|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJE ...........
11.1.2006 10:21:28   
Meceno
Bobek05, žal nisem v mestu, me bo tašča ob 14h peljala direktno k pediatru, sicer me sedaj drži da bi šla malo ven, user posted image
Glede zbujanja pa še ena ,...prehutro sem se veselila da mi Tara spi celo noč, sedaj se mi že tretji dan zapovrstjo zbuja ob 3h in 30minuser posted image ,....vidite pa se vam pridružujem, ko se je to zgodilo v ponedeljek sem pač upala da je to naključje,...sedaj pa je že navada. Se pa potrudim da ji dam samo jesti, kupčeka in takoj v posteljo,....

Se še pišemo ,..............vam napišem koliko kg ima, ker zrasla mi je v 2.mesecih samo 3cm,...zredila pa kar finouser posted image ,....upam da tretje cepljenje nebo hudo,...pa še kri in vodo ki jo je oddala, upam da bo OK

PBJ,.........jaz še nimam M,.......me pa že celi januar tako sikne oz zapeče tam spodajuser posted image ,...sem rekla mojmu da so samo popadki lahko hujši, pa še teh se dobro ne spomnim

Lp

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 251
11.1.2006 13:13:48   
pravljica
evo še nas na raport po dolgem času :)

včeraj smo imeli posvetovalnico in 3. cepljenje (kot do zdaj, ni problemov)...veliki 66cm, težki 7070, glava 42,5cm, prsi 44cm

hrano uvajamo počasi...do zdaj sadne kašice in zelenjavo, od zdaj dalje pa lahko že tudi drugo...nimam pojma, kaj user posted image  ok, začeli bomo s kakšno juhico in zraven mogoče meso, pa rumenjak (na kak način, ne vem), pa gres v juhici...kaj pa drugo? naša pediatrinja je samo rekla, da zdaj pa lahko počasi še ostale stvari uvajamo (razen beljaka) - to je vse z njene strani user posted image  

drugače; po novem letu smo šli malo na morje (Žusterna) pa smo po predvidevanjih ugotovili, da hotelsko življenje ni za nas...dobro, da smo planirali bazen v isti stavbi, drugače bi šli že 1. dan domov user posted image

mali pikec je tudi že po celi sobi mobilen, pa ga pustim...nima se kaj zgodit, razen da kakšno umazanijo poje s tal (beri pasje dlake) user posted image
sedi še ne samostojno...se mi zdi, da smo še kar daleč od tega, da bo (hrbtenice ne zna držat pokonci, se mu kar spredaj na nogice sesede in ne gre nazaj gor)
ponoči se mi zadnje čase kar dosti zbuja...na vem, ali je lačen (zvečer poje hipovo kašico - mlečno, sadno, riževo, pa ni nič bolje)...pa potem mislim, da ga zebe, ali mu je vroče...v glavnem, ne vem, zakaj se zbuja user posted image

albuma tu gor nikakor ne štekam, zato je tu naša stran s slikami, če vas že glih zanima user posted image  

http://pravljica.moj-album.com/ 

poljubček pozdravček zaenkrat z naše strani!

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 252
11.1.2006 18:12:00   
Meceno
Mi smo pa malo težji in sicer ima Tara
- 7320g
- 67,5cm
- obseg glavice ima 43cm
- pod prsmi 45cm
V urinu ni nobenih bakterij kri je fenomenalna,....hemaglobin je celo 134user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 253
11.1.2006 21:38:25   
PBJ
user posted image Bravo za Tiborjauser posted image in njegovih 6 mesecev.

Je pa čisto mamici podobenuser posted image , ali imam prav??

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

Neposredna povezava do sporočila: 254
11.1.2006 21:40:46   
PBJ
Meceno, superca za Taro. Ima pa res dobro kriuser posted image .

Ali vsem pri 6. mesecih testirajo kri in vodo??

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 255
11.1.2006 21:45:24   
pravljica
ja, tibor bo čez pol urce 6 mesecev user posted image

baje je čist "mala mamica" user posted image

drugače pa vsem vzamejo kri in urin...no, mi še nismo šli v laboratorij...jutri, če nama bo uspelo, oz. če ne bova pozabila, tako kot sva danes user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 256
11.1.2006 22:38:32   
bobek05
Ja, so nam tudi vzeli kri in urin (vse super), le 3. cepljenje so nam prestavili, ker je imel Anej virozo user posted image , tak da moramo zdaj na pikanje konec januarja... user posted image Zdaj ko se je končno se normaliziralo po zobkih, bo spet tečnobica po pikanju user posted image

Pravljica, jaz sem nehala komplicirat, ker sem imela pun kufer tega: ene cvetača ja, druge cvetača ne, pa brokoli ne pa brokoli ja... In sem vse revije v kot zabrisala in mu dajme pač po lastni presoji (vem, da rib, pa jagod itd. pred enim letom ne smem, drugače pa sprobavamo vse živo - ene stvari rad je, druge malo manj rad, ene pa sploh ne)... Aja, nam je pediatrinja rekla, da rumenjaka ne pred 9.m user posted image Drugače pa smo mi začeli s sadjem (vse kašice kar obstajajo, pa doma smo mu dosti delali - zdaj mu jabolko že nastrgam, ne več spasiram, pa tudi pri banani so večji koščki, pa zraven dam albert ali leibnitz keks - ima ful rad)... hja, zelenjava pa je druga pesem user posted image hvala bogu, je ta teden celo pojedel nekaj mesa user posted image haleluja!!

Drugače pa čestitke Tiborju za 6 mesecev!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 257
12.1.2006 9:51:47   
LONA13
Živjo!

Mi mamo pa cepljenje čez en teden, upam da ga bo tako prenesel kot prvič in drugič, kontrolo za srček imamo šele konec februarja, ko bo že sedem mesecev star --- majo ful gužvo in nas niso mogl prej naročit.

jemo veliko, zadnje čase obvezno 1x tudi ponoči. Sem tud jest vse žive revije prebrala glede hrane, pa sem tud pop.... in mu sedaj dajem kar se meni zdi prav. Je pa res da mmu kupljenih kašic ne dajem --- ker mi takooooooooooo smrdijo, zelenjavo kupim svežo al pa zamrznjeno pa mu jo lepo vsak dan skuham. Sej ko se navadiš ni veliko dela.

Lep pozdravček! 

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 258
12.1.2006 14:02:43   
Anonimen
pravljica, madona, kako zapeljive otroke mate pri vaši bajti user posted image  oba imata očke ko največja šarmerja...to bojo problemi-tamali kar hausarest do 30ga leta user posted image
bobek, nam so rekli da rumenjak lahko dam konec meseca, se pravi konec 6meseca user posted image
lona, bravo zate, da ti znese vsak dan kuhat user posted image
meceno, bravo za našo Taro

Skratka, Gašper je včeraj fasal HERPES user posted image  za znoret. Cepljenje smo prestavili itak že za en mesec, zdaj zarad herpesa ga mormo pa še za 3 tedne. Doma sva ga vagala in ima malo manj kot 9 (DEVET!!!) kil, dolg je pa približno 70-71 (je preveč brcal user posted image  )
Kopat se bomo šli v Atlantis, ko bo mami nehala imet menstruacijo user posted image  kjub Mireni krvavim kot 100 user posted image .
Zdaj imamo projekt selitev v nadstropje višje user posted image  tam bo Gašpreju veliko bolj sončno in topleje.

Jemo pa tko ali tko že vse.  Skute, jogurte, meso, sadje, zelenjavo...vse ima rad. Če pa kaj ne mara, dam pa mal skute notri pa je user posted image

Dejte mi povedat, kolk pa vaši palčki kaj spijejo na dan? Čaja ali vode? Moj spije samo ene 100-125ml, pa se mizdi to mal premal, pa ne vem, kako nej ga prepričam v več user posted image

Uživajte! Danes je sonček, gremo na zrak user posted image

(odgovor članu LONA13)
  Neposredna povezava do sporočila: 259
12.1.2006 14:13:35   
Meceno
Pa še nekaj od včeraj ko sem bila pri pediatru:

- začele naj bi prvo z sadjem, saj je materino mleko tudi sladko
- potem juhice nap. kokošjo, zelenjavno, telečjo
- kromir, korenje (zapira),..........boljša kombinacija je krompir+bučka,........pa še to bolj v tekoči obliki kakor juhica, se pravi da damo kar tisto vodo zaven ko se krompir kuha,...pojnt je samo v tem naj bo tekoče

To je meni rekel ki sem jo oz jo še dojim ( predvidevam da ostale ste dobile še kakšne druge napotke )

- nobenih prežgank
- otrok do enega leta naj nebi jedel kruha oz bolj za okrasuser posted image  ( zadadi glutena)
- celo gresa ne ( halo, namreč ena mamica zunaj pa meni kako njena gres zvečer je predno gre spat in ji celo noč prespi user posted image

Vse kar vsebuje gluten naj otrok nebi jedel oz kot sem napisala za okras ( kak, koliko je to,...tut nimam pojma,user posted image upam da mi ne bo treba smrekice obdržat da bom gor obešala stvari in rekla Tara to ne smeš , je za okras, po enem letu pa se kar loti in vse pojejuser posted image  )

-Za začetek uvajanja še to ,...........ko bomo začele z sadjem uvajat ( lahko vsako sadje namreč jedo),....naj bo tri dni razmika, se previ,... danes poje banano tri žličke, potem šele v nedeljo dam neko drugo sadje.
ZATO,...če bi slučajno prišlo do kakšnih izpuščajev, šravfanja,.......

-Za začetek nesmemo preveč mešati različnih vrst sadja
IZ istega razloga + če pa že kdaj ,naj ne zmešamo vse skupaj, otrok naj vidi raznolikost oz barvitost na krožniku in s tem me tudi vidimo kaj imajo naši malčki raje in kaj ne

Sama pa nima pojma kako bom to izvedla,..............kuhali in pomivali bomo, poleg še drugih obveznostih

Lp

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 260
12.1.2006 14:18:53   
Meceno
Tinka naj se tvoja beba čim prej pocarta,.........pa čim manj dela z selitvijo, ...kaj vse že jeta user posted image

Me smo bile zunaj že ob 10h, sva prišle v hišo ob 12h in 20min, je spala v vozičku sem jo položila v posteljo in še sedaj spi

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 261
12.1.2006 14:25:06   
Meceno
Sem pogledala na uro, se mi že angelčki prikazujejo,...Tara je nazadnje jedla nekaj čez 9h,...kolk bo lačna ,........user posted image , bogi moji ziziuser posted image

Včeraj celi dan ni nič spala, zvečer je tulila od sile tako je bila zaspana, ko sem jo stuširala je kar jamrala,....lahko pa je tudi malo od injekcije danes bolj zaspana,...user posted image

Lp

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 262
12.1.2006 15:00:50   
Antigona
Ojla!

Midva sva bila pa danes na plavanju v Atlantisu in je Žan ful užival. Skoz se je smejal, mal je mankal pa bi še vriskat začel...
Ko sem obroč spustila je pa tolk brcu, da je kr za mano plavu. Bravo Žan user posted image  user posted image  user posted image ...

Tinka, a v Atlantis greš na tečaj al kr tko? Če greš na tečaj, ob kateri uri hodiš?
No kakorkoli, je zelo čisto, bazen je pregrajen na pol, in na drugi strani se par starejših ljudi sam kopa, sicer je pa bazen skor prazen user posted image . Danes nas je bilo samo 5, očitno so ostali bolani ali pa jih ni bilo zaradi česa drugega user posted image .  Pa v garderobi je tud ful placa user posted image  user posted image  user posted image  in še prijazne vaditeljice so, ki tud ful pomagajo...
V glavnem vse je super!!!! user posted image  user posted image  user posted image

Po kopanju pa smo mamice okupirale bife zunaj, nafutrale naše male bebice in popile user posted image . Je ura minila kot bi mignil...

V ponedeljek imava tretje cepljenje in upam, kot obakrat do sedaj, da bo vse ok in brez reakcij...
Pa te mere me tud zanimajo. Vsak dan je težji... Ko pa tok rad papca, ga je kr užitek gledat...

Lepo se imejte julije in se še kaj beremo

user posted image  user posted image  user posted image

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 263
12.1.2006 17:43:40   
pravljica
ja tinka...do 30. user posted image , že zdaj jo komaj nazaj držimo, kaj šele bo user posted image

tole s hrano je že prav noro...meni je rekla rumenjak po 6. mesecu...gres sem mislila že zdaj v juhico zakuhat...kako se pa bučka naredi? sem jo kupila, pa ne vem kaj si naj začnem z njo user posted image  pa kruh? jaz sem mu dala včeraj eno škorjo in je bil čist zmešan...prava ipika, ko mu je iz rok padla...zamotil se je pa fulll user posted image

kaj pa testenine? pa paradižnik? pa mleto meso (v omaki ali pečeno)? skute? user posted image  meni so rekli, do 1 leta nič mleka in mlečnih izdelkov, ker še dojim in bi naj s tem dobil dovolj user posted image  jaz nisem več dovolj pametna glede tega user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 264
12.1.2006 19:29:38   
bobek05
- nam so rekli, da glede mesa začet s piščančjim in puranjim (belo)

- jaz Aneju tudi kruh dajem, pa mu nič ne manjka user posted image ga ima ful rad (ampak to poje le nekaj drobtinic ostalo pa razstavi na prafaktorje tako da ima mama še ja več pucanja user posted image )

- mogoče pa sem pediatrinjo narobe slišala glede rumenjaka... user posted image se mi je zdelo, da je omenjala 9 m user posted image (moram vprašat moža)

- pravljica, bučke lepo obeli, nareži na tanke koščke in jih daj kuhat z zelo malo vode (da se lepo zmehčajo).. če boš dala več vode, se bodo prekuhale in vsi vitamini bodo šli bye bye.. če bo voda vmes izpuhtela, jo malo dolij in dolivaj dokler ne bodo mehke..potem pa v mixer in čist mičkeno posoli (po okusu), serviraj pa še toplo.. ne dajaj še zankrat zraven druge zelenjave, da vidiš reakcijo..

- to je bedarija (do 1.leta nič mlečnih izdelkov).. saj je do 1.leta v bistvu UVAJANJE goste hrane in ne bo zdaj skute pojedel na tone.. user posted image eni pa res odsvetujejo kravje mleko user posted image eh, čim manj komplicirat pa je... Jaz sem na kravjem mleku gor zrasla, pa mi čisto nič ne manjka user posted image

- jaz sem se nehala ubadat s tem kaj, kdaj, kako s to gosto hrano... ko midva jeva Anej vedno pokaže željo, da bi poskusil, pa mu dam (razen jajčka, gov. ali svin. mesa, rib, jagod...).. Ene stvari takoj ven popljuva, druge pa melje in melje...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 265
12.1.2006 19:31:06   
bobek05
aja, kruh nam predstavlja problem samo zato, ker ima že zobe pa stran odgrizne kakšen večji košček in se mu potem rado zaleti... user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 266
12.1.2006 21:05:24   
pravljica
jaz imam problem, ker kakor je malo bolj gosto, da ni tekoče, mu ne gre dol po grlu...se začne kar "davit" - kot da mu gre na bruhanje...tako je že pri jabolku, če ga samo na drobno naribam...najraje ima sadne kašice (kupljene seveda, ker mami ne zna naredit dovolj tekoče user posted image ), pa pire s korenčkom ali cvetačo...edino domače sadje z banano, pa s kivijem - to še gre dovolj spasirat

s čim ve to pasirate? moj sekljalnik je prevelik za tako malo količino in se vse na stene prime user posted image  a je palični dober za ta deci spasirat?
pa meso - samo na drobno ali spasirano? pri ta veliki nisem nikoli pasirala in je vedno vse jedla, zdaj se mi je pa ustavilo user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 267
12.1.2006 21:35:13   
malika
Ženskice kupite revijo Paparica, noter je vse napisano, kaj lahko jejo v katerem mesecu, pa še kak recept je zraven.

Midva sva zaekrat še vedno samo na sadnih kašicah, tako papcava jabolko(ki ga zapira), banano, hruške, mango, suhe marelice,ki jih namočim in potem spasiram in dam k banani, jabolku,...

Danes sem mu k banani in hruški vmešala še malo bučke, pa je kar nekak spravil dol, same zelenjave brez sadne primesi pa noče

Od mesa lahko naši pikeci jejo belo perutnino, zajčka in jagnjetino; začneš z juhicami v katerih kuhaš mesek, pa kakšno zelenjavo zraven(koleraba, bučke,korenje, špinača, blitva), jaz sem v juho zakuhala še malo rumenjaka pa seveda začimbe, da je "dol" spravit.Pa mogoče še malo koruznega zdroba zraven za zgostit.

Naju tretje ceplenje še čaka, ampak po kilaži pa vas šijeva user posted image  . Pri 4,5 mesecih je imel 8250 g, kje jemlje te kile nimam pojma.Jaz se pa sušim-dobesedno, pa saj tudi to ni slabouser posted image

Aaaaaa pa pohvalit se moram!!!! Tomi že sedi, danes sem štopala in naštopala 2 min user posted image user posted image , to pa je že nekaj a user posted image

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

Neposredna povezava do sporočila: 268
12.1.2006 21:45:48   
pravljica
joj malika, a je velik tudi toliko kot je težek? naš je pa zgleda en drobižek...66/7070 user posted image  ta velika je bla ob tem času 2 centi večja in 1 kg težja...pa je bla prava bajsika user posted image
našemu še nič ne kaže na sedenje user posted image  se kar skupaj sesede, tako da brez pomoči ne gre...škoda, da je tisti stolček v BC tako drag (10 000 sit!)...rabljenih pa še ni, ker je tako nova stvar...po moje je kar praktična stvarca in če ne škodi...zakaj pa ne

yeah, thats me ;)

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 269
12.1.2006 21:55:01   
malika
Ma niti ne, takrat so mu namerli 65 cm.

Drugače pa ko primerjam to kilažo s tavečjim, pa sta po velikosti vedno na istem, po kilaži pa mali večjega šije za cel kg. To pa se kar pozna.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

Neposredna povezava do sporočila: 270
12.1.2006 22:03:53   
bobek05
pravljica, jaz mu vse pasiram s paličnim... mesa pa sploh ne - v ustih sama prežvečim in mu dam (pa rad poje)

naš je tudi na začetku odklanjal vse kar je spominjalo na koščke, pa se je sčasoma navadil... če pa zaide v kašico kakšen bolj velik ga pa itak ven pljune.. sicer ima pa zdaj zobeke in opažam, da se kar trudi zmlest user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 271
12.1.2006 22:10:59   
malika
To, da do enega leta naj ne bi dajali kravjega mleka/izdelkov je tudi meni totalni podn.

Moj big boy (ki bo v nedeljo star že 2 leti) je začel s skutami in sirom nekje v 8 mesecu. Pojedel itak nič ni, ampak zalog pa smo imeli večno poln hladilnik od fruhzvergov, navadnih skut, jogurtov,...še zdaj jih ima full rad.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 272
12.1.2006 22:22:06   
bobek05
na sosenjem forumu (uvajanje goste hrane) je ena lepo razložila, da skuta in jogurti ni isto kot kravje mleko, ker je tam mleko že predelano... navalimo na skutice in jogute user posted image

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 273
13.1.2006 9:56:35   
LONA13
Živjo!
jest sem Nejcu najprej dala 1/4 banane in to sem mu dajala cca. par dni, potem sva bila na 1/2 en teden, potem pa celo. Z jabolkom isto, vmes sem mu dala še kivi --- potem sem pa izvedela, da je kivi ful alergen in da se mu daje lahko šele po enem letu. Baje se alergija lahko pojavi šele ko so stari 3 letauser posted image . To je povedala sestra pri pediatriniji.Tak da mu dajem banano in jabolkoko en dan eno en dan drugo, noter mu pa stisnem mal mandarie.
Zelenjavo pa lahko vso jejo,pri mesu je pa najboljši zajček, pa govedina, teletina, puran in piščanec. Počasi mu bom uvedla večerjo -- rižolino pa polento--ko bo dopolnil 6 mesecev.

Meni pri izbiri hrane pomaga kar moja mami--pri treh otrocih bo pa že vedla kaj je dobro in kaj ne!

Lp, Polona  

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 274
13.1.2006 11:44:00   
malika
Lona VSI citrusi so alergeni, tudi pomaranče in mandarine. Kivi med temi najbolj.

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?