bobek05
|
pravljica, ne se sekirat... Anej sedi isto. Čisto se najprej sključi, da me je že strah, da si bo kaj pretegnil, ampak očitno še nima tako močne hrbtenice, da bi lahko sedel pokončno...Sicer pa, Anej sploj noče sedet ugotovil je namreč, da potem nič ne doseže (npr. kako bolj oddaljeno igračo na tleh) in se raje sam prevrne na bok in adijo mami... se toliko obrača s hrbta na trebuh in obratno, kotali sem in tja, se preteguje in odriva ob vse možno (tudi loke od babygyma), da na koncu pride do tiste igrače.. če mu ne uspe pa sproži alarm antigona, 1. ja, sem razmišljala o varstvu in na mojo največjo žalost ga bom kot kaže morala dati v vrtec, ker nimam nobene babice pri roki (če bi imela izbiro, bi ga dala v vrtec šele pri 3. letih).. že tak me skrbi, da bo non stop bolan, pa bo moral nekdo biti doma pri njem (tak da ne vem v čem je poanta vrtca), pa koliko berem po RR v nekaterih vrtcih otročke ne previjajo po celi dan oz. vsaj manj kot bi ga ti doma (potem paimajo revčki rdeče ritke), pa dajo jim kar žlico v roko, pa jest (ker nimajo časa nahranit cele skupine ) in včasih jejo že prav čudne stvari (kislo zelje, klobase, šunka za zajtrk )... Ne vem no, jaz se kar ne morem sprijaznit s tem, zato pa razmišljam tudi o privat varstvu.. Tu se pa pojavi problem, ker ne poznam v MB nobene zaupanja vredne gospe 2. mi ravnokar nabavljamo avtosedež in izbiramo med Maxi Cosi Priori XP in Romer King (ne Isofix Duo - ta nov, ker zanj moraš imet nekaj posebaj v avtu naštalirano drugače ga ne moreš gor dat )... Ta dva sta na baje trenutno NAJBOLJŠA - imata najboljše ocene.. Mi se nekak nagibamo k Romerju, je pa dražji (v BC cca 57. jurjev, Isofix celo 85. jurjev , sonček pa je malo cenejši - nekje 48 jurjev), Maxi Cosi je tam nekej 44 jurjev, mi pa ni všeč ker ima precej globok sedalni del, pa kar not pade in ne vem če bo kaj ven videl ) - moramo še 1x it v BC in oba sedeža v avto zmontirat, pa malega notri dat in potem se bomo odločili... 3. po hrbtu Anej še nikoli ni imel pikic (samo okrog ust zaradi slinjenja).. Možno je, da je res od švicanja, lahko pa je tudi alegija (polento mu dajaj več dni zapored, da boš videla če je to krivo); če pa ne izginejo pa so lahko tudi norice, ošpice ali celo 5. ali 6. bolezen - ne vem, samo ugibam. Pri vseh naštetih mislim, da so neki rdeči izpuščaji, ampak če je kaj bolezenskega, potem to verjetno ne bi bil edini znak (poleg še mogoče srbečica, vročina ali driska)... Nekaj dni ga bolj pozorno spremljaj... Če izpščaji izginejo v 24 urah je verjetno od švicanja ali od polente.. Potem mu čez 14 dni spet daj malo poletne (vsaj ene 3 dni zapored) in če se bodo spet pojavili, potem več, da je od polente, če pa jih ne bo, pa je bilo od švicanja... Kaj drugega ti ne vem svetovat Pa vso srečo...
|