|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
17.2.2006 12:03:58   
KBM
Živjo!!!
Jaz držim pesti da bo z vajino Klavdijouser posted image vse ok in da bo full zdrava in vesela z vama!!
Lp pozdrav od Mojce,Borisa in Karinuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 326
17.2.2006 12:09:26   
KBM
Hello
Jaz imam kapljice iz Tržiča in ti jih lahko dam ker Karin nima več krčev in mi je še ostalo pol flaške!!!
Karin so full pomagale!!Sporoči mi!!
Lp Mojca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 327
17.2.2006 13:10:50   
Lumpi
lumpy..... smo imeli probleme.
Je bil pod lučko 22 ur, naslednji dan pa mu je ponovno naraslo.
Midva že doma, kličem v porodnišnico in greva nazaj. So rekli, da še ni bilo za pod lučko, če pa slabše, pa nazaj.
Ni vrag, ni bilo nič boljše, pa sva šla čez 4 dni nazaj, ker je bil še bolj rumen. Spet ni bilo za pod lučko. Pol sem pa pop....., pa so mi lepo razložili, da more otrok veliko piti čaja, saj čaj še bolj pospeši, da otrok več lula.

Da bi pa prej povedali, pa jim ni prišlo na misel.

< Sporočilo je popravil Hubabuba -- 17.2.2006 13:12:36 >

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 328
17.2.2006 13:16:26   
puri
oJLA!

Končno sem uspela malo do računalnika, da se vam malo oglasim. Zadnje čase sploh nimam nič več časa. Maj tudi veliko manj spi čez dan, potem sta pa tukaj še bratca, ki me skos kaj rabita, ostali čas pa izkoristim, da malo pospravim. Pa zdele smo imeli kar nekaj rojstnih dnevov in obiskov, tako da sploh ni bilo časa za računalnik.

Mi se še vedno dojimo 2x na noč. Zaspi okrog 9-ih zvečer in spi približno do 7-ih zjutraj. Dojimo se okrog dveh ponoči in okrog petih (vedno isto).

Nemsis,...upam in držim pesti, da bo s Klavdijo vse vredu na naslednjem pregledu!!!

Ta teden smo imeli tudi mi pregled in Maj se je od odpustne teže zredil za 1 kg, zrastel pa za 4 cm.
Drug teden imam pa jaz pregled in že komaj čakam, ker bi že tudi midva radauser posted image ampak bova počakala na pregled, da se prepričava, če je vse vredu (DRUGAČE BO PA V NEDELJO ŽE 6 TEDNOV, AMPAK BOVA POČAKA RAJE ŠE DO PETKA, KO JE PREGLED)

Čišče sem imela pa jaz že ko sem prišla iz bolnice zelo malo in do tretjega tedna je ni bilo že skoraj nič več,.....ampak tisto malo izcedka se pa še vedno ne neha, pa bo že 6 tednov, tako da mi gre že pošteno na živce, čeprav ga je res zelo zelo malo.

Se še kaj oglasim, ko bom lahko!

lp

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 329
17.2.2006 13:37:45   
Lumpi
Sem pozabila: otrok more biti čim več časa na dnevni svetlobi.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 330
17.2.2006 16:17:11   
alenkica
Vi ste pa prave pisateljice postale. no, saj je lepo da nas obveščate o vaših malih user posted image .

Naš je pa zaenkrat zelo priden, v pon, je bil zelo siten, ni pomagalo ne pestvanje, ne dudanje, nič, pa tudi krčkov ni imel, jaz mislim, da je bila kriva luna. Zdaj mi spi kakšen dan tudi 6 ur ponoi, podnevi pa tudi po tri ure, Je pravi zaspanček, ko pa je zbujen, tako se dviga na rokice, da me je včasih kar malo strah, da mi bo enkrat padel iz rok. Pa zadnje čase opažam, da zelo rad opazuje stvari okoli sebe, zdaj recimo je kul koledar v kuhinji, na katerem so rože, vseh barv. Je tako zanimiv. Pa stalno mu moram pet drugače je jok. Posluša, kot da bi bil kakšen kritik. res je zlati.

Alenka Ist- tvoja punca je še lahka, predstvaljaj si kako je nam, ko ima Jure že čez pet kilogramov. Te kar roka boli, če ga držiš dolgo časa v istem položaju.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 331
17.2.2006 21:09:15   
lumpy
Hubabuba,
hvala ti za vse nasvete. Zlata si.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 332
18.2.2006 8:41:55   
Lumpi
zdej sem Jezek, pa opam, da ga nam več spremenila.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 333
18.2.2006 9:50:12   
Anonimen
Lumpy, žal ti ne morem povedati kako je izgledala, ko ji je bilirubin spet narasel, ker sem bila jaz takrat še v porodnišnici, ona pa že v LJ. Lahko pa ti povem, da je bila kar precej zaspana oz. spala je ves čas. To je bilo še potem, ko je šla dol z lučke.

Kako pa jo je dobila pa ne vem. Sigurno ne z mojim mlekom, ker se še danes polno dojiva in je vse v redu. Patronažna mi je dejala, da so se pač elektrociti začeli razkrajati.

Sicer pa sva glede bilirubina na dobri poti. Sedaj nas skrbi samo za ledvičke.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 334
18.2.2006 9:58:18   
Anonimen
Punce, a k vam še hodi patronažna?

Pri meni je bila vsega skupaj 4x. Lahko pa jo pokličem kadarkoli. Dvakrat mi jo je ona kopala, enkrat jaz in včeraj ko mi jo je samo vagala. Sicer pa je vaga pokazala 4110 g. Pred dobrim tednom smo imeli še 3850 g, sedaj pa že čez 4 kg. Pa saj ni čudno, ko pa Klavdija tako veliko papa. Je patronažna rekla, da naj kar papa.

V torek pa imamo prvič posvetovalnico. Bomo dobili tiste AD3 kapljice. Me je ža kar malo strah kaj bo. Sem že v naprej povedala, da če bodo krči jih ne bomo jemali. Imate že kakšne izkušnje z njimi?

Sicer pa mi je prijateljica prinesla tiste kapljice iz Tržiča za krče. Upam, da bodo tudi Klavdiji pomagali, glede na to, da sem brala same pohvale za te kapljice.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 335
18.2.2006 14:54:32   
MatMaj
Lep pozdrav vsem "bivšim" januarkam...user posted image

Kako ste kaj novopečene mamice? Upam, da ste tako lepo kot mi.user posted image  Naš mali je pravi angelčekuser posted image . Odkar je napolnil 3 tedne spi celo noč. Nekje od 10.30 pa do 6. Čez dan tudi zaspi nekje dva krat po 2 ali pa 3 ure. Pridno papa in raste. V mescu dni se je zredil za 1.74 kg in zrastel za 5 cm. V posvetovalnici je dobil čisto petko in mami je kar žarela od veselja, da je njen angelček zdrav...user posted image
No, mali joka, torej je lačen. Letim...

Bodite pridne in srečne še naprej. Jaz sem, upam, da ve tudi...user posted image user posted image user posted image

LP, mamica MatMaj

Najin zakladek Patrick, rojen 16.01.2006
Zdaj pa je že mali šerif.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 336
18.2.2006 18:15:38   
AlenkaIST
O MatMaj, tebe pa že dolgo ni bilo naokoli.....

Sara tudi po svežem zraku ni hotela spati (mogoče zato ker je mogla reva gnojnico vohat) user posted image
Pa nam je le uspelo tako, da imamo zdele mal miru.

Tudi mi imamo v torek prvi pregled in me prav zanima kaj bo. Smo pa na dobri poti, vsaj kar se kil tiče. Bo tam okoli kile plusa.

A hodite z user posted image  samo na sprehode, pa k staršem ali tudi po trgovinah?

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 337
19.2.2006 8:56:50   
Nyah*
Jutro!

Mi smo pa spaaaaaali celo noc, vstali le ob pol štirih, pa potegnili do po sedmih, poj pa spet do sedajuser posted image user posted image user posted image , jupi, takih noci si lahko le zelim (trkam)!

Ostale, kje ste? Zalosten tale dezevni, pusti vikend.

Alenka, tudi mi imamo v torek posvetovalnico, komaj cakam, upam, da bo vse ok. Tudi mi smo dobili okoli enega kilograma, zrasli pa, hmmm, ne vem no, je bla velika 54 pri porodu, pa se sedaj so ji cunjice 56 malo porevelikeuser posted image .

Matmaj user posted image user posted image , super, da se tko fajn rihtate!

NIc, grem zajtrkovat, dokelr je se mir!

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 338
19.2.2006 10:13:18   
ajdaN
O Nyah ste imeli pa dons isti ritem kot pri nas. Ob štirih pa ob pol sedmih, pa do devetihuser posted image  Mami pa lepo spočita.

Mi smo pa dans začel s telimi Plivit kapljicami, zdej pa čakam če bo kakšna reakcija. V kolikšnem času se pa pojavijo krči? Tok da se vem prštimat.

Včerej smo se pa spet celo popoldne potepali. V petek sva se pa celo popoldne sama potepala. Naš mali se more samo potepat pa je luštno.

Alenka v petek sva šla midva prvič tudi po trgovinah - sicer nism zagovornik tega da ga vlačm po štacunah, ampak včasih pa pač ne gre drugač. Če ne je pa doma sitn.

No zdej ga grem pa mal zabavat.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 339
19.2.2006 10:39:37   
LE&TA
Mi smo pa imeli pestro noč, Tinkara je zaspala ob 22h do 00.30, pol smo se nafutrale in do 3.30 ni hotla zaspat, kar lačna in lačna. no pol nam je ratalo do 6.30, pa sem jop dala na jošk in je takoj nazaj zaspala pri meni in smo spali skupaj do 8h. SE je najedla in zdaj spet spi. POl gremo pa na daljši sprehod ker je ful toplo in sonček! Upam da se ta noč ne ponovi!!

Začela sem ji dajat AD3, po 1 kapljico najprej in nima krčev (trkam)!!
A še katera daje te kapljice al mate kej druzga?

Lepo nedeljo!user posted image

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 340
19.2.2006 14:28:46   
lonja
Hoj,

ja, tudi mi naši Ajdi postopoma dajemo kapljice AD3, smo ji najprej začeli dajati eno kapljico, sedaj sva na treh. Razen tega, da se mi zdi, da malo bolj prdka, nič krčev in jih zelo lepo prenaša.

Zdej pa šibamo na sprehod, se še kaj oglasim.

lonja user posted image in ajda user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 341
19.2.2006 21:12:11   
lumpy
Lep pozdravček še od naju v tem vikendu, ki je že pri koncu.Upam da ste ga preživeli lepo s svojimi sončki in srčki.

AD3,
midva sva začela z prvo kapljico v torek, danes sva jih vzela že 6, jutri pa torej višek vsega 7 . Ja z "šravfanjem" je pa takole bilo in je:
user posted image   1. dan nič
user posted image   2. dan nič
user posted image   3. dan nič
user posted image   4. dan nič
user posted image    5. dan malo, še nič hujšega
user posted image   6. dan pa že kar fajn, v začetku tako na obroke, v intervalih, potem pa že kar fajn, da smo cel čas jokali, dokler se ni pomirilo.

Dajem pa te kapljice zjutraj pri prvem obroku, tako da naju zvija popoldne in proti večeru, potem čez noč je pa mir ( vsaj do sedaj je bil). Mu pa kar dam domači čajček za pit ( kumina, janež in koper), pa postopoma mine.

Nemsis,
upam res da s Klavdijo vse čimprej uredita kot je treba, da ne bo kakšnih večjih posledic - pa saj sta na dobri poti.
Midva sva pa ravno včeraj nesla najinega user posted image  pokazat v bolnico, ker se nama je zdel spet bolj rumen in nekoliko zaspan, sicer manj kot takrat ko sva šla v bolnico pa vseeno. Na srečo je vse ok, bilirubin je 81.

Uživajte punce in pazite na svoje user posted image

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 342
20.2.2006 11:23:05   
LE&TA
Jst pa dajem AD3 vsak dan 1 kapljico in bom tko delala kak teden al pa dva, pol bom teden po 2 in tako počasi pršla na 5 , meni je rekla zdravnica  5 kapljic in ne 7!!

Se morm pohvalit da smo danes spali od polnoči do 6.30! Sva se ful naspala z atom! Še več takih noči si želim!!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 343
20.2.2006 12:40:54   
alenkica
Do kdaj pa se lahko pojavlja zlatenica?

Jure je zdaj star en mesec in se kar malo bojim, da bom mogoče spregledala kdaj bo postal rumen. Ali je to ful videt, ali ne?

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 344
20.2.2006 15:07:03   
lumpy
Le - ta,
a res so ti rekli 5 kapljic na dan. Meni pa 7 kapljic na dan. A si še v tem niso enotni povsod ( ne moreš verjeti). Kaj so rekli pa ostalim ?

Alenkica,
ta prva zlatenica ( zlatenica dojenčkov ) po porodu naj bi se pojavila le do 4 tedna starosti, ampak zlatenico lahko dobi kdorkoli, tudi odrasli, samo da to ni tako pogost pojav in poteka v malo drugačni obliki.  Ne se bati, če je niso do sedaj opazili ( patronažna, zdravnica...) je že vse ok, sicer pa tega ne moreš kar tako spregledati. Otrok ima namreč rumeno kožo, tako da to opazijo tudi laiki naprimer obiski, ki otroka ne vidijo vsak dan, pa če je že zlo visok bilirubin se obarvajo tudi beločnice v očesu, otrok je zaspan, kar spi tako da ga kar z težka zbudiš...

Kako pa kaj napredujejo vaši sončki? Koliko dvigujejo glavico, koliko so pokonci, se že kaj oglašajo s svpjp govorico...???

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 345
20.2.2006 16:28:13   
Nyah*
Lumpy, nasa glavico dviguje ze od sredine tretjega tedna, sedaj jo ze kar lovimo, je precej mocna deklicauser posted image user posted image . Zadnje dva dni opazava gruljenje, sicer poredko, ko je res cisto zadovoljna, nasmehneuser posted image se vse pogosteje, ne vem, ce so to le zivcni trzljajiuser posted image , pokonci pa je obvezno dopoldne vsaj dve ali celo stiri ure (ceprav je potem cistop koma od utrujenostiuser posted image ), popoldne pa tudi vsaj dve urici sigurno, ce ne vec.
Danes dobimo lezalnik, pa naj bo v njem, upam, da bo hotela, tako se lazje igras z user posted image , pa ga gledas, kot ce ga nosis ane. A so vasi radi v lezalnikih?

Je pa tudi vsak dan vec, sedaj recimo, ko je spala 4,5 ur nepretrgoma, je pojedla kar 160, prej dopoldan, ko je bla pokonci, pa je na dve uri jedla po 80. Ni kej, punca zna racunatuser posted image user posted image .

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 346
20.2.2006 17:22:11   
lumpy
Nyah,
mislim da so vsi dojenčki bolj kot ne radi v ležalniku, vsaj jaz še nisem slišala da bi kateri protestiral. Je pa ta zadeva fenomenalna, brez tega sploh ne bi znala tako sem se ga navadila, čeprav sem v začetku oklevala a bi ga imela ali ne, saj je prav priročno. Tudi otroci so radi noter, da niso skozi po rokah, pa okrog sebe vidi, pa gor ga lahko dvigneš, pa dol spustiš, pa prenašaš ga lahko da je ves čas  s tabo... Skratka meni je kull.

Kje pa ste danes vse, sem mislila da vas bo kaj več tule gor, ker je zunaj takšno kislo vreme. Pa ja menda niso user posted image  občutljivi na tole vreme in vam vzamejo preveč časa, da ne utegnete gor.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 347
20.2.2006 18:05:44   
nejca1
Ojla!

Joj, kako malo časa imamo, a ne, da lahko pokukamo sem gor. Mi smo super - Jan pridno raste, se je zredil za slabo kilo in zrasel za 5 cm, danes pa sva šla na kontrolo bilirubina. So pa revčka tako matrali, ko so mu jemali kri. Meni se je srce trgalo, ker se je premikal, mu je tako čudno vrtela tisto iglo v rokico. Pa ni šlo. Pol pa je bil prstek na vrsti. Zdaj je prav brez kožice, tako mu je pritiskala sestra, pa še nerodna je bila, da ji je epruveta padla na tla in se nekaj krvi razlilo. Jan je imeel zelo gosto kri - upam, da je to ok.
Sicer pa pridno je, ponoči tudi spi, zbudi se okoli 3. ali 4. ure pa zjutraj okoli 6.

Punce, jaz sem dobila recept za AD3 kapljice, pa bom uporabljala oleovit. Tiste, ki to uporabljate, kako dozirate? Eno "pumpico" v usta na dan???

Ste kaj utrujene? Jaz sem kar, predvsem proti večeru ... In komaj čakam na sonček, da bova ven zunaj.

Pa vlogo za otroški dodatek ste že oddale? Kaj vse moraš izpolniti, vse tri priloge? Pomagajte, tiste, ki ste to že storile user posted image

Nič, zdaj pa hitro nekaj popapcati, ker je potem na vrsti naš škratek.

Lp vsem mamicam in user posted image

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 348
20.2.2006 22:25:46   
Nannn
Vecer,

Koncno da sem prisla malo se na RR user posted image  vikend je bil cudovit in smo se skoz potepali okoli user posted image  in se toliko tezje je bilo ko je mogel ocka danes v sluzbo user posted image  v soboto je nasa Ela prvic bila v City parku,pa Muellerju in Baby Centru...moram rect da je bila zelo pridna in skoraj vse prespala...sla sem se v H&M ker je dobila za darilo nasa pupa premajhne stvari in so nam jih zamenjali za vecje user posted image  potem pa odsli se na sprehod in k babici in dediju na pozno kosilo user posted image  in moram rect da mi je bilo res super...sem se saj malo spocila in odklopila od tedna ki je za mano...je pa danes Eala podrla redkord v spanju in spala od 22 do 3 30 kar je za nas zelo veliko in nato spala do 7 ko jo je ocka previl jaz pa podojila in sva potem spali vse do 10 user posted image user posted image  ker pa je tako cudno vreme nisva sli nic ven in je bila prava mala tecka cel dan...sem kar utrujena od celega dneva...imamo pa tudi mi lezalnik in je res super zadeva...jaz ga dam kar na mizo in se pogovarjava,ji pojem in plesem pred njo ona pa fuuuuul uziva in zacela se je zelo lepo smejat user posted image  jaz pa vsa srecna...

A vasi user posted image  tudi rokice ze tlacijo kaj v usta?Nasa na momente kar celo roko stlaci in se skoraj zadavi zraven...me je kar strah...

Glede otroskega dodatka pa sem jaz glih danes printala vloge in bo treba oddati...imamo sicer 90 dni casa ampak bolje malo prej kot prepozno...nisem pa se nic gledala kaj treba sploh izpolniti...

Lahko noc oz.dobro jutro Nannn

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 349
21.2.2006 8:27:47   
AlenkaIST
Jutro
Da se spet malo javim. Vikend je minil v sprehodih in obiskih, včeraj pa sva bili spet v Ljubljani pri babi in dediju.

Danes imava pa zdravnika. Me prav zanima kako bo. A mora bit fajn sita, da bo spala, al lačna pa tečna???? user posted image
Popoldne gremo pa z očijem še v porodnišnico na kontrolo sluha (pa babci se pokazat).

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?