Ribica **
|
Uf, Pia, imate pestro. Upam, da sta zdaj že lahko končali z ventolinom in da gre zdravje na bolje. Moja E postavlja rekord, 12 dni zapored je zdržala v vrtcu No, 11, če odštejem stavko, ko sem jo imela doma, do zdaj smo imeli novembrski rekord 10 dni. Zaenkrat ji je šele danes začelo iz nosa tečt, je pa precej polna skupina, je malo bolnih. Aja, kar se tiče inhalacij, pumpice - mi smo se kar borili z inhalacijami, tačas je gledala risanke ali pa sem ji brala knjige, ki jih lahko gleda le pod nadzorom (Pikije z zavihki, jih je trgala, če je sama gledala), za ventolin se je pa najprej upirala, na koncu si je pa že sama masko gor dajala. Kakor jo piči. A ima katera izkušnje z jokom po vrtcu? Odkar je spet nazaj v vrtcu po mesecu in pol, je spet jok zjutraj, po poti in v garderobi, ko jo predam vzgojiteljici, ne joče, se stisne k eni ali drugi, nasploh se še vedno precej crklja in bolj malo igra. Skratka, ko pridem jaz iz službe, je eno uro joka in stoka, skoz visi na meni, nič ne morem brez nje. Zadnje dva dni je tega joka še več, danes že v garderobi, ko sta odhajala iz vrtca. A to kdaj mine? Razumem, da mora dat ven vse frustracije, ko končno pride do mame, ampak je že malce nadležno. Ne pomaga preusmerjanje pozornosti, crkljanje začasno, kreg ipd. Danes sem jo po dolgem času vzela s seboj v BTC, to je cel žur, ker je tako poredko v trgovinah (razen Hoferja, sam ta je dolgočasen Potem smo šli pa še v Lidl, je po celem Lidlu hodila po svoje, brigalo jo je, kje sva midva. Ena gospa jo je za roke prijela in ji nekaj govorila v nerazumljivem jeziku, mi je šlo kar malo na živce - pusti mojega otroka pri miru, saj ga imam pod kontrolo, itak te pa ne razume Se mi zdi, da ste o spanju pisale - začela je manj spat, zdaj se zbuja ob sedmih zjutraj, ko imava budilko, en tedne prej je pa vstajala ob 6:20, kar je za nas sredi noči, ker sem jo še januarja ob 7:30-8 vlekla iz postelje, da je šla k babici v varstvo. Zdaj pa zvečer zaspi med 20. in 20.30, vstane ob sedmih, čez dan pa spi uro in pol do dve, prej je pa v vrtcu po tri ure. Ponoči se še vedno zbuja, največ se zbuja tekom večera, tam do polnoči, enih zjutraj, okrog 3h prileze k meni, včasih jo dam nazaj v njeno posteljo, včasih spi pri meni. Ko vstajam zaradi psa (hrana, dvig na posteljo), jo pogosto najdem zraven sebe, pa sploh ne vem, kdaj je prišla. Tako da če že slučajno mala spi brez zbujanja, prejšnji teden je spala od polnoči do 6:30, mi itak pes teži, tako da ne spim že enih sedem let. Dansas, bravo za pustne kostume! Jaz jih imam še vedno v košari za perilo na mojem balkonu zmetane, jih moram pospravit, ampak se mi ne da, ker je moje krilo čisto pomečkano (til) in še krila zavzamejo kar dost prostora. Bom naslednjič, ko bom v pospravljalnem načinu. Nastja, se kaj dogaja? Včeraj je moja prijateljica rodila še eno punčko, iii, kako je mini. Jaz bi tudiii. Je imela rok na moj RD, pa je dva dni zamujala. Smo se pa še uspeli videt v nedeljo popoldne, ponoči je šla pa rodit. Imate pa krasno, krasno zimsko pravljico na Dolenjskem, tu pri nas je ena sama žalost, samo mrzlo in vse umazano po tleh od napol stopljenega snega, ostankov snega in pasjih drekov. Jaz imam precej pestro v službi, ne dohajam vsega tempa, utrujena sem od dela čez vikend itd. Ko bom pa lahko imela dopust, bo pa odjuga.
|