|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
22.10.2005 20:58:23   
sazi
Tudi midva še nisva začela z nakupi. Se mi zdi, da je še dovolj časa. Se pa že nekaj časa zanimam o stavreh, ki jih nameravava kupiti in ponavadi z nakupi ne komplicirava preveč in dokaj hitro vse opraviva. Poleg utrujajjoče službe imava oba še precej dodatnih obveznosti, tako da se nama ne hodi po trgovinah. Vse imam namen nakupiti v decembru, ko bom verjetno že doma in bo kak dopoldan več časa za sprehod po trgovinah.
Končno se je malo bolj prebudil tudi moj brcač. Danes je prvi dan, da ga čez cel dan vekrat čutim, kako brca, prej je bilo pa vse skupaj bolj kakemu božanju 2-3x na dan podobno.
Se pa malce sekiram zaradi kil, saj sem šla v zadnjem tednu gor za celo kilo, prej pa nikoli več kot za pol. No, upam, da ne bom nadaljevala s to hitrostjo.
AJa, danes sem šla nečaka pogledat na Lumpi-tek in sva se s sestro zmenili (je spet noseča), da bo naslednje leto malega spremljal moj svak, midve pa bova šli na repu tekmovalcev z vozički - je bilo kar zabavno gledat male navdušence.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Februarčice
23.10.2005 8:18:21   
marty5
No še ena, ki ni še pričela z nakupi. Edino kar imam je posteljica in nekaj posteljnine, ki sem jo dobila od bližnjih sorodnikov.

Rekla, sem, da bom začela nekje novembra z nakupi. V glavo imam, kaj bi želela imeti, tako da grem le še iskat v trgovino user posted image

Drugače pa se mi zdi, da mi je trebuh ful zrasel v zadnjem tednu oz. dveh. Res, da lezem počasi v šesti mesec, ampak šele zdaj se pozna, da sem res noseča in ne, da sem se zredila user posted image  Kako kaj nosite ve trebuh? Navzven ali vse okrog? Jaz ne vem še definirat, se mi pa zdi, da bolj ven....

Danes je še en meglen in turoben dan tu na Obali user posted image . Vseeno upam, da se bo kaj zbistrilo do popoldneva, da grem na kak sprehod.

Prijetno nedeljo vsem user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Februarčice
23.10.2005 9:33:30   
Eviii
jutro...
ja, marty, tle na obali vreme ni podobno ničemur. sicer je toplo, ampak zaspano...
jst sm si včiri vzela dan za raziskovanje vozičkov. sm brskala malo po netu. vem, da so pr nas cene grozne. in sm šnofala po ebayu in lycosu in podobnih brskalnikih. in sm našla nove vozičke od peg perega, haucka, inglesine in chiccota po smešnih cenah. mene je full prepričal chicco ct 0,1. v trgovini stane 500 eurov z lupinico in avtosedežem. na netu ga prodajajo za 359 eurov + 20 eurov poštnine. samo si moreš najt naslov v italiji, ker se ne moreš registrirat na njihovo spletno stran. meni se zdi full ugodno. pliko p3 pa stane 230 eurov s poštnino vred (brez lupinice in brez avtosedeža). pr nas je okoli 70 jurjev. vrjetno bom kr to varianto ubrala (chiccota).

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Februarčice
23.10.2005 9:59:16   
BaGSi
Sazi - mi smo bili tudi včeraj na Lumpi teku. Moj tamali je šibal spredaj, mami pa s trebuhom zadaj - upam, da me ni kdo posnel user posted image
Je pa moja sestra tudi noseča - tako da bo pri nas drugo leto podobno kot pri tebi user posted image

Marty - jaz nosim izrazito spredaj, tako da kar ne morem verjet koliko me je spredaj - kot da bi pojedla veliko žogo. Od strani sem prav smešna, šr posebaj ker imam močno vgreznjen križ user posted image , po moje me bo na koncu močno bolel. Zgleda, da so punčke raje spredaj...
Prvič sem pa nosila v križu...

Tudi jaz še nisem začela z nakupi, sem po pravici povedano malo vraževerne sorte; sicer pa imam srečo, da še imam vse od tamalega, tako da bodo nakupi minimalni. Zdaj raje grem kar mimo roza oblačilc (ker še vseeno ni čisto sigurno, da bomo imeli punčko), bi kar najrajši kaj kupila... Res pa je, da boljše začet kupovat v novembru, kot decembra, ko bo norišnica...
Prvič sem začela z nakupi 2 meseca in pol pred rokom - prej sem si mesec dni vse ogledala (najprej voziček in previjalno), doma sem imela vse pripravljeno mesec dni pred rokom - takrat sem šla tudi rodit user posted image

Danes imamo pri nas doma veliiiiko tortico (pol za sina, pol za mamico); tako da bo prav fino...

Lep dan!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Februarčice
23.10.2005 10:20:41   
Eviii
ja, sm pozabla prej napisat... mojga bušija pa ni videt od nikoder... sm se razširla čez pas in rit... to mi vsi pravijo in tudi sama sm opazla po hlačah. očitno nosim user posted image  v križu, čeprou mi je zadnič g reku, da ni tko hudo... mi pa vsi napovedujejo fantka. jst mam pa občutek, da je punčka. ne vem, zakaj. si pa moja tašča neznansko želi punčko. sama ima tri sinove in nobene hčere. in dva moževa brata imata 7 vnukov (sami fanti stari med 3 in 17 let). boga ženska je že čisto obupana. je pa rekla, da ne bo nehala težit, dokler ne dobi punčke. in zdej sva midva na vrsti, ker sta očitno brata izčrpala potencial... po moji strani smo pa same punce. in moji si neznansko želijo fanta. najbolše bi blo, da bi mela kr dvojčka - fantka in punčko, pa bi bli vsi veseli. tokrat ni tko... bo samo eden, tko da se bodo eni starši zadovoljit s tistim, kar bodo dobili... pa ne, da jih bo to karkoli motlo, ker cajt za razvajat bodo itak našli v vsakem primeru... že zdej tekmujejo, kdo bo nakupu več cotic in ostalega user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Februarčice
23.10.2005 10:21:22   
Eviii
bagsi, lahko pridemo tudi mi na tortico user posted image ?

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Februarčice
23.10.2005 10:46:21   
tinkatonka
Lepo pozdrav še od mene!

Danes je na našem koncu Ljubljane prav prijeten sonček. Moj mož in oče sta na naši novi hiški, kjer bodo danes upam da končali s pokrivanjem strehe. Jaz pa doma perem, likam in kuham in malo pogledam na mojo mami ki je danes obležala v postelji. Sicer se je malce na velik ogibam in se ne zadržujem preveč v istem prostoru kot ona, da se še jaz kaj ne nalezem. Bom šla pa potem po kosliu na en kratek sprehod do naše nove hiške, da mal kontrole naredim kaj fantje počnejo user posted image .

No da še jaz malo pokomentiram moj trebušček. Meni se baje od zadaj sploh ne vidi da sem noseča. Nosim izrazito spredaj, kar mi zaenkrat čisto odgovarja. Danes me malo dajejo krči, tako da sem že navsezgodaj pila Magnesol in je zdaj malo bolje. Drugače pa je moje dete zadnej dni kr živahno v trebuščku. No včeraj ko sva z možem končno privoščila po doglem času ogled filma v kinu, je bil pa cel film priden in ni nič motil mamice ter nič brcal.

Želja glede spola je tui pri nas veliko. Pri moževih sorodnkih je bilo zadnjih 5 otrok fantkov in si zdaj zelo zelo želijo punčke. Pri nas sem pa jaz prva, ki bo otvorila novorojenčke v familiji, tako da želja glede spola ni. Meni  vsi prijatelji govorijo da bom imela fantka, sicer ne vem po čem to sklepajo, jaz pa mislim ravno nasprotno, da nosim punčko. Zadnjič sem celo sanjala, da sem rodila punčko. Sicer pa glede na to, da je to moj prvi otrok mi je res čisto vseeno katerega spola je otrok, zato kljub ženskemu firbcu nočem vprašati pri ginekologu. Sicer pa res že komaj čakam februar, da bom zibala naše dete.  

Jutri imam pregled v ljubljanski porodnišnici in sicer merjenje materničnega vratu. Upam da bo na pregledu vse vredu, pa da bo G. tudi dojenčka malo pokazal.

No zdej sem se pa ornk razpisala. Pazite nase in na svoje trebuščke.

Bagsi vi pa lepo praznujte!!!

Lp tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Februarčice
23.10.2005 13:59:21   
nuka
Ojla!

Sem se malo potuhnila zadnja 2 tedna. Smo bili vsi bolni.
Ta teden sem imela tudi pregled. Kri imam zelo slabo pa še vedno me dajejo krči. Pregledali so mi tudi dolžino MV (3,5 cm, kar je vredu). Kile mi kar letijo gor. Sem mogla iti tudi na pregled za sladkor, pa še čakam rezultate. Trebuh je pa tak, kot je bil pri tamali na dan poroda. Bo user posted image taprav desc.

Z nakupi za user posted image še nisem začela. Malo sem pregledala kaj imam še od lani. Sicer je veliko stvari samo so vse roza, ali pa majo gor rožice pa metuljčke. Tako da bom morala nakupiti nekaj oblačil in kozmetiko.

Lep dan



_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Februarčice
23.10.2005 16:48:30   
marty5
No, kot sem prej rekla - mojega trebuha ne vem komentirati. Ker sem že tako širša v bokih, se mi zdi, da je vse zdaj šlo na sprednjo stran - rit hvalabogu ni širša user posted image . Imam pa posteljico zadaj (tako so mi rekli na morfologiji) in sem tudi mislila, da to pomeni, da tudi nosiš bolj v križu. Enkrat sem že vas spraševala in ugotovila, da ni ravno tako.

Pri nas so tudi želje po spolu - sicer sem prva v familiji, ki bo zibala (oba s fantom sva prvorojenca), tako, da so že tako vsi blaženi, ker bodo postali stari starši (oz. nonoti kot rečemo pri nas). Nekako se bolj nagibajo k user posted image  in zadnjič, ko smo jim rekli, da bolj kaže na user posted image  je tašča rekla, da enkrat rečemo eno, enkrat drugo, na koncu bosta pa 2. Počasi bom še jaz začela verjet v to user posted image

Vsi okrog mene pa so tudi pametni in mi prerokujejo - od zadeve s prstanoma na trebuhu, do tega, kako nosim. Enkrat pa so mi tudi računali nekaj, kar sem sicer pred dnevi zasledila tudi na RRju. Gre pa tako, da se naj bi vsakih 7 let nekaj v telesu menjalo in tista energija, ki je starejša določi spol.
Npr. jaz sem letnik 79 (6. mesec) moj pa 76 (8. mesec). Pol šteješ od vsake letnice 7 let. Zanosila sem junija 2005, nazadnje pred tem, se je meni menjalo l. 2000 (junij), mojemu pa leta 2004 (avgust). Moja energija je bila v času zanositve starejša in zato prevladuje - naj bi bila user posted image . Presenetljivo je, da za celo mojo familijo drži, pa tudi med sodelavci.

No, malo za hec - se mi zdi, da tudi to spada k nosečnosti user posted image . Drugače pa veste, kako se reče - človek obrača, obrača, bog pa na koncu obrne user posted image

No, iz dolgčasa sem se malo razpisala še o neumnostih.....lep preostanek nedelje user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Februarčice
23.10.2005 19:41:51   
SašaR
Ojla!
Moj trebuh je tudi bol okrog pasu, čez boke in rit. Tako da mi ene nosečniške hlače ki jih imam sploh še niso zares prav, saj imam bolj manjši trebuh. Ja vidi se, tako da skriti se ne da več. Je pa trenutno problem, ker te nosečniške cunje mi še niso zares prav, stare so premajhne, novih ne bi kupovala, tako da hodim v službo, ki je kar veliko v grmovju, kar v trenerki, ki zgleda že prav boga.

Glede kupovanja sva midva kupila edino voziček, zadnjič ko sva bila v Avtriji, drugače, pa od trenutka, ko sva povedala, da pričakujeva, dobivava od njegove sestre veliko oblačil in še nekaj malenkosti, pri njem doma naju pa tudi že čaka posteljica.

Bova pa verjetno počasi začela tudi kaj kupovati.

Imejte se fajn in se beremo.
LP


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Februarčice
23.10.2005 23:52:12   
Kami
Čao punce!
Sem vseeno skočila za nekaj minutk na net, tako malo za predah med Ustavo in Zakoni, ki jih študiram za jutrišnji izpit. Tudi če bi imela še 2 tedna, ne bi bilo dovolj za vse te podatke... Sem ta vikend prava živčna razvalina in me vse stvari spravljajo iz tira, tako da sta moj dragi user posted image  in moj  fantič prav nasrkala, da o user posted image  sploh ne govorim.
Sploh ugotavljam, da me hormoni čisto mešajo. V soboto na Lumpijevem teku sem več prejokala kot kaj drugega. user posted image  Ko sem videla sineta tečt z atijem med najmlajšimi tud F od fotoaparata nisem več videla zaradi solz. Pa sem šla zraven kao samo zato, da bom slikala. Tisto, kar je ratalo, ni vredno omembe.  V petek sem med čakanjem na  user posted image  v H&M-u en kompletek luštkan za user posted image  vidla, pa sem ga trikrat nazaj nesla, češ saj ne rabim, ker imam od prvega še vse. Potem sem si rekla, pa si tud kura, če si želiš, pa daj kupi, malo tudi za svoje srce. No, in sem čakala v vrsti. In se zvečer spet zjokala, ko sem ga našla v vrečki.
Pa res nisem kaka jokica, ampak zgleda, da čisto prava user posted image ! Samo upam, da jutri ne bom jokala pred komisijo, ko me bojo kaj o Ustavi spraševal! user posted image  Pa da bom pravilno slovenščino namesto moje pošastne lublanščine govorila. To me najbolj skrbi. JOJ, držite pesti. Skupaj z user posted image -i !!!!


(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Februarčice
24.10.2005 0:04:17   
ursa_p
Cer!

Pozna ura je ze, jaz pa se vedno visim za racunalnikom ... ampak prej ni bilo casa!

Kar se tice napovedovanje spola ... ste ze slisale za zlato verizico kot nihalo?
No, to je napoved, ki mi vedno pride enako, ne glede kdo mi napoveduje in kdaj. Enako pride tudi mojemu dragemu user posted image  ... samo on temu ne verjame, ker nama pridejo kar stirje otroci ... hehe ... no, napoved je pa ... fantek, puncka, fantek, fantek ... ampak je pa tako, da ne vem ali splavi stejejo zraven ali ne ... eni pravijo tako, drugi spet drugace. Vsem znanim, ki smo to delali je prislo vedno enako in tiste prijateljice, ki ze imajo kakega otroka, je verizica napovedala prav!

Tiste, ki ne veste kako to gre, lahko na kratko malo opisem ... upam, da boste razumele!
Vzames zlato verizico in zlat obesek (ne pretezak). Mislim, da je potrebno "delati" na levi roki. To naj pocne nekdo drug, ne sam. Levo roko iztegnes, dlan naj gleda navzgor ... roko polozis na mizo - na primer. Verizico z obeskom (najprej obesek in nadaljevanje) polozis na roko ... od konca dlani proti komolcu - tam kjer ti lahko merijo utrip ... verizico tako pocasi v krogu okoli obeska "zlagas" na roko. Ko prides do dol, zacnes verizico pocasi dvigovati ... dvignes jo toliko, da je obesek kak centimeter stran od roke. Roka tistega, ki "napoveduje" se mora umiriti, verizica pa se bo zacela vrteti ali nihati levo ali desno ... ce se vrti v krogu pomeni puncko, ce se vrti levo-desno bo fantek ... ko je "zadeva" vidna zacnes verizico ponovno pocasi spuscati na roko oziroma zlagati na roko okoli obeska. In spet od zacetka ... pocasi dvigujes verizico in se "ustavis", ko je obesek kak centimeter od roke. In spet gledas kaj bo ... ko se vidi zadevo ponovis. Ce se verizica ne premakne nikamor in obsotoji pomeni, da je konec ... ce je to na zacetku pomeni nic otrok, drugace pomeni, da je bilo napovedovanja konec!

Da vam bo lazje vam glede na mojo "napoved" povem ... prvic se je premikala levo desno, drugic v krogu, tretjic in cetrtic spet levo desno, petic je obstala!

No, toliko za enkrat ... jutri pa odhajam na 3D UZ v Postojno ... komaj cakam!

Sedaj pa spat ...

Marty5 ... lahko malo bolj razumljivo napises tole tvojo "napoved"? Tisto glede menjanja leta ne razumem cisto ... ce se ti ne da razlagat, lahko pripopas vsaj link, kjer je bilo to napisano?

Lahko noc vsem ... pa kaj lepega sanjajte ...

Ursa

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Februarčice
24.10.2005 8:05:19   
marty5
Dobro jutro,

zadeva gre tako. Spol se naj bi določal glede na to, katera "energija" je ob spočetju starejša - ženska ali moška. Tista, ki je starejša, prevladuje. Ta energija se pa menja vsakih 7 let. Šteti se začne z rojstvom vsakega starša. Moj primer:

jaz sem letnik 79 (junij)
moj pa 76 (avgust).

In greš za vsakega posebej šteti 7 let od datuma rojstva. Recimo  - meni se je po rojstvu menjalo prvič l. 86 (junija), pa potem čez sedem let leta 93 in 2000. Zanosila sem junija 2005, torej se je nazadnje pred tem menjalo leta 2000 (junija - na moj r.d.).
Pri mojemu, se je po istem principu, menjalo nazadnje preden sem zanosila, leta 2004 (avgusta - na njegov r.d.).

Torej - ker je bila moja, ženska, energija ob spočetju starejša  (moja menjava 2000, od mojega pa 2004), naj bi prevladovala in zato naj bi bila deklica.

Upam, da sem v redu razložila. Če drži ali ne, ne vem - zaenkrat pri meni kaže, da bo izjema user posted image . Za zabavo pa je user posted image .

Slišala sem pa še za kup drugih - od luninega koledarja dalje, pa do zadeve z verižico (samo, da nad trebuhom in ne nad dlanjo). Skratka - metod je kolikor hočeš. Če pa katera deluje.........najbrž vsaj 50% user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Februarčice
24.10.2005 8:21:55   
tinkatonka
Dobro jutro februarčice!

Marty 5....dane ponoči, po nočnem obisku WC-ja, nisem takoj zaspala in sem tuhtala o tej tvoji metodi ter si zracunala da je moja energija v času zanositve starejša. Sicer samo slab mesec in pol starejša pa vseeno, tako da naj bi potem dobili user posted image .

No kot sem že omenila imam danes pregled merjenja MV. Upam da bo na pregledu vse vredu. Javim ko pridem nazaj.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Februarčice
24.10.2005 8:24:04   
ursa_p
Sedaj razumem!

Ker sem jaz letnik 81 (december), moj pa 81 (marec), se je obema nazadnje menjala energija leta 2002 - meni decembra, njemu marca. Tamal je bil spocet maja 2005 ... to pomeni, da je bila njegova energija takrat v prevladi, tako da bo fantek! :D
Glede na tole in na "izid" verizice bova imela naslednjega otroka cez 2 leti! Spocet bo moral biti pa med marcem in decembrom leta 2007. Ce takrat ne bo, bova na naslednjega otrocka cakala se 9 let! user posted image  Glede na to, da nama verizica kot drugega otroka napoveduje puncko! user posted image  Verizica (baje) pove tudi tocno zaporedje ... saj pravim, da zaenkrat drzi ... tole glede energije pa zgleda tudi ... hehe!
No, 100 % bom sele, ko bomo v porodni sobi! user posted image Pa seveda, ko bojo vsi otroci ze na svetu! user posted image

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 24.10.2005 8:28:07 >

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Februarčice
24.10.2005 8:39:13   
marty5
Ursa_p, tako je. Edino kar se tiče 2. otroka, če naj bi bila punca, bi morala zanositi med marcem in decembrom 2009  (če se je nazadnje menjalo 2002+7 pride 2009). - Ravno pravšnja razlika user posted image .

Tinkatonka, bi bil čas, da še kakšna user posted image  napolni naš mesec....sem prej gledala seznam nosečk in v februarju, razen dveh, so vse napisane user posted image . Ravnovesje mora bit user posted image .

No, že ko smo pri vraževernih metodah - vam pripnem še eno, ki se naslanja na položaj lune v času zanositve. Moraš pa vedet, dan kdaj si zanosil....:

Glede spola otroka, je iz astrološkega vidika najlažje če se upošteva moment, ko je luna v tako moških znamenj ali jang znaku (ognjena in zračna znamenja). V tem primeru  dobite fantka. Če je plod oplojen ob luni v ženskem ali jin znaku (zemeljska in vodna znamenja) pa dobite punčko. Ker luna menja vsakih 2 in pol dneva znamenje, je torej dobro če si pri tem pomagate z luninim koledarju, kjer lahko označite vaše priljubljene dneve. Lahko si pa ga kupiti tudi v knjigarni. Na koncu naj povemo še to, da je ta metoda že 5.000  let stara, je rekel egiptolog Dr. Balog.
»Vemo sicer, da deluje Jonasova metoda 100% glede določanje spola otroka, česar pa še ni zadostno raziskovano je vprašanje, zakaj ta metoda deluje.« Naish domneva, da na zemeljsko magnetno polje vplivajo lunine faze in da zaradi tega nastane faktor, pri katerem se ločujejo moške in ženske sperme, ki so nosilci kromosom. E. R. Schweigert potrjuje v knjigi "Astrološka kontrola rojstva" Jonasovo metodo, trdi da deluje v 98 %. Meni, da vpliva premik luna na kislost ali alkaličnost maternice in s tem na sedimentacijo sperme.

Lunin koledar pa dobite na www.lunin.net - in greste nazaj do dneva vaše zanostve, kjer potem piše v katerem znaku je bila luna tisti dan.

No, zdaj pa dam mir s tem, obljubim! user posted image

Prijeten dan - in srečno na pregledih tinkatonka in ursa_p! user posted image


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Februarčice
24.10.2005 8:51:46   
ursa_p
Joj, pa sem najprej zracunala, da bo naslednji otrocek cez stiri leta, potem pa ne vem kaj mi je bilo, da sem prisla do "cez 2 leti" ... cez stiri leta bo tudi bolj prav .. hehe ... morva do takrat se povecat najino stanovanje v hiski ... user posted image  user posted image  user posted image !

Uf, se malo, pa grem na pregled, ja! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Februarčice
24.10.2005 9:07:29   
Eviii
jutro, februarčice...
mi smo tudi že pokonci. sicer tata še smrči, pa nič za to... počasi se bomo spravli kej delat...
joj, ste naštele en kup znanstvenih metod ugotavljanja spola. mi smo si teste z verižico delali že v osnovni šoli, pa se ne spomnim nič...
imate pa še eno metodo, od starih kitajcev. jo je moja kolegica zasledila na www.mama.si, pod zavihek bo fantek ali punčka. gre pa tko. na osnovi meseca zanositve in starosti matere ob zanositvi lahko določite, kaj nosite...
če pa se lotite zadeve znanstveno (zares), vam povem sledeče, kar sem danes že zapisala v enem drugem forumu. punce se lahko trudimo, kolkor hočemo vplivat na spol. pa ne pomaga. mi zarodku damo samo kromosom x. drugi kromosom (x ali y), ki določa spol, pa prispeva partner. in to je baje tudi malo dedno... to sm prebrala v knjigah od moje sestre, ki končuje medicino v lj in se počasi pripravlja na izpit iz porodništva in ginekologije... po mojem je najbolša metoda, da kr pogledate v njegov rodovnik, kaj je pr njem prevladovalo. jst mam to srečo, da nam je kr precej jasno, ker je tašča rodila 3 sinove in nobene hčere. oba brata imata skupno 7 otrok in so vsi fanti (stari od 3 do 17 let). obračam lahko kolkor hočem, samo vrjetnost, da bom razveselila taščo s punčko, je zelo majhna. pa nismo obupali... mi pa drugi načini napovedujejo punčko...
glede mojih kil... danes sm spet namerla isto težo, kot jo mam že več kot dva mesca. +2,5 kg. včasih grem 30 dag dol, pa pol spet malo gor... ampak rezultat je stalno isti. moj bui zelo počasi napreduje in še vedno se težko ugane, da sm noseča že pet mescou... zadnič sm si prvič oblekla nosečniške hlače (ker sm se razširla čez rit, bok in pas, mi ni več dolgo nič mojga prou) in sm jih cel dan lovila. so mi stalno padale dol...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Februarčice
24.10.2005 10:42:51   
malamisha
Alora februarke!

Nam pa po izračunu pride user posted image .

Računala sem tudi za nečakinjo (PDP 8.2.2005) in zračunalauser posted image . Na morfologiji ji je pokazalo punčko, tako da bomo videli...

Midva sva se odločila, da ne bova vprašala kaj bo. Ker gre za prvega otroka nama je vseeno (čeprav moj dragec tiho upa na fantka...user posted image )

lp



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Februarčice
24.10.2005 13:03:42   
sarazan
Punce, enkrat sem že napisala in po teh vaših metodah spet potrdila. Meni vse napovedi kažejo fantka, ampak res prav vse, brez izjeme. Na morfologiji pa se je zelo jasno videla punčka user posted image .

Razen zabave pri vseh teh testih oziroma napovedih ne vidim kakšnega pametnega rezultata. Torej, vzemite vse bolj za hec, sploh, če nočete vedeti spola.

Jutri zjutraj imam pregled za nosečniški diabetes. Upam, da ne bom skupaj zlezla, ko bom spila tisti cukr. Sladko mi že od nekdaj ne paše, sploh pa ne na tešče.

Moj trebuh se še vedno širi user posted image , moja punčka raste in komaj čakam, da jo stisnem k sebi. Skoraj imava že vse pripravljeno zanjo, čakava še na omaro za otroško sobico. Ah, upam, da hitro minejo še 4 meseci...user posted image
Novembra začneva hoditi tudi v šolo za starše in upava, da nama kaj pametnega povedo. Konec koncev ne bi rada zabijala časa za brezveze.

Lp, moje user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Februarčice
24.10.2005 13:09:37   
BaGSi
Marty, jaz sem čisto zmedena...
daj mi izračunaj, da ne bom čisto narobe mislila. Jaz nov. 1975, on jun. 1969; zanosila maj 2005
sicer pa po morf kaže na user posted image , kaj pa tukaj?

LP!

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Februarčice
24.10.2005 13:17:30   
marty5
Tebi (l. 75) se je nazadnje pred zanositvijo menjalo l. 2003, tvojemu (l. 69) pa leta 2004. To pomeni, da je v času zanositve bila tvoja energija starejša in prevladuje, tako, da pride user posted image  po izračunu...

Dokler jemljemo vse to za zabavo je ok - ampak da me ne bi katera preresno jemala user posted image . Je pa res, da je držalo skoraj za vse - v službi smo se malo pozabavali in računali za nazaj user posted image  



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Februarčice
24.10.2005 13:22:06   
tinkatonka
Bagsi...kokr sem jaz izračunala ti pride user posted image  po metodi od Marty5.

No jaz sem nazaj iz pregleda merjenja materničenga vratu. Vse je vredu. MV je daljši od 3 cm zato ne sodim med tiste nosečnice s tveganjem za prezgodnji porod. Je pa rekla da je moje dete zelo zivahno, saj je najprej malo skakalo na glavo nato na ritko potem pa se na nogice, tako da se vseskozi obraca. No upam da se na koncu spet postavi v pravi polozaj.

Jaz sem pa spet vesela kot radio, da sem videla to nase malo detece. Pa naj bo fantek ali punčka, jaz sem zaljubljena vanj do ušes, tako je lep, majcen, popolen zame.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Februarčice
24.10.2005 13:27:05   
marty5
Tinkatonka,

a je to kakšen izreden pregled na katerega se sam naročiš (samoplačniško - kot NS) ali te G pošlje? Moj mi namreč nič ni omenil glede tega....

Če je samoplačniško, koliko pa stane?

Hvala...

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Februarčice
24.10.2005 13:54:28   
tinkatonka
To je pregled merjenja materničnega vratu. Delajo ga v ljubljanski porodnišnici. Ker gre v bistvu za študijo je pregled brezplačen in ni nevaren ne za dete niti za mamico, mogoče je samo malo neprijeten, ker gre za vaginalni pregled. Meni je sestra pri G. dala tel.številko kamor se naročiš in greš na ta pregled. Če te zanima mi piši na privat pa ti pošljem tel.številko, prav tako naj mi piše na privat katera druga če želi telefonsko številko. Mogoče ti je pa tvoja G. že izmerla mat.vrat in če ti ga je, je to zapisala tam pod rezultati NS.



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Katero ime?
marijaa

Katero ime za fantka vam je najbolj všeč?

Marcel (22%)

Gaj (5%)

Lan (31%)

Gal (22%)

Svit (20%)


Število vseh glasov: 484

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!