|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 05
7.2.2006 7:40:35   
Anonimen
Hvala bogu, sem že mislila,da me bo pediatrinja kregala, ker ga nosim gor.

UZ kolkov, 1. cepljenje in 3. posvetovalnico, pa imamo v četrtek.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 451
7.2.2006 13:42:34   
alijana

Pozdravljene. Vidim, da obstaja možnost, da že rastejo zobki (Maks Luka jih že ima). Naša user posted image user posted image  se že tudi ful slini. Midve pa imava drug teden UZ kolkov, od prejšnjega tedna naprej široko povijam samo ponoči, čez dan pa samo pamperska (že ob rojstvu je imela oba kolka 1a). Tudi nov. mamice smo se začele urejati, no saj smo se že prej, mislim predvsem na frizerja. Ja, tudi jaz grem ta teden končno preuredit svojo frizuro. Nič ne popusti ta zima, ne? A, saj bo marec hitro tu in takrat bo zagotovo veliko sončka in višjih temp. Imejte se lepo. Lp,

< Sporočilo je popravil alijana -- 7.2.2006 13:43:50 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 452
7.2.2006 15:34:27   
Naty_ka
Pri nas pa so temence na pohoduuser posted image .
Pa tako sem se trudila da jih nebi dobil, pa nam ni uspelo. Uh, sem jezna kot user posted image .
Zunaj pa tako vreme da se razjočeš. Tu pri nas piha tak veter, da če že samo skozi okno pogledaš te mine da bi šel venuser posted image user posted image .

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu alijana)
Neposredna povezava do sporočila: 453
7.2.2006 15:56:15   
amy26
Naty_ka, moj ima že od rojstva skos temenca, sem mislila da ko jih enkrat končno spucaš da jih več ne bo, kolikor vidim to ne drži. Moj jih ima danes ful, celo na čelu se lupi koža vseeno upam da jih bomo spravili vse uspešno dol.

Ob takem vremenu kot je danes se tudi meni ne da s tamalim ven raje mal brskava po internetu, vseeno upam da bo jutri kej lepše vreme.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 454
8.2.2006 15:30:48   
mauri
Pozdravljene novembrke...

... po dolgem času se tudi jaz malo oglašam. Brala sem vas dokaj redno, samo pisat se mi ni dalo kaj preveč, če sem se pa že spravila je pa tamala začela sitnarit. Upam da mi bo tokrat uspelo stvar napisati do konca.

Tudi mi imamo temenca, kljub rednemu umivanju glave in mazanju z oljčkom, včasih je bolje, potem pa se spet pojavijo na veliko.

Midve sva ravno v četrtek imeli pregled kolkov, še vedno morava široko povijat, poleg tega  pa je dr. ugtovila da ima naša Aja eno nogico malo krajšo od druge. Tako da sva morali do pediatrinje in ta nama je dala napotnico za ortopeda. Bomo videli kako se bo izteklo.

Suser posted image  jaz hvala bogu nimam takih problemov. Prvič sva 6 tednov po porodu, če bi bilo po moje bi že kakšen teden prej, pa je user posted image  vztrajal. Prvič je bolelo ko hudič, sploh ni šlo do konca, potem pa je bilo vsakič lažje, tako da zdaj to počneva najmanj dvakrat na teden, včasih tudi več.

Tamala je tudi pridna. Že 14 dni, odkar sva jo dala iz koška v posteljico, spi po 8 ur ponoči, tako da sem tudi jaz naspana in spočita. Vsak dan greva na sprehod za najmanj 20 minut, razen ko je pod ničlo, takrat jo  fejst oblečem dam v voziček, ki ga pokrijem s plenico in greva okoli hiše za 5-10 minut. Tudi je rada. Še vedno se samo dojiva. V dveh mesecih je pridelala
skoraj  2,5kg. Po odpustu iz porodnišnice je imela 2760g, pred 14 dnevi pa je imela na pregledu 5160g, zrasla pa je za 8cm.

Zaenkrat naj bo dovolj in upam da se javim kaj prej kot čez dva meseca.

Uivajte še naprej in imejte rade svoje sončke!

Mauri

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 455
8.2.2006 21:27:41   
Naty_ka
Mauri, lepo da si se oglasila.
Kje pa ste vse ostale? A vas je sonček vse zvabil ven? Midva  user posted image  sva bila na sprehoduuser posted image in je bilo superuser posted image user posted image user posted image . Danes sem mu prvič odgrnila plenico iz vozeka, tako da je do njega prišlo malce več sončka in zrakauser posted image . Ko je zrak hladen si ne upam odgrnit. Kaj pa ve? Še vedno imate zakrite ali ste že vajeni svežega zraka?
No, pa se lepo imejte.
Pa, pa.

inteligence.

(odgovor članu mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 456
9.2.2006 8:27:18   
amy26
Mauri, tebe sem pa res tukaj gor pogrešala tako da res lepo da si se oglasila (z Mauri sva rodili na isti dan prav tako smo bile skupaj v sobi Lj-porodnišnice).

Moj ima tudi v vozičku še vedno čez nosek dekico ali pelenico, skoraj vedno vsaj mal piha, tako da raje pazim dokler je še zdrav.
Zadnje čase se moj malček ful praska po obrazku ponavadi takrat ko je zaspan, nohtke mu pa nikoli ne uspem čisto do konca odrezati se bojim da ga bom poškodovala, sam jih bo očitno treba ker ima na vsakem obrazku majhne praske. 

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 457
9.2.2006 9:08:43   
Anonimen
Jaz sem mojemu samo prvi teden dajala pleničko čez. Zdaj pa če piha pa mu dvignem gor zaslon na vozičku. Saj ne vem kako se temu reče. Imam PP novega in ima Navetta tako narejo, da se skoraj celi zapre, da je noter zadelan kot v igluju.user posted image

Mi pa gremo danes ob 11. v posvetovalnico. KOmaj čakamuser posted image

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 458
9.2.2006 9:35:48   
Urša
Jaka je pa danes star 3 mesece. user posted image user posted image user posted image  
Temenc sva se znebila, vsaj zaenkrat tko kaže. Sem dajala od začetka gor mandljevo olje, pa so prihajale nazaj, pol sm pa sprobala olivno in zaenkrat jih že par tednov ni več nazaj.
Urška, a je Max čist zdrav? Moj še zmeraj občasno zakašlja, tko da ne vem, če bo sploh cepljen. Bo prava komedija, najprej bo dubu pika on, pol pa še sestrica. Ne vem kdo bo bolj jokal!user posted image
Jutri gremo na izlet do porodnišnice v Postojno, na UZ. Se prov veselim, ker me vežejo tako lepi spomini na bivanje tam, se mi zdi, da bom kar podoživljala vse skup!user posted image
Pleničko mu dam jaz čez voziček kadar piha, preventivno.
A ste kej opazile bolj pogosto lakoto, ker naj bi bil poskok v rasti pri 3h mesecih? Jst sm ga mela tud na vsako uro na joški. Me spet bradavice bolijo!user posted image
Amy26, je sedežna že pršla? 

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 459
9.2.2006 10:23:16   
amy26
Pozdravljena Urša, žal sedežne še nisem dobila, sem danes klicala pa so rekli da bodo preverili upam da bo do sobote če ne v začetku naslednjega tedna pa bo sigurno.
Poskusila bom tudi jaz z olivnim oljem temenca spraviti dol upam da bo pomagalo kot je tvojmu. Se pa tudi midva dojiva skoraj vsako uro ali pa na 1,5 ure je skos lačen skos bi cuzal.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 460
9.2.2006 10:24:26   
amy26
Pa še nekaj
čestitke Jaka za 3 mesece user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 461
9.2.2006 10:41:39   
Evina
Zivio mamice

Moja bo pa čez en teden stara tri mesece. Pa kadar greva ven, ji še vedno dam plenico čez voziček. Drugce je pa zelo pridna. Ponoči spi od pol devetih pa zjutraj do pol osmih - vmes pa enkrat potešiva njeno lakoto. Čez dan pa tudi ponavadi dvakrat po tri ure. Tako, da ima mamica čas, da se naspi in spočije.

Zanima pa me, kako izgledajo temence. Mala ima tako suho kožo po lasišču - a je to to? Kako naj ukrepam? Ali naj ji zvečer namažem glavico z mandljevim ali olivnim (ali je to navadno olivno jedilno olje) oljem in ji dam čez kapico. Potem pa jo zjutraj umijem. A je to prav ali ve delate kaj drugače?

Uzivejte, pa danes bo spet treba izkoristit dan, ko je tak lep soncek zunaj.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 462
9.2.2006 11:03:16   
amy26
Evina, jaz svojmu Aleksu namažem lasišče z mandljevim oljem zdej bom začela z olivnim oljem pol počakam kakšno uro da se vse skupaj zmehča in mu z gostim glavničkem poskusim čim več temenc dol spravit, počesam ga pa nazaj.

Pol pa spet čez čas ponovim in mu nato operem laske z otroškim šamponom, baje je bolje z milom in ga spet počesam če se mi le pusti. 

(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 463
9.2.2006 11:05:33   
amy26
Pozabila sem omeniti da temenca mu pucam čez dan ker ponoči pred spanjem je tečen in mu ne dajem kapice ker baje je bolje da se mal vse skupaj prezrači.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 464
9.2.2006 11:11:50   
Lory
Midve greva ven vsak dan, razen , ko je megla in ko je veliko vlage zunaj.
Pleničke ne dava čez, ker mi je patronažna rekla, da je to brez veze, razen če je megla ali pa vlaga.(takrat pa sva itak notri).

Temenc sva se hitro znebili. Najprej sem jo pred kopanjem fajn namazala z mandljevim oljem. Počesala z krtačko, umila lase s šamponom, fajn splaknila, potem pa še umila glavico v oljni kopeli. na koncu pa še z riboderminom narahlo namazala. In v dveh dneh je bilo super.

(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 465
9.2.2006 11:34:22   
mauri
Bom tudi jaz zdaj tako probala temenca odstranit. Upam da bo pomagalo.
Midve tudi hodiva na sprehod vsak dan, razen ko je gosta megla. Pleničko uporabljam samo kadar piha ali pa so tem. pod ničlo, drugače pa tudi jaz samo dvignem zastor, tako kot Urška, ker imam isti voziček. Navetta je res super stvar a ne Urška? Pa drugače si zadovoljna z vozičkom?

LP

Mauri

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 466
9.2.2006 14:02:04   
Anonimen
Urša malo tudi kašlja vendar mislim, da ne od prehlada.

Bili smo cepljeni. Najprej smeh, potem pa takšen jok, da je ves rdeč postal. Pa sestre sploh pogledati ni več hotel, tako ji je zameril. So mu vse očke iz jamic izstopile, ko ga je pičila. Revček.

Kolki so Ib, in ni potrebno več širokega povijanja.

Naš slokec tehta: 5830 g in je velik 61,7 cm.

Od rojstva je šel gor za 2695 g in zrasel za 10,7 cm

Zdaj pa spi že 2 uri. sploh mu ni treba jesti

(odgovor članu mauri)
  Neposredna povezava do sporočila: 467
9.2.2006 14:12:25   
Anonimen
Ja, mauri zelo sem zadovoljna z njim, sploh pa z navetto.

Temenice sva midva imela le 1x. Pa mi olje ni nič pomagalo. Jaz sem mu z glavničkom rahlo dol čohala. Potem pa mi je pediatrinja rekla, da naj se ne bojim in naj vedno fajn zdrgnem glavico (MAx ima pravo čupouser posted image ). Glavo drgneva fajn vsak dan, vsak drugi dan pa še z milom. In od takrat nimava temenic. Je pa skoraj še enkrat dobil, ker mu ati ni upal drgnit glave user posted image  ko ga je cel teden kopal. Zdaj ga pa ati kopa, mama pa drgne glavouser posted image

(odgovor članu mauri)
  Neposredna povezava do sporočila: 468
9.2.2006 14:58:51   
Še ena T
Urša, Šparove plenice sem dobila v Šparovem Hipermarketu v Kranju, kjer sem bila čisto slučajno. Res so dobre za svojo ceno, ki je polovico nižja od Pampers.

Moja Ema bo 3 mesece dopolnila v nedeljo, posvetovalnico imamo pa drug teden v torek. Kar vidim, kako vsak dan rase in se redi. Temu primerno tudi papa, se čez dan zares velikokrat dojiva.

Zunaj nisva bili danes nič, se nama nekako ne da (oziroma mamici se ne dauser posted image )

Ali ima še kateri user posted image  težave s prdkanjem? Pred vsakim bogim prdcem je jok in stok.

Sanja, tisto o prehrani iz knjige materinstvo in dojenje iz srca sem tudi jaz prebrala. Piše, da je dovoljeno jesti vse po malem. Ampak zakaj v vseh drugih knjigah tako svarijo pred kiviji, jagodami, agrumi, oreški, breskvami, jagodičevjem zaradi alergij.... Sem rekla, da raje ne bom tvegala.

Lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 469
9.2.2006 15:34:14   
alijana
Pozdravljene.
Še ena T tudi jaz sem prebrala knjigo: Dojenje in materinstvo iz srca. Ja, tudi jaz se sprašujem zakaj vsi drugi svarijo pred agrumi,.... Ker v tej knjigi piše lahko vse po malem. Jaz jem že od user posted image user posted image  rojstva mandarine pa ni nič narobe. Le jagod in kivija res ne upam. Aja, pa oreščke tudi jem, ker jih imam ful rada. No, ja sedaj bodo naši user posted image  stari 3 mesece, in od sedaj naprej je baje manj problemov, lahko bolj brez skrbi ješ. Lp,

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 470
9.2.2006 16:11:01   
Naty_ka
Midva pa sva se danes tri ure potepala in sprehajala na sončku. Je Sergej cel čas lepo dremal v vozeku, tako da je zdaj lepo spočituser posted image , mamica pa je tako utrujena, da bi najraje malo šla drematuser posted image . Sem ugotovila, da je moja kondicija na nuli, če ne v minusu user posted image . Še dobro da bo skoraj pomlad in se bomo več gibaliuser posted image  user posted image  user posted image .

inteligence.

(odgovor članu alijana)
Neposredna povezava do sporočila: 471
9.2.2006 19:03:42   
petarda
Evo še jaz se javljam. Še ena T - Saj res človek ne more vedeti, ko iz vseh strani dobi toliko različnih informacijuser posted image . Jaz jem že skoraj vse, razen jagod res še nisem, ker itak ni sezona, pa mi niti ne pašejo. Zaenkrat večjih težav Luka ni imel in že trkam, da tako tudi ostane. Je pa res, da tako kot pri tebi Teja, tudi kdaj stoka preden prdne, ali pa še potem.

Tudi jaz sem dajala pleničko čez voziček le prvi teden, zdaj pa jo dam, če je res ful minus in moramo ven (drugače smo v takem primeru notri).

Težav s temencami nismo imeli, sem pa prebrala vaše dragocene napotke, saj človek nikoli ne ve, kdaj mu pridejo prav.user posted image

Pri nas je bil danes čudovit dan. Najprej sva šla na sprehod, potem pa sva se kar vsedla pred hišo. Mami si je ven prinesla kafe in časopis in uživala v prijetnem sončku, Luka pa je pridno pančal.user posted image
Jaki čestitke za 3 dopolnjene mesece user posted image , prav tako čestitke ostalim novembrčkom, ki jih to še čaka, pa čimmanj bolečin pri pikicah.user posted image

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 472
9.2.2006 20:37:29   
Anonimen
A se je še kateri postarala koža na obrazu po porodu. Jaz sem se postarala vsaj za 5 let. user posted image  Sem si zato danes kupila en kup mask za obraz, da me malo pomladijo.user posted image Imam ravno eno na gor. Kako pašeuser posted image  

user posted image  spi, jaz pa grem zdaj še malo noge dat v luft, pa očke zapret in uživat.

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 473
9.2.2006 22:34:18   
Pikica76
Haha URSKA jest sem se ravno danes gledala na uni slikici za dokumente - sem se mogla slikat za vozniško in sem ugotovila, da malce zmatrano delujem, kljub novi frizuri in make-upu, pa še gubice okoli oči sem opazila. Ja no ni kej naslednje leto bom stara 30. Ampak še dobro, da mi moja sestra pravi, da bom zanjo vedno stara 26. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 474
10.2.2006 11:09:50   
Anonimen
Max Luka je pa danes star 3 mesece. Ati mu je že zjutraj, ko je šel v službo čestital in talal lubčke tako dolgo, da ga je na koncu zbudiluser posted image . Max pa, ko ga je zagledal, se je tako zasmejal, da je vse zacvilil zraven. Pa sta še mamo zbudila.user posted image

(odgovor članu Pikica76)
  Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?