|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE
23.1.2006 21:49:57   
maychika
Hojla aprilke...

No pa je še en pregled za nami. Na žalost nismo gledali pikice, smo jo samo poslušali...Tako, da še vedno ne vemo spola. Je pa g. rekla, da bomo naslednjič pokukali (po moje je potem že tako daleč, da mkora preveriti kako je obrnjen ipd.) in da naj očka tudi zraven pride. Kar razmišljam, da sploh ne bi več spraševala kaj bo, ker je potem tako ali tako čez kak mesec in pol že vsega konec. Zakaj se ne bi pustili presenetiti, če že zdaj ćakamo. Bi pa dragi rad vseeno vedel, tko da bomo videli kaj bo naslednjič. Glavno, da je vse v redu. Sem bila kregana malo zaradi kil in imam zdaj slabo vest, ko kaj dam v usta. Madona, saj se ne redim načrtno...user posted image  Je pa res, da sem se ful zredila in o kilah ne bom več pisala v številkah, ker bo katero kap.

Za porod sem tudi jaz razmišljala najprej, da bi šla v Kranj, pol sem pa malo forum prebirala in se s kolegicami pogovarjala, pa sem se odločila, da če bo čas, bomo šli rodit na Jesenice z EA (samo rabim skoraj 1 uro do tja). Tudi jaz pravim tako...zakaj si ne bi olajšala bolečin,č če imam to možnost. Je pa res, da pričakujem orjaka, saj sva oba z lubijem bila velika in težka ob rojstvu, mene bo pa tako ali tako en dan samo razgnalo.

Sicer pa tudi mene boli med nogami kot bi cel teden jahala, tako da ko vstanem s kavča ali stola ali iz postelje, se moram najprej na novo naučiti hodit, da pridem do WCja, kjer presedim veliko časa.  Pa ti lažni (braxton-hicksovi) popadki mi tudi grejo na živce, ker me vsakič, ko mi trebuh otrdi TAKOOOOO na WC pritisne, da je kar groza. Pol pa polna upanja letim na wc in vedno znova razočarana grem nazaj user posted image .

Sicer pa je user posted image  res živahen in mi je ful dobro, ko na trebuhu včasih potuje okrog in se kje ustavi (ne vem ali z rokico ali nogico) in je potem kar bunkica na bušiju. Pol pa nežno božam bunkico, dokler je sramežljivo ne umakne. To mi je nekaj najboljšega na svetu. Bom res pogrešala, ko enkrat pikica ne bo več v trebuhu.

Jaz sem zadnjič pri nas klicala na materinsko šolo in sem dobila občutek, da še nisem na vrsti v mesecu februarju. Groza. Pa začetek aprila pričakujemo. Upam, da se bodo marca spomnili name, čene bomo pa na blef šli rodit in naprej v materinstvo. Sicer pa tudi jaz trenutno prebiram eno knjigo (nega matere in otroka, ki je ful dobra), prijateljica pa mi je posodila eno knjigo, ki je ne bom uspela prebrati do konca nosečnosti, iker je tako debela (mayo clinic; vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu) naj bi bila ful dobra...

Kar se tiče menjave oken. Jaz bi predlagala PVC. Se mi zdi, da lesena hitro obledijo in, da jim vreme hitreje škodi, kot PVC. Midva jih imava in sva zelo zadovoljna.

In še nazadnje...Katjuša...čestitke ob poroki. Zdaj si žena in verjetno v devetih nebesih.

Lepo se imejte in pridne bodite. Pobožajte svoje malčke...

Aja, KMALU...kje pa imaš namen roditi, če si trenutno v tujini?

LP, M. user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 676
24.1.2006 1:03:56   
KMALU
V Postojni (verjetno), pridem en mesec prej v Slovenijo..

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 677
24.1.2006 9:07:07   
kajča
Ojla aprilke, da se vam še jaz malo oglasim

Kolk je pa mraz danes, brrr, me je res ful zeblo na poti v službo. Zadnje čase se mi čisto nič ne da in že odštevam dneve do dopusta in potem porodniške, a kaj ko gre ful počasi. Blagor tistim, ki ste doma.

Počutim se pa že kar okorno, no kakšen dan bolj, kakšen dan malo manj. Ponoči bolj slabo spim in se komaj obrnem. A vas ponoči brce zbudilo? Mene niso še niti enkrat in sem skoz mislila, da je moj pikec ponoči priden in spi kot mama, pa je moj rekel, da ko se ponoči zbudi in me boža po trebuščku, da mali veselo brca in telovadi. No, očitno zelo trdo spim.

Jaz bom šla pa rodit v Ljubljano, kljub temu, da sem doma iz okolice Kranja. Jim v Ljubljani bolj zaupam.

Vse nekaj prenavljate stanovanje, midva pa dobiva stanovanje šele septembra, tako da bomo do takrat še doma pri mojih (še dobro, da imava svoje gospodinjstvo, samo bolj malo prostora, eno veliko sobo, ki je obenem kuhinja, dnevna soba, spalnica in jedilnica, in kopalnico posebej. Ta čas bomo pač moral preživet skupaj v eni sobi. Drugače pa komaj čakam, da tudi midva začneva potem novo stanovanje malo urejat.

Pri meni kilce tudi napredujejo (cca. +8 kg), se sploh ne upam na vago postavit, čeprav zadnje čase res ne morem veliko jest, ker me potem grozno tišči pod rebri. Potem me pa mali še brcne v želodec in skoraj bruham. Mi pa paše čokolada, mjam ene toblerone bi zdele zmazala user posted image user posted image user posted image , pa se moram malo pazit, ker sem že nekaj bajader zjutraj pojedla.

Aprilke bodite pridne in božajte svoje trebuščke

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 678
24.1.2006 9:51:22   
DrejcDrejc
Nenya, najprej v zvezi z okni. Po severni Evropi so že dali skoz fazo PVC oken in zdaj spet pridegajo na lesena. Pri nas pa se ponekod pojavljajo problemi, ker PVC okna preveč tesnijo in če je hiša še dobro izolirana, ni nobenega zračenja in se ljudem po stanovanju začenja vlaga nabirat. S PVC okni moraš obvezno vsaj enkrat na dan dobro prezračiti stanovanje (zračenje pa ne pomeni, da imaš eno uro odprto na ventus, ampak da za 5 minut odpreš križem vsa okna do konca in zamenjaš celoten zrak). Zdaj ima Mik Celje neka okna, ki imajo vgrajene prezračevalne rešetke, ne vem pa, kako se bo to v praksi obneslo. Les pa je po drugi strani naraven material in novejša lesena okna ne bi smela več imeti problemov s povešanjem in pokanjem. je pa res, da ga moraš vsake toliko časa spet zaščititi z premazom. Jaz sem bolj pristaš naravnega lesa, ker diha s stavbo. Odločitev je pa seveda tvoja.

Glede vzgoje, knjig,... me veseli, da se vsaj nekdo tukaj ukvarja s prebiranjem in razmišljanjem - upam, da bodo napotki, ki jih zasledimo v literaturi dejansko prišli prav. nerada se spuščam v nekaj kar tako instiktivno - saj v končni fazi se zmeraj da na tak način priti dobro skozi življenje, ampak če lahko otroku in sebi zagotovim kvalitetnejše življenje s tem, ker poznam več načinov in utemeljenih razlag za vzgojo, potem je to to.

Tudi meni ni najbolj jasno, kako so lahko nekatere mamice dobesedno privezane na otroka 24 ur na dan. jaz si to ne predstavljam in se mi ne zdi zdravo ne za mamico, ne za otroka. Ne vem pa, kako bo v praksi to pri meni izgledalo, vsekakor pa bom strmela k temu, da bom imela delček dneva zase in seveda za svojega dragega. Sama sem odraščala veliko v samoti in sem se znala čudovito samozaposliti z različnimi aktivnostmi, in moram reči, da mi je ta iznajdljivost v življenju ničkolikokrat še prav prišla. Nikakor nočem privezati otroka nase, vprašanje je le, kdaj, kje in kako začneš dajati otroku potrebno svobodo.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 679
24.1.2006 10:57:22   
2mak
Dnevi tako bežijo, da jih sama skoraj ne dohajam več. Ravnokar je bilo novo leto, pa je že konec januarja. In, brrrr, kako je mrzlo zunaj!!! Še dobro, da se danes lahko malo grejem na toplem in mi ni treba okoli skakat. Kakšen dan prav paše tako...

V petek sem šla na Polikliniko na presejalni test, kjer sem mogla na prazen želodec popiti tisto goro sladke tekočine. Saj popit še ni tako težko, kot je potem težko mojemu želodčku to prenašat. No, pa je bilo na srečo vse ok, tako da bom samo malo bolj pazila pri prehrani. Pregled pri g imam pa šele 22.2. in se mi zdi kar malo dolga. Dete k sreči pridno miga! Joj, a se tudi kateri od vas zgodi, da jo otrok brcne tako nizko, da dobiš občutek, da bo rokica ali nogica kar ven pogledala?! Meni se je to že parkrat zgodilo in je ful hecno. Kar celo me strese! Tudi meni se že cel trebuh premika skupaj z otrokom in je ful lep občutek!!!

Zadnje dni pa sem tudi jaz res slabo spala, ker so me strašno bolele noge in kolki. Pa mi je včeraj moj dragi kupil materinsko blazino - nisem mogla verjet, kako dobro se s tem spi!!! Če ima katera take težave, ji jo res toplo priporočam! Jaz sem celo noč spala kot malo dete in nič me ni bolelo!!! Super.

Sicer pa tudi jaz malo pregledujem literaturo o nosečnosti in starševstvu in razmišljam kako mi bo uspelo vzgojiti zdravo osebnost. O tem smo sicer na faxu predelali ogromno literature, a ko gre enkrat za tvojega otroka, je vseeno drugače.

Tiste, ki greste 6.2. na materinsko - kam pa to greste? A se morate prej naročiti? Jaz grem na Šlajmerjevo in mislim, da se tam začne 1.2. - bom danes poklicala.

Rodit bom šla pa kar v Lj, pa brez EA. Je pa moje dete še vedno z ritko dol obrnjeno in si zelo želim, da bi se pred porodom obrnil, ker bo porod tako verjetno lažji. A ti naredijo CR, če ti ga tudi oni ne morejo obrnit?

Bodite fajn in čuvajte se pred mrazom. Pozdravček. user posted image

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 680
24.1.2006 12:22:57   
Anonimen
Kukuuser posted image

Jaz tudi grem v materinsko v staro porodnišnico na Šlajmerjevi v LJ., 6.februarja.

Mene tudi občasno brca navzdol in se mi zdi, da hoče kar ven pokukat user posted image . Takrat moram biti neprestano na WC-ju, ker me ob vsaki brci prime lulat. To traja kaka dva dneva, potem se očitno obrne in me brca bolj proti stranem ali popku. Tako da se naš user posted image  kar ne more odločiti, kam bo obrnjen. Sicer pa ima še časa tri mesece.

Glede poroda v zadnjični ustavi pa je različno od porodnišnice do porodnišnice, za Ljubljano naj bi veljalo, da če se porodnica dobro odpira, potem porod lahko poteka čisto naravno. Drugače naredijo CR. Torej odvisno od primera do primera.

Zadnje čase se tudi sama vse bolj ukvarjam z mislimi o vzgoji, predvsem kako otroka vzgojiti v samostojno, samosvojo osebnost, ki je sposobna razmišljati s svojo glavo in se ne prilagaja nujno kalupom naše družbe, (si torej upa in drzne), po drugi strani pa kako mu privzgojiti občutek odgovornosti do sebe in drugih. Da torej živi svoje življenje po svojih idealih, ne da bi pri tem oviral druge. Koliko svobode dopustit, da jo ni preveč in koliko meja postaviti, da tudi teh ni preveč.
Saj verjetno vsaka nosečnica gre skozi taka razmišljanja.

(odgovor članu 2mak)
  Neposredna povezava do sporočila: 681
24.1.2006 13:20:52   
2mak
Ankica, ravnokar sem ugotovila, da je materinska 6.2. in ne 1.2., tako da se verjetno vidiva. Kličem pa na eno telefonsko na Šlajmerjevo, pa nihče ne dvigne. Mi lahko, prosim, ti poveš, če se moram naročiti oz. kaj moram narediti preden pridem tja. Kje sploh bo to ( a tam kjer je bil tečaj za zgodnjo nosečnost), pa če imam prav, da je ob 16-ih ali pa ob 18-ih - kadar hočeš? Je še kaj, kar bi morala vedeti? Že vnaprej hvala!!!

Zunaj je tak lep sonček!!! Sigurno samo za naše sončke v bušiju, za naše lubije in za nas, a ne?

Lp. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 682
24.1.2006 16:10:57   
Anonimen
Tudi sama sem kar nekajkrat klicala za informacije v materinsko, pa nisem nikogar doklicalauser posted image . Če se prav spomnim s tistega začetnega predavanja, se v materinsko šolo ni potrebno predčasno vpisat, samo prideš z nalepkami na predavanje (to bi sicer rada preverila, samo jih ne dokličem).
Prvo predavanje bo ob 16.00 in ob 18.00 v predavalnici ginekološke klinike na Šlajmerjevi 3 (v stari porodnišnici), torej ne v istem prostoru, kot tečaj za začetno nosečnost (čeprav, če se prav spomnim, so naslednja predavanja v vseeno v tisti leseni hiški).
Tistim, ki smo nalepke že dvignile za tečaj o zgodnji nosečnosti, jih sedaj ni več treba dvigovati, le na predavanjih se na to opozori sestro, da jih poiščejo, tiste, ki pa nalepk še niso dvignile, jih dobijo v Sprejemni pisarni v novi porodnišnici od 8.00 do 15.00 od ponedeljka do petka. S sabo je potrebno imeti potrjeno zdravstveno izkaznico. Nalepke so potrdilo za porodnišnico za ZZZS, ki plača te tečaje. Tečaj je za mamo in očeta brezplačen. Očetje teh nalepk ne rabijo, ker se vse krije iz maminega osnovnega zavarovanja.
Če še katera ve več o teh tečajih, naj me dopolni.

Sicer pa se bomo ene srečale user posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz bom šla ob 16.00, pa ve?

(odgovor članu 2mak)
  Neposredna povezava do sporočila: 683
24.1.2006 23:06:15   
ksenija.
Spet en pozdrav aprilčice. Kar ne morem verjet, da sem že v zadnji četrtini nosečnosti. Vidim, da se vse na veliko ukvarjate z vozički. Mi ga imamo še od prve bebice in sicer chicco trio. Sem z njim ful zadovoljna. Najbolj mi je všeč, da vsebuje vse – lupinico, košaro in ogrodje (kasneje športni voziček), še bolj pa mi je všeč, da se zloži na marelo in ga lahko spravim v moj mali avto, pa še ful je lahek. Sem včasih gledala kakšno mamico na parkirišču, ki je morala kolca dol šraufat pa se mantra preden je vozek spravila v avto. To res ni prijetno.

Glede racman in štorkljic pa tako. Meni niso bile všeč. Sem jih v prvi nosečnosti nabavla, ker sem hotela probat, pa sem jih po treh mesecih prodala. Ni mi bilo všeč, ko smo kam šli, pa si moral tiste mokre plenice vlačit, pa nasploh se mi zdi, da če nisem šla takoj previjat, je bila Zala potem na mokrem. Pa še ful majhna je bila in je potem vse teklo iz njih, tako da sem jo včasih mogla parkrat na dan celo preoblačit.

Tudi jaz bom rodila po naravni  poti tako kot prvi, ker sploh ni bilo tako hudo. Sicer pa tako pozabiš vse bolečine, ko k sebi stisneš svojo malo pikico.

Drejc Drejc mene boli sramna kost že nekje od 15. tedna. Zato sem tudi v bolniški. Mi je g rekla, da je to zaradi pritiska otroka navzdol. Imam namreč znižano maternico in skrajšan maternični vrat in s tem povečano možnost prezgodnjega poroda. Rekla je tudi, da moram priti takoj nazaj, če bo pritisk navzdol oz. bolečina hujša, ker je možnost, da se začne vrat odpirat.
Drejc Drejc, če se prav spomnim si ti arhitektka. Nekaj me zanima, kateri računalniški program je dober za izrisovanje stanovanja (tudi opreme), tako da lahko potem vse tudi 3D vidiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 684
25.1.2006 9:21:20   
DrejcDrejc
Ksenija, tole z računalniškimi programi je kr pestro. Jaz uporabljam v službi in doma program ArchiCAD. Pri tem rišeš vse elemente v tlorisu, jim pa hkrati določas vse 3D prvine, od dimenzij do materialov, tako da samo klikneš na 3D okno in imaš vse izrisano, samo kamero prestavljaš, delaš renderje itd. Ampak če potrebuješ to samo zato, da si boš malo stanovanje izrisala, se skor ne izplača, ker se ga moraš najprej naučit, to pa sicer vzame nekaj časa. Je pa po moje na netu dosti manjših in preprostejših programčkov, ti pa ne znam svetovati, kateri in kolk so vredi. Zasledila sem tudi, da ima Alples na netu program ,kjer si sam izrišeš stanovanje z vso paleto njihovih proizvodov.

Ne vem, kolk sem ti pomagala, ponudbe je po moje dost, poskusi kaj potegnit z neta, če pa ne rata, pe še zmeraj ostane svinčnik in papir - ne boš verjela, kolk uporabno zna biti tudi to user posted image

Carpe diem!

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 685
25.1.2006 12:53:25   
KMALU
Zivjo aprilke.. Po nekaj casa se vam spet javljam..

Tudi jaz berem knjige, revije in se pocasi pripravljam na materinstvo. Sem pa zelo samozavestnauser posted image  in me ne skrbi kako bom vzgojila svojega otroka, ceprav bo to sele moj prvi. Nekako sem sproscena glede vsega, vseh izzivov se veselim in ze komaj cakam vsako stopnjo razvoja user posted image ...

Sem pa sal malo v Benneton pogledat (pred kaksnim tednom) pa nimajo nic vec. Mi je bilo kar grozno, ker so vse pobrali- kot zivali user posted image  Police so bile totalno prazne, za take male user posted image  pa sploh nic ni bilo...
Komaj cakam , da dobijo novo robo, da lahko kaj nabavim...

Neposredna povezava do sporočila: 686
25.1.2006 13:21:27   
maychika
Ksenija...glede programčkov. Če imaš možnost z interneta dol vzet, ti predlagam kakšen:
3d home architect
chief architect
home design 3d v5.0 (tega še nisem probala). So pa še kar programčki. Ali pa vtipkaš kakšno ključno besedo, pa boš videla kateri vse zadetki pridejo ven... Če pa nimaš te možnosti pa mi piši na zasebna sporočila, pa se bova zmenili, da ti pošljem svojega. Ti programi so namreč kar dragi, če bi jih kupovala...

LP

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 687
25.1.2006 23:28:06   
halena
No,po dolgem casu se glas od mene.Sobico za naso zabolino sem pobarvala,zdaj delam se zakljucne finese in morem rec,da bi bila jaz zelo vesela,ce bi imela tako sobico!Izbrala sem tople in igrive barve(rumena,oranzna,zelena) in vse skupaj je kot kaka igralnica.Jaz ji recem kar soba cira-cara!
Drugace pa ze celo nosecnost v glavi premlevam razlicne stvari,kar se tice-HELENA,TI BOS MAMA.RODILA BOS PUNCKO.ZIVO PUNCKO.NEBOGLJENO.POPOLNOMA ODVISNO OD TEBE.KAKSNA MATI JI BOM?kAKO..?kDAJ..?ZAKAJ..?ALI...?-in se mi vcasih ze mesa..Enkrat sem zelo samozavestna in odlocna,drugic pa sem skoraj depresivna in obupana od straha,da mogoce pa se nisem zrela za te stvari...Skratka padam iz enega obcutja v drugo in sem kdaj ze cist zbeganauser posted image
Tudi jaz berem in takrat se obcutno pomirim,ker v knjgah te 'dileme' zelo lepo predstavijo in na koncu se mi zdi,da sem rojena mama!-kr neki..user posted image vglavnem flesi..
Spim zelo slabo(en dan spim 3-4ure,drugi dan,ker sem neprespana,spim kot top,tut po 10ur!!in tako se ponavlja,danes naj bi ful spala..user posted image )
Sem pa vceraj dozivela nekaj sokantnega!Po tursko sem sedela na kavcu,nakar sem zacutila totalen preobrat v trebuhu!Takoj sem spustila kozarec mojemuuser posted image in se ulegla,ker me je kar malo zabolelo vse skupaj.Ulegla sem se na hrbet in trebuh je bil poln bul.Ena je bila pa tako ven,kot bi otrok obe rokici fejst stegnil.Trebuh je mel ven ogromno zelo spicasto bulo!Tako me je bolelo,ma si nisem mogla pomagat in sem se od soka  samo se rezala!Sem dozivela ze vse zive bule,tudi dvojne naenkrat,ma ta je bila pa prav mocna,no!user posted image
Tudi jaz vsake toliko cutim kako me nabije nasa mala ke dol!Jaz kar poskocim in sprozim kak glas.Se dobro,da sem doma,da ne skacem tam po laboratoriju s svojimi flesi..user posted image user posted image
Drugace pa cakam na penelope L.,ki je baje krasna knjiga..(?)
Mi2 imava pvc okna ze nekaj let.Sva zelo zadovoljna.Sicer je pa DD  lepo razlozila kako in kaj je s temi okni.Moje mnenje je ,da zivimo v obdobju velikih vremenskih sprememb in pvc okna so zato primernejsa in bolj trpezna kot lesena.Sosed je dal v novo hiso vsa okna lesena in jih bo poleti reklamiral+menja,ker se je les ze prevec vzivel..Pa se drazja so.Pa se vzdrzevanje potrebujejo(zascita+barvanje),ki ti spet vtame nekaj ljubega casa..Za tistih 5 min luftanja bajte,ki ti dejansko nic ne  pomenijo..
Tako sem se najedla pice,da komaj diham.Sploh ne morem vec enega malega obroka spokat vase.Nimam vec placa!In pol jem po obrokih na 15-30min..
Aja!Ne razumem,kako se morate drugje prijavit v solo za starse in vas celo nekatere odslovijo??!Jaz sem solo naredila ze decembra in bom sla marca samo se enkrat na previjanje in nego-lahko grem pa tut komplet vse se 1x,ce hocem..Res ne stekam?Kaj pa,ce katera prej rodi,pol bo pa se vecja panika,ker sole ni od blizu vidla.Pa se vseeno lih tako prezivi,samo,obcutek je boljsi,ko poslusas in dobivas zelo prakticne in poucne informacije.Mater sem pametna,kar tezim,pa tako sem zaspana..
Grem.Danes mam ta 'dolgo' spanje..user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 688
26.1.2006 10:54:38   
Anonimen
user posted image

[quoteDrugace pa ze celo nosecnost v glavi premlevam razlicne stvari,kar se tice-HELENA,TI BOS MAMA.RODILA BOS PUNCKO.ZIVO PUNCKO.NEBOGLJENO.POPOLNOMA ODVISNO OD TEBE.KAKSNA MATI JI BOM?kAKO..?kDAJ..?ZAKAJ..?ALI...?-in se mi vcasih ze mesa..Enkrat sem zelo samozavestna in odlocna,drugic pa sem skoraj depresivna in obupana od straha,da mogoce pa se nisem zrela za te stvari...Skratka padam iz enega obcutja v drugo in sem kdaj ze cist zbeganauser posted image
[/quote]

Meni pa nekaj ni jasno... Kako boste te take ki "padate" iz enega razpolozenja v drugega kos vzgoji otrokauser posted image
Ce niste dovolj odrasle, ne vem zakaj ste zanosileuser posted image
KO bo otrok jokal ne bo casa, da se umaknete za eno uro, prebrodite svoje psihoze in potem naredite tako kot je treba user posted image

(odgovor članu halena)
  Neposredna povezava do sporočila: 689
26.1.2006 13:46:27   
halena
ODGOVOR ANONIMNEMU:
Mislim,da je normalno,da kdaj zacasa nosecnosti pomislis tudi,ce bos zadevi kos,pa ce si prvic ali pa tretjic noseca.Stvari,ki zahtevajo veliko odgovornosti,dajo cloveku tudi veliko misliti,takrat pa hoces-noces,dobis vedno dve varijanti..To je cisto normalno,ali pa sem jaz tak cudak,da kdaj tudi podvomim.Saj tudi v vsakdanjem zivljenju,pri cisto nepomembnih stvareh nismo vedno 100% vase. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 690
26.1.2006 13:59:24   
DrejcDrejc
Mene pa moti, da ljudje ob misli, da bodo nekoga sprovocirali s svojim pisanjem, pišejo kot anonimni. Zato se takim sploh ne mislim odzivati. Jaz to jemljem kot očitno provokacijo, ali pa ta oseba ni sigurna vase in ji manjka samozavesti. Brezveze. Vsak ima svoj pogled na svet, ne vem, zakaj se morajo eni prikrivati, če ga podajo.

Ej, zdajle pa RR lepo odpira strani! Čudež! user posted image  Jaz sem že po malem obupavala, ko je vsakič bilo treba skoraj 2 minuti čakat, da je odprlo stran.

Carpe diem!

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 691
26.1.2006 15:50:41   
KMALU
Zivjo aprilke..
Zgleda da vedno nekomu uspe sprovocirat-pa ne samo na tej temi, vsepovsod se pojavljajo anonimni. Najbolj me razjezijo s kaksnimi butastimi vprasanji, ki so ali ze 100x odgovorjena ali pa so tako (ocitno) postavljena za foro, da je ze brez veze.

Kako ste drugace? A ste kaj zmatrane? Jaz ze dva dni ne pridem k sebi, samo spala bi pa oci me pecejo. Ponoci mi pa mira ne da, saj je ful dejaven. Do 30 tedna naj bi ga najbolj cutile, potem pa bo imel vedno manj prostora in se bo bolj obracal, kot pa brcal.

Komaj cakam, da se rodi- kar prevec sem nestrpna. Pa naslednji pregled cez 3 tedne tudi komaj cakam, da ga spet vidim kaj pocneuser posted image

Lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 692
26.1.2006 21:28:42   
ksenija.
DrejcDrejc in Maychika, hval aza odgovore. Saj malo pojma imam o risanju v Autocad-u, ker sem sama študirla gradbeništvo. Vendar žal, se sedaj nikakor ne morem odločiti, da bi študij nadaljevala. Maychika, ti bom pisla še na privat.

Ja, tudi jaz sem se v prvi nosečnosti spraševala, če bom znala biti mama. Pa sem si že od nekdaj obupno želela otroka. Ko postaneš mama, pa si nekako prilagodiš življenje svojemu otroko, tako da mu lahko zadovoljiš svoje potrebe. Morem reči, da je bilo prvi mesec obup, dokler nisem našla nekega ritma. Zala se je dnevno dojila tudi po 17 x, ampak sem vztrajala in danes mi ni žal. Saj se mi je s pristavljanjem ustvarilo toliko mleka,da sem jo redno dojila do šestih mesecev. Potem pa zjutraj in zvečer še do desetih mesecih, pa bi še kar vztrajala, če ne bi mogla prekinit zaradi ponovne nosečnosti.

Tudi sedaj se včasih sprašujem, če bom znala biti mama dvema otrokoma z tako majhno razliko, ker me Zala še vedno ogromno potrebuje. Ampak, vem, da bom zmogla, ker to hočem in si želim.

Ne obremenjujte se preveč s tem in poslušajte svoje srce in ne drugih. Vedite, da veste samo ve, kako s svojim otrokom in on najbolj razume samo vas.

PArdon, da sem tako zabluzla, ampak tudi mene včasih razjezijo anonimneži.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 693
27.1.2006 11:21:36   
*zvezdica*
Heej aprilke!

Joj sem vas pogrešala! Obvezno si moram do porodniške doma zrihtat internet. Mi je kar manjkal vsak dan mal na RR čveke pregledat. Moj user posted image mi je vsak dan sprintal kaj se je dogajalo pri aprilkah, tako da sem bila na tekočemuser posted image . Bolniško so mi danes zaključili...in lahko rečem da je bil tale teden prav super...sem se spočila, nabrala nove energije...v ponedeljek pa novim boje na proti v službiuser posted image .
Moj mišek brca ko nor...sploh zvečer, ko se spravim spat rata prav podivjan. Mislim, da bo kar iz mene skočiluser posted image ...ampak občutek je super, ker vem da je sigurno vse OK z njim.
Sedaj sem ravno v knjižnici...sem hotela kakšno knjigo o negi in vzgoji novorojenčka, otroka vzet...pa je VSE izposojeno. Ne vem a so same nosečnice letosuser posted image . Kadar pridem je vse sposojeno! Res je očitno plodno obdobjeuser posted image . Sem si pa kupila sama zadnjič knjigo Otroci otroci...in lahko rečem da je kar vredu. Res me je kar zvilo ko sem vidla da so knjige po 15.000...hmmm mi jih je pa kar težko dat če sem poštena. Ta je bila sicer 7.000 ampak se mi zdi čisto OK. Notri je vse o negi novorojenčka...dojenju, kopanju, previjanju....in pa opis bolezni. Namenjena je pa za dojenčke od 0-3 let.
Tudi mene občasno "zvije" kakšna mama bom, ali bom sploh sposobna skrbet za otroka...ampak se mi zdi, da je to čisto nekaj običajnega. Logično, da nas je občasno strah...večina od nas še ni bila mama in bo to za nas nekaj čisto novega. Punce, jaz verjamem da bomo vse čist super mame...trudle se bomo po najboljših močeh...pa nam sigurno ne bo spodletelo!
Razni anonimneži naj pa raje kaj bolj pametnega počnejo kot pa da na forumu slabo voljo zganjajo! Grrr res mi gre na živce tak folk!

OK dost sem se razpisala....
lepo se imejte..pa lep vikend vam želim

Marcel in Zarja

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 694
27.1.2006 18:47:54   
KMALU
Cao aprilke!

Dajte mi povedat kako sedite pred racunalnikom. Mene je zacela trtica ful bolet pa mam zdaj narobe obrnjen stol- naslanjam se na njega od spredaj in je malo boljse- ampak ko se pa h kosilu vsedem, me pa kar razganja od bolecine..

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 695
27.1.2006 18:51:24   
KMALU
pa se nekaj..
A cutite utrip srcauser posted image  skozi trebuh? Ce da moj dragi roko gor, ga tudi on cuti- tako bum, bum user posted image  in ne vem kaj bi lahko bilo drugega kot utrip?

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 696
27.1.2006 21:44:30   
halena
Hej-hej,punce!Sem rekla,da se malo oglasim,ker prihaja vikend in takrat smo vec ali manj vse bolj zase..
Jaz sem pa opazila,da nasa zabica ne mara kisle hrane,meni pa le ta ful pase!!In pol se zacnejo popevke..Zdaj gledam,da pojem kar se da hitro in malo solate ampak jabolkom in pomarancam pa ne morem kar tako reci NE.Ze tako sem se zacela zaprirat in mi tut donat mi ne pomaga vec..user posted image A ima kaka kak drugi recept?Slive sem tut ze sprobala.Zelenjave in sadja pojem veliko.
Gibe in brce pa tako cutim,da moram zjutraj prav gledat,da se z dragim cim tise in cim manj v postelji pogovarjava,ker kakor zaslisi vodo v lijaku in skoljki in glasove take in drugacne je ze akcija!
Vceraj sem na Brdu kupila eno omaro s polickami in sem se sla tja s trgovcem pomenit o ceni in merah,pa me je tako brcala pod rebra,da sem enkrat kar skocla s stola,pa je rekel trgovec,ce se imajo eni lusno?Jaz se ob takih akcijah samo smejim..
Jaz sem skoraj uresnicila svoj plan-nabavila sem vse razen vozicka.Tega bom zdej pocasi kupovala do aprila,sicer pa imam enega v dobrem od kolegice,vsaj do 3-4h mesecev starosti,ko mora bit se v tisti kosari..V skrajni sili bom imela enega pri mami v Postojni in enega doma,da ne bomo prevec prevazali teh stvari gor in dol...
Kmalu,ti bos rodila v Postojni si rekla.Jaz tudi.Sla bom kar na EA.Verjetno bo treba iti prej na neka predavanja o tem,ce si kaj seznanjena.Ce nisi,in ce se bos tudi ti odlocila za EA,ti lahko sporocim kdaj bo predavanje..Po moje bo enkrat marca..user posted image
No,mamice,ki to ste in ki to boste,tiste ta odlocne in samozavestne in tiste,ki imamo probleme z naso 'psihozo'-imejte lep vikend,polno spalnih noci in malo bolecin od trtice do sramnih kostiuser posted image user posted image !

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 697
27.1.2006 22:21:15   
KMALU
Halena, nisem se 100% saj je mozno, da bom rodila v Lj, ampak bi bila vesela, ce bos imela kako informacijo. Hvala ze vnaprej

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 698
28.1.2006 10:03:00   
kaja29
veste kaj forum je namenjen nam, da se malo pogovarjamo in tudi potožimo, zato kar mirno klepetajmo naprej ne glede na to, če kdaj kdo kakšno neumno ustreli in ga potem anonimneži zbrcajo user posted image
tko da kar lepo z besedo na plano
tudi jaz se že veselo pripravljam na prihod novega člana, ki vsak dan veselo brca po trebuhu, včasih celo glavico čutin (mogoče je pa ritka user posted image ), komaj čakam pregled 14.2. (33t.) upam, da bomo kaj UZ gledale, kilce sem pa malo ukrotila, ker se res izogibam čokoladkam, pa očitno pomaga user posted image

kolk velike ste kaj cotke kupovale??

lep vikend

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 699
28.1.2006 11:52:10   
žabica28
Hoj, punce,

Spet se že dolgo nisem oglasila, ampak vas redno berem. Včeraj sem delala raziskovalno nalogo z naslovom "voziček". Zdaj so mi stvari vsaj približno jasne, da tudi vem o čem pišete tukaj na forumu. Najbolj sem se navdušila za Peg-Perego Pramette, samo se mi zdi kar drag. Sem računala da bova dala za voziček nekje okoli 60.000. Ali mogoče katera ve, kakšne so cene teh vozičkov v Italiji, Avstriji. Verjetno bi morali biti v Italiji malce cenejši, glede na to da je to italianska firma.

Sama sem Šolo za starše v Lj porodnišnici že skoraj zaključila, čaka me še zadnje predavanje v torek. Sem se odločila, da grem kar januarja, ker sem se dobro počutila (krči so se končno umirili) in nisem vedela, v kakšnem stanju bom februarja in kasneje. Pa mi ni žal. Predavanja so kvalitetna, predvsem pa so vsi skupaj zelo realni in ti skuajo dopovedati, da se absolutno ne splača komplicirati. Še moj dragi je bi zadovoljen, čeprav je bil na začetku zelo skeptičen, če bi hodil na vsa predavanja. No pa še kar vztraja.  

To je to, zaenkrat. Uživajte vse skupaj.

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?