Damuš
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan Damuš, pa kje si ti stara sablja Jaz sem tudi tam nekje letnik kot ti in mimi_ka najbrž, kaj naj ti rečem, tale EMŠO nas preganja v glavi, pa zdi se mi malo da tudi že v telesu, s tem mislim predvsem na plodnost, konec koncev nam vsem po 35 začne upadati plodnost, tako nam ženkam kot našim partnerjem. Pa neučakane smo že Jaz sem se za prvo zanositev zdravila pri 26- 27 letih, meni je hormon prolaktin nagajal, in sicer imam tako visoko vrednost že samo po sebi, da je vrednost takšna kot pri doječi materi in je nekako samo telo imelo "signal" da sem že ali noseča ali dojim, po enih starih vražah pa naj ženska kao ne bi zanosila ko še na polno doji (kao pravim, ker seveda vsake toliko marsikatera takole zanosi). No v glavnem, zaradi tega prolaktina sem se zdravila, jemala ene tablete, ki se jih jemlje za zaustavitev laktacije, nekaj, kar je že nekaj let prepovedano predpisovati, ker imajo grozne stranske učinke, eden od teh je to da se rediš kot pujs, jaz sem v letu kar sem jih jemala šla gor nekje med 15-20 kg, grozno no, pa glavoboli, slabost vsaki dan.......ampak vse za . In sem zanosila po dveh letih poskušanja. In ker jaz kao ne morem zanositi, zaradi tega prolaktina, bla bla bla, se nisem več zaščitila po porodu. Kakšna koza, potem sem pa od enega SO v treh mesecih zanosila v drugo . No, zakaj ta pripoved......ker se človek potem vpraša ali sem plodna tako da gredo samo gate mimo in sem noseča kot je bilo v drugo ali moram jemati zdravila kot za prvič in se s sedajšnim možem greva nekaj brezveze in vsaki mesec upava, seveda je tukaj nekaj žalosti in si delava stres....... In ker nisem najmlajša, sem šla januarja na pregled h svoji G, vprašati, če se njej zdi sploh pametno da skušam zanositi, pa dva CR sem imela.......me je pregledala, dala zeleno luč in rekla, da če do jeseni ne uspe, naj pridem in bo kak Klomifen predpisala . Torej nam staricam , zgleda na tak način pomagajo . Samo meni to ni všeč, ker precej poveča možnost dvojčkov.....in kolikor sem malo teste delala in en čas BT merila imam 0 in M na 30 dni redno, kar je kar ok....... Jaz sem rekla da se ne bom več tega šla, brez zdravil ali pač nič, če nama do konca leta uspe bo super, če ne grem pa naslednjo pomlad na sterilizacijo, za katero tudi že imam dovoljenje. Če bi zanosila, bi pa sterilizacijo skupaj s CR opravili. in sem tudi vedno mešanih občutkov, ali bi bilo dobro imeti še enega, ali je boljše tako kot je.....tisti EMŠO, ki sem ga v začetku omenila pa mi ves čas tolče po glavi, madoniš no, a bom še z Abrahamom hodila na sestanke v OŠ Doma ... se smilim sama sebi ... očitno Uf Ashatan ... tvoja štorija je pa precej zanimiva. Jaz vedno, ko berem ali poslušam, kako ste se nekatere načakale za prvo nosečnost, kar ne morem verjeti. Mislim ... ko sva se midva odločala za prvega otroka, nama je bilo kristalno jasno, da obstajajo vse mogoči problemi. Povezani tudi s starostjo. In sva bila pripravljena na marsikaj. Se mi zdi, da sem takrat bolj uizi vzela vse skupaj (kar sploh ni logično, ker zdaj, ko imam doma že hčerkico, bi lahko bila bolj mirna - kao, da vem, da nisva neplodna). Pa sem še bolj na trnih kot takrat. Se pa ne pozabim vsak dan posebej zahvaliti za prvo nosečnost in hčerko. In vsakič, ko sem slabe volje, ko pride , se mi zdi tako nepošteno, da se jezim, ko pa marsikdo nima otrok (pa si jih ful želi). Kar se dvojčkov tiče ... ne bi imela nič proti (tako na hitro rečeno, to o dvojnem delu in dvojnih skrbeh raje pozabim haha). Kar mene muči pri klomifenu je možnost stranskih učinkov - glavobolov. Že itak imam migrene, a zdaj naj si pa še to nakopljem? Punce, vse ki ste zagledale + (še posebej tiste, ki ste nanj dolgo čakale) iskrene čestitke. Lepo in mirno nosečnost še naprej. vsem nam pa, ki smo še na poti do tja. Čim bolj mirne živce, pa da bi vse čim prej zagledale +.
|