zbudi 2x na noč. Probaj tako, da jo daš v posteljico, pa si v bližini in jo recimo božaš po nogici ampak tako, da te ne vidi.

Se slišimo, lepo se mejte ve in vaši user posted image pa čim več sončka.

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 1092
12.5.2006 14:30:33   
lumpy
Ojla,

Vidim da ste kar pridne, kljub lepemu vremenu.

Glede goste hrane, jaz nič ne kompliciram in se strinjam z Ovčko in Pikico. Midva sedaj dodajava že približno 14 dni, pa nisem komplicirala in dajala eno stvar nekaj dni, pa potem drugih nekaj dni spet kaj drugega  itak če mu ne paše se pokaže takoj ali v obliki alergije, ali v obliki driske, zaprtja, izpuščajčkov.....

Začela sva z korenčkovim sokom, naslednji dan sva že jedla korenčkovo kašo, zvečer sva začela dodajati žitne in mlečne kašice od Milupe, ker mi ponoči ni več spal, nadaljevala sva z banano, jabolkom...

Po 14 dneh sva prišla tako daleč da dvakrat na dan je kašico in sicer po tistih receptih, ki sem jih zadnjič napisala. Se pravi zmešane stvari skupaj , ki jih je že poskusil in po njih ni imel težav. Nove stvari vedno dodajam zjutraj.

Sva pa bila v sredo pri zdravniku, ker je kašljal pa sem ji povedala da sva začela dodajati ker je namesto na 4 ure hotel jesti na 3 ure ali celo manj, pa ni nič komplicirala in je rekla da je ok, da naj počasi nadaljujeva, ker ni nobenih težav ,  da naj se le paziva stvari ki napenjajo in so težko prebavljive, kar pa je itak logično. Saj je rekla da otrok ti jasno pokaže s tem, ko želi bolj pogosto jesti po prej ustaljenem ritmu, da potrebuje več kakor samo mleko, rekla je da eni pač to potrebujejo že pri 3 mesecih srugi pač šele pri 6. Da pri nas ki ne dojimo je že pravi  čas, tiste, ki pa dojijo pa naj res ne bi dodajale do 6 meseca.

Kot ste že napisale odločitev je v rokah vsake posamezne mamice.

Le - ta,
žal mi je da si se znašla v tako težki situaciji, se pa strinjam z ostalimi puncami.

Tinka miška,
pridružujem se mnenju Janje e, čim prej jo navadi da sama zaspi v svoji posteljici, saj je že dovolj velika, če ne boš zamudila ta vlak in boš boga!Sploh pa bo problem ko napoči trenutek, ko bo morala prespati kje drugje.
Ti jo kar položi v posteljico, ko postane trudna, par dni se ti bo jokala pa dudo ven metala, vztrajaj, saj ji ni hudega, malo bo jokala pa bo zaspala. Potem bo pa tega tako navajena da na rokah ne bo hotela več zaspati, le v miru v svoji posteljici kot naš Matic.

Kje pa kaj Rija je? Nič se ne oglasi že dolgo??????

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
12.5.2006 16:34:30   
XXYY
Lep sončen pozdrav vsem januarkam!

No, mi smo glih prišli iz sprehoda, je bilo tako luštno zunaj. Saj dolgo ne bo.

Joj, smo pa res udarle v to debato o prehrani. Saj jaz tudi ne kompliciram preveč. Dopoldne dobi malo bananice in jabolko, potem pa še vedno kar samo mleko. Nimave trenutno še popoldanske malice. To bomo pa tudi kaj kmalu začeli.

Bomo pa res probali zamenjati mlek, pa bom videla ali bo kaj več jedla mlekec ali ne. Upam vse najboljše. Res pa je da ne popije samo toliko mleka na dan. Včasih ji rata tudi čez cel dan 600ml, včasih pa res ne. Tako, da bomo res probali zamenjati mlek, pa bomo videli potem. Saj smo jih že veliko zamenjali (Aptimil, Comformil, zdaj sve na Hippu, samo ne vemo pa kakšen je Milumil - ali je vredu okus - upam, da ni tak kot Comformil, k ga sploh povohat noče =  kateri nam še ostane mleko za probat).

Tinkamiška : tudi jaz ti priporočam tako, kot sta ti povedali JanjaE in Lumpy, da jo čimprej navadiš, da sama zaspi v pojsteljci. Tudi mi smo jo na začetku nosili, da je zaspala samo v naročju. Ene parkrat (mogoče nekje 3x) sem jo pa le položila v pojteljco, sem jo tam tudi nahranila, da je popila mleko, parkrat se je zdrla in sem jo kar pustila v pojstelci, da je sama tudi zaspala. Samo mora pa imeti zraven glave oz. sebe nekaj, da ga lahko stisne (ima enga zajčka, k samo z njim zaspi - v bistvu da nekoga čuti zraven nje).Zdaj pa zaspi samo v svoji pojsteljci, nikjer drugje. Tudi v naročju noče zaspati, če smo kje na obisku. Tako, da moramo takrat hitro leteti domov. Res pa je da čez dan spi samo po pol ure, kot da ima naštimano uro, kdaj je že pol ure mimo. Ponoči pa (hvala bogu user posted image  ) spi celo noč.  

Ok, dovolj za danes. Se se še kaj slišimo. Uživajte v tem prelepem sončku.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
12.5.2006 17:24:55   
tinkamiška
Hojla!

Hvala pupe za nasvete glede spanja. Samo jst nisem pristaš tega načina, da bi pustila Izo jokat...čez dan nama rata, da zaspi sama v svoji poteljici ob glasbenem vrtiljaku, zvečer nama pa še ne rata. Da bi jo pa ponoči kr pustila pa tudi ne morem, ker vedno je kadar se zbudi, nikoli se ne crklja. Poje in zaspi naprej. Vem, pa da bi lahko ponoči zdržala 4-5 ur brez hranjenja, ker je že zdržala in včasih se ponoči zbudi, jo obrnem na bok in spi naprej...Jst vrejamem, da nama bo ratalo,samo verjetno bolj počasi, kot pa če bi jo par dni pustila jokat, nimam srca, da bi nardila tako.

Se še kasneje oglasim...

Lepo bodite!user posted image

Tinka

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
12.5.2006 18:36:26   
ajdaN
No punce LP! Mi smo že nazajuser posted image . Pa tko je blo luštnoooooo! Vreme smo imeli skoz lepo, edino v torek je šel malo dež, ampak še to smo bili tisti čas v bazenu. Malija sem 2x za par minutk pomočila v vodo. Enkrat mu je bilo všeč, enkrat se je pa nekaj kremžil - po mojem je bila malo hladnejša voda kot prejšni dan.

Spal je pa bolj tako-tako. Prvi dan je vstal ob pol sedmihuser posted image . Kriza! Edino 1x je potegnil čez deveto, ampak zato ker je 2x jedel ponoči. Drugač bi pa on kar vriskal na ves glas ob 6 zjutrajuser posted image . Sem ga ozmerjala pa dudo notr, pa smo spal naprej.

Drugač pa tiste, ki sprašujete glede prenosne postelje - tudi samo tista podloga je zadosti. Vsaj našega ni nič motilo. Samo rjuho sem dala čez pa je blo.

Tinkamiška ne se sekirat glede večernega rituala. Ne vem al je naš tako prilagodljiv al kaj, ampak mi nismo imeli problemov. Vsak večer je dobesedno padel dol brez glasu. Doma ima pa občasno težave.

Alenkica spraševala si za spalno vrečo. Pri nas imamo tisto za 1 leto, pa mu je že malo kratka. Ko je bilo pa še bolj mraz je pa spal tudi v taki za 1,5 leta. Pa ni bilo problema. Ne vem pa kje in kakšno boš kupovala. Jaz sem jo kupila na Brezovici v Odejci in je bila cena 2.500, gor je bila pa cena iz Baby centra (eno pošiljko so dobili nazaj) - cena pa par tolarjev manj kot 4 jurjeuser posted image !!! To je pa ful razlika!

Lumpy kje se pa dobijo tiste kašice ki jih je  več v paketu? Bi jih sprobala. Počasi bo treba kaj mu dodat, saj smo že čez 4 mesece. Za začetek bom danes probala malo kašice zvečer v flašo, pa aptamil bomo počasi šli na 2 - mi ga ravno zmanjkuje.

Dejte mi povedat kaj se šteje pod to, da otrok sam zaspiuser posted image ? Pri nas gre v posteljo sicer buden, ampak velikokrat samo oči okol obrne in že spi. Nikoli pa to ne traja par minut. Edino ponoči ko se oglasi, včasih par minutk počakam in dostikrat kar sam zaspi nazaj.

Drugač je pa naš mulc začel preizkušat svoje glasovne sposobnosti in na sprehodih tako glasno vriska, da me ljudje malo čudno gledajo. In to tudi po po ureuser posted image .

Sva pa ugotovila, da mu strašnoooooo paše da mu čez obraz flikneš plenico in on zadrnjoha pod njouser posted image . Svašta!

No zdej sem pa vse po mojem napisala. Mulc se zbuja in greva počas mal pojest, čez 1h pa v čeber in spat.

Neposredna povezava do sporočila: 1096
12.5.2006 18:48:22   
lumpy
Ajdan,
lepo da ste nazaj in da ste se imeli ok.

Milupine mešane kašice sem kupila v Avstriji v Bipi, mislim pa da je ena omenila da jih je kupila pri nas, sigurna pa nisem.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
12.5.2006 19:14:35   
Anonimen
Mene ste pa čist zignorirale.user posted image  A se me res nobena ne spomni več?

Mene tudi zanima, kje bi se pri nas dalo dobit tele Milupine mešane kašice. Ker v Avstrijo samo zarad tega res ne bi hodila.

Mi nameravamo počakat še ta dober teden, da Špela dopolni 4 mesece, preden ji začnemo dodajat, začeli bomo pa z riževo kašico. Čeprav se mi zdi po svoje neumnost čakat na točen datum dopolnitve 4 mesecev, ker ziher ne bo takrat tako občutno zrelejše črevesje kot danes, ampak vseeno. Se je začela spet zbujat ponoči, pa zato mislim, da ji samo mleko ni več dovolj. Je namreč že skoraj en mesec spala celo noč, po 8-10 ur skupaj.

Drugače je pa v prezgodnjem dodajanju hrane problem ravno zaradi te prepustnosti črevesne stene, kot je že JanjaE napisala. Sem nekje še malo podrobnejšo razlago o tem brala, pa jo prepišem, ko jo najdem.
Sicer pa poznam pediatra (ni naš izbrani, ker je lokacijsko predaleč, njegovo mnenje pa zelo cenimo tudi na splošno), ki je povedal, da uradno mora svetovati dodajanje hrane šele pri 6 mesecih, ker je taka uradna doktrina, neuradno pa je rekel, da po 4. mesecu že lahko začnemo počasi uvajat. Seveda je treba obvezno začet z rižem oz. riževo kašico, ker je riž najlažje prebavljiv in najmanj nevarnosti za alergije je.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1098
12.5.2006 19:39:15   
alenkica
Zadnje čase imam tudi jaz zelo malo časa za pisanje. V sredo smo z Juretom uspešno prestali šele prvo pikico, ker smo bili prejšnji mesec prehlajeni. Je bil zelo priden, samo malo je zacvilil, ni nič jokal. Zvečer je samo spal in spal, ko sem mu izmerila vročino pa sem videla, da je imel malo vročine, ampak do jutra je že bilo bolje. Mu je pa ratala oteklina kjer je bil cepljen. Mi je mama rekla naj dam gor obkladek s šnopcem, da mi nismo nikoli potem imeli otekline. No, nisem je poslušala, ker mi je rekla zdravnica, da to baje še poslabša.
Zdaj pa se malo kesam, ker poskusit pa ni greh, pa je bila mama malo jezna, ker je nisem poslušala. Kaj pa ve, ste kdaj poskusile s temi obkladki?

No, smo se tudi stehtali in zmerili.
Za Ovčko: veliki smo 68cm, težki pa 7700g user posted image user posted image user posted image

Kmalu bom morala kupovat oblekice za 3 leta, če bo še naprej tako rasel.

Drugače pa je zelo priden. Spat gre okrog 23 in spi do 6.30, nato pa ponavasdi še do 8.30.
Podnevi pa mi tudi veliko spi ponavadi 1 ali 1,5 ure. V vozičku tudi 2,5 ure.
Smo mu kupili igračo za v voziček in zelo veselo udarja po njej.
Mi je zdravnica rekla, da mu moram dajat igrače, da jih bo prijemal in tolkel po njih.

Lepo se imejte čez vikend!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
12.5.2006 20:16:17   
XXYY
Spet dober večer od nas!

Lara že v user posted image  nebesih - pod "kovtrom".

No, tukaj spet dodajam seznam naših malčkov za zamudnike, če pa hoče še katera dodati kakšne podatke, pa naj kar napiše.

IME:     * ROJ./1M/2M/3M       * ROJ./1M/2M/3M

MANCA  *2330/3180/4350/4500    *47/50/55/56 
(Bobika)

TIL        *2780/3900/5410/6030    *47/52/58/62     
(Rija)

AJDA    *2800/3710/4790/5800    *48/53/56/60
(Lonja)

HANA   *2800/3495/4390/5030    *49/52/55/59
(Hana*)

ELA       *3020/4050/4750/5350    *50/54/59/52
(Nannn)

SARA    *3080/3950/4810/5400    *50/54/58/60,5
(AlenkaIST)

LARA    *3200/3890/4555/5150   *50/53,5/56,6/59
(Ovčka)

KLARA  *3260/4300/5350/5950   *54/54/60/62
(Coffee)

IZA      *3350/4530/5290/6450     *50/53,5/56/61
(TinkaMiška)

NAJA   *3440/4500/ ? /6500         *54/56/ ? / 63
(Nyah)

LARA   *3500/4400/5550/6500     *52/57/ ? / 62
(JanjaE)

ANŽE    *3540/4700/5300/6000    *52/56/59/63
(Srečica)

MATIC  *3590/4280/5010/6300    *51,5/56/61/64
(Lumpy)

VLADIMIR  *3600/ ? / 6000/ ?      *53/ ? / 60/ ?
(Renan)

KLAVDIJA  *3660/4190/5050/5880 *51/53/56/61
(Nemsis)

ZOJA        *3730/5000/6090/6500   *52/57/62/65
(Pikica)

PATRICK   *3900/5640/6900/ ?      *53/58/63/ ?
(MatMaj)

ŠPELA       *3900/ ? / ? /5665         *53/ ? / ? /63
(Tašonka)

TINKARA  *3960/5075/ ? /7550     *56/58,5/ ? /66
(LE&TA)

ALEKSEJ  *4180/5770/6720/8070  *55/57/61/67
(Mayflower)

JURE      *4300/5790/6640/7700     *54/57/63/68
(Alenkica)

LOVRO   *4440/5990/6700/7500     *56/60/64/67
(AjdaN)

LUKA      *4550/5550/ ? / ?            *56/57,5/ ? / ?
(Golob)

To so za enkrat vsi podatki za 3 mesec. Zdaj pa hitro na plan s četrtim mescem, ki prihaja.

Madonca čas hiti. Še malo pa bo treba počasi iti v službo! Kako je pa z vašim varstvom? Ali jih boste dale v vrtec (kam), ali jih bo kdo drugi čuval?
Naša bo šla s 4.12. v vrtec, takrat bo stara 11 mescev in 4 dni. Tako da bove imele časa 3 tedne, da so bo uvajala v vrtec, dokler ne grem v službo. Bomo videli kako bo. December bo hitro tukaj.

No, se se še kaj oglasim. Bodite v user posted image  .

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?