Anonimen
|
Mlada družina. Očka, noseča mamica in predšolski otrok. V družini vse lepo in prav, na vseh področjih nobenih problemov že od začetka. V firmi, kjer dela očka, se slučajno (res slučajno) zaposli njegovo bivše dekle, ki jo je zapustil dolga leta nazaj, ker ga je prevarala. Razšla sta se kljub temu na normalen, človeški način, brez kreganja ali česa podobnega. Bivše dekle očkatu predlaga kavo po službi. Ker jo je on že zdavnaj prebolel, nima pa nič proti kolegialnem ali sodelavskem odnosu, se strinja, vendar pove, da bo s sabo pripeljal otroka, po katerega gre po službi v vrtec, in ženo, po katero gre v službo. Bivše dekle se strinja. Popoldan se dobijo na kavi. Ženski se predstavita in ena za drugo vesta, kdo in kaj sta temu moškemu (bivše dekle in zdajšnja žena). Pogovor steče brez problemov. Kar na lepem, sredi kavice, pa bivše dekle (vpričo žene, seveda) položi svojo roko na roko tega moškega in mu reče:"Dragec, kdaj bova midva spet lahko skupaj? Veš, zdaj sem se zresnila..." Zanima me, kako bi ve reagirale, če bi bile na mestu žene tega moškega. Pa brez skrbi, to ni moja situacija - samo hipotetično sprašujem...
|