Anonimen
|
Reakcija je bila približno taka, kakor ste jo v večini predvidele - njej se je zaletela kava v grlu (skoraj, no) in po nekaj trenutkih z izbuljenimi očmi se je začela krohotati, njen mož pa najprej nekaj trenutkov sploh ni dojel, potem pa je umaknil roko in rekel:"Natakar, račun, prosim!" Njej ni rekel niti besedice, samo plačal je vse skupaj, rekel svoji ženi:"Greva?" in sta šla. Mimogrede sta še pobrala otroka na igralu v vogalu lokala. Gospodična pa... kdo bi vedel... Tisto minutko, kolikor je trajalo plačevanje, je baje še vedno kadila svojo cigareto... Za naprej pa nihče ne ve... Kar se pa na splošno tiče bivših partnerjev in predvsem bivših partnerk naših partnerjev - zakaj imate take predsodke do njih? OK, tale je bila izjema, ja, ampak večina ostalih pa so verjetno popolnoma normalne ženske, tako, kot me. Edino, kar je drugačnega pri njih, je to, da so našega sedajšnjega partnerja spoznale prej, kot me. In da so se zaljubile vanj (in on vanje) pred nami. Kaj pa je tu takega? Meni se to ne zdi razlog za sovraštvo ali za nezmožnost prijateljstva. Vsaj zame ne. Kakšna je bila njuna zveza in kakšen je bil razlog, da se je končala, je njuna stvar in obenem tudi stvar preteklosti. Če sta zadevo razčistila in če je obema jasno, kakšno je stanje zdaj, ne vidim nobenega problema. Pri nobenem od vseh treh možnih. In če med njim in njegovo ženo obstaja zaupanje. Če ga ni, je tako ali tako nekaj narobe in bivša partnerka ni nič kriva. Konec koncev pa ima bivša vseeno vso pravico, da ga še vedno osvaja. Od njega je odvisno, kaj bo naredil. On je tisti, ki nosi odgovornost. On je tisti, ki bi moral reči NE, ker ima novo partnerko. Jaz osebno poznam ne samo eno bivše dekle od svojega dragega, pa tudi moj dragi pozna nekaj mojih bivših - pa kaj? Če odmislim bivšega moža, se med sabo vsi čisto v redu razumemo (pri bivšem možu so pa drugi razlogi za nerazumevanje, ne to, da je pač bivši). Niso problem niti telefonski pogovori, niti kavice v lokalih, niti obiski na domu. Kaj pa vem, punce... Saj tudi ve niste krive, da ste nekomu bivše dekle. Saj to ni razlog, da vas sovraži ženska, ki je pri nekem moškem pač "prišla na vrsto" za vami? Al' sem pa jaz blesava, no... ne vem...
|