Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 10:54:45
|
|
|
|
mamči
|
Ja, to se tud dogaja........jaz grem vedno z malima skupaj v kad. Pri starejšem je prišlo tud eno tako obdobje, da je kr tulil. Pri nas je palilo, da sem nad bano dala igrače pod strop, pa sem mu pred splakovanjem pozornost usmerila, da je gledal gor. Pa zreven seveda 100 na uro pripovedovala kaj vse ima ta igrača, pa glej kako te gleda... Pol je imal pa eno obdobje, ko je najbolj palilo, ko sem mu rekla: poglej kakšen lep pajek je na stropu, pisan, suhcen... Ja, saj vem, noro hecno, vendar je celi navdušen gledal gor. Sem mu pa s posodico oprala laske, ker se je zvoka od tuša ustrašil.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 10:56:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Če mene vprašaš, je to čisto samo uveljavljanje volje in nič drugega. Manj boš komplicirala, bila malo huda in jo na brzino umila, bolje bo. Pa nič kaj preveč je zraven ujčkat in tolažit, samo s pogumnim, prijaznim glasom govorit, da ji ni čisto nič hudega. Po moje, da če bo videla, da ves tale teater pri tebi nima kakšega pretiranega učinka, da jo bo še najprej minilo. Kar pogumno. Mora videti, da si ti odločna, da je umivanje potrebno in konec. Jaz vedno rečem: kar je treba, ni težko, tudi Tiborju, naglas, in nama potem vse skupaj postane smešno. Potem mu samo še rečem, če kaj protestira: a.. a... a... kar ni treba ... : pa on v smehu doda: ni težko.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 11:01:41
|
|
|
|
Anonimen
|
ja splišni js sem tko reagirala 1. pri spanju in na konc sem jo mela v svoj pojstl, pol pa še pri umivanju las in zdej jo tut v banjo ne spravim več. učer če bi jo pustila bi se mi ubila ker se je tko metala da bi prletela v rob banje al pa zid al kamr kol. ne vem no pr ns se ta prisilna vzgoja ne obnese.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 11:18:37
|
|
|
|
muki1
|
1. Lahko kupita kakšne nove igrače za kopanje . 2. Lahko jo dobiš na finto, da si bo sama želela kopat. Recimo ful teatralno najavljaš, da zdaj se ti greš kopat....sama, povdarjaš, da Tisa ne more s tabo, ker se bo mamica sama igrala, tunkala...... če bo rinila v kopalnico, se ti veselo kopaj, čofotaj in je sploh ne vabi v vodo. Za umivanje glavice se mi vedno igramo, da jo potunkam v vodo ( z hrbtnim delom), glavico ji podprem, potem pa brše vodico in dela valove.
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 11:41:25
|
|
|
|
lin
|
Naj te potolažim. Mi smo bli tudi dobro leto veliki ljubitelji vode in kopanja. Pol pa kr en dan kot praviš ti nič več. Smo probali že vse od tega da sem se šla jaz z njo kopat pol mož pa k noni ki ima banjo(ker mi imamo tuš kabino)pa kopanje njene najljubše igrače pa punčke pa vse kar mi je pršlo na pamet,pa smo spet prešli v banjico ,pa smo dali banjico v njeno sobo itd itd pa ni nič pomagalo. Zdaj naše kopanje zgleda tako da se mož vsede na stolček v tuš kabino in jo drži(medtem se ona dere in brca in kriči ne kopala ne kopala,.....in jaz ji nahitro glavo našamponiram in okopam pol pa nas mora nona čakat na vratih kopalnice z koplanim plaščem ker pol sva par minut mamica in tati grda. Sva probala res že vse ma nepomaga prav nič,tudi z zdravnico sem že govorila in nam je rekla da dosti otrok kr naenkrat zasovraži vodo in da samo mine samo pri enih otrocih hitro pri drugih pa tudi leto dve ali več. Mi se moremo prav psihično pripravit na kopanje. Je pa tako, da se pri umivalniku rada umiva,pač stopi na koš za perilo in pol si umijemo rokice, zobke, obrazek,ritko,nogice,.....samo moramo bit pozorni ko rečemo da se gremo umivat in ne kopat.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 11:50:13
|
|
|
|
puncica
|
Ja pri nas je podobno sploh ko je treba glavo umivat zato pa jo mučmo samo enkrat na tedn Jo pa jaz polivam po glavici, pa to ko se še kopa, ker kopa se rada, da bi jo potuširala ni šans, se pa vsaj rada kopa, sam ne po glavici, pa po bušiju pa po hrbtu polivat, pol kr ustaja, pa vedno ko sem ji šampon spirala z enim lončkom sem ji potem učke obrisala, pa je bilo dobr za 2 minute pa spet polila po laskih z lončkom, no tako potem mi speremo laske, res da verjetno niso čist urnk sprani a drugače ne gre. Me je pa strah, ja da bi zasovražila in delala to kar tvoja dela, zato bol na izi vse skup delamo.
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 11:53:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja no, vsak otrok je res drugačen in vsak pri svojem najbolje ve, kako reagirat. Če ne pa probaš, pa vidiš. Jaz pri mojem točno vem, kdaj gre za izsiljevanje in je treba NASTOPIT, kdaj pa ga je treba spodbujat, tolažit in /ali pocrkljat. Ko je v banji protestiral pri pranju las, saj še zdaj kdaj pa kdaj, takrat sem pač pripravila smešno predstavo s skananjem dretjem in petjem, pa je bil smeh in tuljenje hkrati in že je bilo konec vsega hudega. Malo je treba probat. Tudi za v banjo se je že kdaj uprl, pa sem ga odločno a malo komično, tetatralno, brez trte mrte postavila v banjo in je bil spet smeh. Tako nekako večinoma pri nas deluje. Hecno, ampak odločno, brez caganja ali bi ali ne bi. Je pa res, da to uspe meni. Očiju niti pod razno ne. Ker Tibor ve, da če jaz za nekaj rečem, da ni nič hudega, potem res ni. Nikoli ne rečem, da ni pa to res nič hudega, če vem, da njemu je. Takrat raje rečem, oh, saj bo hitro minilo in spet malo naglas pojem ali čaram ali kaj takega hecnega, pa res hitro mine. Malo jih je treba na finro, pri enem pali nekaj, pri drugem pa kaj drugega.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 11:59:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, pa včasih je finta, da je treba kaj spremenit, da misli, aha, zdaj je pa po moje, in je potem v redu. Recimo, če noče v banjo, rečeš: ja pa kaj je, a je prevroča voda, a ne? In reče s smrklji od dretja pod nosom: Jaaaaa. In odpreš tuš, doliješ mrzlo vodo (ali pa kao mrzlo ) in poštala z rokico, če je dobra. Če še skozi ni, še malo doliješ in rečeš: Evo, zdaj pa je že skoraj hladna. Ravno prav, no a ne? In pošlata in pomirjen reče, da zdaj je pa dobro. Tudi pri spanju je velikokrat podobno. Oziroma je bilo. Ko ga je nekaj žulilo, brez veze, kar nekaj, sem vedno kaj naredila, da je bilo potem drugače. Kaj pa vem, sem ga malo odkrila in zraven rekla, saj ti je res vroče. No, sedaj bo pa bolje. In mi je verjel, da bo zdaj v redu, in je bilo.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 14:02:21
|
|
|
|
lin
|
Splišni! Dobra tehnika,samo pr inas ta tehnika pali (da mu kao daš prav pa neki sprenmeniš)pri vseh stvareh razen pri kopanju. Že ko samo omenim kopanje se začne dret,ko pa jo prinesem v kopanico in vidi da je tuš kabina odprta ali da je potleh napravljena banjica je že cel kažin. Ne kopala ne kopala in jok in krokodilje solze in .............,da včasih še jaz kakšno solzo spustim.Zato smo tudi mi naše kopanje omejili na 1x tedensko,vsak dan se umijemo kopamo pa 1 x na teden. Enkrat sem ji celo probala v dnevno prinest najmanjši lavorček ki ga imamo (čisto micen)in notri sem natočla za prst mlačne vode da bi kao skupaj kopale njeno punčko,pa se je začelo kot bi njo hotela in jok in stok in ne kopala ne kopala..............
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 28.3.2006 20:51:08
|
|
|
|
karmy
|
a je mogoče kej šampona prišlo v očke? da jo je kej zapeklo pa se ji je kopanje zamerilo? možno da je tudi trma... jaz na hitro opravim z svojim.. do zdaj še nisva mela problema se kopat.. samo glavico je problem, zaradi šampona.. zato mu rečem naj zapre oči, ga splahnem in mu pol dam en del brsače da si oči obriše... pol se pa veselo naprej kopa...
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 10:44:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni pa niti na kraj pameti ne bi prišlo, da bi jo na silo polivala z vodo. Pri nas ne špila tako. Meni bi se zdelo grozno, da bi jo s tako silo hotela skopat... Saj poznam ta občutek. Pri nas si tudi noče glave umivat, ne pa ne. Ampak se da zmenit. Pri nas se res VSE da zmenit. Njena volja kar nekaj velja.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 12:23:13
|
|
|
|
Anonimen
|
kako pa se zmente?
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 12:29:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Da jo pač MORAM splaknit. Da v bistvu nima izbire in da šampon mora dol, ker drugače jo bo glava srbela in bo grozno! Ampak je res, da pri nas od rojstva skoz vse poteka v tem stilu in da če kakšne stvari noče, je ne naredimo, razen če ni res nujno potrebna. Zato glavo pač umivamo enkrat na 3 tedne ali enkrat na mesec.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 12:41:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, Meta, vidiš, kako so si res otroci različni. Če bi se jaz s Tiborjem v določenih primerih začela pregovarjat, ne bi prišla čisto nikamor, Ker velikokrat je tako, da če se on nekaj zapiči, ne odstopi. Takrat je treba uporabit pač kakšno izmed zakladnice fint. Ampak to otroka itak spoznaš in veš, kdaj je tako, kdaj pa mu je treba samo stvar razložit, ker je ne razume, in ko mu je jasno, potem je v redu. Tako da včasih se pri nas takšno razlaganje lahko zakomplicira u nulo, dretje je skozi hujše, na koncu podobno že borbi za življenje. Hudo, res. Zato v takih primerih pri nas prevlada pač tisto, da se pač ne pove vsega, na hitro stisne zobe in je že konec vsega hudega. Seveda pa je super in veliko bolje, če se da zmenit. Samo na žalost se pri nas tega vedno res ne da.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 12:41:43
|
|
|
|
Anonimen
|
ja sej, kako pa ? sej js sem tut rekla ja pač je treba če je glava že nažajfana kva pa češ nardit. a pol mar če ji rečeš ja se mora pol pa lepo drži in nič ne tul?
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 12:47:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja sej Lara, sej ne rečem, da si kej narobe nardila. Samo zgleda, da je Tisa drugačna. Pri nas ni nikoli niti prišlo do tega, da bi bilo treba s tako silo. Vidim, da imamo res neproblematično bejbo.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 13:51:25
|
|
|
|
dory
|
Nas tamal je isto, ful uzival v vodi....zej ma pa spet obdobje, k se noce in noce kopat...da o pranju glave ne govorim...pr nas se pa ne da nc zment...mu obljubim kar hoce, se pregovarjava sto na uro..on pa men nazaj, MAJ NOCE GAVCE PLAT...NOCEEEE...in zacne kricat,k da bi mu jo sraufala dol :)...tko da je zej pogruntal, da je mejbi bolsa varianta,ce ga dam v bide ...v bistvu sam spleza notr, pol se mi zadele da hoce vodo met...in not pol mal cofota...valda k ve,da tam ne morva glave prat... Ne vem, pomoje so to ena obdobja...jest ne bi silila...ampak mal pustila vse skup...pa tisi lepo povej kaj in kao...k verjamem,da je bolj razumna k nas mulc, k se ne da nc oporekat njegovi volji...
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 14:08:26
|
|
|
|
viv_
|
Splišni - sem se včerej poslužila tvoje metode... Tamala je neki cvilila, da ne bo pižame oblekla. In jaz potem modro:"Aaaaaaaaaaaaaaa, bi rada uno z mucki?". In Mirna:"Jaaaaaaaaaaaaaaaa...". Pa je bilo. Sicer pa, kar se mora ni težko.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 31.3.2006 18:56:39
|
|
|
|
TaRe*
|
Joj,jaz sem zdaj tole prebrala,pol sem pa tamalo,ki je ravno skakala tlele okol , vzela na kolena in jaz prefrigano pokažem tamalo Meto tamali in začnem "ej RE,tale punčka je pa tok stara kot ti,pa se tud rada kopa...."hotela sem nadaljevati v smislu...pa nč ne joka,ko je treba glavco umit itd.. Tamala pa men " Re tud,glavo ne,ne."..pa je bla že v sobi. Vglavnem.Do pred enim mesecem brez problemov,zdaj pa norišnica.Samo da vidi,da jaz brisačo na kp,pa pižamo...,se že joka in milo gleda",mami gavo,ne,nede mami ne gavo.. "
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 1.4.2006 17:41:19
|
|
|
|
Pupica
|
LARA, pri nas tut ful uživa od prvega dneva ko sva položila v čebriček, pa kasneje v banjico. Jokala pa ni nikoli ko smo umival glavo, dokler je bila v čebru. Pa je že takrat mela dolge laske. Ko pa smo se presedli v banjico, so pa nastopile težave. Vendar je jok, le ko voda teče po glavi. Vedno jo umivava oba, tako da en da pleničko čez čelo, oči, drugi hitro polije. Vedno pa mi ostane slab občutek, da je glava slabo splaknjena, ampak je ne matrava še enkrat Vmes smo kupili še ščitnik za glavo, pa ni blo čist nič drgač. Vmes gre sedaj včasih še pod tuš z mano al pa z očijem, pa je isto. Ko se tušira se smeje, sama se namili z otroškim tuš gelom. Ko splaneta glavo samo z vodo, se še smeje, sama si našamponira glavo, ampak ko je treba pa glavo splaknit....NO WAY!!!! Jok, cvilenje, ampak takoj ko odmakneš tuš dol z glave neha. Tut ne joka z solzicami ampak sam z glasom...Ne pomaga niti če jaz ali očka umijeva glavo, pa splakneva, nič! Ona joka le ko splaknjujeva šampon z glave. Se pa tolažim da bo bolje!! mogoče ko bo vidla da dojenček (upam da ne bo jokal/a ) tut ne joka ko si umiva glavo....ne vem ne vem kaj bi to blo...
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 1.4.2006 23:19:29
|
|
|
|
loreti
|
Tud mi smo mel probleme z umivanjem las, ni blo šans da bi mi pustila da ji splahnem laske. Drgač kopa se ful rada zato k ji pustim da se prvo sama pol jo pa še jst mal našamponiram pa se še splahneva pa je konc. Laske pa zdj umivava kr v umivalniku, tako da ima ona glavco nazaj in ji voda ne teče po obrazku, pol jo dam da stoji in jo našamponiram pa ji nardim kakšo smešno frizuro pa sva že pipravljene da splahneva, gleda v strop in ponavad mi išče kakšne pajke, glavn je da ji voda ne teče po očeh. Tko sva se začele umivat laske k sm jo enkrat pelala k frizerju da je vidla kako tam umivajo laske in se ji je zdelo ful zanimivo tko, da od takrat naprej ni problemov. Probaj pa boš vidla, če bo tud pri vas deloval.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 2.4.2006 13:21:28
|
|
|
|
Anonimen
|
loreti kako pa jo držiš nad umivalnikom v znak?
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 2.4.2006 21:25:27
|
|
|
|
loreti
|
Jst mam dvignjeno koleno tako da mi ona sedi gor, z levo roko jo držim za vrat z desno ji pa zmočim laske. Sj ni težko, jo rajš držim tko in je mir kt da se mi dere. Tko si vsaj z veseljm umiva lase in res ni nkol problem, še rada si jh umije k ve da ji pol ful lepo dišijo. Probi pa boš vidla če bo delval.
|
|
|
|
RE: kopanje - men se bo utrgal??!! 3.4.2006 14:26:32
|
|
|
|
Pikabu
|
Pri nas na srečo ni kakšnih večjih težav s splakovanjem. Ker imamo precej veliko bano, se bolje počutim, če grem tudi sama z njo noter, jo lažje držim in umijem. Za namilit tako ni problem, ker ji je zelo všeč in si jo tudi sama, za splakovanje se pa igrava, da mi pokaže, kako gre "ajat" v vodo. Jaz jo držim tako, da sama klečim in jo imam naslonjeno na kolena, potem pa ona v vbistvu leži v vodi. ni ji preveč všeč, na hitro je potrebno to opraviti, ni pa joka in kakšnega hujšega stokanja.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Prvi koraki k srečnemu otroštvu z GeneraliProgram Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
A se počutiš seksi? PaštetkaV svojem telesu se počutim seksi. Ja (
53%)
Ne (
47%)
Število vseh glasov: 90Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!