2ursae
|
kukuc sem prišla na brzaka le odgovore napisat, ker vem, da sem že precej v zaostanku . Evo: Ninočka, naš gre spat ob 21h (mislim, takrat dejansko zaspi, ritual se pa začne okol 19.30), spi pa do okol 7.30. Vmes se 2x zbudi in papamo. V nosečnosti slinila ... ta je pa dobra - tega še nisem slišala . Najbrž ta drug otrok res hitreje napreduje ... hmmm, o tem še nisem razmišljala .. je pa tudi res, da kot starš za drugega nimaš tolk časa kot za prvega ... jaz še čakam, da pride Anže v fazo, ko bo ponavljal stvari. Do sedaj tega pri njemu še ni, tko da nam tud Dodi ne bi pomagal . Sem včeraj gledala Nemota - k smo se zadnjič na kavi o tem pogovarjale. Kva sem se nasmejala . Čeprav sem na začetko kar skori jokala, k tista hudobna riba poje vse otročiče . Tery, naš je tud ful bolj zgovoren, ko kaj valja po ustih. Bravo za Nika, zdaj se pa razvija kot bomba . Joj, saj res, slikce ... obljubim, bom pogledala ob prvi priliki, še nisem utegnila . Imam v mislih . Sem pa vprašala FT za fliperja, pa je rekla, da se ji ne zdi potrebno, da bi že hodil v ta veliko banjo, tako da smo še v tamali. Če leži v njej, mu je sicer premala, če pa sedi, mu ja pa še fajn. Zdaj bomo pa v kratkem nabavili avtozic in nahrbtnik - oh, sami stroški . Teta beta, jaz hrane ne solim, dam pa not mal sveže bazilike al pa origana, pa je takoj boljši okus. Za sladkanje pa nameravam probat dateljne, bo najbrž fajn izpadlo. Drugače pa jaz mislim, da smo odrasli pač razvajeni od soli in nam je hraa, ki ni soljena, zato ogabna. Dojenček, ki pa soli še ni okusil, pa sprejme hrano takšno kot je in na razmišlja "uh, temu pa manjka sol" . Tko da se jaz ne sekiram, če se mi zdi tisto, kar dam Anžetu, zanič. Naj povem, da, ko sem med nosečnostjo imela prepoved uživanja sladkorja, se mi je po nekaj časa okus tako "spucal", da je imela hrana ful boljši okus. Itak tega kot je sol pa sladkor pojemo preveč. IZVIRNO SPOROČILO: teta beta ko si kje v mestu slišal npr. "Ej, prnes mi prosm šugr, da si kofi šugram" sem se nasmejala ... kaj pa misliš, da je "Ej, prnes mi prosm cukr, da si kofe pocukram" - isti šmorn, samo da je iz nemščine, pa je to splošno sprejeta govorica. Je pa res, da je tega ful tu mač (zadnje tri beseda so zanalašč uporabljene ), samo kaj pa čmo. Že pogovorna slovenščina je precej oddaljena od književne. Tako zelo, da če je slovenski film v književni slovenščini, je že čudn. hmmmm, mali še spi, bom še kaj napisala: Pia, kako to izgleda, ko Nina za štrikec vleče tovornjaček? K jez sem tud v knigi brala, da je to pomembna faza, ko to pogrunta in sem mu dala za sprobat, pa mu vedno prav lepo rata. Sam ne vem, jaz mu štrikec dam tako, da ga lahko doseže in on se nagne, ga potegne in avtoček se pripelje. Pa ne vem, al bi štrikec potegnil tako ali tako ali dejansko ve, da je štrikec sredstvo, s katerim si pomaga, da avto pride . Čeprav prisežem, da on, ko prime za štrikec, pogleda avtoček, kot bi vedel, da bo s tem avto pripeljal. Opazila sem, da mali že zna pogledat mimo ovire, če hoče kaj videti. Npr, če se igrava in sva obrnjena drug proti drugemu, pa oči kaj dela za mojim hrbtom, se mali nagne vstran in pogleda mimo mene, da bi videl očija. Saj ne vem, a je to važn, sam opazila sem. A katera ve, kako izgleda "izraža zahteve" po denverju? Najbrž ne mislijo z jokom - pol je naš ful napreden, to obvlada že od rojstva. Začelo naj bi se pri 7 msecih. mejte se