teta beta
|
Dober večer! Da vam najprej povem, kako je bilo v razvojni. Zamudile sva, klasika, in prav grozna sem, zdaj se vedno na Dašo izgovarjam ("sem morala celo preoblečt", čeprav sploh ni bilo res ). No, whatever, saj ni bilo panike. Najprej so bile tiste kockice oz. (pre)prijemanje, rozina, ki jo je tudi prijela, čeprav meni se ni zdelo, da ravno s pincetnim prijemom, pa še neka lučka in preizkus sluha. Potem smo šli pa na mizo pred ogledalo, obrnila se je s hrbta na trebuh in se potem tudi sama takoj postavila na kolena v položaj za plazenje, kar je zdravnica ful pohvalila, je bila celo presenečena. Potem se je malo puzala tam proti tistemu medvedku, je šlo malo malo naprej, malo nazaj, je pa P rekla, da se bo v roku enega tedna ali 14 dni plazila v pravem pomenu besede. Povedla sem ji tudi, da se je danes prvič sama usedla iz položaja za plazenje. Že večkrat ji je skoraj ratalo, ampak ji nikoli nisem potem kazala, kako, ali ji pomagala; danes pa pomivam posodo in najprej je na vseh štirih, ko se spet obrnem pa voila - sedi. Pri sedenju je P pogledala še, če sedi in prime igračko. Potem ji je še poslušala srček, jo pretipala, pogledala hrbtenico, preizkusila reflekse, stehtali smo se in izmerili in to je bilo mislim da vse. Naše mere: 68 cm, 7.450 g in glavica 44 ali pa 46 cm, sem pozabila, koliko je bilo. Malo sva se še menile o gosti hrani in je rekla, naj ji kar dajem še zelenjavo za kosilo, čeprav še nimava samostojnega obroka, ker se mora navaditi na red. Tudi za sedež sem jo vprašala in ni problema, ker že zelo lepo sedi. Na noge naj je pa ne postavljam, pač pa naj bo na vseh štirih in se bo že sama dvignila, v tem položaju pa tudi pridobi vse reflekse v primeru padca in si natrenira vse mišice itd. Ne vem, katera mi je že rekla, da stajica ni primerna z razvojnega vidika, no, ta pravi, da je fajn, da ni problema, itak notri sedi, se plazi in se že lahko začenja dvigovat. Imamo spet čez tri mesece oz. mi je že sama rekla, da imajo zamudo in so dopusti, tako da se vidimo septembra. Mi je tudi namignila, da znabiti, da bo Daša takrat že prihodila, menda se otroci, ki so bili ob porodu bolj lahki, motorično tudi hitreje razvijejo. Pia67, jaz bi na tvojem mestu res rekla za razvojno. Saj nimaš kaj izgubiti. Daša že tudi v bistvu ful steguje nogice, ko je na vse štirih, in tako dvigne ritko, pri tem pa včasih spdvihne nogico, včasih pa se opira kar na nart. Aja, to mislim, da je tudi pogledala v RA. Tudi mi nimamo pregleda pri 8. mesecih, pač pa potem pri 9. Takrat vzamejo urin, vrečko so mi že dali za domov, mislim pa da tudi kri. Glede hranjenja pa moram rečt, da se mi zdi, da čedalje raje je ali pa se je že navadila na to, vendar pa je tega pač bolj malo. Ni pa lačna, tudi ponoči se ne zbuja za hranjenje ali pa se enkrat. Je pa že prejšnji teden zelo lepo jedla Hippovo kašico korenček z jabolko, ki men sploh ni bila dobra, potem je jedla frutek breskev marelica, danes smo pa doživeli pravi breakthrough Hippovo banano z marelicami. Ta je pa res dobra, pa mogoče sem tudi zadela pravi timing; še malo več kot centimeter kozarčka je šel! Popoldne pa sem ji dala Hippov riž z brokolijem in ga je tudi kar papala, čeprav je čist brez okusa. Bljak! A že kaj solite hrano? Jaz je tako še ne mislim, ampak me zanima. Počasi ji bom spet začela kaj kuhat, sem se prav razvadila s temi kupljenimi kašami, moram rečt, da mi sploh ne diši. Ampak ji bom, samo da se malo pošlihta. Tažana, jaz sem tudi vedno ful vesela, ko slišim, da je katera moja kolegica rodila ali pa da je noseča. Pa ne znam razložit zakaj. Midva tudi dava zdaj Dašo že kar v stolčke, kadar jeva zunaj. Saj jih imajo povsod, bodisi triptrape bodisi one primapape. Lažje je, pa tudi otroci bolj uživajo, ker vidijo, kaj dogaja. Še v kitajski ga imajo, glih včeraj sva tam jedla. Moram rečt, da jem prvič jedla ribji čopsuj in je bil njam njam njam, mmmmmmm. Ja, tudi ribe znajo delat. Ninočka, jaz se nisem nič slinila v nosečnosti, vsaj ne da bi vedela . Ta je pa res bosa... Lp in lepe sanje!