|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
24.10.2005 14:09:19   
marty5
Bom prav pogledala, če so mi kaj zmerili, ampak dvomim, ker nisem imela vaginalnega UZ že skoraj 3 mesece...

Se mi je zdelo, da je le v LJ, tako da odpade pri meni - zdaj se sploh nerada preveč vozim. Hvala vseeno.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Februarčice
24.10.2005 14:14:08   
BaGSi
Hvala Marty in Tinkatonka, ampak po teh izračunih bi tudi prvič morala imeti user posted image , pa imamo user posted image  (zanosila feb. 2001) ali se motim?
No, po kitajski karti mi pa pride sedaj user posted image ,; bom pa za hec poskusila še z verižico...
Meni se zdi kar hec te stvari preračunavat in ugibat... Fino je, dokler ne vzameš tega preresno...user posted image

Meni je meril dolžino MV osebni ginekolog - brez plačila, ker sem imela prvič prezgodnji porod - in je bila 5,4 mm (kar je baje bolje kot odlično)

LP!

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Februarčice
24.10.2005 15:02:43   
marty5
Kot sem rekla prej - metoda ima vsaj 50% uspešnost user posted image

Vseeno pa res mislim, da nam je nakaj pač usojeno in to tudi bo. Vsaj nekje, da človek nima prstov vmes.
Jaz sem si vedno želela ali dve user posted image  ali pa prvega user posted image  in potem user posted image . Sama sem namreč starejša sestra mlajšemu bratu in vem, kako to gre....si kot neke vrste 2. mama, sploh, če je razlika velika.

Moj user posted image  že zdaj pravi, da bomo drugega naštelali takoj po prvem....kar naj planira - sem mu že povedala, da bomo videli najprej, kako zgleda v praksi.
Moja želja so pa 3je - če bodo pogoji in finance za to, seveda user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Februarčice
24.10.2005 23:45:26   
Kami
'čer, punce!
NARDILA, NARDILA, NARDILA!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bilo je zelo naporno in začelo se je zelo slabo, vsaj po mojem občutku. Ampak potem je šlo na bolje in po moje sem z nadaljnim nastopom skompenzirala uvodni slabi del. Pa vse tako resno. Ministrstvo, komisija, trije člani, sam še kaka ikebana je manjkala (sej mogoče je bila, pa je nisem videla user posted image ). Zdaj lahk rečem, da lahko tudi uradno delam v vzgoji in izobraževanju (delam v vrtcu), čeravno ne vem ali bo poznavanje ustave in zakonov in predpisov in aktov kaj pripomoglo k mojemu bolj strokovnemu delu z otroki... Kakorkoli že - za mano je, in neskončno sem vesela, da je tako. Pa moja dva fanta tudi, ups.... moji trije fantje. Da ne govorim o mojem srcu, sem se res ustrašla, da bojo mogli rešilca klicat, ker mi je kar bolel od razbijanja user posted image . Dobro, da si nisem merila utripa takrat....user posted image
user posted image  je bil zadnje dva dni tako pri miru, da me je potem takoj po izpitu začelo skrbeti ali je vse v redu z njim. Sem se potem dol usedla za 15 minut in sem ga končno spet čutila, ampak bistveno bolj rahlo kot sem ga drugače navajena. Po moje sem ga s svojim stresom čist stigmatizirala.user posted image  Pa še cel večer sem prelikala, ker sem se prejšnje dni samo učila. Jutri si bom privoščila kako kavo s prijateljicami, da se malo sprostim. Pa skušala opazovat user posted image , da vidim, če je tudi on prišel k sebi po tem šoku. Me veseli, da imam v petek pregled pri G.
Sicer me pa v petek čaka tudi izpit na faxu, ampak ta je mala mal'ca, tako da me sploh ne skrbi. Ma rada bi čimveč naredila do poroda. Glede na to, da sem zaradi srca na bolniški, bi res rada čimbolj produktivno izkoristla ta čas, da mi bo potem lažje.
Hvala za vso moralno podporo in lepe misli! Zdaj pa končno v posteljo brez misli na to, kaj vse nisem še preštudirala! user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Februarčice
25.10.2005 0:03:19   
čuko
Pozdravljeneuser posted image !

Rada bi vam povedala, da vse te metoda jemljite res bolj za hec. Meni je po čisto vseh teh metodah prišla punčka, tak da sem že bila 99% prepričana da bo pupa, na koncu pa mi je ginekoloogija na morfologiji povedala da je 100% fantek in mi tudi slikala  luleka.

Saj tak ni važno kaj je, glavno da je zdravo! Ali ne?

Lep pozdrav!!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Februarčice
25.10.2005 7:27:41   
BaGSi
KAMI - ČESTITKE user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Februarčice
25.10.2005 8:04:33   
ursa_p
Dobro jutro!

Koncno se javljam tudi jaz! Vceraj je bilo ne 3D UZ res enkratno ... dr. Likar pa strasno prijazen ... sem ze brala na ringaraji kako ga vsi hvalijo! user posted image  
PS: Sem mu tudi povedala in je bil navdusen ... misllim, da celo bere forum.

No, da se povem kako je vse skupaj izgledalo. Nas mali divjak je ves cas brcal ali pa se premikal, tako da kake lepe slike bucke oziroma obrazka niti nimava. Ampak ... najprej nama je delal UZ cca pol ure. In ker z nobeno od slik ni bil ne vem kako zadovoljen je rekel, naj greva na sprehod, pa naj naredim par pocepov, pa prideva cez pol urce nazaj, da se enkrat pogledamo, ce se je korenjak slucajno ze kaj obrnil! user posted image  Glavo ima namrec cisto spodaj, tako da se je res tezko videlo, pa se roko je ves cas nastavljal na obraz ... ali pa je cuzal prst user posted image  .
Pa sva prisla nazaj ... najprej je celo spanckal, tako da se je vsaj malo videlo - ga pri miru user posted image user posted image user posted image  ... potem pa spet akcija. No, pravi, da je zivahnost zelo v redu!
Srcek je v redu, zelodcek tudi zgleda v redu, glavica tudi (mozgani), zajcje ustnice nima, lulcek je user posted image  ... je pa rekel, da se mu zdi, da je malo veliko plodovnice (ampak zelodcek je bil videti v redu) ... tako da naslednji teden (se mi zdi), ko imam koncno spet G upam, da mi bo povedala kako in kaj in ce je kaj narobe.
Je pa tudi rekel, da tezko, da bi bil porod pred 16. februarjem, ko imam PDP, ampak to samo pod pogojem, da bi bilo vse v redu. Tako da bomo zgleda cakali malo dlje, kot smo mislili ... moj dragi pa upa, da bo mali povlekel kar do marca in da bo najvecje darilo dobil kar za svoj rojstni dan! Ampak tako pozen pa po moje spet ne bo! user posted image

No, slikce imam sicer v svojem albumu, ampak jih bom dala tudi v ringaraja album .. filmcki so pa tudi super! Zaenkrat se ni "podnapisov" ... bojo pa v ringaraji takoj, ko jih malo pomanjsam in dam gor!

PS: Ko sva drugic prisla nazaj je na zalost pozabil napisati moje ime gor, na slike, tako da je ostalo ime od prejsne nosecnice ... ker ni znal takoj popraviti in bi moral klicati racunalnicarja, sva mu rekla, da je v redu, nic hudega, bova ze ... tako da ne se cudit zakaj na slikah pise Oblak Andreja!!! Zal nisva se nic odrezala s slik .. jih bom uredila za ringarajo in gor "napisala" urska poljak, tako kot mora bit! user posted image

Nekaj pa za "pokusino"!

Na tej slikci se vidi .. na sredini rokica, dlan, prstek je v ustih ... glavica pa na levi strani slike ... najbolje se vidi rokica in dlan ... upam, da vidite!
user posted image

Na tej slikici se spet odlicno vidi rokica ... cela dlan in prstki!
user posted image

Tole je pa navadni UZ .. na njem se pa zelo lepo vidi glavica in malenkost trebuscka
user posted image

Ostale pa trenutno najdete v mojem albumu:
http://linchaich1.moj-album.com/album/1315921/


Aja, pa se tole ... vceraj mi je moj dragi za jutrisno malenkostno (ni okrogla) obletnico in zaradi vcerajsnega navdusenja, ko je Gala spet videl - skoraj v zivo user posted image  ... prinesel knjigico To sem jaz ... to je tak mali otroski dnevnik, ki mi je bil blazno vsec ... notri se napise marsikaj tudi pred porodom ... za potem imam pa knjigico od DZS (ime sem pozabila) - ki je na zalost razprodana, ampak jo je mami na sreco ze enkrat prej vzela (dela na DZS), tako da jo imam user posted image  ... tale, ki mi jo je prinesel moj dragi je pa tudi ni vec! user posted image  Ali katera od vas ze pise tale dnevnicek za nase malcke?


Lp, Ursa

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Februarčice
25.10.2005 8:08:04   
malamisha
Dobro jutro!

KAMI čestitke! Bravouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri nas vse po starem. Veselo rastemo in se redimo.

Včeraj sem ponovno dobila opomin, zakaj sem v bolniški. Ker sem premalo mirovala, je miomček udaril. Jao meniuser posted image
Še 15 tednov in naše štručke bodo pri nas!

Upam da je pri vas vseh vse ok!

lp

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Februarčice
25.10.2005 8:43:14   
tinkatonka
KAMI ČESTITKE!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Urša_p.....kako lepega otročička imata. user posted image user posted image user posted image user posted image

No jaz sem pa zdele zjutraj po bolj ali ne neprespani noči malo tečna. Tako da se bom pomojem vrgla v kakšno likanje cunj ali čiščenje stanovanja. Drugače je pa pred mano en dolgočasen dan, ki si ga bom probala popestrit s kakšnimi opravki. Pa najbrž bom naše user posted image tudi na kakšen sprehod peljalauser posted image .

LP Tina

Punce želim vam en prov lep dan.....pobožajet vaše trebuščke

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Februarčice
25.10.2005 9:21:07   
marty5
Dobro jutro,

Kami - čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , se je meni še toliko bolj oglasila slaba vest, ker tako zanemarjam diplomo user posted image

Ursa_p - v Postojni so se torej še 1× več dokazali user posted image . Jaz sem tudi ostala tako presenečena nad njihovo prijaznostjo in dr. Likar je sploh super. Res se ne počutiš kot številka, ampak oseba. No, se strinjamo v tem user posted image . Slikic pa si ful dobila - jaz sem za polovico mojih malo v dvomih, kaj smo poslikali - sproti pozabiš user posted image . Res vredno it!

Drugače pa, ne vem ve, ampak jaz že 1 teden izredno slabo spim. Zbujam  se na 2 uri in se kar ne morem naspati. Obenem me tudi muči zgaga in ko ležem je le še huje user posted image . Najhuje mi je najti eno dobro pozo za spanje. Včasih me tudi krči zgrabijo ponoči - v meča. Včeraj so mi naše user posted image Primorke razložile, da je to najbrž takrat, ko spiš na hrbtu, ker pritiskaš na žile. Se trudim ne spat tako, ampak ponoči se itak premetavam, tako da se temu ne morem izognit.
In potem sem seveda tudi jaz tečna zjutraj user posted image

Saj bo boljše - prijeten dan želim user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Februarčice
25.10.2005 9:56:57   
ursa_p
Kami ... cestitke tudi z moje strani! user posted image

Marty5!

Res sem dobila veliko slikic ... je vprasal, ce se nama kam mudi, pa sva rekla da ne, in smo gledali, slikali, snemali ... hehe! Res je bilo odlicno ... prijaznost pa na visku, ampak porodnisnica na splosno mi pa ni vsec ... se vedno me niso prepricali in grem rodit v Ljubljano ... no, se je cas, da si premislim! user posted image

Jaz sem imela do kakih 2-eh tednov nazaj strasne tezave z zgago .. tako me je pekla, da niso pomagali niti Rupuruti niti mleko ... nic ... po kruhu je bilo se slabse!
Predlog ... po hrani se ne ulezi vsaj 2 uri! Ce ze gres v posteljo si daj nekaj pod hrbet in glavo, da ne bos v lezecem polozaju! Meni je edina stvar, ki mi je pomagala Soda bikarbona (predlog nasla na forumu) ... res priporocam, ceprav so eni rekli, da naj je ne jemljem ... ampak mene je zgaga tako pekla, pa kislino mi je dostikrat vrglo direktno usta, tako da nisem hotela vec trpet tega ... in je pomagala!!! Sedaj je veliko bolje ... kot da bi Soda bikarbona pomagala za dalj casa ... sedaj me pece zgaga le obcasno!
Drugace imam pa ze tako tezave z zolcem - napadi, ampak trenutno je v redu ... ze tako pazim kaj jem, pa ce bi se vsega drzala, bi lahko nehala jest! user posted image  Sem bila ravno zaradi napada v bolnici v drugem mesecu nosecnosti .. sem dehidrirala, ker sem imela tako hud napad, da nisem mogla dat v usta nicesar, niti popit nisem mogla nic - cel dan, po jutranji malici! user posted image

Drugace pa tudi mene grabijo krci ... prav tako v mecih ... pojej kako tabletko Magnesola, ce ti bo kaj pomagalo. Meni je!

Imam pa jaz danes kar nekaj tezav s trebuhom ... vse me tisci, pa vceraj me je tako bolel, kot bi pretekla cel kros! In spet brca, brca in brca ... nikoli miru .. cist po ociju! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image

Spim pa ponavadi na boku, ampak sedaj sem se ze parkrat "zalotila", da sem spala na trebuhu, drugace pa pri zavesti se lezat ne morem na njem (in to ze skoraj celo nosecnost) ... edino, ce eno nogo spodvijem oziroma skrcim!

Pa cim manj problemov ... zgleda nas malo daje vreme! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Februarčice
25.10.2005 11:01:06   
ursa_p
Se sem dobila predloge, ki nam pomagajo proti pekoci zgagi!

1. Zvecer naribaj crno redkev ... pusti jo v loncku ... zjutraj jo ozemi cez "cunjo" ... potem pa ta sok popij .. razredci ga z vodo! To baje pomaga za DLJE casa - recepti starih babic!
2. Jej obvezno v malih obrokih!
3. Pomaga tudi grickanje prepecenca!
4. Pa mrzlo mleko tudi pomaga - nekaterim ... meni je samo trenutno (pa se to mi je bolj pomagal vroc, kot pa mrzel)
+ tisto, kar sem ze napisala zgoraj!

PS: Soda bikarbona tudi nekaj razzira - ne vem kaj .. zato je bolj kratkorocna resitev, ne pa stalna!

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Februarčice
25.10.2005 13:15:26   
bobika
Pozdravljene
Mene pa muči prehlad? Kakšne čajčke piti v nosečnosti in kaj narediti, da lažje dihaš? Kaj lahko uporabljam kitajsko olje? Navodil za uporabo nimam, n e bi pa rada tvegala, ker je le močan vonj.
Pomagajte mi z vašimi lekarnami user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Februarčice
25.10.2005 13:25:35   
karin412
Bobika, jaz sem tudi imela prehlad, glava me je neznosno bolela in grlo. Vseeno sem po 2 dneh vzela 1 lekadol. Sicer pa se mi vleče, ker ga nisem odležala doma (bila sem samo 3 dni doma, potem 2 dni v službi, čez vikend doma), zdaj pa sem še zabasana s katarjem in še pijem čaje in limone, grenivke - 3x na dan. Jaz sem si na glavo in na vrat dajala izmenično mrzle in tople obkladke, trenutno je pomagalo proti glavobolu. Pomagal je samo čas.
Za kitajsko mast ne vem, ali jo lahko uporabljaš. Noter so eterična olja, ki so lahko škodljiva.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Februarčice
25.10.2005 13:26:08   
suky
A ste že kej razmišljale o gripi??Ravno čez ta čaz bomo mogle it, ko bo ta zoprna gripa razsajala, da ne govorim, še o ptičji zraven!!!Mene kr mal skrbi. Nekje sem ujela, da nej bi se nosečnice tud lahko cepile proti gripi, če pa se že me same ne moremo , je pa dobro, če se ljudje okoli nas cepijo.Samo bom poklicala na infekcijsko v Lj in mal povprašala.user posted image
lep dan še naprej pa čuvajte svoje trebuščkeuser posted image

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Februarčice
25.10.2005 13:28:47   
karin412
Mene tudi to bega - virozi sem zdaj komaj ušla. A tiste, ki delate, kaj razmišljate, da bi šle prej v bolniško? Kdaj?
(jaz bi delala vsaj še novembra, če ne tudi decembra, če se bom počutila)

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Februarčice
25.10.2005 13:39:15   
ursa_p
Jaz na zalost delam preko studentskega servisa, tako da bom po vsej verjetnosti, ce bo z nama vse OK delala se v januarju - cim dlje (mogoce celo do konca). Delam v racunovodstvu in imam se kar nekaj dela, sploh januarja, tako da ne vem kako bo! Imam cisto svoje delo, ki ga delam edina .. sefica sicer zna, ampak bo mela takret sama s sabo prevec dela. user posted image  Upam, da bom lahko delala, denar vedno prav pride! user posted image

Ste februarke vse redno zaposlene?

PS: Zgleda nobena ne pise tistega dnevnicka za nase malcke. No, jaz ga danes zacnem pisat, pa izpolnim se za nazaj! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Februarčice
25.10.2005 13:59:33   
karin412
Jaz delam kot s.p. v eni firmi, tako da imam vseeno take pravice kot s.p. in seveda ne teh bonitet, ki jih imajo redno zaposleniuser posted image .

Drugače pa pišem dnevnik vsak dan, samo v svoj dnevnik.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Februarčice
25.10.2005 14:22:34   
Kami
Čao punce, hvala za čestitke!
Sem drug človek danes, mali user posted image  brca kot nor in sem čist srečna, da sva zopet na isti valovni. Sem pa danes obiskala dve kolegici z user posted image  (ena 4 mesece, ena 1 mesec). Sem že pozabila, kako drobceni so....
Ursa_p jaz imam za user posted image  tudi ta isti dnevnik in ga bolj ali manj redno pišem. Za prvega fanta sem tudi pisala njegov dnevnik (sicer je bil malo drugačen kot ta, ampak tudi v redu) in ne veš kako veliko mu to pomeni, pa je sedaj star komaj 3 leta. Skoraj vsak mesec ga vzame iz police in potem mu moram brati kaj sem napisala (sploh ga fascinira npr. kaj je rad jedel, ko je bil star eno leto in podobne finte). Spravljeno imam tudi Delo od tistega dne, ko se je rodil. Se mi zdi, da mu bo to nekaj pomenilo predvsem, ko bo odrasel. Ne vem... sem pač malce romantična duša. Pa rada bi, da bi tudi za tega drugega pripravila vsaj približno enake stvari kot prvega. Ves čas me skrbi, da bi ga zaradi rutine, ki jo imam od prvega, na kaj pozabila...user posted image
Uživajte v megli in čuvajte svoje zdravje.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Februarčice
25.10.2005 14:24:42   
sarazan
Uh, ste pa napisale kar nekaj, sem komaj čez prišla. Zdaj pa še jaz napišen odgovore.

Najprej KAMI: ČESTITAM user posted image  user posted image  user posted image

In vsem, ki še pridno delate izpite. Jaz sem zdaj vpisala zadnji letnik doktorata in hvala bogu nimam nobenih izpitov več. Samo še do konca naredim vse za nalogo in doktoriram. Ampak to potem po porodniški. Zaenkrat se mi še ne mudi.

Jaz ne pišem dnevnika, ampak sem se pa že parkrat opomnila, da bi bilo fino, da bi si zapisovala vso nosečnost, kaj sem doživela. Bom v naslednji nosečnosti potem lažje sledila in ne bom toliko težila po forumih user posted image .

Kar se tiče gripe... Cepijo se lahko user posted image , ki so noseče več kot 12 tednov. To cepivo vsebuje protitelesa samo za določene seve (vrste) virusov gripe in ni garancije, da ne boste zbolele za gripo. Sploh pa to ni nikakršna zaščita pred ptičjo gripo (tudi tamiflu ne!!!). Sem malo iz "foha" in vam povem, da ptičja gripa kar tako ne pride na človeka. Biti moraš v stiku z živo obolelo ptico, ki nosi virus prenosljiv na človeka. Mislim, da nobena od nas doma ne ljubkuje kakšne kokoške, račke, goske ali piščančka, ki bi lahko bile v stiku z divjimi pticami.
Mislim, da je strašenje medijev glede ptičje gripe pretirano. Aja, pa še to, pečena ali kuhana perutnina ni kužna.

Če boste zbolele, je najbolje da odležite, pijete veliko čaja in pojeste čim več citrusov. Pa kakšen Lekadol tudi ne škodi (aspirin pa škodi!!!). Ob visoki vročini pa takoj k zdravniku.

Za zgago vam ne vem svetovati, ker je še nikoli nisem imela in se glede tega nisem zanimala. Lahko samo komentiram sodo bikarbono: Ta snov nevtralizira kislino v želodcu (in ne razžira!!!), ki se sicer "dviguje" po požiralniku in vas peče. Rešitev je trenutna, saj je ob nastanku nove kisline potrebno ponovno spiti kaj bazičnega (lahko tudi donat ali radensko). Pa kava še povečuje zgago, zato jo opustite, da boste imele manjše težave.

Drugače sem pa tudi jaz opazila, da je naša bejba malo manj živahna, kot sem bila vajena zadnji mesec. Za enkrat se še ne sekiram.
Danes sem bila na testu za nosečniški diabetes. Vse je ok in ni problemov s sladkorjem. Ampak sem mimogrede stopila na tehtnico in se skoraj zgrozilauser posted image . Pridobila sem 3kg v zadnjem mesecu (no ja, bila sem precej oblečena), ampak vseeno... Saj se nočem sekirat, ampak ne bi rada ratala user posted image .
Konec koncev me čaka še slabih 16 tednov do poroda.

Imejte se lepo...

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Februarčice
25.10.2005 15:52:33   
marty5
Urska_p,
hvala za nasvete glede zgage - bom vsekakor kaj preizkusila, ker je zvečer prav zoprno, čez dan že gre. Mleko se mi zdi, da tudi meni pomaga...

Drugače pa glede gripe - tudi jaz sem razmišljala o cepljenju in vprašala G, če se lahko. Rekel je, da sicer ja, ampak me to tako ali tako ne bo ščitilo pred virozami ipd. Potem sem se tako odločila, da se ne bom, ker je cepljenje le neke vrste infekcija....glede na to, da še lekadola ne vzamem, sem se premislila. Sva se pa zmenila, da si pokombiniram dopust in mu sporočim, koliko in kdaj potrebujem bolniško do porodniške - da nisem v službi v ta hujšem času za kaj staknit. Tako, da bom delala nekje do srede decembra (porodniška štarta drugače 28.1.06).
Jaz sem redno zaposlena in po pravici povem, da mi postaja iz dneva v dan težje preživeti 8 ur za računalnikom- upam, da bo ta dober mesec in pol čim hitreje minil....

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Februarčice
25.10.2005 21:00:04   
Ezi
Uuuu, user posted image !
Kolk ste napisaleuser posted image user posted image  Bom potem do konca prebrala ... zdaj vas le lepo pozdravim, se vam malo pohvalim, da smo se malo potepali po Franciji, bilo je čudovito, še, še, še ... in vam sporočim, da sem jaz ok, mali po moje tudi, ju3 imava pregled, zredila sem se ful, pojedla sem tono in popila na litre "prepovedane" hrane in pijače, sprobala sem marelco od Chiccota in nisem najbolj zadovoljna, kmalu bo treba v službo, pa mi ne diši, čaka me še kup opravil in rada bi šla na predavanje- tečaj od Eve Kuhar. Katera kaj ve o tem?

Uživite in bodite fejst user posted image !

LP, Ezi

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Februarčice
26.10.2005 9:27:54   
Eviii
čaw...
evo na, me ni en dan in že odprete en miljon novih vprašanj...
najprej nej čestitam kami za strokovni izpit... pridna!!! si mi dala malo korajže, da se tudi sama lotim še zadnje stvari, ki mi je ostala. podobno kot sarazan sm tudi sama pred doktoratom. oddala sm ga že lani ob tem času in po neki mescih zvedla, kaj komisijo muči... in pol se kr en lep cajt nism mogla lotit popravkov. prejšnji teden sm bla pa spet pr mentorju, ki mi je reku, da sm čez poletje lepo napredovala in da bo kmalu konc. upam, da pred porodom!!!
mi smo včiri šli malo v šoping v villach. in smo šli v kiko (kjer imajo relativno drage stvari) in v toys r us. uf, tam me pa mož ni mogu vn spravit. sm hotla kr vse pokupit. nazadnje sm se zadovoljila s sobico (smo jo dobili za 300 eurov) in še neki drobnarij sva vzela... voziček bom pa danes naročila po internetu...
drugače je naš user posted image  kr živehen-a in mamici ne da miru. ok, vsaj ponoči je priden-a. jst nimam problemov zaspat in spat. problem imam samo, ker sem hiperaktivna in sm bla prej navajena spat po 5-6 ur na noč. in zdej smo spet tam. se zbudim zgodaj (okoli petih) in pol ležim še eni dve urci v postli, ker se mi ne da vstat...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Februarčice
26.10.2005 10:12:08   
ursa_p
IZVIRNO SPOROČILO: Eviii

jst nimam problemov zaspat in spat. problem imam samo, ker sem hiperaktivna in sm bla prej navajena spat po 5-6 ur na noč. in zdej smo spet tam. se zbudim zgodaj (okoli petih) in pol ležim še eni dve urci v postli, ker se mi ne da vstat...


Jaz sem bila ista ... oziroma sem se vedno ... zelo malo spanja ... pred polnocjo me ne vidijo v postelji ... najraje pospravljam in delam zvecer .. sem bolj nocni tip! Zato tudi tebi predlagam, da gres spat kasneje, vsaj zjutraj ne bos polezavala ... zvecer lahko se kaj pametnega naredis .. ali pa se javis na ringarajo user posted image  . Jaz po moje spim malo premalo, ampak kaj ko dlje ne morem. Pa se ponoci grem vsaj enkrat na stranisce. Drugace je pa najin malcek ponoci zelo priden ... ali pa jaz tako trdno spim ... in ga nic ne cutim. Hehehe ... mene se traktor ne zbudi, tud ce po sobi vozi ... hehehe. Je pa zanimivo ... ko sem dobila svojo psicko sem jo slisala TAKOJ, ko je zacvilila ... se danes jo slisim in me zbudi takoj ... sesalec na primer me budi pol ure, pa vprasanje, ce bom vstala! user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem pa sele danes ugotovila zakaj me je vceraj cel dan nekaj tiscal trebuh ... zaprtost .... upam, da bo danes bolje!

Pozdravcek vsem! Eden vas pozdravlja pa kar iz trebuha ... hehe ... ravno brca! user posted image user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Februarčice
26.10.2005 10:30:14   
Eviii
jst nism tolko večerni tip, kot nočni... do zdej sm mela največ miru pri pisanju svojga doktorata sredi noči (recimo od treh do sedmih zjutraj), tko da sm te urce izkoristla za delo. zdej se mi pa ne da zbujat mojga možka in pol poležavam... zvičir me pa pred televizijo zmanka okoli enajstih (včasih tudi prej, kar pomeni, da se tudi prej ponoči zbudim)... sm pa prebrala, da je fajn user posted image  že v nosečnosti navadit, da loči dan in noč. to se navadi tko, da občuti, kdaj mi počivamo. in pol nej bi tak tempo lažje zdržal tudi na tem svetu (ne le v maminem bušiju)... ne vem. če bo pr meni tko, bomo cele noči pokonci... je rekla tudi moja mama, da jst sm bla ko popr že v trebuhu. da nism dala miru. in pol se je stvar samo še slabšala z leti user posted image ... zdej so pa rezultati nepopravljivi, ker me nihče več ne more obvladovat...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




prvič v vrtec
Lelly28 RR

koliko je bil star vaš otrok, ko je šel prvič v vrtec?

11 mesecev (40%)

1- 2 leti (53%)

3 leta (3%)

ni hodil v vrtec do šole (3%)


Število vseh glasov: 30

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!