|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo JUNIJA 2016
16.6.2016 11:40:20   
Storžek3
user posted image BT je danes padla. Spet nič ne bo user posted image

(odgovor članu Veronique)
Neposredna povezava do sporočila: 501
16.6.2016 11:49:11   
Luminnel
Zdravo punce... Vas redno spremljam, vendar nisem imela casa, da bi kaj veliko pisala. Cestitke pajcevina za user posted image . Jaz sem sedaj v casu okoli ovulacije... Vendar nisva bila ravno najbolj pridna prejsnje dni. 😀 ker ima moj precej natrpan urnik in je bil utrujen. Ko pa sem mu povedala, da bo sedaj cas ovulacije pa je bil malce jezen name, zakaj mu nisem povedala, ceprav je utrujen. Vendar sva vceraj nadoknadila, ampak mislim, da je bilo ze prepozno glede na znake. Tako, da sva verjetno spustila ravno pomemben dan. In ta mesec ponovno pricakujem user posted image . Nekaj pa mi je se vedno ni jasno, kako da mi je ginekologinja takoj predpisala Clomid in sicer ze prvi mesec poizkusanja. Mislite, da je videla, da sem kriticen primer?Glede na to, da vas vecina dobi sele po daljsem poizkusanju. Dvojckov si pa resnicno ne zelim, saj ne prvic. 😀 Mislim, da bi me malce zagrabila panika, ce bi izvedela, da sta kar dva. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 502
16.6.2016 12:06:57   
Ashatan
Veronique, verjamem da si jezna, jaz bi bila tudi.

Storžek, žal mi je za padec, to je toliko jezljivo kot negativen user posted image , le da na tak način vsaj prišparaš nakup.

Luminell, ne vem kaj je to z G in predpisovanjem Clomida kar tako pač, brez predhodnih preiskav. Recimo, da ženska nima prehodnih jajcevodov, kaj naj bi ji potem Clomid pomagaluser posted image . Ali da ima moški slabe spermije. Ali pač kaj drugega. Saj to sem jaz tudi že doživela pred 10 leti, moja osebna G mi je kar Clomid hotela predpisati, ko sem rekla da bi želela zanositi in nisem vzela niti enkrat, čeprav sem ga imela doma. In ko po enem letu ni uspelo, sva šla v amb. za neplodnost in sem imela čisto druge težave, Clomid mi ne bi popolnoma nič pomagal, samo z vsemi stranskimi učinki bi se leto dni že borila.
No, moja nova G je tudi imela že to idejo, če do jeseni ne uspe, mi bo tole predpisalauser posted image Češ, neka varianta kot da škoditi pač ne more, morda pa pomaga.....
Je pa Clomid vsekakor učinkovit pri ženskah, katere ga res potrebujejo in jim pomagauser posted image

< Sporočilo je popravil Ashatan -- 16.6.2016 12:07:32 >

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 503
16.6.2016 12:40:41   
Luminnel
Ali je možno, da Clomid pomaga pri policističnih jajčnikih? Kajti to je moja diagnoza.
Imela sem 3 UZ (se mi zdi), zaradi izostalih menstruacij in na drugem mi je povedala, da imam PCO (pokazala tudi sliko na UZ). Potem me je vprašala zakaj sem nehala z kontracepcijskimi (kajti, če imaš PCO naj bi lažje vse skupaj nadzoroval s tabletkami). In ker sem povedala, da si želiva s partnerjem otroka mi je takoj predpisala Clomid. Nato sem imela še dva pregleda na UZ, kjer naj bi kljub Clomidu samo eden folikel povečan in dovolj velik za ovulacijo, ki naj bi nastopila v prihodnjih dveh dneh. Po tem pregledu mi je predpisala ponovno Clomid po dve tableti na dan (prvič sem jemala eno na dan). Sedaj UZ ali kakršnega koli pregleda nisem imela več. Samo rekla mi je, da če slučajno zanosim, da se ponovno vidimo. In sedaj sploh ne vem kaj naj po tem mesecu. Ali se še naprej trudiva ali moram prej še do ginekologinje. Koliko časa pa se lahko jemlje Clomid. Malce me je prestrašila kolegica, ki mi je včeraj razlagala, da je prijateljica zanosila z dvojčki zaradi Clomida. user posted image Čeprav ne ve, da midva karkoli delava na user posted image , je to to vedno aktualna tema med mojimi vrstnicami.

Je res pa da te moje ceramonije trajajo veliko dlje, kot dejansko lahko delava na user posted image . Kajti 7 mesecev je trajalo samo, da sem prišla do tega, da imam ovulacijo oz. sploh menstruacijo. Sedaj pa sva v drugem krogu, in moram reči, da je teh 9 mesecev najdaljših v mojem življenju. Če bi bilo vse tako, kot si človek zamisli, bi lahko sedaj že pričakovala, da mala štručka pokuka na svet. Mi pa še nismo prišli do user posted image .

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 504
16.6.2016 12:50:52   
Ashatan
Clomida nisem nikoli jemala, kolikor se mi zdi je zdravilo ki poveča možnost O oziroma dozorevanja jajčeca. Tako, da če imaš PCO je najbrž to zdravilo ustrezno. Bilo bi dobro poklicati G in vprašati kako od tukaj dalje, če vama ne bi uspelo, ker ga moraš najbrž potem jemati vsaki ciklus, dokler ne uspe.
Clomid močno poveča možnost dvojčkov, ker stimulira jajčnike in iz tega se zgodi, da se izločita po dve jajčeci (ali več) v času O. Ponavadi so ti dvojčki tisti, ki so dvojajčniuser posted image

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 505
16.6.2016 13:09:15   
Sofie

Clomid se jemlje 3 mesece. V tem času naj bi imel UZ-je 12., 14. in 16.dan.

Ciklus se potem skrajša na nekje 32 dni.

Če po 3 mesecih ne zanosiš potem ti to ne bo pomagalo. Rabiš preiskave da ugotovijo kje je še težava.

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 506
16.6.2016 13:45:10   
Bibabuba12

IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan

Clomida nisem nikoli jemala, kolikor se mi zdi je zdravilo ki poveča možnost O oziroma dozorevanja jajčeca. Tako, da če imaš PCO je najbrž to zdravilo ustrezno. Bilo bi dobro poklicati G in vprašati kako od tukaj dalje, če vama ne bi uspelo, ker ga moraš najbrž potem jemati vsaki ciklus, dokler ne uspe.
Clomid močno poveča možnost dvojčkov, ker stimulira jajčnike in iz tega se zgodi, da se izločita po dve jajčeci (ali več) v času O. Ponavadi so ti dvojčki tisti, ki so dvojajčniuser posted image

Clomid poveca moznost za dvojcke za 5-10%. Se mi ne zdi ravno mocno povecana moznost. Poleg tega so v teh % zajete tudi nosecnosti kjer sta na zacetku bili dve vrecki, dva ploda, na koncu se je pa zgodilo, da je samo eden ostal. Tako da ja, vecje moznosti definitivno so, ampak ni pa prevec hudo. Konec koncev, boljse dva kot nobeden. user posted image

Sofie ce se ne motim si bila ti tista, ki je rekla, da imas user posted image samo en dan? Kdo ti je rekel, da je to normalno? Meni je ginekologinja rekla, da bi naj user posted image trajala vsaj 3 dni. Drugace naj bi bil to pokazatelj nizkega nivoja estrogena, ki je pomemben za zanositev. Tako da mene bi skrbelo, ce bi imela user posted image samo en dan.user posted image

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 507
16.6.2016 14:01:46   
Mayche
Uh, ste se razpisale. Fajn, da tale forum tako živi user posted image Rdno vas berem in spremljam, kaj se dogaja, vendar bolj malo napišem.. enostavno mi obveznosti ne dopuščajo...
Čestitke, pajcevina, za user posted image ...
Mene bi tudi bolj skrbelo kot da bi se veselila, če bi imela M samo en dan... kakor je že napisala Bibabuba12, je nekje normalno, da traja M vsaj tri dni.

Jaz sem kmalu približujem O, že pridno delam O teste, zaenkrat še ni bil pozitiven. Se pa te dni nekaj slabo počutim, neka viroza me očitno daje, pa prehlad, in že dva dni jem lekadole s C vitaminom, tako da sem sedaj v skrbeh, da bo vse to negativno vplivalo na morebitno zanositev... Kaj pa ve menite? Mislite, da je kljub slabemu počutju kaj upanja, da se prime?

(odgovor članu Bibabuba12)
Neposredna povezava do sporočila: 508
16.6.2016 14:22:26   
Ashatan

IZVIRNO SPOROČILO: Bibabuba12

Clomid poveca moznost za dvojcke za 5-10%. Se mi ne zdi ravno mocno povecana moznost. Poleg tega so v teh % zajete tudi nosecnosti kjer sta na zacetku bili dve vrecki, dva ploda, na koncu se je pa zgodilo, da je samo eden ostal. Tako da ja, vecje moznosti definitivno so, ampak ni pa prevec hudo. Konec koncev, boljse dva kot nobeden. user posted image

Sofie ce se ne motim si bila ti tista, ki je rekla, da imas user posted image samo en dan? Kdo ti je rekel, da je to normalno? Meni je ginekologinja rekla, da bi naj user posted image trajala vsaj 3 dni. Drugace naj bi bil to pokazatelj nizkega nivoja estrogena, ki je pomemben za zanositev. Tako da mene bi skrbelo, ce bi imela user posted image samo en dan.user posted image

No prav, malo povišana možnost dvojčkovuser posted image . Govora je bilo o tem, ali je pametno jemati Clomid takole na pamet, brez predhodnih preiskav in kasnejšega spremljanja ovulacije.

Neposredna povezava do sporočila: 509
16.6.2016 14:41:46   
Sofie

Ja jaz sem omenila da sem imela zelo šibke M. Včasih res samo en dan. Zadnja je trajala celo tri dni. Niso nič rekli da je kaj problematičnega.

Neposredna povezava do sporočila: 510
16.6.2016 14:42:41   
Bibabuba12
Seveda ni pametno da ti ginekolog kar tako predpise neko zdravilo, ampak glede na to, da je imela pred tem par UZ-jev na katerih je ginekologinja videla, da ima PCO, potem ji ni kar tako predpisala zdravila. Seveda bi bilo pametno, da jo tudi ob uporabi spemlja zdravnica, ampak kolikor slisim od kolegic je tukaj 50-50. Eni spremljajo, drugi pac ne. Srcno upam, da ce je spremljanje nujno potrebno, da ga izvajajo. user posted image

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 511
16.6.2016 14:44:40   
Bibabuba12

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

Ja jaz sem omenila da sem imela zelo šibke M. Včasih res samo en dan. Zadnja je trajala celo tri dni. Niso nič rekli da je kaj problematičnega.

Nihce ti ni omenil, da bi bilo kaj narobe? Cudno, ker drugace se da veliko prebrati na to temo. Vpliva in na ovulacijo in na debelino sluznice, ki je pomembna za vgnezditev. Ne vem, mene bi skrbelo. Je pa res, da mene skrbi ze ce traja samo 3 dni, ker pri meni je vedno okoli 5 dni, ce ne se kaksen dan vec.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 512
16.6.2016 15:04:44   
Luminnel
Hvala za vsa mnenja. Mislim, da bo najboljše, da ko prebrodimo še tale cikel, da pokličem ginekologinjo kaj pa kako naprej. Je pa res, da se mi je v tem mesecu skrajšal cikel in sem imela ovulacijo par dni prej kot naj bi jo imela sicer. Ker imam drugače dolge cikle 35 dni... sedaj pa je bila ovulacija cca. 3 dni pred predvidenim datumom. Sedaj gledam aplikacijo na telefonu in vidim, da samo v torek nisva. Se pravi malce možnosti pa je le da zagledam user posted image . Čeprav se mi je zdelo, da nisva vsaj dva dni. user posted image

In sedaj, da mine še teh težkih 14 dni. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 513
16.6.2016 15:05:47   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

Nihce ti ni omenil, da bi bilo kaj narobe? Cudno, ker drugace se da veliko prebrati na to temo. Vpliva in na ovulacijo in na debelino sluznice, ki je pomembna za vgnezditev. Ne vem, mene bi skrbelo. Je pa res, da mene skrbi ze ce traja samo 3 dni, ker pri meni je vedno okoli 5 dni, ce ne se kaksen dan vec.

Ja sluznica je bila na zadnjem UZ ok. Pa je pred tem M trajala 3 dni. Je pa res da imam dolge cikluse in da se ukvarjajo s tem. Zato sem tudi dobila Clomid. Bomo videli na naslednjem UZ-ju. Bom malo povprašala. Se pa vodim pri svojem G in še v neplodnostni. En bo že povedal.

Neposredna povezava do sporočila: 514
16.6.2016 15:12:51   
Bibabuba12
No super, glavno, da imas podporo in te obravnavajo. Upam, da cimprej ugotovijo kje je problem in da uspe. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 515
16.6.2016 15:46:56   
Ashatan

IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Hvala za vsa mnenja. Mislim, da bo najboljše, da ko prebrodimo še tale cikel, da pokličem ginekologinjo kaj pa kako naprej. Je pa res, da se mi je v tem mesecu skrajšal cikel in sem imela ovulacijo par dni prej kot naj bi jo imela sicer. Ker imam drugače dolge cikle 35 dni... sedaj pa je bila ovulacija cca. 3 dni pred predvidenim datumom. Sedaj gledam aplikacijo na telefonu in vidim, da samo v torek nisva. Se pravi malce možnosti pa je le da zagledam user posted image . Čeprav se mi je zdelo, da nisva vsaj dva dni. user posted image

In sedaj, da mine še teh težkih 14 dni. user posted image

Ne mi rečt, da imaš aplikacijo kjer ti piše kdaj oziroma kolikorat si imela SOuser posted image user posted image

Se pa lahko strinjamo, da je priti do user posted image res en velik, zapleten projekt in ni prav nič tako enostavno kot zgleda na prvo pogleda, prav nič filmsko ni user posted image

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 516
16.6.2016 15:58:06   
Bibabuba12
Zakaj bi bilo cudno, ce ima aplikacijo v katero si vnasa te podatke? Sama imam tudi aplikacijo, da si pisem podobne zadeve noter zato, da ne pozabim. Ker ce si ne napisem dol, kdaj sem imela krvav izcedek recimo, se ne bom na pregledu pri ginekologinji tega spomnila natancno in ne bom znala povedat kateri dan v ciklu je bilo. Pac, nekateri si radi dol belezimo zadeve. user posted image

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 517
16.6.2016 16:10:21   
Veronique
Se ena z aplikacijouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 518
16.6.2016 16:22:53   
Allstar
Tudi jaz imam app (MyCalendar), kamor si vnašam vse zadeve user posted image . Tudi SO. In mi je večkrat prišlo prav, ko sem za nazaj gledala, čez čas se pač najbolj pokaže kako ti deluje telo. Jaz sem se preko te aplikacije najbolj spoznala. Res mi je dobra zadeva.

Neposredna povezava do sporočila: 519
16.6.2016 16:29:06   
Ashatan
Zanimivo, kaj vse za ene aplikacije obstajajo, kdo bi si mislil user posted image . SO da bi si nekam vpisala.......uh, mene je čas res povozil, da bi po SO telefon prijela in tole zabeležila. In punce, prosim brez zamer ali da se kaj norčujem, ker se res ne, kot sem rekla, čas me je povozil zgleda.

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 520
16.6.2016 16:35:12   
Luminnel
Ja imam aplikacijo... user posted image ker mi je tudi ginekologinja naročila, da naj zapisujem vse podrobnosti (menstuacije, spolne odnose, izcedek... ok tukaj nisem tako natančna). In enostavno mi je tako najlažje... kajti koledarčke bi kmalu kje zgubila. In tako pač, ko se spomnim označim tudi kdaj imava spolne odnose, ker omogoča to. Če mogoče katero zanima je meni najljubša aplikacija tale, ne vem pa, če obstaja tudi za Android Klik. Je zelo enostavna za uporabo in simpatična. user posted image

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 521
16.6.2016 16:41:39   
Allstar
Hahaha, Ashatan, ni te čas povozil user posted image . Ni tako grozno kot se sliši. Jaz ta koledarček uporabljam kot koledarček in si pač zraven vpišem tudi stvari, ki se tičejo mojega cikla. Od bolečih prsi, izcedkov, menstruacije (kolko je kateri dan močna), SO, špikanja, tablete (katere in koliko), ovulacijske teste.... za to vse imaš bolj kot ne že prednastavljeno vse, da samo poklikaš user posted image . In ko sem bila nazadnje pri G, sem mu znala vse odgovorit kar ga je zanimalo in je rekel da super, da je že pol dela narejenega, ker si že več kot eno leto spremljam in tako vidim kako deluje moje telo. Drugače bi morala pa zdaj postati bolj pozorna na vse to. Mi pa ni težko, niti obremenjujoče. Vzame ti manj kot minutko na dan, pa še to ne vsak dan. Potegni si dol, boš videla kako dober app je user posted image . Pa še vsa predvidevanja naprej imaš (M in O) in če imaš redne cikle lahko za par mesecev naprej pogledaš in takoj vidiš, ker so dnevi obarvani.
Pa ne, ne prodajam tega in nič nimam od downloadov user posted image

Sem pa včeraj svečer začela s knjigo Kaj pa vidva čakata in mi je svetovna! Vidim naju v njej, identično user posted image ! In kar se mi podi po glavi in kaj rečem na glas in kako moj reagira, isto user posted image . Komaj čakam, da.nadaljujem user posted image

< Sporočilo je popravil Allstar -- 16.6.2016 16:44:14 >

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 522
16.6.2016 16:45:14   
Veronique
Meni je tudi super, vse zapisem in zdaj sele vem priblizno kdaj imam O (dosti kasneje, ko sem mislila) itd. Uporabljam pa Ovia fertility (ko pa zagledas user posted image pa preklopis na Ovia pregnancyuser posted image )

Allstar super, da ti je vsec knjiga! Jaz sem jo v enem popoldnevu prebrala. Mi je pa ta forum kot ena druga knjiga ha ha, vse imamo iste tezave in me tako tolazi, ko vidim da nisem edina in da me kdo razume.

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 523
16.6.2016 16:47:12   
Luminnel

Zanimivo, kaj vse za ene aplikacije obstajajo, kdo bi si mislil user posted image . SO da bi si nekam vpisala.......uh, mene je čas res povozil, da bi po SO telefon prijela in tole zabeležila. In punce, prosim brez zamer ali da se kaj norčujem, ker se res ne, kot sem rekla, čas me je povozil zgleda.

Ashatan brez skrbi, tako natančna pa nisem, da bi takoj po SO letela na telefon in zabeležila. user posted image Pač zabeležim, ko se spomnim in včasih tudi naslednji dan. Kajti kot sem že enkrat napisala druge metode ugotavljanja ovulacije ne uporabljam. In se dejansko najbolj zanašam na te moje novodobne "zapiske". Ker sem takrat rekla, da mojega nočem obremenjevati s tem in nočem, da bi bilo vse preveč nespontano. In ja sem takoj pojedla nekaj zaračenega kruha.user posted image Kajti moj je bil ravno včeraj jezen name zakaj mu nisem povedala, da se bliža ovulacija in da to ni samo moja težava. Ampak mi je res zoprno mu to razlagat, ker vem, da bi potem na vsak način želel, tudi če mu ni do tega. user posted image Predvsem kadar pride res pozno domov in je utrujen.

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 524
16.6.2016 16:49:08   
Veronique
Jaz pa grem sama sebi na zivce, ker sem rekla, da si bom probala vzeti na izi pa ko bo, bo... in itak nisem mogla, letala sem kot kura z O testi in vsemi moznimi koledarckiuser posted image
Zdaj pa uporabljam to aplikacijo (da si zapisujem bolj kaj se z mojim telesom dogaja), za O pa bom potem, ko bova spet na tem ponovno uporabila O teste.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?