|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prekoračili so vse meje!!!
30.3.2006 4:10:38   
Anonimen
In to na Javnem Stanovanjskem Skladu Mestne Občine Ljubljana!!!
Poskušajo mi narediti celo sranje glede stanovanja, ampak meni je pa prekipelo in sem zbrala na kup vse njihove nezakonitosti, ki so jih (moji družini) naredili v 9-ih letih. Poslala sem jim "prijazno obvestilo" o tem, kaj sledi, v kolikor tega ne bodo odpravili oz. popravili, istočasno pa sem dopise o tem, kaj se dogaja, poslala še županji Danici Simšič, Varuhu človekovih pravic Hanžeku in še direktno v pisarno predsednika Drnovška. Saj ne pričakujem kakšnih konkretnih odgovorov ali posredovanja (koliko nas je še takih), ampak hočem pa, da vedo, kakšne nezakonitosti se dogajajo v ustanovah, ki naj bi bile državne/občinske oz. vsaj pod državnim nadzorom. Pripisala sem tudi, da v kolikor nameravajo nadaljevati z nezakonitostmi, da bom poklicala medije in njim postregla z vsemi materialnimi dokazi, ki jih premorem (kar nekaj jih je), pa naj se potem pred kamero poskušajo izgovarjati, kako in kaj. Vse poimensko. In s konkretnimi navedbani njihovih kaznivih dejanj.
Aja, v čem je sploh hec? Poskušajo mi vzeti stanovanje pokojne mame, ne da bi mi zanj ponudili drugega. In ko v to vkalkuliram še vse nezakonitosti, ki so jih naredili pri treh mojih vlogah za neprofitna stanovanja, potem se bo kadilo. Babe, če me boste videle na TV ali v časopisu, se le nasmejte do solz. Zdaj mi je pa namreč res dovolj. V rokah imam dokaz, kako je uslužbenka MOL-a izvedela za stanovanje v lasti MOL-a, ki naj bi ga MOL prodajal, pa ga je ona še prej, preden so ga ponudili javno v prodajo (kar bi morali) kupila za ušiv milijon tolarjev (2-sobno stanovanje v LJ, lepo prosim!!!) za svojo sorodnico. Mater, ko bom to poimensko in s fotografijami dala v javnost, bi se pa res znalo kaditi. Zdaj lahko vsaj vemo, zakaj ni stanovanj za tiste, ki bi jih resnično potrebovali in jim pripadajo po vseh zakonih, ki obstajajo v SLO in v EU!!!
Banda hudičeva pa to dopušča!!!
Na-a... Zdaj je pa Kerensi prekipelo. Fertik!!! Ne bodo se več šli tega, pa če se do lastne smrti prekladam iz časopisa na TV in na sodišče in še 30x v istem krogu. Grdo rečeno, ampak moja pokojna mama se še ohladila ni dobro, pa gredo naredit tako svinjarijo. Devet let prej jih ni bilo pa nikjer. Uff, punce, resno mislim, tole bo v časopisu!
Če ne drugega - pokojna mama mi je zapustila pravico do bivanja v omenjeni garsonjeri, MOL mi hoče pa to stanovanje vzeti. Da vidim jaz to...
Največja ironija je pa ta, da sem bila v volilnem štabu Danice Simšič, ko s(m)o jo volili za županjo in da sem sedela na sosednjem stolu od sedanje direktorice Stanovanjskega sklada, ge. Jožke Hegler, zdaj se mi pa tole dogaja. Takrat so se pa vsi nasmihali...
Kakor sem zadnjič rekla, kaj pomeni DEMOKRACIJA -
KRATENJE PRAVIC!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prekoračili so vse meje!!!
30.3.2006 6:29:18   
srki
Kerensa, ti kar naredi to, kot praviš. V tej ljubi SLO je na žalost prišlo tako, da je treba vse preko medijev rihtat, pol se pa nekaj zgane, pa še to pod vprašajem.

Res se take svinjrarije dogajajo, da kar res ni. Dokler nimaš kakšne slabe izkušnje misliš, da v naši ljubi deželici vse tako prav poteka, ko pa doživiš kaj takega, kot ti, ali pa kaj drugega, pa vidiš za koga je v tej državi poskrbljeno. Za tiste, ki so pri koritu!

Te popolnoma podpiram pri tem dejanju. Meni bi se verjetno tudi utrgalo-to res ni majhna stvar.

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2006 7:16:08   
Marogica
JAz pa nečesa ne razumem. Zakaj, ti tega stanovanja ne bi vzeli, če pa ne misliš tam živet? SAj je bila mama najemnica, torej ga imajo sigurno namen dati zopet v najem in to za take, ki kot si napisala stanovanje potrebujejo. Pa tudi če bi ga  prodali, je to stvar lastnika, ne pa dedičev najemnika. TUdi ne razumem, zakaj bi ti naj ponudili drugega?
Postavi se ti v vlogo lastnika stanovanja, v katerem si imela najemnika, ki umre. Pa se javi njegov dedič, ki želi, da bi njemu ponudila stanovanje, čeprav v njem nima namena živeti? Kako bi ti kot lastnica reagirala? NAjbrž bi rekla, da je stanovanje tvoje in da lahko z njim razpolagaš in delaš, kar ti hočeš. kar je tudi normalno. Kam pa bi drugače prišli?
No, SLO res ni popolna, vendar pa v tvojem primeru res ne vidim, kakšno krivico bi ti naj naredili.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2006 7:54:55   
Lunca1
Se strinjam z Marogico. Mi tudi ni čisto jasno, čigavo je stanovanje in kakšno pogodbo ste imeli. A si ti prijavljena v maminem stanovanju?  Ker drugače, verjetno ne boš mogla nič uveljavljat. Res pa ni fer, da ga prodajo nekomu samo za 1 milijon, medtem ko taka stanovanja stanejo kar nekaj več denarja. Mutna posla na občini.user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2006 7:56:47   
povha
Če prav razumem, stanovanje ni v lasti tvoje pokojne mame, torej ga ni kupila. Potemtakem nikakor ne razumem, zakaj bi ti imela pravico do njega. user posted image
Druga stvar, ki je ne razumem pa je, kaj ima veze to, da si enkrat nekje zraven nekoga sedela... user posted image
Sicer pa se to ne dogaja samo v Ljubljani, da zaposleni na Občini ali UE kupijo stanovanje preden gre ven zanj razpis, tako da...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2006 8:15:13   
soncece24
Kolkor jaz to razumem, je Kerensa prijavljena na maminem naslovu, se pravi ima po mamini smrti tam pravico bivanja, oni bi ji pa radi stanovanje vzeli.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu povha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2006 8:28:33   
Anonimen
Po navadi je tako, da je pomembno, kje dejansko živiš in ne kje si prijavljen. Lahko uvedejo postopek ugotavljanja dejanskega stanja in z lahkoto zberejo dokaze, kdo kje živi.
Ne da se proti vetru scat, bi jaz rekla v takih primerih.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2006 8:33:45   
Nives
Včasih je potrebno kakšno stvar prespati in premisliti v miru.
Večkrat te berem, saj mi drugega ne preostane-si na skoraj vsakem postu-ne vem zakaj misliš, da bi tebi morala država dati vse in še več.
Mi prideš naprej kot hlapec Jernej in njegova pravicauser posted image

Čao bav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2006 8:42:31   
MarijaPo
Vsaj hanzek ti mora odgovoriti, po zakonu.

(odgovor članu Nives)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2006 9:11:05   
maja_
Jaz ne razumem, kaj želiš, prednostno pravico pri odkupu ali...??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.3.2006 9:14:53   
Vilma
Joj punce se vidi, da ne poznate socialo, neprofitna stanovanja in podobna jajca. user posted image
Ko oseba dobi neprofitno stanovanje, ga dobi v trajno last z možnostjo, da se stanovanjska pravica prenese na otroke.
Torej enostavno - stanovanje od Kerensnine mame po zakonih pripada Keresni.
Ti pa kar Keresna udri po njih!
Mislim, da bi se v tvojem primeru dalo zmeniti z MOL-om, da vrneš to enosobno neprofitno stanovanje v zamenjavo za večjega. Situacija je idealna, da rešiš stanovanjski problem. Le vztrajna in pogumna moraš biti. Tega pa imaš ti dovolj

(odgovor članu povha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2006 9:23:28   
Anonimen
Vilma, kako lahko dobiš nepofritno stanovanje v trajno last?

Me res zanima. Lahko razložiš, ker js bi ga tud mela.

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.3.2006 9:55:53   
maja_
jaz tudi, jaz tudiuser posted image . Zakaj se sploh zaj...user posted image  s kreditom, ki se mi bo vlekel do penzije. Hočem neprofitno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
30.3.2006 11:03:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.3.2006 15:05:44   
Anonimen
Vam čisto nič ne zamerim, da me niste razumele oz. da ste me razumele narobe. Saj ko sem sama še enkrat prebrala, bi lahko mogoče res izpadlo tako, kakor ste nekatere dojele.
Dejstvo je, da smo omenjeno stanovanje, če se temu sploh lahko tako reče, dobili skupaj moja pokojna mama, jaz (ko sem bila prvič noseča) in moj bivši mož. Bivši se je odselil prostovoljno, moja mama pa je umrla (sedaj). Najemnica je bila uradno moja mama, jaz pa sem bila vpisana kakor uporabnica. Kar pomeni, da imam prednostno pravico tako pri sklenitvi nove najemne pogodbe kakor tudi predkupno pravico (ampak ni šans, da jaz kupim tisto sranje, tudi če bi imela denar).
Dvomim, da si predstavljate, kako je živeti v sobi, ki meri 17 m2, nima ne vode ne ogrevanja, vrata in okna se komaj zapirajo, kaj šele, da bi tesnila, skupno kopalnico (2 tuša in 2 WC-ja) pa si morate deliti z 19-imi drugimi ljudmi, ki so bili pred tem barakarji in imajo prečudovite higienske in vedenjske navade. No, potem pa daj živet v takih razmerah in na taki kvadraturi z dojenčkom, bivšim možem, mamo in maminim partnerjem. Ja, madonca, pa še s psom!
MOL ve, da sem se bila že pred časom prisiljena odseliti, ker je tam dejansko nemogoče živeti. Če katera potrebuje fotografije, jih brez problema prilepim v album (upam, da še znam to naredit).
In Stanovanjski sklad sem 9 let opozarjala na vse nepravilnosti in nezakonitosti, ki so se in ki se še tam dogajajo, pa na vse njihove napake, ignoranco in ne vem kaj še vse. Niti enega odgovora mi niso poslali v devetih letih!!! Zdaj, ko sem jih pa obvestila, da je njihova uradna najemnica umrla, so mi pa v treh dnevih poslali vabilo na razgovor (ker gre za njihovo rit!) in ker me v osmih dneh po vabilu ni bilo, so si me še drznili poklicati na GSM in reči, da bodo to, da me ni bilo v roku, vnesli v zapisnik. Ma naj vnesejo, kamor hočejo, potem naj si pa še v rit vtaknejo, če hočejo!
Dejstvo je, da imamo jaz in oba moja otroka v tisti luknji prijavljeno stalno bivališče in da smo registrirani kot uporabniki. MOL ve, da ne živimo tam in vedo tudi, ZAKAJ me ni tam. Sem jih vprašala, koliko časa bi oni zdržali. Definitivno ne 8 let, kakor sem jaz (no, 7 let pa res). In ker je bila moja selitev prvotno posledica tega, da niso uredili tistega, kar bi po zakonu morali (kako bi se pa vam zdelo, da se parket pod vami udere od gnilobe, pod njim pa je slama! - pa da vam okensko polkno ostane v rokah, ker je razpadlo? - pa da vhodnih vrat ne morete niti zapreti, ker so tako dotrajana in ukrivljena? - ste že kdaj živele v čem takem?).
Kar se pa tiče "sedenja ob nekom" - to je pa omenjeno zato, ker sem gospe direktorici ob tisti priliki omenila, kako in kaj je s to zadevo (kako njeni zaposleni ničesar ne naredijo in kršijo zakon), pa se je samo smehljala in rekla, da bo vse uredila. Evo ti ureditev, jeb****! Menda niste mislile, da sem to napisala zato, ker se mi je fajn zdelo sedeti zraven nje? Ja, seveda - pa če je nikoli ne bi spoznala!
Nikoli pa nisem hotel avsega in še več, ampak samo tisto, kar mi pripada po zakonu. Tega si pa ne pustim vzeti. Če je zakon meni v prid - a zdaj sem pa jaz zato kriva? Ja, tisti s polnimi ritmi imate pa res zanimive. Uff, kako rada bi vas videla en sam samcat vikend tam, kjer sem bila prisiljena biti jaz. Katera od vas (tistih, ki mislite, da izsiljujem) je pa že bila ne cesti? Nobena, kaj? No, ljube duše, jaz imam pa tudi to izkušnjo za sabo. Se je ne sramujem in sem ponosna na to, da sem jo preživela takole, kakor sem jo! Tiste "ta zakreditane do penzije" bodite pa rajši vesele, da imate sploh možnost kredita. Nimamo vsi te sreče. Pa bi se rade volje zapufali še na otroke po lastni smrti, če bi se lahko. Pa se ne moremo - pa kaj? Občinskega stanovanja se pa ne dobi v trajno last. Saj sploh nisi lastnik! Od kod vam pa ta ideja?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.3.2006 15:21:02   
povha
Sori, ampak še vedno mi ni jasno, kaj bi pravzaprav rada. user posted image
Še vedno bila prijavljena tam, v tistem stanovanju? In plačevala dvojno najemnino? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.3.2006 15:23:47   
Anonimen
Ja.

(odgovor članu povha)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.3.2006 15:36:17   
india
Tokrat pa mi res ni jasno več nič.... nisi vedno najbolj pri denarju, zdaj pa bi rada plačevala dvojno najemnino!user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.3.2006 15:40:43   
Anonimen
Ajme meni...

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
30.3.2006 15:47:01   
povha
IZVIRNO SPOROČILO: MISKA01

Tokrat pa mi res ni jasno več nič.... nisi vedno najbolj pri denarju, zdaj pa bi rada plačevala dvojno najemnino!user posted image user posted image

To tud men ni jasno. Sploh glede na pretekle dogodke...user posted image

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.3.2006 16:01:22   
Vilma
No sem se malo pozanimala, kako je s tem. Sem zvedela za novo informacijo, ki je do zdaj nisem vedela.
Razlika je med socialnimi in neprofitnimi stanovanji. Ker si Keresna pisala o neprofitnem stanovanju, sem zapisala tisto kar sem.

No zdaj pa obrazložitev.
Da dobiš socialno moraš bit revež.

Da dobiš neprofitno stanovanje moraš bit pa kr bogat.
Ker od od besedice "neprofitno" niso niti blizu prve črke N!
Neprofitna stanovanja imajo drago najemnino, mogoče mičkeno nižjo od tržne vrednosti najmenin.
In ne samo da je najemnina draga! Ko dobiš neprofitno stanovanje moraš plačati takoj znesek 10% od tržne vrednosti stanovanja. Kar lahko znese par milijonov ane? Recimo da je vrednost stanovanja 20 mio sit, moraš takoj plačati 2 mio sit.
NO to so naredili zato, ker so imeli v namenu ta stanovanja čez 30 let prodati najemniku. Zato sem napisala, da lahko dobiš stanovanje v trajno last!  vendar je zdaj okoli te zadeve menda ustavni spor in to je ta nova informacija. user posted image  Niso se še zmenili, a bodo lahko ti najemniki neprofitnih stanovanj kupili čez leta  in leta stanovanje ali ne.

Imajo pa otroci najmenika neprofitnega stanovanja stanovanjsko pravico do tega stanovanja.
In najemnik neprofitnega stanovanja podpiše pogodbo za NEDOLOČEN ČAS. In ta pravica se prenese na otorka. In če bodo zmagali na ustavnem sporu bodo mogoče lahko celo imeli stanovanja v trajni lasti.
Upam, da sem bila tudi jaz zdaj bolj jasna. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.3.2006 16:02:43   
Anonimen
OK... gremo še enkrat...
Že od samega začetka sem zakonita uporabnica omenjenega stanovanja. Vpisana v pogodbi, sestavljeni na JSS-MOL, ki so lastniki. Stanovanje ni socialno ali neprofitno ali karkoli že (ni bilo nikoli na razpisu), je pa vseeno v lasti MOL-a. Moja pokojna mama je bila uradna najemnica. Jaz sem dolgo časa živela tam, ker pač nisem imela kje drugje. JSS-MOL pa nam je obljubil, da nam bodo dali večje stanovanje, ker 17 m2 brez vode in ogrevanja pač ni za žensko z možem, otrokom, mamo in maminim partnerjem. Pa še psom, hudiča. Menjavo so obljubili leta 1997, kolikor mi je pa znano, je pa zdaj leto 2006. Od njih pa nič. JSS-MOL ve, da sem se odselila zaradi tega, ker se tam ne da živeti (te razmere so bile razlog, da mi je Jan takoj po rojstvu zbolel in da so ga na Pediatriji komaj rešili, da ni umrl). Je pa tako, da mi po zakonu pravice do bivanja tam ne smejo vzeti. Lahko bi mi jo, ker sem se odselila, ampak mi je ne morejo, ker sem se odselila zaradi njihovih nezakonitosti (ne da se mi citirati tolikih členov Stanovanjskega zakona, sorry, pa tudi preveč je bilo vsega, kar se je dogajalo, da bi napisala celoto). Ampak zdaj pa, ko je moja mama umrla, poskušajo točno to. Poskušajo narediti, da jaz s svojima otrokoma ostanem brez stalnega bivališča. In poskušajo zakriti, pometat pod preprogo, vse svoje nezakonitosti, ki so pripeljale do... ufff, marsičesa. Saj bo v avtobiografiji.
Jaz se jim pa ne pustim. Na-a. Če moram jaz odgovarjati še za vse tisto, za kar nisem kriva, potem bodo pa tudi oni odgovarjali za namerno narejene nezakonitosti in za malomarnost, ki je imela posledico uničenje zdravja in uničenje materialnih stvari (mojih).

(odgovor članu povha)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
30.3.2006 17:03:35   
Nives
Pol pa kup to stanovanje in ga prodaj. A nisi na začetku pisala, da ga prodajajo ali pač?
Če ti je izpod častjo stanovati tam, pa ga raje odstopi, da dajo kakšno samohranilko noter, ne pa da ji sedaj prostor jemlješ.
Ne razumem pa nečesauser posted image dvojno najemnino, pred nekaj dnevi denarja nisi imela, a smemo čez mesec dni pričakovati novo prošnjo, da se zbira denar za najemnino?user posted image

Čao bav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.3.2006 18:18:03   
Anonimen
Oh, vilma.....

Tvoje info držijo samo na pol.
In to da je ustavni spor ni nova informacija ampak je stara cca. 5 let (ko sem jst/midva kandidirala).

(odgovor članu Nives)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
30.3.2006 18:41:37   
soncek&luna
ja vilma tvoja info je pravilna samo na pol... vem, ker sem jaz lani vlozila prosnjo za neprofitno stanovanje in nisem bogata

kerensa ti dam cist prav.... gre se za princip

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?