|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČICE
29.11.2005 18:01:25   
Rahelca
Nemsis, v katerem tednu si?
Jaz sem danes bila na pregledu krvi zaradi možnosti krvnega sladkorja. Sem najprej spila ful sladko vodo. Potem sem čakala eno uro in potem so mi vzeli kri. Hvala bogu je vse OKuser posted image . Meni je moj G prejšnji teden meril kosti, obseg glave, trebuha in se je zmotil za 26 mm. To je kr dosti.
Prijateljica je dobila list za štetje gibov. Kadarkoli se premakne naredi križec. To rabijo zaradi tega, da vidijo če je OK. Po drugi strani pa pravijo, da se otrok tik pred porodom umiri. Pol pa vedi kako in kaj.

Kar se planic tiče, je po moje vsaka ritka tako občutljiva kot naša koža. Enim paše Pampers, drugim ne.
Pa saj bomo na vezi, če bo katera kupila plenice, pa ne bo vredu, mislim, da jih bo katera odkupila. Če ji bodo odgovarjale, seveda.

Držte se mi! Kdaj pa imate roke? Samo Nannn ima napisano. Sem bolj sveža, pa sem bolj "firbčna".

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: JANUARČICE
29.11.2005 19:01:13   
Anonimen
Rahelca, rok imam 25/01. Vidim, da smo kar skupaj. Sicer pa tedne pri meni lahko vidiš pri mojem imenu. Naj bi bila 32./33. teden.

Saj na listu za gibe mi je še znano, da takrat ko začutiš gib narediš križec. Ni mi pa jasno tisto z urami, ki so napisane spodaj. Sicer pa mi je G rekla, da se za en gib šteje, če je med gibi minuta ali dve premora. Tisto, ko dobiš rafal, se šteje za en gib. Toliko, če katero zanima kako šteti.

(odgovor članu Rahelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: JANUARČICE
29.11.2005 19:04:11   
LE&TA
Sem lih iz materinske šole. Tud mi smo dans dobili list za beleženje gibov, ne beležiš vsak gib, en za drugim, ampak sklop, med sklopi so pavze, ker ne giba non stop. Se pravi beležiš sklope!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: JANUARČICE
29.11.2005 19:09:20   
LE&TA
Še glede ur: Zabeležiš si uro, ko si zjutraj začutla gib, če se prej zbudiš ga verjetno prej čutiš, pa si zapišeš uro prvega sklopa gibov, ko jih našteješ 10 je lahko uro tri popoldne naprimer, pa si spet zapišeš uro zadnjega sklopa, lahko pa kak dan začutiš 10 sklop komej po 12 urah - še vedno OK!
Glede tega da se otrok pred porodom umiri, pa ni res, tud to nam je rekla dans, lahko je res kak dan bolj miren, lih tko kot me, sej nismo vsak dan dobre volje!! To je to!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: JANUARČICE
29.11.2005 19:16:19   
Anonimen
LE&TA najlepša hvala za razlago. Sedaj bo pa že lažje šlo. Saj se mi je zdelo, da gre nekako tako. Torej jutri začnemo s tem beleženjem in mislim, da s tem ne bo problema, saj se naša pupa premika skoraj večino dneva. Res pa je, da tistih konkretnih brc, kot so bile prej, sedaj ni več toliko. Zdi se mi, da se sedaj bolj kobaca in vali levo in desno.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: JANUARČICE
29.11.2005 20:06:05   
Rahelca
Dobro, da vem kako se štejejo gibi. Jaz tega lista še nimam. Ravno tako še nimam napotnice za rešolce. edino kar sem dobila so papirji za Socialno. Sem že nesla v službo, pa sem mislila, da mi ne bodo šteli novemberske plače, ko sem na bolniški, ampak se ne dajo. No, sej ni panike. Sam da so naše pikice OK, a ne?
Lepo se imejte, grem probat mal ležat.
Proti krčam v nogah so nam danes pokazali na predavanju fizioterapije vaje proti krčem. Ne smeš delati š****, tako kot smo navajene. Pa veliko počivat. Tko pravjo.
Lepo spite!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: JANUARČICE
29.11.2005 20:15:18   
renan
No, potem pa bodi pameten: Nam so povedali, da šteje vsak gib, če je vmes nekaj sekund pavze. Šteješ jih od 8. do 14.00. Če jih je več, zabeležiš na koncu, kdaj si občutil zadnja dva.
Sem bila tudi zdaj na materinski. Je bilo super. Nam je predavala babica, sama štirikratna mamica in je vse zelo lepo nazorno prikazala. Tudi odgovarjala je super na vprašanja. Če bi bila vsa predavanja do zdaj taka...

Renan PDP 10.1.2006

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: JANUARČICE
29.11.2005 21:08:53   
Rahelca
Renan, hvala za informacijo o PdP.  Moj drugi rok oziroma možnost za rodit je 10.1.2006, tretja možnost pa 15.1.2006. user posted image bo pa odločil, kdaj bo privekal na svet. Hvala bogu.
Tudi meni ni jasno to vpisovanje gibov. Jaz bom zagotovo polovico gibov pozabila vpisati, ko pa sem prava pozabljivka.
Sicer pa samo preživimo veseli december in veselo odkorakamo v porodnišnico. Komaj čakam user posted image .
Lepo spite in čim manj odhodov na WC.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 4:21:23   
Anonimen
Sem še jaz dala moj PDP v podpis.user posted image
Glede štetja gibov sem pa jaz zadnjič svojo G vprašala, če jih že moram, pa je rekla, da mi še ni treba. Sem pa tudi sicer enkrat nekje prebrala, da se to dela šele zadnji mesec.
Pleničke sva pa midva nabavila od DM Babylove, prav tako tudi trdo milo, pa ko sva bila glih v elementu user posted image , sva vrgla v voziček še tiste krpice za umivanje za enkratno uporabo (če mi kdaj tetra krpic zmanjka, pa še ne bo dovolj cunj za poln pralni stroj - sva vzela samo en paketek), pa previjano podlogo za na pot, pa čistilne robčke za ritko, pa ne vem, če še kaj. Sva izkoristila in ful nabavila, ker sem imela glih kupon za 15% popust.
Punce, a boste ve nabavile palčka zavijalčka? Mene ful mika, samo cena je pa taka, da te na rit vrže. Rada bi imela ta novega, ki ima možnost vstavitve dveh kaset s folijo - do 4 mesece in 4+. Takih pa rabljenih pomoje še ni glih za dobit. Po drugi strani pa razmišljam, da bi nabavila navadno vedro za plenice (sem gledala od bebe jou), sam sem ful skeptična. To je pomoje potem itak isti kuser posted image , če jih kr tko mečem v navaden koš za smeti (zavezane v plastično vrečko seveda).
Drugače vse po starem. Še vedno težko hodim (hecno, vsi mislijo, da me noge tolk bolijo, pa me pod trebuhom), pa na desni strani na robu reber pod prsmi me za znoret boli. Vsak dan hujša pekoča bolečina.user posted image  Sploh ne vem, kako bom rojevala, ker že ko se napenjam zarad česa drugega, ali na wc-ju ali pa ko se usekujem ali karkoli, me še bolj boli.user posted image  
Glede velikosti cunjic pa takole. Jaz bom v glavnem kupovala vse 62. Za spodaj imam par stvari 56, vrhnje cunjice, sploh te pajacke za ven, pa kar 62. Za čez, ko je spodaj že par plasti, je itak bolje, da je malo večje, pa te vrhnje cunjice lažje malo zavihaš, pa še predragi so ti pajacki, da bi za eno zimo dve velikosti kupovala. Bo tako glih do konca zime zrasla na 62 cm. Upam, da ne že prej, ker lahko kar veliko pupo pričakujemo.
Sem pa čist zgubljena pri nakupu kapice za ven. Ne vem, katero številko vzet. Ne vem, a so tiste cifre na kapicah obseg glavice, ali kaj? Ker jaz manjše od 44 še itak nisem našla, da bi imela tak obseg, pa dvomim. Nimam pa sploh občutka tudi na videz ne. Bo pa treba kupit nekaj, ker valjda ne sme it samo v bombažni kapici in kapuci čez sredi zime domov.
LP od ponočnjakinje.user posted image

(odgovor članu Rahelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 7:56:43   
Rahelca
Dobro jutro! Tašonka, ti si pa prava pomočnjakinja. Jaz sem šla danes samo 3x ponoči na wc, kar je rekord.
Kar se tiče številke oblačil, si se odločila prav.
Jaz še nisem nabavljala kozmetike, ostalo pa že imam. Več ali manj.
Ali katera ve, kje se kupi nosečniški pas in koliko stane? A ve že imate moderček za dojenje?
PIP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 8:13:35   
AlenkaIST
No dobro jutro!

En dan me ni bilo pa sem morala skor pol dneva samo vaše čveke brat user posted image

Včeraj sem si privoščila in imela športni dan po Ljubljani. Sem v Cityparku kupila čajček (pile naj bi ga zadnji mesec, 2x na dan - moja info), ribje mazilo pa za bradavice lanolin. Potem pa še v DM robčke za ritko, kremo za ritko, kremo za obraz, vazelin in še nekaj malenkosti zame. Nasledjič pa grem po plenice da izkoristim popust!

Pa sem šla še mal do Emporiuma in kupila kombinezonček za 2,990 user posted image user posted image
Sem ga že zadnjič 1x gledala in me je očitno počakal. Še user posted image  je rekel, da je prav 'fensi'. Pa ene copatke za 450. Aja, pa še modrc za 990. Vzela sem sicer eno številko večjega user posted image , ne vem. Za tak denar se tud ne bom preveč sekirala, če mi ne bo prav.

Kaj sem še pozabila povedat? Bom že natipkala ko se spomnim........

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 9:08:34   
puri
Tašonka, jaz tudi nisem še našla majhne kapice za venuser posted image ,....povsod imajo same velike številke. Bom šla v soboto še v H&M pogledat, mogoče bo tam kaj. Pa še en kompletek za iz porodnišnice rabim,....v Baby centru mi ni bilo nič všeč. Potem pa rabim samo še nekaj stvari iz lekarne in potem imam vse.
Sedaj pa perem oblačila,... plenice sem pa že oprala in včeraj popoldne vse zlikalauser posted image
Ja, kmalu bo vse pripravljeno, potem bom pa lahko v miru čakala na našega pikca!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 9:15:50   
pikica*
Še jaz se javljamuser posted image . Včeraj sem imela pregled in se je naša punči končno obrnila na glavouser posted image .  Se je pa odločila, da gre počasi proti izhodu, saj je g. rekla, da je tako nizko, da sploh ni mogla otipat glave. Zato je naredila UZ in prišla do zaključka, da me ravno zaradi tako nizke lege vse boli in tišči dol. MV je dolg 29mm, kar še ni kritično, vendar pa sem dobila ukaz, da moram več počivat. Upam, da bo šlouser posted image .
Napotnico za rešilca in porodnišnico sem že dobila. In še za informacijo vsem tistim, ki še ne veste kje boste rodile. Ena napotnica velja za vse porodnišnice.

Me pa zanima nekaj drugega. A mogoče katera od vas ve kaj morajo naši user posted image  urediti za očetovski odpust? Na CSD je potrebno odnest en obrazec. Še kaj drugega? Kaj pa pri svojem delodajalcu? Je potrebno tudi tja dostavit kakšne papirje? Tudi njih je namreč potrebno nekako obvestit o vsem skupaj. Glede tega mi zadeve niso čisto jasne, zato bom zelo vesela, če lahko katera pomagauser posted image .


(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 9:16:03   
meta22
Živjo punce!

še res je. en dan te ni na RR, pa že cele debate. si moraš prav cajt vzet, da vse nadoknadiš.
vidim, da boste vse mazale presredek. pa sem se odločla tudi jaz, če bom prišla zraven. je trebuh že kar ogromen. me je že malo strah kako bom spravla tega našega medvedka na svet.
tistega listka, za štetje gibov pa tudi jaz še nisem dobila. pa štejem kar sama. sicer si ne beležim, ampak upoštevam pravilo 10 gibov na dan. moram 15. ko imam pregled vprašati G kako je s tem.tudi tukaj se mi zdi da so mnenja deljiva, kot pri večina stvari!!!
tudi napotnic še nisem dobila, samo tiste liste za CZD.upam da bo naslednjič, ker me rahlo skrbi, da bo naš user posted image user posted image  kar malo prej na svetu. kako je res s tem če nimaš napotnice p ase začnejo popadki! verjetno te sprejmejo v porodnišnico. valjda te ne pustijo zunaj.
palčka zavijalčka ne bomo nabavli. bomo imeli kar navadno posodo s pokrovom, plenice pa v plastično vrečko. če bo preveč smrdelo, pa ven na teraso z njimi.
Tašonka, mislim da imava enake probleme.tista pekoča bolečina pod rebri je res neznosna. pa kar ne pojenja. sem ugotovila v kakšnem položaju moram ležati , da vsaj malo omilim ta pekoč občutek. na levem boku, desna roka pa mora biti stegnjena nazaj.
meni manjka še kozmetika, pa nekaj malenkosti za mene. no če gedaš na cene niti niso take malenkosti. nisem se še odločla za mrežaste spodnjice. kakšno funkcijo naj bi pravzaprav imele. lažje celjenje ran?
AlenkaIST, si pa našla poceni stvari. v kateri trgovini v emporiumu si bila- mothercare?
bodite pridne in se slišimo (tipkamo)!

meta

PDP 13.1.2006

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 9:17:41   
simonas
Zdravo punce!

Hvala za nasvet za masažo presredkauser posted image . Mi se bomo tega lotili po naslednjem pregledu, ker sem zdaj komaj v 32 tednu.

Ena je spraševala za nakup nosečniškega pasu. Jaz sem si ga kupila v trgovini La vie. Stane nekaj manj kot 5.000,00. Jaz ga uporabljam le, ko sem dosti na nogah (ko kuham, pospravljam...). Za sedenje ni najbolj udoben, ker pritiska na mehur. Drugače pa se mi  zdi kar fajn, če te bolijo vezi pod trebuhom. Mene zadnje čase sicer manj bolijo, ampak čakata me še dva meseca in rast trebuščka, tako da mi bo verjetno še prav prišel.

Vidim, da ste se pridno razpisale o pleničkah. Pri nas v materinski šoli so kar reklamirali bombažne, jaz pa se nekako še nisem odločila, katere bi uporabljala. Tolažim se, da je še čas.

Lep dan!

Simona

PDP 27.01.2006

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 9:50:50   
AlenkaIST
Pikica, super! user posted image user posted image user posted image

Za očetovski dopust sem jaz že vse papirje oddala. Ker se je odločil za 15 dni plačanega dopusta je moral od delodajalca dobiti izpolnjen obrazec o zaposlitvi ter o prihodkih zadnjega leta (obrazci enaki kot pri nam). Dodana je ena izjava o tem da bo skrbel in negoval otroka. No v glavnem, kolikor se spomnim so vsi obrazci ENAKI kot za nas. S tem da je imel celo en list več (izjava)! Ko se bo user posted image  rodil moram it samo tja z potrdilom o rojstvu ter povedati s katerim datumom želi nastopiti dopust. Tega pol naknadno vpišejo na liste.

Mislim pa do bo Nannn te papirje oddajala po rojstvu. Spet smo tam, kjer je treba nekaj tako, drugje pa tako. Jaz imam svojo izkušnjo iz Ljubljane-Šiška.

V DM sem videla starega (rumenega) palčka zavijalčka za 5,000 ker gre baje ven iz programa.

V Emporiumu pa sem bila v mothercare, ja. Samo nimajo prav poceni. Moraš prav poiskati, pa se kar en lep čas sprehajati in ogledovati. Jutri greva z Nannn v Ljubljano in mislim, da si bom še kar en modrček kupila. Mal drugačno številko. Zdaj unega že perem pa bom videla kakšen bo. Mogoča ga bom pa že kar zdaj nosila user posted image

lp

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 9:52:16   
AlenkaIST
Sem včeraj vse prečekirala in ugotovila, da se najbolj splača kupovat v H&M.

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 9:57:29   
puri
Meta, mrežaste spodnjice se uporabljajo v porodnišnici, ko rodiš, namesto spodnjih hlačk, da držijo vložek goruser posted image
Meni so bile zelo všeč, samo premalo so jih dajali, zato jih bom tokrat nesla s sabo. Doma jih pa nisem več uporabljala.

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 11:34:53   
pinka1
Hojla!

Ja ste res pridne s pisanjem.

Jaz bom glede palčka zavijalčka domačim ali komu bližnjemu rekla, da nama ga kupi za darilo. Tud babyfon - imam že v mislih, da nama bo kdo od familije kupil. Palček zavijalček je res drag, ampak po izkušnjah svakinje je zlo fajn, če ga maš.....

Za očetovski dopust je moj ravno danes nesel papirje v službo, da mu jih potrdijo, pol bom pa videla, ko bom nesla na CSD, kak naprej....tisto, kjer je napisan datum rojstva otroka in njegovo ime, res ne moreš še zaenkrat vpisat in bodo verjetno res naknadno vpisovali.....

Jaz začnem drug teden materinsko šolo - 3 dni po 4 ure.....bomo videli kako bo.

Drugače pa se moram tudi spravit sortirat cotke, pa prat pa likat in počasi pripravit za malčka. Večino stvari že imamo, nekaj malega pa bomo sproti ali v naslednjem mesecu.

Lp

Moj PDP 18.1.2006

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 14:20:59   
puri
Alenka, ali je treba za očetovski dopust k obrazcem dodati tudi kakšne kopije bančne kartice očeta ali kaj podobnega?????????????

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 15:24:52   
AlenkaIST
Puri, na obrazcih sicer piše da ja. Jaz sem imela vse s sabo pa je rekla, da ne rabi. Da sem itak številko kartice napisala, če jim pa kaj ne bo jasno bodo pa poklicali.

Nič te ne stane če imaš za vsak slučaj kopijo s sabo. Bolje, da jo domov odneseš kot da moraš zaradi tega še enkrat hodit.

user posted image      user posted image      user posted image      user posted image      user posted image

< Sporočilo je popravil AlenkaIST -- 30.11.2005 15:25:40 >


_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 15:38:16   
puri
Alenka hvala, .......a mogoče veš, če popoldne tudi delajo?

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 15:45:32   
AlenkaIST
V Šiški je po, sr, pe 8-13 pa v sredo še 14-16,30

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 16:23:11   
Rahelca
Drage moje, zelo zelo ste pridne s pisanjem.
Danes je bilo zjutraj in čez dan prav turobno. kaj ste počele? Ste božale trebuščke? Danes sem bolj počivala in tudi mojuser posted image  je bil bolj miren. Pa sem že mislila, da je kaj narobe. Pa upam, da ni.
Uživajte še naprej.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 16:40:38   
Anonimen
Pozdravljene

No, tudi jaz sem se danes podala v boj s papirji in CSD. Sicer sem nesla tja samo obrazec za paket (ker sem pač študentka, ki prejema pokojnino). Mi je pa na CSD dala še obrazce za očetovski dopust za mojega dragega. Očitno ga lahko tudi on koristi, čeprav ne bova skupaj prijavljena (kar sem ji tudi povedala in je rekla, da zakon zaenkrat tega še ne prepoveduje). No, moj dragi je bil čisto happy, ko sem mu to povedala.

Je pa danes naša user posted image  zelo pridna. Včeraj sem dobila tisti list za gibe in do sedaj sem jih že zabeležila 10 (od 9 ure do tega trenutka). Čeprav pa 3/4 gibov sploh nisem označila. Tako, da sploh ni panike. Le bodočega atija skrbi, če je naša user posted image  že naredila svojo normo user posted image  .

(odgovor članu Rahelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Zgaga med nosečnostjo?
Matejčika



DA (64%)

NE (36%)


Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!