|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
26.10.2005 10:44:06   
bobika
Urša_p sem bolj površno brala prejšnje poste, ker mi časa  primanjkuje in nisem videla, da sprašuješ o dnevniku.Tta dnevnik "to sem jaz" smo mi dobili od najboljših prijateljev, hitro po tem ko so zvedeli, da bodo dobili februarja družbo. Knjigo sem si že pred nosečnostjo zelo želela in jo sedaj tudi pridno izpolnjujem. Sedaj sem izpolnila že vse do zadnjega trimesečja.
Sem pa ravno imela eno dilemo, kako pisati po trimesečju. Prvo trimesečje sem v knjigi zaključila s 12 tednom nosečnosti. Drugo trimesečje sem nameravala zaključiti s 24 tednom, samo mi potem ostane še točno štirje meseci do PDP. Po tednih se torej ne izgre. Bom verjetno še malo pisala, da bo potem ostali res še samo tri koledarski meseci.
S čaji in  limono sem pa tudi prišla malo k sebi.
Zdaj pa počasi na delo, saj bo ta teden zelo naporn - delo v cvetličarni in prvi november user posted image  Še dobro, da delam prek študenskega servisa, da sem lahko doma ko meni paše. Pa drugo leto bo verjetno še valentinovo za mene prost dan user posted image

lepo se imejte in veliko se smejte.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Februarčice
26.10.2005 11:08:05   
tinkatonka
No pa da se danes javim še jaz.

Spet ena taka čudna noč, ko sem se zbudila utrujena, vendar se ne spomnim, da bi se kaj zbujala ponoči, razen za en obisk WC-ja. Danes v Ljubljani prelep sonček. Sem že naredila kratek sprehod do trgovine in nazaj ampak me kr ven vleče, vendar danes pa res ne utegnem. Trenutno namreč že 1 uro visim na telefonu ker skušam dobiti eno socialno delavko v domu starješih občanov, pa očitno ta ženska ne zna dvignit telefona, jaz jo pa res nujno rabim. Za znoret!!!! Pa še en kup opravkov do kosila moram narediti. Pa ravno na tako lep dan. Žal so pa ti opravki neodložljivi, tako da sem zarad tega še bolj žalostna.

Zadnjič je ena spraševala ali smo redno zaposlene. Jaz sem v septembru diplomirala in bi mogla takoj po dilpomi delat na ministrstvu, ker imam kadrovsko štipendijo, vendar zaradi prihajajočega družinskega člana jim ni v interesu, da bi prišla delat samo za 3 mesece in potem takoj na porodniško. Tako da z delom začnem po porodniški v januarju 2007. Zaradi tega priznam sem čisto nesrečna, ker se počutim čisto nekoristno, postanem žalostna vsakič ko zapravim kak tolar preveč, zase si nič več ne privoščim, ker se mi zdi, da s tem samo praznim najin proračun. Ja žalostno. Pa jaz bi ful delala, samo noben noče nosečnice, ker ne ve (pa tudi nosčenica ne) ali bo šla še vmes na bolniško itd. Ful bi inštruirala kaj za osnovne šole, čeprav nisem doštudirala nobene pedagoške smeri, ampak se mi zdi da sem v inštruiranju kar dobra. Pa v pisarniha sem že ogromno delal prek študenta, ampak sej pravim, noben noče nosečnice. Ja kot vidite mi ni nič fajn. Rada bi delala pa nimam kaj.
Oh ja...sem se malo razpisala.

No grem nazaj na telefon, upam da se mi soc.delavka končno javi.

LP TIna

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Februarčice
26.10.2005 11:43:50   
Eviii
boga, tinkatonka... se mi prou smiliš... pa sej se bo že našlo kej zate user posted image . jst ti priporočam, da si vmes spočiješ in da najdeš kako mini delo, mogoče preko honorarne zaposlitve al pa avtorske pogodbe. če ne druzga, pa dajaj privat inštrukcije (jezike al pa matematiko al pa kaj drucga, pač glede na to, v čem si dobra), če praviš, da si v tem dobra. kaj pa si diplomirala? jst bi na tvojem mestu počela prou to. se prjaviš na zavodu in rečeš, da boš dajala inštrukcije osnovnošolcem al pa srednješolcem al pa na faksu. jst sm se tud na ta način neki cajta preživljala (že pred leti)...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Februarčice
26.10.2005 12:20:18   
ursa_p
Bobika ... koncaj drugo trimesecje v 25. tednu, pa zadnjega malo "podaljsaj". V bistvu je prvo tromesecje, ko zakljucis 13 teden. Vazno, da imas zapisano kako in kaj!

Jaz sem knjigico dobila sele sedaj in vceraj me klice dragi za mizo, da mi bo nekaj pokazal ... no, on ze vse ve kje je potrebno kaj napisat in kaj bi kam napisal, pa katera slikica bo sla kam ... v glavnem ... vse je ze prestudiral, samo se napisat moram. Ta vikend upam, da bo koncno cas, da naredim kaj tudi v tej smeri, pa da dodam v album slikce trebuha ... ni vec tako majhen!

Napisala si, da delas preko studentskega servisa ... kako si si oziroma si bos uredila porodnisko ali karkoli pac?


Tinkatonka ... se jaz imam en predlog ... poklici na studentski servis in povej da instruirar - karkoli pac ... na Studentskem servisu Domzale imajo nek blok, kjer se vpisujejo instruktorji noter in jih prosi, ce te lahko dodajo na seznam! So zelo prijazni .. kar razlozi jim situacijo, pa bos videla kaj bojo rekli.

Drugace sem se pa tudi jaz danes zelo slabo naspala ... zjutraj sem skoraj spala v sluzbi ... zdej sem pa ze v redu! user posted image  In komaj cakam, da peljem nase punce na sprehod user posted image  na soncek! user posted image


Slikce v mojem albumu ze imajo "podnapise"!
http://linchaich1.moj-album.com/album/1315921/

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 26.10.2005 12:29:02 >

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Februarčice
26.10.2005 12:38:02   
bobika
Hja 10 mesecev mi je prišlo po tednih oz 40 tednov deljiš s 4 (povprečje tednov na mesec). Če pa računaš samo mesece (ne po tednih) pa jih pride pač 9. Kak kompliciram. Bom pa raje to trimesečje podaljšala, ker je v zadnjem trimesečju majn prostora za dogodke, doma in po svetu.
Glede porodniške pa tako. Ker sem študentka porodniške ne dobim. Pripada pa mi nadomestilo za porodniško (okoli 40.000). Ker imam status tudi za socialno pomoč mislim, da ne morem zaprositi. Dobim pa še otroški dodatek. S fantom se boma pa po vsej verjetnosti prijavila na skupni nalov in bomo imeli svoje gospodinjstvo. Nisem pa se še točno pozanimala kak je s temi financami in kaj se bolj splača.
Če katera kaj ve o tem jo prosim, da napiše.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Februarčice
26.10.2005 12:51:03   
ursa_p
Bobika!

Jaz sem ze sprasevala glede tega ... studentka in nosecnost ... zelo se ti splaca vzeti stipendijo, ce jo dobis ... ampak moras letnik v katerega si vpisana letos zakljuciti v dveh letih.
Tudi ce ti trenutno ne pripada ... imas na primer prevec dohodkov, se kasneje, ko dobis malcka zadeva spremeni, ker se tvoji dohodki delijo na dva ... cenzus je nekje 700.000 SIT na osebo. Upam, da dobis vsaj stipendijo. Pa se tole .. ce vloge SE nisi oddala se ne pomeni, da stipendije ne dobis, ker si zamudila roke ... ne ... takrat ko rodis imas 1 mesec (se mi zdi) casa, da zadevo uredis in oddas vlogo.

Jaz imam malo drugacno situacijo, ker dobivam pokojnino po ocetu, tako da moram izbirat ali zelim imeti pokojnino ali starsevski dodatek. Sem pa izvedela, da lahko zaradi nosecnosti status studenta zamrznem za eno leto (z rojstvom otroka) in da takrat dobivam starsevski dodatek. Ce tega ne naredim vzamem pokojnino, ki je za 10 tisoc tolarjev visja, ampak se mi bolj splaca zamrznit status in ga po porodniski "odmrznit" in za preostali cas se dobim pokojnino, pa tudi status se imam ... upam, da je razumljivo.

Meni se po moje bolj splaca ostati prijavljena na domacem naslovu .. ampak nisem se prepricana!

Zakaj ne dobis socialne pomoci, ce si student??? Je tvoj dragi zaposlen??? Ce ja, se vama stejejo skupni prihodki glede otroskega in socialne pomoci.

Ali veste, da obcina Ljubljana podarja vsakemu rojenemu otroku okoli 60.000 SIT ... je katera ze to slisala? To podarja ... BAJE ... zupanja in ni enako tistemu paketu, ki ga lahko izbiras (denar ali paket)!!! Je katera za to ze slisala? Upam, da ne velja samo za to leto!

Ce sem se v cem zmotila me prosim popravite! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Februarčice
26.10.2005 13:47:02   
malamisha
Eno vprašanje!
Kje ste nabavile dnevnik "To sem jaz"?

Danes imam super dan. Zunaj sije sonček, ponovno spala celo noč, naša pikica veselo miga...

Imam pa tudi jaz "recept" za kislino. Ko začne peči, prežvečite cca 3 semena kopra in pogoltnite. Pomaga!

lp

Anita



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Februarčice
26.10.2005 13:54:27   
ursa_p
Malamisha!

Knjigico To sem jaz sva kupila v knjigarni Vale Novak v BTC-ju v City Parku. Mislim, da jo je izdala zalozba Delo. V knjigarni Vale Novak je nimajo vec ... razprodana! Poklici, ce jo bojo se dobili - midva sva dobila zadnjo!
Imajo pa se dve drugi knjigici ... ampak ena stane okoli 8.000 SIT, druga pa ne vem, ampak mi nobena ni bila tako vsec kot ta (enim je ta za 8.000 SIT zelo vsec) ... razen knjiga od DZS ... Moja spominska knjiga mislim, da se imenuje, ampak je tudi razprodana, ki jo tudi imam!

Upam, da jo kje najdes ... meni je oziroma sta obe strasno vsec! :D


Se eno vprasanje imam ... se mazete vsak dan po trebuhu, prsih, bokih? S katero kremo? Se kateri ze delajo strije?

PS: Pa hvala za se en recept .. bomo probali! user posted image

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 26.10.2005 13:55:06 >

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Februarčice
26.10.2005 14:30:11   
Kami
Čao punce,
kljub lepemu soncu sem danes tako brez energije in volje, da je joj! Se mi zdi, kot da bi mi po temle strokovcu vse dol padlo... Si skušam ne očitat preveč, ampak to je bolj težko, ker sem tak planerski človek in se mi zdi, da se še slabše počutim, če kar "zabluzim" cel dan. Tak načrt, kaj vse bom naredila danes, ampak se mi res nič ne da. Mogoče bo do večera bolje. Popoldan bo pa sploh žur, ker ima moj mali 3-letnik že od jutra v načrtu, kaj vse se bova igrala danes, ker sva sama doma.user posted image
Za vse, ki jih zanima: knjigo To sem jaz sem kupila v Baby centru in jih je bilo še ful.
Ursa_p tole z darilom od Ljubljane pa prvič slišim. Joj, bi bilo pa res krasno, da bi nas s čim takšnim razveselili. Če katera kaj zve - super!

Kar se mazanja tiče, se mažem z oljem od Aventa, ki mi je ostal še od prve nosečnosti. Ga priporočam - tudi ene strije nisem imela na trebuhu (po stegnih jih imam žal že od prej). Je pa res, da nisem imela velikega trebuha. V nasprotju s sedanjim, ker sem že skoraj vse olje porabila, saj tale sodček pred mano kar raste in raste. Sploh zvečer se še komaj premikam.user posted image
Uživajte v sončku!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Februarčice
26.10.2005 14:32:31   
sarazan
Jaz se vsak večer po tuširanju namažem z mandljevim oljem in nisem pridobila še nobene nove strije (ene par jih imam od prej user posted image ). Glede teh strij je bilo napisano že precej. Moja teorija je taka:
Kože so različno elastične. Ko se raztezajo ali krčijo, lahko pride do globinskih poškodb (strije), ki jih nobena krema ne more preprečiti. Jaz se mažem in se bom tudi po porodu samo zato, da se s tem malo premasiram, da navlažim kožo, ker ne bi rada, da bi me srbela, in da si v miru ogledujem svoj velik trebuh user posted image .
Sicer pa ne verjamem, da si bom z mojim početjem kakšno strijo prihranila, če sem že usojena na njih.
Mažem si pa poleg trebuha tudi prsa, boke in zgornji del stegen. Tukaj pričakujem največje raztezanje kože.

S temi dnevniki ste me pa tako zrajcale, da bom šla še jaz pogledat, kaj imajo in resno začela kaj pisat. Upam samo, da se bom vsega spomnila za nazaj.

Glede zaposlitve pa jaz nimam kaj svetovati vam študentkam, ker nisem v tem položaju. Imam zelo dobro službo za nedoločen čas, sem poročena in živimo vsi trije na istem naslovu user posted image . Skratka nobenih izkušenj z vašim položajem.
Imam nekaj kolegic, ki so sicer zaposlene, ampak neporočene in prijavljene kot samohranilke. Očetje sicer plačujejo preživnino za otročke, ampak se mi zdi, da vendarle profitirajo pri socialnih dodatkih. Seveda tudi niso prijavljeni na istih naslovih.
Pozanimajte se na centrih za socialno delo ali celo na internetu, če kaj piše.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Februarčice
26.10.2005 22:00:47   
Ezi
Srečke user posted image ,

a bom preveč predrzna ... zanima me, koliko ste kaj stare?
Čisto malo sem firbčna ... pa če želite povedati ... no, jaz sem stara 28let.

Pa pa Ezi

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Februarčice
26.10.2005 22:28:08   
ursa_p
Cer!

Ja, glede strij vem, da je bilo ze veliko napisano, ampak zanima me tocno za vse, ki imate rok februarja, ker smo skoraj na istem ... predvsem me zanima, kdaj se pojavijo, ce se ... zato sem vprasala ce jih je katera ze dobila ... jaz se mazem, ampak kak dan vmes pa tudi pozabim ... je pa res, da ce se zvecer namazem in se grem naslednji dan stusirat imam tak obcutek oziroma tako kozo, kot bi bila se malo mastna od prejsnjega dne ... lahko da po tusiranju "ven useka" kaj pa vem!

Ja, jaz se bom verjetno tudi prijavila kot samohranilka ... ne vem se tocno, ampak bomo videli kako bo ... na socialno pa tezko poklicem in vprasam kaj se mi bolj splaca ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ...

Glede pomoci, ki jo podarja Mestna obcina Ljubljana, bi bila vesela, ce je se kdo o tem kaj slisal ... meni je povedala prijateljica, ki je pravnica ... jutri jo poklicem in vprasam kje o tem izvem kaj vec! Sporocim! Sem brskala po netu, pa nisem nic nasla. user posted image

Jaz sem stara 23 let .. se malo, pa jih bom imela 24. Moj dragi jih je ze dopolnil 24. Sva pa po moje ena redkih tukaj, ki sva zelo malo casa skupaj ... ampak vazno, da se imava super in da se imava strasno rada! user posted image  Danes namrec praznujeva sele 11. mesecev odkar sva skupaj. Sva imela pa tako nakljucje, da sem se preselila k njemu kak mesec, preden sem zanosila. No, saj pravim ... vazno, da se imava super ... kak kreg pa seveda mora bit ... sploh sedaj, ko sem malo bolj obcutljiva ... hehe!

Ezi ... drugace pa imas v sosednji temi "Starost" napisano kar za nekaj februark koliko so stare ... vidim, da je kar veliko zelo mojih letnikov ... sem prav presenecena! user posted image

Lahko noc vsem, Ursa

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Februarčice
27.10.2005 7:36:29   
radovednica_
dobro jutro

vidim de vas tut zanima kaj dobiš od posameznih občin ob rojstvu otroka. jst sem ravno včeraj klicala na našo občino in še eno drugo. pri nas dobiš neko knjigico na tisti drugi pa nič. tko de punce ena naj pokliče v LJ na občino pa boste zvedle in problem bo rešen.

jst imam pa danes pregled in komaj čakam.
glede strij pa, nimam še nobene kljub mojem vlkem bušiju in upam da bo tako tudi ostalo do konca.

lep dan vsem.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Februarčice
27.10.2005 8:20:17   
Eviii
dobro jutro, februarčice...
danes mamo na primorskem spet gnilo vreme. to sonce se noče in noče prikazat... človeka lahko že začne depresija matrat...
kar se tiče krem, je pr meni tako. jst nism preveč vestna pr tem... ko se spomnim (ene parkrat na teden), se namažem z eno kremo proti strijam od healthy line. po nogah imam par strij že od prej, tako da jih itak ne bom uspela odpravit. najbolj so se mi do zdej povečale prsi, ampak na srečo (trk trk) nobene strije. buši počasi raste in je že opazen (če pa se oblečem v trenirko, ga še vedno lahko skrijem), pa tudi nobene strije...
drugače sm pa stara 32 let in bo to moj prvi user posted image , ki se ga neznansko veselim jst, moj mož in cela familja (moja in njegova). pa še kdo bi se našu, ki bi ga lahko sm naštela user posted image ...
zdej ste pa tudi mene nažicale, da bom šla v knjigarno in si kupla kak dnevnik za dojenčka... sicer sm ga mislila začet pisat po porodu... sm pa si začela urejat album s slikami. imam not slikce od uz-jev, pa še kako sliko od mamice bom dala not, pa zdej ko raste buši, se bomo tudi slikali, pa če bova z očkotom kam šla na izlet...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu radovednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Februarčice
27.10.2005 8:23:44   
marty5
Jaz sem stara 26 let, moj pa 29. Jaz moram tudi urediti papirje glede prebivališča, ker sva se skupaj preselila konec maja meseca. On si je že vse uredil, jaz pa sem še vedno prijavljena pri mojih starših. Ker nočem imet birokratskih težav, se bomo kar vsi 3 prijavili na isti naslov. Ampak, ko samo pomislim na občine in upravne enote user posted image  - en kup birokracije in najbrž tudi stroškov....

Kar se pa strij tiče -jaz mam kakšno tudi od prej (predvsem na bokih), novih pa zaenkrat še nisem opazila. Mažem se skoraj vsak dan (ja, nisem ravno dosledna pri tem) in to z navadnim mandljevim mlekom. Ne vem pa, če bo res kaj pomagalo...

Še 2 dni in končno malo počitka. Prav odštevam že cel teden, ker res prav RABIM malo pavze.

Ste pa tudi mene prepričale, da grem pogledat za ta dnevnik To sem jaz. Se bom malo razgledala po knjigarnah. Čeprav je polovica že mimo, bo pa druga bolj zanimiva user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Februarčice
27.10.2005 8:53:41   
Eviii
jst ne bi bla jst, če me ne bi firbec matrau in ne bi šla pogledat za to knjigo. našla sm jo v spletni knjigarni v baby centru... stane 3800 sit. tko da očitno še ni razprodana in se jo da dobit...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Februarčice
27.10.2005 9:20:57   
malamisha
Dobro jutro!

Tudi sama sem malo prefirbčkala za knjigo To sem jaz. Imajo jo v spletni trgovini Baby centra, lahko pa se jo naroči tudi preko revije Mama.

Zjutraj sem šla oborožena v kopalnico - meter v roko, tehtnica na tla in gremouser posted image user posted image

Rezultat +5 kg, obseg bušija 92 cm. Ni kaj...

Strij zaenkrat še ni. Mažem se z navadnim mandeljevim oljem in kremo za suho kožo.

Stara sem 30 let in pričakujemo prvo dete.

lp



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Februarčice
27.10.2005 10:11:25   
sarazan
Jaz sem stara 29 let, oziroma čez dober mesec praznujem 30. rojstni dan. Moj mož je že pol leta star 34 (na njegov roj. dan sem tudi zanosila user posted image ). Pričakujeva pa prvega user posted image (od treh user posted image ).

Tudi jaz komaj čakam petek, ker sem potem en teden frej in grem za 3 dni na relaksacijo v Kranjsko Goro. Upam, da se bova razvajala in uživala v naravi.
Škoda je le, da ne bom šla nič v bazen ali savno, ki ju tako rada obiskujem. Ne vem, ampak res ne bi rada kaj staknila ali pregrela telesa.

A ima katera kakšen dober recept za bučno pito? Še nikoli je nisem delala in letos bi rada za praznike spekla kaj novega.

Lp

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Februarčice
27.10.2005 10:22:19   
BaGSi
Jaz bom v torek stara 30 let, pričakujem pa 2 user posted image , prvega sem imela pri 26-ih; moj mož pa je 36.

Proti strijam se mažem z Weledinim oljem, ki je po moje super - se trudim, da ne pozabim vsak večer... Prvič sem dobila strije na staneh v višini pasu in nekaj po bokih, med porodom oz. po porodu pa še med nogami...user posted image

Danes sem imala pregled in je vse OK, edini podatek, ki sem ga dobila je otročkov utrip - 140, pritisk in hemoglobin imam nizek, kilaža pa je +7,5 kg.

Tudi jaz komaj čakam na vikend, ko se gremo malo spočit v Umag, da se nadihamo svežega morskega zraka... Komaj čakam user posted image

A katera ve, če je to podobna knjigica (To sem jaz) kot tista pred leti: tista je bila oranžna, z ovalnim izrezom na prvi strani, izdala pa jo je revija Mama, naslov je Dnevnik mojega otroštva...? Meni se ja tista zdela super... in je že polna slikic in komentarjev - je do 3 let starosti...

Lep dan vsem!!!!!user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Februarčice
27.10.2005 10:29:54   
sarazan
Še komentar za urso_p.

Tudi midva sva par zelo malo časa. Poznava se sicer že okoli 9 let, skupaj sva pa od lanskega avgusta, letos aprila sva se poročila (2 dni nazaj je bilo pol leta) in čez en mesec zanosila.
In tudi midva se imava fullll rada user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Februarčice
27.10.2005 10:46:15   
ursa_p
Bagsi .. mislim, da imajo to knjigico o kateri sprasujes ti v knjigarni Vale Novak, ampak nisem sigurna! Spomnim se, da so imeli eno tako z "okenckom". Samo meni ni bila prevec vsec. Stvar okusa, mislim pa da jo se imajo - ce je ta prava seveda!
Sem prav vesela da ni razprodana ... To sem jaz ... ker v Vale Novak so rekli, da je konec, pa se s popustom so jo dali ... mogoce trenutno ne bojo imeli nobene nove posiljke, kaj pa vem ... no, samo da se jo se dobi! user posted image

Sarazan ... cestitke za polletnico poroke ... ja, midva sva se pa prej bolj malo casa (mesec ali dva) poznala (ceprav je zgledalo tako, kot da se poznava ze doooolgo casa - tudi drugi nama niso verjeli, da se od prej ne poznava user posted image  ), ampak nama je ze tako namenjeno ... in komaj cakava najinega fantka! user posted image  Se malo vec kot tri mesece ... upam, da bo hitro minilo.
Prebiram teme ... "midva sva ze doma", "ta je rodila", ... in berem zgodbice ... joj, me ze kar stiska ... se vedno nisem cisto dojela, da bova res imela otrocka ... user posted image

Za bucno pito pa poglej na Kulinaricno Slovenijo!

Radovednica_ ... sem poslala mail na obcino Ljubljana in Domzale glede darila za novorojencka ... ce mi kaj odgovorijo sporocim! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Februarčice
27.10.2005 10:52:32   
Eviii
no, pa še moja zgodba... midva se tudi poznava dve leti in pol in sva tudi od takrat približno skupi. spoznala sva se preko neta (messenger). eno leto in pol sva se videvala enkrat mesečno, lani decembra pa se je možek preselu k meni. in sva se poročila. in še vmes spočela user posted image ... tko da se ne morem glih prištevat k parom, ki so dolgo skupi. sej sploh ni važno, kolko cajta si skupi. važno je, da se razumeš in da veš, da je to to in da si lahko z nekom splaniraš življenje. vse ostalo pride itak samo po sebi user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Februarčice
27.10.2005 11:00:55   
marty5
No, midva sva pa skupaj 4 leta in pol, skupaj pa živiva šele pol leta, poročena (še) nisva. Neki sva razmišljala, da bi se pred user posted image  poročila, pa je vedno tako, da bi tisti trenutek dal denar v kaka vrata, pohištvo,.....Tako da bo tudi poroka še počakala - če bi čakala najprej na poroko, bi po moje naš user posted image  še kar neki časa čakal, da pride na svet user posted image

Zdaj bom emd malico skočila v baby center, če  imajo kako knjigo oz. dnevnik, ki ju opisujete zgoraj - ste me prav razvnele, da ga začnem pisat user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Februarčice
27.10.2005 11:19:22   
tinkatonka
Dobro jutro punce!

No pa da se še jaz malo javim. Danes sem po dolgem času spet lepo in dobro spala. Spet sem imela sanje o najinem detetu in sicer se mi zaenkrat v sanjah prikazuje punčka. Bomo vidli pa februarja kaj bo.

No ko ste ze vse povedale o svojih partnerjih pa se jaz...
Jaz sem stara 23 let, on 30 in sva skupaj še 7,5 let, poročena pa dober mesec. user posted image user posted image user posted image Ziviva pa skupaj dva meseca. Ampak ko ste ze napisale, sploh ni vazno koliko casa si skupaj s partnerjem, vazno je da se razumes, da se ljubis in da se znas pogovarjati ter da znas poslusati.

No ta "podaljšan" vikend pri meni ne bo nič posebenga. Čez soboto in nedeljo bomo spet delali na hiši, oz. bojo delali, jaz pa bom kuharca in strežnica. V Ponedeljek se odpravljava v Avstrijo v soping za najino dete. Upam da kaj pametnega dobiva. Mimogrede se bova ustavila pa se v Ikei, kjer bova malo firbcala za kasnejse opremljanje hiske, morava pa nakupit se par polick za na steno za nad previjalno mizo.

Punce sigurno ze premišljujete o tem kaksno revolucijo boste naredile v vasih stanovanjih, sobah, zdaj ko pridejo user posted image . Jaz naprimer po najini spalnici kr z metrom hodim in merim ter zapisujem na listek, kaj je treba kupiti kako dolgo, kako siroko, kako visoko. Pa kje bo prostor za posteljico, pa kje za previjalno blazino...... Zaenkrat imam dilemo kje bomo kopali otroka. V spalnici ga ravno ne bi, bi to raje pocela v kopalnici vendar je na pralnem stroju previsoko, v banji prenizko in premišljujem o tem da bi kupila tisto stojalo za banjico pa zdaj ne vem kok je to kaj stabilno. Ali ga katera izmed vas ima mogoce??? Oziroma je slisala kaj o tem stojalu, kaksne izkusnje drugih mamic??? Jaz sem ze cist notr padla. Cim manj bi rada komplicirala ampak glede na to da je to moj prvi otrok bom najbrz pri kaksni stvari zelo zelo komplicirala, nevede seveda.

Pa se eno vprasanje imam. Glede na to da grem v soping v ponedeljek me zanima namrec tisoc in ena stvar. Jaz oblekic za novorojencka nimam sposojenih nic. Tiste ki so imele otroke, so ali obdrzale zase ali pa je tako znucano, da je ze vse trdo, 1000× preprano od 5 otrok.....Pa bi zdaj v Avstriji kupila res tisto najnujnejše za prve 3 mesece otroka. Upam da mi lahko pomagate kaj je to najnujnejse (samo oblekice me zanimajo), predvsem bi rada da napisete npr. kolicinsko (5 bodijev, 5 slinckov....). Sej tiste sezname za novorojencke sem ze 500× pregledala, pa se mi zdi da je tam en kup stvari prevec napisanih. Zanima me npr. ali bodo 3 spalni pajacki dovolj??? Ali so dovolj 3 nogavicke??? Pa 3 bombazne kapice?? Pa.......Upam da me razumete. Glede nato da sem brez sluzbe ne bi rada kupovala oblekic na zalogo, potem pa da kaksna sploh na vrsto ne bo prisla. Rada bi kupila vec ali manj ravno toliko kolikor potrebujem. Jah sej vem da sem zakomplicirala....upam da nisem prevec zamorila.


LP Tina






_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Februarčice
27.10.2005 11:24:52   
Kami
Čao punce!

Katastrofa, jaz sem najstarejša! Vsaj zaenkrat! A me lahk katera premaga, pliiiiz! user posted image  33 (že marca), možek 35. Ampak se sploh ne počutim najstarejše med vami, da veste! user posted image   In da me ne boste slučajno spraševale za kake nasvete user posted image !
Prvi otrok se nama je zgodil prvo noč, ko sva rekla, da ne bova več pazila, po dobrem letu skupne veze. Pa nisem bila v "tanevarnih" dnevih. user posted image  Malo nama je zmešal plane na poroko, ki sva jo načrtovala imeti v Mehiki, uresničila pa v Štanjelu. Za drugega sva se malo načakala, ampak evo me, je že skoraj tu.
Je pa drugo dete na poti, prvi je 3-letnik, ki je danes zjutraj ugotovil, da bo "lubčkanje" vključil šele zvečer in da prej ne daje nobenih ljubčkov. Ne vem, kje pobira svoje zamisli.
BaGSi tistega knjigice Dnevnik mojega otroštva (jaz sem ga tudi imela pri prvemu - super  mi je bil všeč) se ne dobi več. Izdajali so ga pri Mami, sem preverila, da nimajo več nobenega izvoda nikjer, da bi se ga dalo kupiti. Namesto tega imajo zdaj To sem jaz, ki je tudi OK, čeprav je bil meni tisti malo bolj pri srcu. Se vidi, da imava enako stare prve mulčke, pa sva kupovali podobne stvari.user posted image
Eviii pridi v Ljubljano, tukaj imamo sonce. Spomladi bomo pa me k tebi hodile! Z vozički, jasno!
Kar se strij tiče, sem povedala, da sem v prvi nosečnosti uporabljala olje od Aventa in da nisem fasala res niti ene. Ampak sem imela tudi sexi majhen trebušček, pa še 3 tedne prej sem rodila. Tokrat se po moje lahko zalivam z oljem, pa mi ne bojo ušle, ker buši ni buši, ampak je bušon. Včeraj sem vsa raztegnjena sedela na postelji (praktično v položaju za rodit), ker ne vem več, kako naj se naštimam, pa je možek kar bled ratal. Sem ga potolažla, da se še ni začelo.
Jaz se telih praznikov nič kaj ne veselim. user posted image  odhaja v Ameriko za 10 dni in gre ravno na 1.11. Že zdaj mi je hudo, tako da me boste morale prenašat, ko bom vsa žalostna na netu user posted image .
Jutri imam pregled. Še dobro, da je zjutraj, zaradi tehtanja. Me je kar groza. Poročam!


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




porod in čep


V kolikem času ste rodile ko se vam je odluščil čep?

tisti dan (73%)

v roku enega tedna (18%)

v roku dveh tednov (5%)

v roku treh tednov (2%)

več kot tri tedne kasneje (2%)


Število vseh glasov: 222

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!