Mikimiška13
|
Pozdravljene punce! Dolgo sem vas prebirala, zdaj pa sem se odločila, da delim svojo izkušnjo, ki mogoče kateri pomaga. S partnerjem sva se 2 leti neuspešno trudila zanositi, zato sem šla na UZ pregled k svojemu ginekologu, da preveri kakšno je stanje. Pove, da so jajčniki policistični, drugače pa izgleda vse bp. Partner je šel na spermiogram, ki je bil bolj slab kot ne, zato je moral iti čez 8 tednov še na kontrolnega, ki pa je bil enak oz. še za odtenek slabši. Tistih 8 tednov med enim in drugim je jemal Profertil, ki pa očitno ni imel nobenega učinka. Njegov problem je bila predvsem slaba morfologija in pa premalo hitrih semenčic. Meni je dal moj ginekolog še napotnico za HSG preiskavo in hormone. Vse je bilo bp. Ko sva imela vse izvide, sva se odločila, da greva samoplačniško na posvet na kliniko v ZG, za katero sva slišala ogromno pozitivnih izkušenj in uspešnih zgodb. Dobila sva dosti vprašanj zakaj nisva šla v LJ ali MB, ko pa je 6 postopkov zastonj. Nama je dosti bolj pomembno, da se nama individualno posvetijo, da je vzdušje pozitivno in sproščeno, da imajo dobro statistiko in veliko večino pozitivnih komentarjev, kot pa to da je zastonj, kajti poznam veliko parov, ki so v LJ ali MB in se že kar nekaj let vrtijo v postopkih, ponavljajo preiskave, ki so jih že opravili, menjajo zdravnike ali pa klinike. Ne vem ali imam samo jaz takšno sreči, da poznam takšne zgodbe ali pa jih je res enostavno preveč. Tisti denar, ki sva ga vložila bi drugače verjetno zafrčkala za kakšne nepomembne stvari, ki jih ne potrebujeva. Uglavnem na posvetu mi naredi UZ, pove, da imam res PCO, ki pa je viden samo na UZ, kajti hormoni so v redu, tako da to ne predstavlja takšnega problema, večji problem je bila morfologija semenčic in to da so se zlepljale skupaj, zato nama je predlagal postopek IVF, ki smo ga nato začeli z naslednjo menstruacijo. Takrat sva morala še enkrat na UZ, da je pogledal če je vse ok za stimulacijo in mi je glede nato, da je ocenil, da sem precej plodna (ne vem na kakšen način je to ocenil ) dal najmanjšo dozo stimulacije. Potem sem se vsak dan pikala z Gonal F (zadnjih par dni je dodal še Citrotid) in res ni bil noben problem. Vsake 2-3 dni sem hodila na UZ kontrole, da je spremljal jajčnike in folikle. Kljub majhni stimulaciji, so moji jajčniki odreagirali burno, postavil mi je diagnozo hipertimulacije in mi ves čas govoril, da naj ne pričakujem preveč ta mesec, ker lahko da zaradi hiperstimulacije ne bo transferja v tem ciklu, saj naj bi zaradi preobilice hormonov v telesu uspešnost postopka padala. 15. dan je bila punkcija (brez anestezije, ampak se vsi ves čas pogovarjajo s tabo in ti odvračajo misli od bolečine/neprijetnosti), tako da je brez problema za zdržat. 5. dan po punkciji sem imela transfer, vendar so ves čas poudarjali, da naj ne pričakujem preveč, ker zaradi hiperstimulacije možnosti drastično padejo. Ravno zaradi tega nisem imela popolnoma nobenih pričakovanj, ko sem šla delat beto. Ko pa sem dobila rezultate nisem mogla verjeti, da je bila vrednost 298! Čez 2 dni se je več kot podvojila, na prvem UZ se je videla vrečka, nato pa čez en teden tudi srček, tako da nisva več rabila iti v ZG in sem čakala na pregled pri svojem ginekologu, ki je bil včeraj in zaenkrat izgleda vse ok Zaenkrat sem noseča 9t4d in še kar ne dojemam, da je res uspelo. Malo sem se razpisala, ampak mogoče pa kaj pride prav kateri, ki čaka na posvet ali na postopek.
|