Pia67
|
Živjo! Najprej vsem hvala za komplimente Nini. Upam, da bo tudei zdravje mal boljše, itak pa se nimam kaj pritoževat, zaenkrat se ji samo cedi iz nosu, manj kašlja, več popije tekočine, ješča pa je kakor vedno (jasno, sadje, sadje in še enkrat sadje). Čez dan je tudi več spala, tako, da imam doma kar ležerno, ata kuha, jaz mal plezam, vadim za tečaj in držim pesti, da bo vreme res tako kakor napovedujejo. Počasi se bo izboljšalo. Glede one rozine, niti najmanj še ni mišljen pincetni prijem, saj je še prezgodaj. Včasih rata, včasih ne. Zato sem tudi omenila udarec po rozini, ki se je potem zalepila na dlan. Ninocka, dobra si , sem videla na kakih stolčkih sedijo matere in dremajo na njih, če bi temu lahko tako rekli. Svakinja je noč prespala v drugi bolnišnici, zjutraj pa prihajala k nečaku, ki je prve 3 mesece preživel na pediatrični. Vendar je pri tebi situacija drugačna, Evan te ponoči rabi in se že pošteno zaveda sveta okoli sebe, nečakec pa je bolj vegetiral (drugega bolj milega izraza se žal ne spomnim). Zadevi pa se reče saturacija. teta beta, kako je šele Daša nežna. Moja je včasih ko kaka robavsica, glede las, so temno blond, ki vlečejo na bakreno (vikend ata je pegast, prez pigmenta, vodenih oči in hči je slika in prilika njegovega kolorita in moje oblike, kaj je v glavi se še ne ve). Resolucija fotk pa je različna, saj je na stolčku snemana pozno popoldan, brez fleša in od dnevni svetlobi, ki je temu času primerno borna. Pač, ata je tako naštimal, jaz bi drugače zdrekorirala vse skupaj. 2ursae, urnik hranjenja je le okvirni, vsaj pri meni. No, odstopa za kake pol ure, zdaj, ko je bolna, prespi obrok. Meni je vodilo, da na ene 3 ure papa(postane lačna), pa prideva nekak čez. Nina je 3 goste obroke in 3 mlečne(1 mlečni ni vedno). Pediatru sem omenila bojazen, da popije premalo mleka (trenutno ji zbašem le okol 400 ml), pa je rekel naj neham v knjige gledat, da so eni otroci pivci mleka, drugi pa ne. In če je navdušena nad gosto hrano, naj ji ponudim kar ji paše, mleko pa ji ponudim kot sestavni del. Običajen urnik pa je takšen: - 6.30 mlečni obrok (150 ml, če rata) -9.30 sadna kaša+ prosena, riževa ali koruzna osnova kuhana na mleku (podturim ji nekaj mleka) - 12.30 kosilo: zelenjavna juhica in sadni poobedek. Skuto šele uvajamo, je bila navdušena, plenice malo manj, ker je bilo blato belo, kar pomeni neprebavljena laktoza. Zaenkrat sem ukinila, pa še bolna je. - ob 15. če sva na sprehodu sadni sok, drugače pa mlečni obrok (100 ml, več ne gre) - 16.30 žitna kaša (nesladkane zadeve od Anature, ali pa kuhana prosena kaša, polenta, pretlačen riž z mlekom). Črtala sem ostale kašice, ker je nora na sladko in potem bi samo to jedla. So bili že hudi boji, priznam. -18.30, v neprištevnem stanju, dremajoč popije Miss Nina 250ml. Čudež. Aja, mleko naredim posebej(hladno), če skuham polento ali pa riž, proseno kašo. Če je v kosmičih pa po navodilih. Itak hitro dobiš občutek kako gosto mora bit. No, zdaj pa je na vrsti večerja ( dieta še vedno pod nadzorom, kljub razvajanju). Hm, še zdaj ne vem a je boljš imet moškega po obrokih ali skoz. po moje ono prvo... Damjana
|