Bluegirl
|
Super, noname! A to mata preko banke/zavarovalnice urejeno ali sama pač varčujeta? Pa držim pesti za službo! Saj tudi mi2 nekaj privarčujeva, ampak sedaj (odkar imam sama polovični delavnik in malega sončka) težje. Včasih sem vsak mesec nekaj denarja prenesla na varčevalni račun, zdaj kar ne uspe. Sem si rekla, da si postavim nek minimalen znesek, ki mora mesečno it na varčevalni račun. Pa če je to 50 evrov, pa 50. Ne vem, jaz se včasih res sprašujem, kako ljudje preživijo z nekaj 100 evri. Midva bi s tem le položnice morda pokrila. Je pa res, da so potem socialni transferji večji (otroški dodatek npr.), cenejši vrtec (pol moje plače - polovične - gre samo za vrtec - javni) itd. Včasih sem kar jezna, ker sva 1x z mojim računala, da se nam finančno ne splača, da hodim za 4 ure delat. Kar je grozljivo. Tudi to, da so nekateri veselo samohranilci (čeprav to niso), par otrok, vrtec zastonj, socialna, dodatki. Tisti, ki delajo za minimalca, so pa na slabšem. Ne posplošujem, da ne bo kdo jezen. Poznam pa kar nekaj takih primerov, ki jim je izkoriščanje države na 1. mestu. Meni tu dvine platfon - kar se tega tiče, delam pošteno. In sem mnenja, da je treba državi tudi kaj dat in ne samo pričakovat. Pa spet: brez posploševanja; so primeri, ko se tudi država obnaša mačehovsko. Sem se sedaj spomnila, da sem pred leti sodelovala v akciji Božiček za en dan. Vesela, da bom za praznike tudi kaj dobrega naredila, ker imam včasih slabo vest, da premalo. Skoraj bi me kap, ko je kolegica / bolj znanka ponosno pripovedovala, kako je šla s tamalima po darila. Btw: živijo v 2x večji hiši kot mi, imajo avto, ki je vreden 5x toliko kot naš 10letnik, poleti na morje, pozimi na smučanje pa še kaj bi lahko naštela. Priznam, da se mi je obrnilo. Pri tem seveda ni pokazala niti malo občutka sramu ali dvoma.