Žabinčica
|
Dobro jutro,dober dan še od mene . IZVIRNO SPOROČILO: Bluegirl Jutro, spet se na hitro javljam. Mali gleda risanke, jaz pa sem pristavila za kavo. Sem ko cunja. Mislim, da se tudi sama še nisem dobro pozdravila. Hvala za pikepoke. Ker zdravnica včeraj ni nič klicala (sva bili tako zmenjeni - da pokliče, če bodo izvidi kaj posebnega), sklepam, da je vse OK. Upam. Bronhiolitis se bo pa tudi umiril. Kašelj je še grd, a se mi zdi, da mu v pljučih že manj piska. Drugače pa je mali dobro razpoložen, vsaj to. Žabinčica, Tara, držite se še naprej. Pri nas je s temi boleznimi kar pestro. Sem se že obremenjevala, kaj zaboga lahko naredim. Zunaj smo veliko, sadje, zelenjava itd. Očitno tako mora bit. Privat varstvo je super, kar se zdravja tiče. Mali je pri nas v edinem (dokaj velikem) vrtcu in tam bacili kar krožijo. Ne vem sicer če bo vam kaj pomagalo, ampak jaz ta mali vedno ko gre spat prižgem v sobi solno lučko. Njej pomaga, veliko lažje diha, pa tudi prehlada se hitreje znebi-nosek se ji hitreje odmaši. V bistvu sem jo zelo dolgo (leta) imela doma in je nisem uporabljala, sem jo enkrat dobila; potem pa sem jo enkrat jeseni preizkusila in me je zelo pozitivno presenetil učinek. Ali pa kakšno eterično olje mogoče, tudi bi znalo dobro vplivat. Sem po dolgem času tudi to aktivirala zdaj to zimo. Lepo diši, pa še pozitivno bi naj vplivalo. IZVIRNO SPOROČILO: Tara9 Imam nek predsodek glede slovenske obale, ki je sicer neupravičen, saj nikoli nisem bila tam na dopustu . Ok enodnevni izleti, ampak da bi bili več dni, to pa ne. Ampak jaz sem res mahnjena na Hrvaško, no sej moram bit, če imam državljanstvo . Me pa gužva na poti ne moti, ker se je vedno izogneva. Sva se tko navadila, da potujemo ponoči in ni krize. Bi rekla da nisi edina. Čeprav ne vem zakaj je tako. Hoteli so urejeni, celo zelo urejeni, cene niso kaj višje kot drugje, čistoča je tudi na nivoju. Ok obala je res "mala", ampak lušna (recimo hotel Belveder v Izoli je gori na hribu in s terase/jedilnice imaš tako čudovit pogled na Simonov zaliv in Izolo in obalo okrog, res užitek, čudovit pogled na lepoto obale), mesteca so lepa in urejena. Stvari za počet dovolj, vsi te razumejo-tudi otroke, tako da lažje sami komunicirajo, hitro si doli. Za mene bolj ali manj sami plusi . Čistoča morja in plaže bi sicer včasih lahko bila "boljša", ampak tu se mi zdi da se tudi sezona pozna, pa če ne bi ljudje vsepovsod kakšnih plastičnih kozarcev naokrog metali itn.bi tudi malo drugače bilo. Čeprav se mi zdi da se zelo trudijo in kar čistijo. Mi je hrv.sicer tudi všeč, me moti predvsem kot sem rekla gužva. Ko sem bila mala smo bili tam po 1 mesec na morju, ker smo imeli doli prikolico. Rada pa grem npr. v Zagreb, tam smo ponavadi vsaj 1x letno, sicer bolj na "izletih" in pokopališču, mi pa je mesto samo zelo všeč, pa neka energija, ki ga ima mi ustreza. Sicer je pa meni bolj ali manj povsod všeč oz. nimam predsodkov da bi kam potovala. Meni /nama je to strast, rada grem naokrog, zanima me vse - kako drugje ljudje živijo, kakšna je pokrajina, mesta, hrana, pijača itd. Se zaveš kako pester je svet. In res do zdaj še nisem bila nikjer da bi rekla da mi sploh ni bilo všeč. Poskusiva pač izkoristit koliko se da, otroke vključit oz.nekako prilagodit da nam je vsem zanimivo in fajn-spet koliko se da. Pa da je tempo primeren za vse. Smo pa zdaj zadnje 2 leti bili bolj v Slov. S trebuhom mi nekako ni okrog bilo, se nisem počutila da bi predolgo bila v avtu ali na kakšnem letalu, pa zdaj to prvo leto s ta malo; v bistvu smo bili v Izoli, pa v Ankaranu, Portorožu in v Poreču. Pred to zadnjo nosečnostjo smo pa z otrokoma (takrat še dvema) bili bolj v tujini, pa malo kombinirali s slov.obalo, za kakšen podaljšan vikend. Tako da meni v nosečnosti slov.obala res zmaga, pa tudi za male otroke je fajn (mislim da je tamala spraševala če ima kdo kak predlog-zato sem se malo o tem razpisala). Nič šibam zdaj, ker ko jaz začnem o dopustih ne končam tako hitro .
|