Anonimen
|
Uf, res dobra debata ... midva kakor kdaj. Včasih tud dva tedna nič, potem pa nekajkrat na teden, tudi dvakrat zapored... Ful težko povedat, ker ni stalnice. Aja, kar se pa tiče pospeševanja poroda zaradi seksa, pa naj bi bil orgazem tisti, ki naj bi ga pospeševal oz. sprožal, ne seks sam po sebi. Sem pa tudi nekje zasledila, da naj bi baje dr. Pušenjak rekel, da je tudi to z orgazmom lari fari in da ni za skrbet, da lahko uživamo do konca. Razen, če nam G iz zdravstvenih razlogov prepove. Za malinov čaj se pa jaz še nisem odločila, če bi ga pila ali ne. A to je kao za mehčanje porodnih poti ali kako? Tiste, ki ga pijete - a je zanič ali je prebavljiv? Pa kje v Ljubljani se ga da kupit? Na CSD sem si pa jaz zaenkrat samo papirje za porodniško zrihtala, za prvih 105 dni, za dopust za nego in varstvo otroka pa še moram (morava), ker si ga bova delila vsak 4 ure na dan (žal bom morala nazaj v službo za par ur na teden) in morava sklent še dogovor o delitvi tega. Ne morš verjet, da hočejo met napisano za vsak dan od ponedeljka do petka po urah, kdaj ga bo kateri čuval. Za očetovski dopust so pa meni na CSD Domžale rekli, da papirjev ne smeva prinesti prej kot en mesec pred predvidenim koriščenjem dopusta. Se pravi en mesec prej ali pa še malo kasneje. Tako da bova proti koncu decembra odnesla tja še preostale papirje. Res je očitno od centra do centra različno. A je katera že dobila odločbo za porodniško? Jaz je še nisem in me zanima, če sploh dobimo. Danes so mi poslali samo odločbo, da mi pripada enkratna denarna pomoč v višini 57.170 (mislim da toliko; nisem vzela paketa), odločbe o datumih, kdaj se mi prične in zaključi porodniška, pa ni. Pikica*, tisto, kar si napisala za napotnico za porodnišnico, pa pri meni ne drži. Meni jo je prav za določeno porodnišnico napisala, poimensko. Za rešilca pa še zdaj nisem dobila napotnice. Samo kako je s tem rešilcem, v katerih primerih ga lahko koristiš? Ker če ne krvaviš ali ti ni odtekla voda, baje sploh ne. Tako sem jaz slišala (ali brala, se ne spomnim, kaj od tega). Da kao, če so samo normalni popadki, brez problemov, ti si pa pač sama doma, da si lahko kar taksi pokličeš, ne pa rešilca. Ja meta22, ta pekoča bolečina je pa od hudiča. Kot bi si živo rano s tabascom namazala. Meni tudi pomaga samo ležanje, najbolje na levem boku, čimbolj stegnjena, pa še to traja dolgo, da bolečina popusti. Samo hudič je, ker nimam časa veliko ležat, pol pa trpim kot hudič. Aja, pa včeraj je moj možek opazil, da imam tam, kjer me boli, rahlo podplutbo. Imaš ti tudi? Pa še hrbtenica me je začela ful bolet. AlenkaIST, ne morem verjet, kako poceni stvari si nabavila! In to v Mothercare?! Midva sva bila zadnjič tam, pa naju je kar stran odneslo, tako drago je bilo vse. Kje hudiča si ti skopala tako poceni stvari? Modrce za dojenje sem gledala, so bili okrog 7 ali 8 jurjev, kombinezončki okrog 10, pa tud ostalo ful drago. Drgač se pa strinjam glede H&M-a. Se meni tud zdi, da se oblekce najbolj tam splača nabavljat. Zdej sm pa že tečna, a ne? Je najbrž težko brat tako klobaso. Grozna sem. Ura je 4.35. Jst sem vampirka! Lahko noč.
|