|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 21:32:34   
Nannn
Hojlaaaa,

No konco sem prisla do pc-ja in sem si mogla kar cas vzeti da sem prebrala vse user posted image  uf kje naj zacnem user posted image  v Postojni sem se imela super in sem zelo zadovoljna z predavanji...absolutno sem za glede EA...in tako bo ostalo...edino kar me lahko prepreci je da je cesta zaprta zaradi sneznih zametov in takrat ni dileme grem pac v Lj ampak UPAM da se to ne bo zgodilo...z LE&TA sva se spoznali in z njenim user posted image  in moram povedati da je punca fulllll v redu in da sem zelo vesela da sva se spoznali...bila sem tudi pri njej doma na enem cveku in LE&TA hvala ti za vse res sem se imela lepo...upam da kmalu ponovimo user posted image

Mrezaste spondjice sem kupila danes v Postojni ker so se cenejse kot pa v Lj...palcka zavijalcka bom pa imela in to tega novega...smo se zmenile z nasimi pupami iz sluzbe da mi ga kupijo...papirje za ocetovski dopust mora moj user posted image  oddati ko bom rodila in nic prej...uf kako je odvisno vse skupaj od obcine do obcine user posted image  sva bila pa danes tudi na maticnem uradu in je dal moj izjavo da je oce in ta izjava se bo poslala na obcino Postojna kjer bodo izdali roj.list...

Evo to je to in se tipakmo jutri...

Nocko Nannn user posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 851
   RE: JANUARČICE
30.11.2005 22:00:20   
Nyah*
Cer!

Huh, ste pa pridne cvekeuser posted image user posted image . Tudi jaz sem bila danes na CSD-ju, oddala sva papir za denar, ga dobiva ze 15.12., ostale papirje, za oceta pa zadoklade, oddamo po porodu, za porodnisko pa je rekla da imam cas oddat do nastopa le-te.

Nas user posted image  brca kot za stavo, je prov fajn.Me pa ze 3 dni tako dol tisci, stalno sem na WC, pa ni nic boljse, kaj bi to bilo? Ce pocivam, je pol ure bolje, potem pa spet!
Se 7 krat grem v sluzbo, potem pa bolniska in porodniska, jupiiiiuser posted image user posted image !
Takrat bova ustimala vse do konca pa oprala in polikala bom itd,...

Lepo panckajte in bozajte svoje user posted image !

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 852
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 8:07:43   
pikica*
Dobro jutro punceuser posted image !

Nyah, mene tudi precej dol tišči zadnje čase. Moja gin. je rekla, da je to zato, ker je naša user posted image  že čisto spodaj (glavce se sploh ne da več otipat, tako nizko je). Edini recept je čim več počivanja (ležanja). Mene je ravno včeraj zvečer tako špikalo, da je user posted image  mislil, da bova šla kar v porodnišnico. Ko sem ležala, so se zadeve umirile.

Jaz bom pa najbrž rodila kar v LJ porodnišnici brez epiduralne. V igri je še novomeška, ampak mislim, da se bom kar sproti odločila kam bom šla (odvisno od tega kje bom takrat). Je pa najbrž povsod zelo podobno. Tako v eni kot v drugi porodnišnici so punce imele tako dobre kot tudi slabe izkušnje.

Vidim, da imate glede papirjev za CSD zelo različne izkušnje. Midva bova šla najbrž kar drug teden odnest obrazce za očetovski dopust in paket (oziroma denar), ostalo pa bom odnesla tik pred začetkom porodniške. A se da očetovstvo podpisat tudi na CSD? Pa še nekaj me zanima. kako je z vsemi temi pravicami v primeru kot je najin. Nisva poročena, uradno pa tudi ne živiva na istem naslovu (ja, vem, čista lenoba, da tega ne poštimava, ampak kaj čmouser posted image ). Torej...a to potegne za seboj kakšne dodatne komplikacije? Če je tako, bova raje najprej uredila papirje glede bivališča in šele potem urejala ostalo. Vsaka izkušnja bo dobrodošlauser posted image .

Lep dan vsem skupaj! user posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 853
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 8:20:12   
AlenkaIST
Pikica, mislim da to ne bi smel biti problem. Na vseh obrazcih imaš stalni naslov pa začasni, pa podatki matere,.... Iste stvari boš kar nekajkrat napisala na tiste obrazce.
Po drugi strani pa bi morala zaradi tega dobiti kaj več dinarčkov, saj se lahko samtraš kot mati samohranilka. Pri meni (s prstanom na roki) to pač ni mogoče user posted image

Drugače pa imam danes eno vročo teme pripravljeno, seveda če boste hotle sodelovati user posted image
A še kaj sexsate? Zakaj ne?

Midva še že cel čas bolj nazaj drživa, zdaj se mi zdi pa še bolj. Me je kar groza ko pomislim, da pol še cca 6 tednov ne bom smela user posted image
Drugače pa bi meni še kar pasalo, nimam nobenih problemov. Je pa user posted image  imel zdaj ene probleme v službi pa mu tudi zaradi tega ni bilo toliko do akcije. Po drugi strani pa zdaj tudi mene že skrbi kako bi lahko hopa-cupa vplivala name in na user posted image . Čeprav mislim, da drugega kot da sprožiš popadke ne more bit user posted image  No ja, povejte vaša mnenja.............

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 854
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 8:26:59   
Anonimen
AlenkaIST, tudi midva z user posted image  se že od samega začetka drživa bolj nazaj. Saj sva nekajkrat, ampak to je bilo bolj na začetku. Sedaj pa že oba razganja. Tudi mene je groza, če pomislim še na tistih 6 tednov. Vedno se spravljam, da bi G vprašala, če bi sedaj še lahko, pa sem vedno tiho. Moj pa pravi, če mora on toliko čakati, bom mogla potem še jaz. user posted image user posted image user posted image

Sicer pa bi jaz tudi lahko še, ker tudi nimam nobenih problemov. Vedno pa je prisoten nek strah, čeprav veš da nič ne more biti narobe. Razen tega, da res prehitro končaš v bolnišnici. Sem pa zadnjič prebrala v knjigi, da v 32. tednu še lahko uživaš v nosečnosti. No ja, teorija je nekaj, praksa pa nekaj drugega.

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 855
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 8:33:20   
AlenkaIST
Ja, eni pa pravijo, da lahko čisto do konca. Takrat lahko edino popadke sprožiš, kar ti pride prav če si že čez rok.

Je še moj oče 1x razlagal, da je gledal odajo (mislim da na Discovery) in da ni nič narobe, le prilagodiš vse skupaj user posted image

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 856
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 8:34:51   
pikica*
AlenkaIST, zanimiva temauser posted image . Pri nama zadeve zaenkrat še normalno tečejo. Na začetku, ko mi je bilo zelo slabo, sva dala "rekreacijo" user posted image malo na stranski tir, potem pa je spet vse začelo gladko teči. Med tednom je res bolj kriza, ker imava cel kup obveznosti in sva na koncu dneva kot dve cunji, ampak se vseeno najde čas. Drugače pa med vikendi nadoknadivauser posted image . Je pa res, da je potrebne malce več iznajdljivosti oz. je nekaj več omejitev. Ampak se vse da, če se hočeuser posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 857
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 9:40:22   
Nyah*
OOOOOo, kaksna debatauser posted image user posted image user posted image , firbci babjiuser posted image user posted image user posted image .

Midva sva kar pridna, nekaj casa naju je blo strah, da ne bo kaj narobe, samo kaj, ko je pa user posted image user posted image user posted image  tako manjkalo.
Potem sem pa kupila revijo Mama, ta novo, pa notri pise vse o tem, kako in kaj med nosecnostjo in po porodu. Pa pise, da lahko do konca, le polozaj je treba prilagoditi tako, da user posted image  nic ne boli in tisci. Pac, najbrz ravno na nas ne morjo lezat ane, drugace se pa kr da.
Vem pa, da proti koncu je to dober nacin, da sprozis popadke, kar pa ni slabo ane.

Tako da, midva enkrat na teden potelovadiva,sicer zelo umirjeno, a vendar. Je fajn, pa moj user posted image  je cisto nor na trebuh in povecane obeskeuser posted image user posted image user posted image .

Mene se vedno tisci dol, ne vem, ce ne bom kmalu mamicauser posted image ?

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 858
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 10:06:28   
LE&TA
Meni pa je G odsvetovala sex, tko da raj čakava oba na dan ko bova spet lahko! sej se da!
Pr nas je začelo snežit, sam ne vem če bo kej iz tega.
Drgač me pa neki v križu grabi, upam da ni že čas! Jutri mam pregled in ful vprašanj za G!

Nannn, hvala, ti pišem na privat!

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 859
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 10:59:14   
uniq
O user posted image  a vi pa kar o user posted image ?! No midva že dolgo dolgo čas nisva in mislim da še dolgo časa ne bova. Mojuser posted image  ma pomisleke k sm user posted image  pa prav da ga nekako mine k se mu zdi ko da nekoga nauser posted image   v glavo. Tko da bomo še neki časa na suši...pa sej se človek poj že navadi..
 Pikica* če se ne motim ti iščeš jogi 120x60. Opazila sem skoraj novega za 3000 na http://podceno.com/-jogi.htm so pa iz Lj. Tko da če ti kej pomaga...
Drgač pa sm iz dneva v dan bolj naveličana, vse že nekam tišči. Ponoči se mi je zdelo ko dva popadka...skoz me na wc tišči. Kot bi hotela na veliko ko pa pridem do tja pa vse mine. Kok je to nadležno. Ponoči palulanje ene 3x po stopnicah dol in gor....in poj težko zaspim nazaj. In zutri se pa težko zbašem iz postelje. Sam zej ne morem več poležavat sama tko da k user posted image  vstane sm kmal za njim.
Drgač pa ima katera še kake dodatne obveznosti poleg nosečnosti....kot naprimer kako šolo ali kaj tacga. Jest jo delam ob delu oziroma jo pacam skup...pa nekako ni volje za učenje k pr sedenju me začne vse  neki štokat, če bi se pa ulegla se pa komi poberem potem...v leže pa se ve da se učit ne da k je isto ko uspavanka. Jutri mam mučenje..v šoli 3 štuke it peš po stopnicah in bomo spet sopihal ko lokomotiva...huh. No ja mal sm pojamrala pa mi je pasalo....
Bodite pridne in pazite na user posted image . Naš čas se sunkovito približuje. Po 36 tednu ni več nevarnosti za user posted image  če rodiš kajne??? se prav moremo zdržat še 3 tedne...hudo. Upam da uspe...

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 860
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 11:20:51   
pikica*
Uniq hvala za link za jogi, vendar sva se že odločila katerega bova kupila. Samo na zalogi ga zaenkrat nimajo.

Jaz sem že ena izmed tistih z dodatnimi obveznostmi. Trenutno sem še v službi (še 7xuser posted image ), poleg tega pa pišem še magistrsko nalogo. Naporno, ampak nimamo kaj. Zdaj sem se sicer že sprijaznila z dejstvom, da ne bo napisana do konca leta, vseeno pa se bom potrudila, da je napišem čim več do prihoda naše user posted image . Vsaj učiti se ni trebauser posted image .

Sem pa tudi jaz čedalje bolj okorna, čeprav trebuh sploh ni tako zelo velik (včeraj sem ga namerila 97 cm) in tudi po razdalji SF je očitno med manjšimi (30cm), vsaj po reakciji moje gin. sodeč. Me pa zato vse boli kot user posted image . Komaj že čakam, da ostanem domauser posted image .

(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 861
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 12:26:22   
MatMaj
Kako je lepo tako prebirat, veselje in pričakovanje.user posted image  Tudi sama se že zelo veselim našegauser posted image user posted image . Nikdar si nisem znala predstavljat, kakšni so občutki noseče ženske. Zdaj ko sem pa sama noseča in pričakujem svojega prvega otroka mi pa gre kar na jok od veselja in mešanih občutkov. Kot je strah, neznanje, veselje, sreča, ljubezen mojegauser posted image , gibi našeuser posted image , itd...

Vedno bližje sem koncu, vedno večkrat sem vsa solzna. Moj user posted image  me pa samo objema in tolaži. Joj kaj počnejo ti hormoni...user posted image

Pustimo to. Vidim, da ste pri bolj zanimivi temi. No, midva z user posted image , pa kar redno user posted image , nekje dva krat na teden. No, saj prej smo bolj pogosto, ampak zdaj ko semuser posted image , se mi zdi to kar redno. Upam samo, da nebi prej sprožli vse skupaj. Te bi bilo pa veselo. Bi bili za praznike skupaj vsi trije.user posted image  Kar se pa tiče papirjev pa imam jaz že vse urejeno. Tudi porodniško in za paketek smo vse uredili. Se mi pa zdi, da nisem nobene med vami zasledila, da bi imela rok pred 10.01??? Ali sem pa res že sklerozna in si več nič ne zapomnim.user posted image user posted image  Če sem katero spregledala se vam iskreno opravičujem. Jaz imam namreč rok 4.1. in mi vsi pravijo, da bom šampanjec pila v porodni sobi. Pa nič zato, sem rekla. Samo, da pride ko bo čas. Tudi moja g je rekla, da lahko pričakujem kakšen teden prej oz ona ja rekla, da pet dni prej. Saj veste, kako je s temi pdp-ji.

Ej, punce. Zdaj sta me ati in dedi ravno zmotla. Sem morala v delavnico it pogledat previjalno. Juuupiiii, še malo pa bo gotova. Mam pa res srečo, da je naš dedi tišler, dobim vse narejeno po svoji želji in po meri kakšno si zamislim. Previjalna izgleda kot kakšna omara. Mater sem zahtevna.user posted image

Ampak jaz sem jim rekla, za mojegauser posted image  VSE!


Dovolj čvekanja, moj pišek bo preveč zapečen na koncu....user posted image user posted image user posted image


Lepo pozdravljeneuser posted image

PDP 04.01.2006

_____________________________

Najin zakladek Patrick, rojen 16.01.2006
Zdaj pa je že mali šerif.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 862
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 12:36:51   
Rahelca
Ohhh, vidim, da ste začele zanimivo temo. Seks, kaj je že to?  No, mi še tu in tam, kadar je res kriza. Drugače tudi mojegauser posted image  moti, da bo otroka v glavo...
N, pa saj so še drugi načini, a ne?
Mam pa eno prošnjo. Ne dolgo sem prebrala nekje na forumu (pa se za boga ne morem spomniti kje) a malininem čaju. S prijateljico sva imeli vročo debato ali malinin ali robidin čaj. Pa sem zagotovo prebrala dva linka o temuser posted image  čaju. A se katera spomni?
Vidim, da ste ene pridne in da se poleg vsega še učite! Bravo, pridne ste.
Svaka čast! Bom držala pesti, da vam bo uspelo.
Zdaj pa že dneve štejemo, a ne?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 863
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 13:43:10   
tinkamiška
Hoj!

Rahelca, jst sem par postov nazaj napisala en link, kjer so punce debatirale o malininem čaju, je pa robidov prav tako dober, samo je važno, da je čaj iz listov in ne sadeža.

Jst sem ga začela zdej pit in sicer enkrat na dan, naslednji teden pa ga bom začela pit 2x na dan.

Sem pa bla danes prvič na CTG-ju in niso prepričani al so se začeli tisti prvi popadki, al je pa moja punčka notri vzganjala svoje finte. Jst samo vem, da mi večkrat otrdi trebuh, tudi, če počivam. No naslednji teden imam spet CTG, če ne bo prej kakšnih sprememb.

LP,
Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 864
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 17:58:52   
meta22
Živjo čveke!

ste pa pri dobri temiuser posted image . midva še vedno prakticirava. sicer malo bol umirjeno vendar še vedno brez problema. sicer so neki zadržki, ampak sva brala da user posted image user posted image  to nič ne moti, oziroma ne ogroža. razen če prepove G. če se ata pa mama malo stisneta, pa tudi user posted image  verjetno dobro dene. če pa so slučajno preveliki zadržki pa se da to stvar tudi drugače rešiti. naše user posted image  pa tudi ne smemo zanemariti v tem času ko se vse vrti okoli user posted image . bo še ljubosumen.
jaz poleg nosečnosti pišem še diplomsko nalogo. verjetno mi ne bo uspelo napisati vsega, pa upam na čimveč.
na csd moram odnesti še  papirje za porodniško, za paket pa sem že oddala, pa upam da bodo denarci 15 nakazani. ne vem pa kako je za "porodniški dopust" za očke ? koliko dopusta-plačanega lahko koristi očka in katere obrazce-vloge mora oddati?
pri nas je snežilo kar cel dan, vendar tako na rahlo da se kar nič ne pozna. sem po dolgem času šla malo na sprehod, pa se mi zdi da sem kot prerojena.
na masažo presredka se kar nekako ne morem pripraviti, čajčeka pa še tudi ne pijem.tega se bom lotila kar po 36. tednu. verjetno. kje na štajerskem se da dobiti čaj iz malinovih listov? upam da ne samo v mb!!!

bodite pridne in se slišimo(tipkamo)!

lp

meta

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 865
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 18:02:57   
Rahelca
Tinkamiška hvala za opomin. Sem vedela, da je ena od vas pisala o tem čaju!!
Ampak se nisem moglča spomnit.
MatMaj-a sem ti pisala privat, pa sem te spraševala stvari, ki si jih že napisala. Sorči.
jaz sem danes imela predavanje pediatra, pa je bilo tako dolgočasno, ker smo vse že slišale. Pediater je govoril o dojenju. Pa znam že na  pamet! Seveda, da bom dojila. Pa ve? Se mi zdi to tako lepo, da bom naredila vse, da mi bo uspelo.
Spet imam vprašanje za vas. Včasih se hecam: več glav, več zelja. Pa ne mi zamerit!
Enkrat, še poleti, sem nekje gledala tople žabe za nosečnice. Pa sem mislila, da v Neckermannovem katalogu. Pa niso tam. A mogoče katera ve? V Fabianiju tudi nimajo. Zelo vam bom hvaležna.

Tudi moje deteuser posted image  je poskočno, ampak mene čaka še dolga pot. Vse ste prej na vrsti. Sej boste javile, a ne?


(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 866
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 18:39:23   
nejca1
Živjo!
Danes pa ste se razčvekale!!! Tako da sem kar uživala v branju. Ker pa toliko rada berem, je treba tudi kaj napisati, a ne. No, jaz sem danes za našega malega malo zapravljala, sem kupila kompletek za iz porodnišnice, pa kapici in copatke, krtačko, pa škarjice za nohte in seveda blazino za dojenje. Baje da je to super zadevca, res je kar draga - 8.000 sit, a je lažje dojiti, malega lahko potem položiš gor ... Upam, da se bo nakup obrestoval.user posted image

Punce, eno vprašanje imam - kakšne dude in flaško ste nabavle? 

Pa še odejca za voziček - je to lahko navadna iz flica ali mora biti kakšna ovčja - kje se to nabavi?

Joj, mene je včeraj začela grabiti panika glede rojstva, če bom takrat sama doma, kako bo vse to potekalo ....
Skratka, skoraj na jok mi je šlo. Zato še ne smem o tem razmišljat, čeprav se naš dan D hitro bliža.

Lepo se imejte, pa se kaj slišimo.
Lp, Nejcauser posted image  

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 867
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 19:35:00   
renan
No, da še jaz nekaj dodam o spolnosti. Sem babico na materinski povprašala o malinovem čaju in mehčanju porodnih poti, pa pravi, da obstaja veliko boljša metoda: normalno spolno življenje čisto do konca. Bo že vedela, če ima 4 otroke in 30 let delovne prakse.
Sicer pa sama bolj slabo prakticiram zadnje čase, ker sem sama, moj dragi pa pride šele čez teden dni in še to samo za vikend. Bova poskušala nadoknaditi za praznike, če naju ne bo user posted image prehitel, ali če ne bom preveč okrogla.

Lep pozdrav vsem,

Renan (PDP 10.1.2006)

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 868
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 19:46:30   
Nannn
Vecer user posted image

user posted image user posted image  haha kaksna debata tece tukaj...midva skoz user posted image  in to vsak dan user posted image user posted image  se mi zdi da me daje se bolj kot ponavadi in da sem potrebna user posted image  moj user posted image  pa tudi uziva pri vsem tem...morava pa kar paziti da ne pretirava in da ne bi bilo kaj narobe...vse se pa da user posted image user posted image  kot so punce napisale moramo malo bolj paziti pa gre...

Moja user posted image  je danes bolj mirna in bolj spi...je malo prevec razgrajala ponoci in ocitno je sedaj utrujena user posted image  meni pa okoli popka ful zateguje kozo in me na momente fuuul zapece oz.zaboli user posted image  se cisto skoz mazem in me je ful strah da ne bi dobila kaksne strije...baje pa se lahko zgodi ravno zadnji mesec user posted image  upam da ne...

LP Nannn user posted image

< Sporočilo je popravil Nannn -- 1.12.2005 19:47:30 >

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 869
   RE: JANUARČICE
1.12.2005 20:46:29   
LE&TA
Tiste ki veselo telovadite user posted image , dejte še zame! Midva morva počakat da pride user posted image , pa pol še mal, pol pa bova spet!
Nannn, vidva sta pa huda!!!user posted image  Zato sta bla oba tko nasmejana včeri! Pol se pa nč ne sekiri, user posted image  bo šla ven da še vedla ne boš!user posted image

No dans smo v šoli obdelali porod in se mi je zdelo kar fino, v bistvu sam dihaš in morš bit sproščen, pol pa 2x prtisneš in beba je zuni. Seveda pa se ne ve kako močno bo bolelo in kolk časa!! dans gledam ful pozitivno na vse skupi, lahko bo že jutri obratno!

Še malo!

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 870
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 4:39:40   
Anonimen
Uf, res dobra debata user posted image ... midva user posted image kakor kdaj. Včasih tud dva tedna nič, potem pa nekajkrat na teden, tudi dvakrat zapored... Ful težko povedat, ker ni stalnice.

Aja, kar se pa tiče pospeševanja poroda zaradi seksa, pa naj bi bil orgazem tisti, ki naj bi ga pospeševal oz. sprožal, ne seks sam po sebi. Sem pa tudi nekje zasledila, da naj bi baje dr. Pušenjak rekel, da je tudi to z orgazmom lari fari in da ni za skrbet, da lahko uživamo do konca. Razen, če nam G iz zdravstvenih razlogov prepove.

Za malinov čaj se pa jaz še nisem odločila, če bi ga pila ali ne. A to je kao za mehčanje porodnih poti ali kako? Tiste, ki ga pijete - a je zanič ali je prebavljiv? Pa kje v Ljubljani se ga da kupit?

Na CSD sem si pa jaz zaenkrat samo papirje za porodniško zrihtala, za prvih 105 dni, za dopust za nego in varstvo otroka pa še moram (morava), ker si ga bova delila vsak 4 ure na dan (žal bom morala nazaj v službo za par ur na teden) in morava sklent še dogovor o delitvi tega. Ne morš verjet, da hočejo met napisano za vsak dan od ponedeljka do petka po urah, kdaj ga bo kateri čuval.user posted image

Za očetovski dopust so pa meni na CSD Domžale rekli, da papirjev ne smeva prinesti prej kot en mesec pred predvidenim koriščenjem dopusta. Se pravi en mesec prej ali pa še malo kasneje. Tako da bova proti koncu decembra odnesla tja še preostale papirje. Res je očitno od centra do centra različno.

A je katera že dobila odločbo za porodniško? Jaz je še nisem in me zanima, če sploh dobimo. Danes so mi poslali samo odločbo, da mi pripada enkratna denarna pomoč v višini 57.170 (mislim da toliko; nisem vzela paketa), odločbe o datumih, kdaj se mi prične in zaključi porodniška, pa ni.

Pikica*, tisto, kar si napisala za napotnico za porodnišnico, pa pri meni ne drži. Meni jo je prav za določeno porodnišnico napisala, poimensko. Za rešilca pa še zdaj nisem dobila napotnice. Samo kako je s tem rešilcem, v katerih primerih ga lahko koristiš? Ker če ne krvaviš ali ti ni odtekla voda, baje sploh ne. Tako sem jaz slišala (ali brala, se ne spomnim, kaj od tega). Da kao, če so samo normalni popadki, brez problemov, ti si pa pač sama doma, da si lahko kar taksi pokličeš, ne pa rešilca.

Ja meta22, ta pekoča bolečina je pa od hudiča. Kot bi si živo rano s tabascom namazala. user posted image  Meni tudi pomaga samo ležanje, najbolje na levem boku, čimbolj stegnjena, pa še to traja dolgo, da bolečina popusti. Samo hudič je, ker nimam časa veliko ležat, pol pa trpim kot hudič. Aja, pa včeraj je moj možek opazil, da imam tam, kjer me boli, rahlo podplutbo. Imaš ti tudi? Pa še hrbtenica me je začela ful bolet. user posted image

AlenkaIST, ne morem verjet, kako poceni stvari si nabavila! In to v Mothercare?! Midva sva bila zadnjič tam, pa naju je kar stran odneslo, tako drago je bilo vse. Kje hudiča si ti skopala tako poceni stvari? Modrce za dojenje sem gledala, so bili okrog 7 ali 8 jurjev, kombinezončki okrog 10, pa tud ostalo ful drago. Drgač se pa strinjam glede H&M-a. Se meni tud zdi, da se oblekce najbolj tam splača nabavljat.

Zdej sm pa že tečna, a ne? Je najbrž težko brat tako klobaso.user posted image

Grozna sem. Ura je 4.35. Jst sem vampirka!user posted image  Lahko noč.

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 871
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 9:05:16   
pikica*
Tašonka, očitno ima vsaka g. svoj sistem pisanja napotnic. Sem šla preverit in na moji piše samo porodnišnica, nič pa katera. Zato mi najbrž velja za vse. Sem pa še posebej vprašala kako je z odhodom v kakšno drugo porodnišnico in je rekla, da ni problema, ker mi ta velja za vse. Očitno ni enotnih praviluser posted image .

Midva sva pa včeraj nabavila jogi. Končnouser posted image . Zdaj je treba samo še sobico prebarvat, potem pa bo počasi začela dobivat svojo obliko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 872
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 10:20:12   
nejca1
Dobro jutro ...

.... ali pa že dober dan za nekatere. Jaz sem celo noč tako slabo spala, ker je moj možek lepo smrčal ... baje je imel zaprt nos in ...user posted image  Skratka, zdaj sem kot povožena, pa še vrat me boli, joj rees ne vem, kako sem spala.

Punce, a katero v nožnici boli? Težko je opisati kako in kaj, mogoče kot bi bilo vse razbolelo od zelo grobega seksa????user posted image  tolažim se, da se vse skupaj pripravlja, no v torek moram vprašat G.

user posted image pozdravček


(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 873
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 10:20:52   
nejca1
pikica, kjer sta nabavila jogi?

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 874
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 10:22:22   
simonas
user posted image Hej punce!

Napočil je moj zadnji delovni dan. Kar ne morem verjet. Zdaj imam še en mesec dopusta, ker sem si toliko prišparala, potem pa na porodniško.

Mene so pred dvema dnevoma hudo bolele vezi (vsaj mislim, da so bile vezi) pa to v takih intervalih, da me je kar strah postalo. Zdaj pa je vse ok. Se kar dobro počutim. Sem včeraj celo popoldne pekla, da sem danes nekaj prinesla za "zaključno fešto"user posted image . Seveda pa bom še kaj prišla sem. Mislim, da mi bo dva meseca doma kar dolg čas, če mi ne bo nič manjkalo in če ne bom imela problemov.

Tudi meni včasih vleče kožo okrog popka. Ni še tako hudo, a imam PDP komaj 27.1.

Vi ste pa pridne kar se tiče user posted image user posted image user posted image . Pri nas je bolj tako zadnje čase, ker je osmi mesec malo kritičen, pa smo rekli, da se bomo malo šparali. Pol v devetem pa spet veselo na delo, če pa pomaga glede poroda, pa še toliko boljše.

A imate že gnezditveni kompleks?

Lep sončen dan vam želimuser posted image

Simona

p.s. Jaz sem na socialni že vse uredila. So mi poslali domov odločbo za porodniško in potrdilo za paket. Ne morem pa urediti glede očetovstva pred rojstvom otroka - vsaj pri nas ne.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nogomet.
пеперутка16

Kdo bo zmagal EURO 2024?

Slovenija. (0%)

Francija. (0%)

Nizozemska. (0%)

Anglija. (0%)

Španija. (100%)


Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!