|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2023
26.10.2023 10:04:46   
Majolkaa
Zivijo vsem...kako pridno piset_e na forumu ....jaz pa se po dolgem casu tudi konco javljaam... Bila danes pri gin. Bebe pri 34+4 tehta 2400g in noooro brca in se premika 😅 koncno tudi jaz dobila napotnico za resilca in porodnisnico 🙂 spanje je omejeno pa skos na wc. Drugace zaenkrat vse ok, me je pa strah ker se res use tako hitro bliza in bo to moj prvi otrocek.  Jem pa tudi jaz vitamine ampak kar vsak dan D,B,magnezij in se zelezo ker sem slabokrvna. Naslednjic mi pregledajo kri, upam da bo vse ok 🤞

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 151
31.10.2023 16:33:04   
Čvekačica
@Majolkaa to je pa kar lepa teža žeuser posted image jaz sem imela v 30 tednu 1400. Ampak smo po UZ skoz malo odzadi user posted image ker je od začetka mi pravijo da je vse ok samo itak bi vsi radi bili točno na sredini skoz, ker nam ni prav če je prevelik ali premajhen.

Kako ste kaj te deževne dni? Že imate torbe za porodnišnico ? user posted image

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 152
2.11.2023 11:36:24   
Kasas
Jaz sem cez vikend in praznike se kar lotila pocasi pranja in likanja cunjic in ostalih stvari… pocasi bova sestavila se pojstlico, da vse pripravim… Jah drug teden imam pregled ko dobim napotnico za porodnisnico in potem bom verjetno pripravila torbo. 🤗 Prek spleta sem oddala tudi vlogo za materinski dopust in čakam odločbo. Po telefonu mi je povedala gospa da začnem s porodniško 24.11.
Imam pa nek notranji obcutek da ne bo se tako hmal 🤷🏻‍♀️ bomo videli. Zdej so se mi cisto umirili izcedki in tudi trebuh mi vec ne otrdeva. Cutim samo brce cez cel dan in tudi ponoci, spim bolj malo… V torek ko imam ginekologinjo bom tudi jst ze 34/3 in in tudi upam da ima vsaj ze 2000g. 
Kako ste pa kaj ostale? 

Neposredna povezava do sporočila: 153
2.11.2023 11:48:28   
Majolkaa
Ja jaz sem sla vceraj cez torbe in imam recimo okvirno pripravljeno 🙂 postelje pa nimam se sestavljene 🙂 joj a samo moj bebe tako hitro raste? Moj otrok gre direktno po zlati sredini grafa po pridobivanju teze, kolikor sva gledali z ginekologinjo 🤔 me je strah da bo zdaj zadni mesec prevec zrasel 🫣

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 154
2.11.2023 13:54:08   
Litlekitty
Oj punce:))
Midva tudi pocasi pripravljava. Soba je pobeljena, omarice sestavljene, zdej pa pobrosat vse fajn pa potem cunjce zaceti prati:). 

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 155
3.11.2023 22:23:50   
Decorous Penguin
Midva sva cunjice že oprala, morava pa še raztegniti in obleči jogi, kupiti še kakšno tetrico... take stvari. :) Sem pa zdaj šele dobro zakorakala v (dopolnjen) 32. teden, tako da še ni take nuje po pripravi torbe za v porodnišnico. V ponedeljek, ko bom 32+4, imam pregled (verjetno bom takrat dobila napotnico?), potem pa bom šla na CSD urejat te zadeve. Upam, da ne bom česa spregledala.

Glede kolka - malo imam težave z eteričnimi olji in dišavami, zato si ne upam uporabljat teh bolj naravnih mazil. Sem pa študirala, da bi si kupila kakšen topel obkladek, ki ga samo prelomiš, da zagreje, in bi si to potem dala na kolk, da bi malo ublažil bolečino.

(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 156
6.11.2023 8:55:21   
Čvekačica
Jaz sem si tudi kar pripavla torbouser posted image Se je pa tudi meni zdaj zgodilo otrdevanje sredi noči in sem se itak ustrašila, da so popadkiuser posted image Sem si rekla, da bolje da imam pripravljeno, ker vseeno nikoli ne veš.

Kako ste pa psihično zdaj ko se počasi bližamo koncu? Jaz se veselim me pa hkrati kdaj kar malo panika ali bom znala, zmogla..user posted image

(odgovor članu Decorous Penguin)
Neposredna povezava do sporočila: 157
6.11.2023 15:39:41   
Kasas
@Decorous Penguin ne vem jst imam jutri pregled pri ginekologinji bom pa 34/1 pa je rekla da dobim napotnico. @Čvekačiva kdaj imas ti ze PDP? 
Ne vem jst sm se prijavila na šolo za starše v naš ZD in je preko Zoom-a. Mi je pa čudno da se predavanja začenjajo od 14h pa 15h… 🤷🏻‍♀️ Jaz namreč še delam oz jutri mam ginekologinjo ravno 14:45 sej se bom hitro priklopla potem v avtu 🙂 je pa ravno jutri tema “Psihološke priprave na porod” Ne vem kaj naj rečem mislim da sem pogumna samo vseeno ker je prvič ne vem kaj pričakovat pa tudi vsak porod je zgodba zase…. Tudi jaz sem razpeta malo med strahom in veseljem priznam 🙂

Neposredna povezava do sporočila: 158
6.11.2023 20:52:50   
Litlekitty
Jaz imam jutri redni pregled. Sem pa 30/5. Danes sem imela prvic solo za starse v ZD in smo imeli Psiholoska priprava in nega zob.  V tem ZD imamo v zivo. Moram rect, da sta bili kar kul predavanji. Nega zob se skor malo bolj:)). 

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 159
7.11.2023 16:35:05   
Kasas
Živjo, jaz sem ravnokar od ginekologinje. Dobila sem napitnici za prevoz z rešilcem ce bi bilo potrebno in napotnico za porodnišnico.Pravi pa da je moj otrok še vedno obrnjen z ritko navzdol… Ali morda veste kako so kaj vaši dojenčki? Ker mi je rekla da če bo čez 14 dni še vedno v istem položaju me bo poslala na obračanje… 

Neposredna povezava do sporočila: 160
8.11.2023 7:46:15   
Čvekačica
Izgleda da se vse zdaj zavzeto učimo in pipravljamouser posted image Glede presredka (tema od prej) so nam v šoli rekli, da edino ne priporočajo da se notri masiramo- ker tvegaš vnetja in mini poškodbe ki jih zdaj proti koncu res ne rabimo. Tako da jaz se ne bom ukvarjala s tem- kar bo pa bouser posted image . V Ljubljanski porodnišnici naj bi bilo okoli 30% rezanja presredka - so priznali da več kot drugje, ampak opozorili, da drugje kjer imajo manj pa ne povejo koliko je raztgnin, ki pa imajo veliko hujše posledice.

@Kasas jaz imam rok 1.1. Bomo pa videli kater letnik bo na koncuuser posted image . Drugače moj sine je bil že na morfologiji obrnjen na glavouser posted image in potem vedno na vseh UZ. Ampak imam prijeteljico ki je pred kratkim rodila in se ji ni hotel obrnit. Dobila napotnico za obrat- na dan pregleda so naredili še en UZ in je bil v pravem položajuuser posted image Tako da ne obupat.

@Kasa in @LittleKitty sta imele tudi UZ?user posted image Kako ste ostale?

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 161
8.11.2023 8:30:54   
Pikafna
Jaz sem že čisto proti koncu, sem 37 tednov, pa se mi zdi, da mi še toliko stvari manjka 😅 ne toliko za kupit, kot pa za uredit, pripravit torbo za porodnišnico, pregledati cunje in oprati, take malenkosti, ampak se jih je kar nekaj nabralo 😅
Se pa jaz psihično tudi tako počutim, nekaj časa kot da bom in potem tudi doma bomo vse zmogli, kakšen dan pa me malo panika 😅
Glede presredka lahko povem, da sem imela v prvo super izkušnjo, sem odnesla brez šivov, samo “mikro poškodbe”, mislim da so tako nekako rekli, pa nisem prej nič masirala presredka. Tako da bi rekla, da je res veliko genetika in pa kako babica varuje presredek. Masaža pa sicer tudi sigurno ne bo škodila :))
Moj otroček je tudi že nekaj časa obrnjen na glavo. Sem pa ravno tako slišala od znanke da se ji je otroček obrnil ravni pred terminom za obrat. Mogoče lahko poskusiš s tistimi vajami za obrat otroka? Če kaj pomagajo slučajno? Mislim, da sem zasledila, da delajo po spinning babies - https://www.spinningbabies.com/pregnancy-birth/baby-position/breech/flip-a-breech/

Neposredna povezava do sporočila: 162
8.11.2023 9:53:44   
Kasas
Hvala @Pikafna bom probala škodit ne more user posted image

@Čvekčica ja meni vedno naredi UZ mi pokaže otročka in vse izmeri da vidi če lepo napreduje. Težo ima zdej 2.370g, premer glavice 31,7cm, mi je pa napisala zdej že v materinsko knjižico "medenična" lega.
Sej sem šla kar malo žalostna domov na prejšnjem pregledu in vseh prej je bila težava da sem malo pridobivala na teži in da moram več jest, ker nisem imela apetita. Zdej ko imam apetit je pa da za en teden prehiteva po teži in rasti (sicer sva oba s partnerjem malo višja) in to naj ne bi bila težava, ampak ker je v medenični legi naj bi bilo bolje če je lažji in se bo lažje obrnil, če bo potrebno zunanje obračanje. No, zaradi tega imam navodila omejiti sladkor, ogljikove hidrate, sadje samo dopoldne.... user posted image

Sicer pa če pomislim bom že zdržala še ta dober mesec, samo da bo vse OK in da bo zdrav user posted image

(odgovor članu Pikafna)
Neposredna povezava do sporočila: 163
9.11.2023 21:35:39   
Majolkaa
Zivjo. Jaz sem imela danes pregled, 36+4. Teza 2850, menda obrnjen na glavo in se vedno v zlati sredini. Naslednjic imam CTG. Ker gredo tedni tako hitro tudi mene grabi panika na trenutke 😅 izkoristila sem tudi da je prisla patronazna na dom da sem jo spoznala, pravi da vecinoma imam kar pripravljeno...kaksna stvar se bo se sproti kupila 🙂 v ponedeljek grem se na pogovor k babici v porod. Lj...pa da vidimo kaj bodo povedali 🙂 

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 164
9.11.2023 22:30:23   
Litlekitty
Zdravo,
Tokrat mi ni delala UZ, je pa urin super, pa dobila sem napotnico za porodnisnico pa resilca. Vceri smo imeli solo priprava na porod. Kam je beba obrnjena nimam pojma:)). Naslednji pregled imam cez malo manj kot 3 tedne. So me pa zdej v torek cepili proti oslovskemu kaslju. Se je se katera cepila?

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 165
9.11.2023 22:33:45   
Litlekitty
Aja nam je v soli rekla, da lahko masiramo presredek, ce pa to kej pomaga, da nisi rezan pa ne vem cist. 

Neposredna povezava do sporočila: 166
10.11.2023 5:26:52   
Pikafna
Majolkaa, porocaj kako je bilo na pogovoru z babivo v Lj :) je bila pa cca pol leta nazaj moja kolegica in ji je bilo zelo vsec, se je na koncu odlocila, da bo kar v Lj rodila, ceprav je mislila it drugam 
Litlekitty, jaz sem se tudi cepila proti oslovskim. Sicer zato ker so me morali proti tetanusu, pa imajo za nosecnice cepivo, ki je kombinacija treh. Nisem imela pa nic stranskih ucinkov, je bilo vse ok :)

Neposredna povezava do sporočila: 167
11.11.2023 11:16:59   
Anonimen
Zdravo! Mene pa zanima če morda katera ve, je že imela izkušnjo. Trenutno sem na bolniški , ginekolog mi je izdal predlog za podaljšanje bolniške do pdp a sem danes izvedela da je moja osebna zdravnica oddala priporočilo na komisijo šele par dni nazaj, čeprav sem ji oddala papirje takoj ob pričetku bolniške, ona pa jih je oddala šele 7 dni pred pretekom 30 dni bolniške, kar pomeni da mi bo bolniška seveda potekla še preden bo komisija sploh odločila ali imam podaljšano ali ne. Moram zato nazaj v službo kar bi se na moje zdr. stanje zdelo totalno nesmiselno. Probam tukaj če morda katera ve, kaj storiti..

(odgovor članu Pikafna)
  Neposredna povezava do sporočila: 168
13.11.2023 13:41:29   
Čvekačica
@anononimen dvomim, da ti bodo kar skenslali vmesuser posted image . Imajo sicer 8 koledarskih dni za odločitev od prejema dokumentov od osebnega zdravnika. Ampak zdaj ko si proti koncu zelo dvomim da bi te poslali nazaj delatuser posted image

@Pikafana očitno boš ta prva tukaj 🤭 Kako kaže? Koliko časa traja CTG?

Jaz imam še eno vprašanje za CSD- dobila sem odločbo samo za materinski dopust. Za starševski kasneje pošljejo? Mogoče veste če je preračun bruto v neto enak kot pri plači? 🤔 Sicer malo smešno - lahko oddaš za pomoč ob rojstvu otroka, matetinski in starševski dopust na eni vlogi, oni ti pa pošiljajo sto odločb.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 169
13.11.2023 16:30:55   
Anonimen
Jaz tudi upam da je tako, sedaj res nebi hodila v službo ko pa mi trebuh otrdeva praktično cel dan z bolečinami v križu..Glede odločb pa ja- najprej pripada materinski dopust ki je odločba posebej, po določenem času pa boste dobili še eno odločbo ki je za starševski dopust, preverjeno😊 Preračun bruto neto nevem točno kaj mislite, dobite 80% ven, za pomoč lahko dam svoj primer: za 1674,60€  bruto porodniške sem dobila 1112, 02 € neto izplačila😊

Neposredna povezava do sporočila: 170
13.11.2023 20:44:55   
Pikafna
Verjetno bom res prva ja 🙈😁 jutri bom točno 38. tednov, CTG sem imela do sedaj dvakrat, traja cca 20-30 min (tako da si sabo vzamem še eno knjigo za brat 😅), zaenkrat pa ni pokazal nič posebnega, vsakič je samo rekla, da je okej. Sicer pa imam vsako noč vsaj kakšen lažen popadek, ampak zaenkrat pri tem ostaja 😁
Za starševski dopust dobiš kasneje še eno odločbo ja :) ne vem zakaj ni to vse zajeto v eni odločbi 🙈 sicer pa je izračun enak kot za plačo. Ne vem sicer kaj misliš z 80 % anonimna? 🤔 ampak bruto neto kalkulator na internetu, bo dal vsaj prbližen neto znesek :)

Neposredna povezava do sporočila: 171
13.11.2023 20:46:18   
Pikafna
Kako se sicer kaj ostale držite?Kdaj imate PDPje? Za kakšno preberem in mi potem hitro uide iz glave 😅

(odgovor članu Pikafna)
Neposredna povezava do sporočila: 172
13.11.2023 21:43:42   
Anonimen
Aja z 80% sem mislila- vsaj tako jaz mislim🤣  da je izplačilo porodniške 80% zneska ki ga dobimo napisanega v odločbi, torej če piše v odločbi da nam pripada 1500 € bruto starsevskega nadomestila, dobimo od tega zneska 80% - kar pride v bistvu potem neto izplačilo, vsota ki jo dejansko dobimo na trr, upam da se ne motim, če ne pa me popravite 😃

(odgovor članu Pikafna)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
14.11.2023 8:35:36   
Litlekitty
Ce se tako dobiva porodniska pol ne bo bed. Gledamo svoj neto brez malice pa prevoza ane?  
Rok imam 10.1.2024. Vceraj smo zakljucili s solo za starse:). 
Meni tudi obcasno otrdeva trebuh-ni hudega:)). Danes sem 31/6:)). Kok zeleza kaj jemljete. Jaz ze nekaj casa tist Tardyferon 80mg. Sicer imam navodilo 1 tableta na 48ur skupaj s c vitaminom. Bo pred rokom se kaj povecala. Naslednji pregled imam konec meseca. 
Kako ste ostale kaj, spite se? Jaz se zbujam pa zjutraj me na vc haha (ne lulat haha). :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 174
14.11.2023 8:54:51   
Pikafna
A, sedaj razumem! Ja, ta izračun ni ravno pravi 😁 točnega izračuna ne vem, ker je bolj komplicirano, ampak za primer, oseba, ki ima bruto plačo 1200 evrov, bo dobila okoli 850 evrov neto, oseba, ki ima plačo 2400 bruto, pa ne bo dobila dvakrat več kot to, ampak približno 1560 evrov. 😊Gledajo pa plačo brez malice in prevoza ja :) se pa upoštevajo tudi božicnica, stimulacije.. 
Jaz tudi jemljem Tardyferon, prav tako 1 tableto na 48 ur odkar se mi je malo izboljšal. Mam pa zato še večje probleme s prebavo 🙈 pa dostikrat sem kar velik del noči pokonci, karkoli naredim ne morem zaspat

Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?