Marelica
|
Pozdravček vsem aprilkam! Končno sem tudi jaz spet na RR in mrzlično prebiram vse zamujeno. Vam kar zavidam, ko lahko lepo vse aktualne teme sproti obdelate... Se mi pa smilite vse, ki se morate s svojimi velikimi trebuščki še vedno mučit s službami in vsak dan v ta grozen mraz... brrr Glede tega sem zelo srečna nosečka, saj lahko zjutraj še poležavam v topli postelji, potem pa skrbim, da v pečki ne pogasne ogenj. Ostala hišna opravila pa opravljam že prav z lenobo – lepo poooooočasi. Zadnje čase sploh ogromno razmišljam o vseh stvarh, ki si jih je treba pripravit in imam že nočne more o tem, da se bo bebica spomnila pokukat na svet že kakšnega februarja ali marca. Prava skala se mi je zvalila iz srca, ko sem od staršev pripeljala mojo nekdanjo posteljico, ki je v odličnem stanju, onadva pa sta mi častila še nov jogi in srčkano posteljnino – tako da posteljica je že pripravljena. Od kolegice sem pa dobila tri velike vreče bolj ali manj rabljenih cotik, ki sem jih prebrala in čakajo na obdelavo v pralnem stroju in novo komodo, da jih dokončno pripravim. Voziček imam že dolgo 'na čakanju' (sem dobila rabljenega od sestrične), lupinico pa mi bo posodila kolegica. Res je, da bo večina stvari rabljenih in bi si mogoče tudi jaz želela vse novo za svojega prvorojenca, vendar pa gledam iz praktičnega vidika, da otrok te stvari tako hitro preraste. Že tako težko čakam na decembra zasluženi denar, ki mi ga bodo nakazali šele sredi februarja in takrat grem po nakupih plenic, kozmetike in še 100 malenkosti za bebico. Možev denar zdaj kar prehitro kopni od kreditov za hišo in projektov renovacije. Še pred prihodom bebice imava namen renovirat kuhinjo, kar sploh ni majhen zalogaj. Prejšnji četrtek sem bila spet na ginekološkem pregledu in do sedaj sem VSAKOKRAT imela UZ. Je pa res, da moja ginekologinja srčka nikoli ne posluša, ampak samo gleda preko UZ. Zdaj je že 3x zaporedoma pogledala vse organe, izmerila obseg glavice in trebuščka, zadnjič tudi nogico in kot kaže je dete za svojo starost ravno prav razvito. Vsakokrat tudi komentira, kaj se kje vidi, tako da sčasoma tudi jaz iz vseh črno-belih pack razberem kaj gledava. Nazadnje je mali/a držala rokico na obrazku, z usti pa veselo cmokal/a in kazal/a jezik. Svojega spola pa še vedno noče razkriti, saj je vedno tako čudno obrnjen/a. Ginekol. je rekla, da kaže na punčko, vendar pa bi se iz drugega zornega kota še utegnil pokazat 'triglav' in zato nič noče trdit. Tudi lega in velikost maternice je ok – pravzaprav vse kaže na zdravo nosečnost, kar me zelo veseli in tolaži. Tako da imam zdaj naslednji pregled spet komaj čez 5 tednov (kar se mi zdi cela večnost). Je pa res zdaj dosti lažje, ko svoje otročičke čutimo in jih je cel trebuh poln. Najin je zelo živahne narave in se mi zdi, da bedi skoraj cel dan in noč. Že dober teden zelo intenzivno spreminja svojo lego in se mu vsakokrat opravičujem, da mu ne morem dati več prostora. Je pa ene 3 dni že vztrajal v legi z glavico navzdol in me včasih pošteno sunil v rebra, kar pa nikakor ni več hec. Ojojoj, kje je še april!!!! Kolcanje je tudi meni zelo dobro poznano, saj se najini bebici nekajkrat na dan za par minut hudo kolca. Meni se po eni strani smili, po drugi strani pa mi gre na živce. No, glavno, da je to normalno - sem se že ustrašila, da je kaj narobe... A imate ve tudi tako blazen apetit? Meni kar naprej roji po glavi hrana in razni sladki in slani prigrizki. In, ker sem doma in je vse na dosegu, se moram prav pošteno nazaj držat, da se ne nažiram. Že tako sem pridelala 10 kg in sem se na pregledu vlekla ven z izgovorom o veselih praznikih, počutim se debela kot slon, okorna pa tudi... Katjuša, tebi pa iskrene čestitke za storjen korak!!!!! Pa kaj, če ni šlo vse po planu... glavno je, da sta vidva srečno poročena in da bo trajalo... Pa še srčkano bebico bosta dobila. Ojoj, bom raje nehala, da ne bom preveč dolgovezila. Vsem pošiljam lep , še vedno zimski, pozdrav in par brcik od moje bebe za lepši dan!
|