|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 15:23:06   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca

Hehehe.. najprej morem izvesti projekt vrticek :) pa nastudirat setveni koledar user posted image

Najboljš, da si kr un koledar kupš ... ga majo v kakšnih teh zadrugih, včash so mel tud v Mercatorju v Kaliji user posted image tam sem ga jst letos kupila ..
Čeprav odkar sm user posted image sem ratala tok utrujena, da sem bolj mal nardila na vrtu ... sej pravm, niti rož nisem posadila, bom pomoje kr zelišča, mi bojo bolj všeč user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 401
18.5.2016 15:50:55   
Bibabuba12
Js sem bila mamica studentka pred par leti. Od drzave dobis prvo leto porodnisko, kaksna je trenutna visina ne vem, nazadnje ko sem slisala je bila 250E, mogoce je zdaj kaj visja, to se komot pozanimas. Plus otroski dodatek pac glede na dohodke. Pa tudi studentsko delo ti bo stelo pri odmeri OD, tako da ne bos presenecena slucajno. Po enem letu js tamalega nisem dala v vrtec, ker nisem uspela najti studentskega dela, ki bi ga lahko opravljala dopoldan, za popoldan mi vrtec ne pomeni nic. Je pa sel tamali pri letu in pol v vrtec, ker se mi je zdelo, da je cas, ker je obozeval otroke. Pri uvajanju mi ni nikoli jokal, jokal je samo takrat, ko je bilo treba it domov. user posted image Aja, po enem letu porodniske, ti od drzave ce si studentka ne pripada nic vec razen pac OD in drzavna stipendija, ce so vajini prihodki dovolj nizki, da bi ti pripadala. Ne pripada ti pa nobena socialna podpora, ker si studentka.

(odgovor članu Veronique)
Neposredna povezava do sporočila: 402
18.5.2016 15:55:30   
Ashatan

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan

Meni osebno, se ne splača v službo, ker bi dejansko bili s tem celo v minusu finančno gledano. Ampak ok, jaz sem doma s štirimi otroci, država mi plača prispevke in zavarovanje, denarja pa seveda za to ne dobim nobenega. In dejansko sem več kot zaposlena cele dneve, pa nimam dopusta, bolniških in vikendovuser posted image . Si pa nisem nikoli mislila, da bom končala doma kot gospodinja, verjetno nisem študirala za touser posted image . Ampak tako se pač včasih v življenju obrne in veliko zarečenega kruha poješ, sploh ker sem večno trdila da kariera in največ eden otrok je zame edina opcija.

Zgleda, da vam nič ne manjka ja,....kaj pa če tvoj zgubi službo?
Sory, sam iskrena bom, ampak jaz si ne bi upala v teh časih user posted image In ... ne vem kako ste lahko tko ozkogledni, da bi bli v minusu, si kdaj nardila računico? Glede na to, da maš tok otrok maš tud že za tretjega zastonj vrtec, + to, da si brezposelna mate tok nižje plačilo vrtca, ker se ena plača razdeli na 5 ljudi ....

Tale odgovor je vsekakor bil oseben in namenjen meni. S tem da moj odgovor ni bil namenjen kot nobeno pogojevanje začetka debate, konec koncev nisem izpostavila nobenega problema, ki bi ga bilo potrebno reševati ali komentirati.
Vprašala si konkretno mene, kaj če mož izgubi službo? Sem ti odgovorila, je zavarovan v primeru izgube službe, je življ. zavarovan in še vedno ima dve roki in nogi in se ne otepa nobenega dela, nič mu ni izpod časti. In vedno imava dve plači na strani, nedotakljivo, za primere primerov. Mislim, da bomo zmogli.

Napisala si IN NE VEM KAKO SE LAHKO TAKO OZKOGLEDNI, DA BI BILI V MINUSU, SI KDAJ NAREDILA RAČUNICO? Torej sem po tvojem ozkogledna in potrebujem kaj točno, a tvoj nasvet? Po poklicu sem dipl. ekonomist in znava oba z možem računati, polek tega imava nekaj kilometrine za seboj, da znava izračunati OD, vrtec in življenjske stroške.

GLEDE NA TO DA IMAŠ TOK OTROK (že tukaj je prizvok, čeprav boš rekla da ni), ti povem da vrtec ni bil za niti enega zastonj, ker v času vrtca še nismo živeli skupaj in v tem času nas še ni bilo šest.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 403
18.5.2016 16:00:09   
Ashatan

.

No, pa da te vprašam .. kater krog je za vama?

Mene to sprašuješ? Saj piše na seznamu, menda da četrti najbrž. Nisva v neki sili midva na vsak način imeti še skupnega, dala sva si po res dolgem premisleku leto dni, da si ne bova kdaj očitala da niti poskusila nisva in si dala priložnost. Če rata bo lepo, če ne bo pa bo tudi čisto dobro. Če ne bo, že imam napotnico za sterilizacijo.

Neposredna povezava do sporočila: 404
18.5.2016 16:05:06   
madjanca

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Hehehe.. najprej morem izvesti projekt vrticek :) pa nastudirat setveni koledar user posted image

Najboljš, da si kr un koledar kupš ... ga majo v kakšnih teh zadrugih, včash so mel tud v Mercatorju v Kaliji user posted image tam sem ga jst letos kupila ..
Čeprav odkar sm user posted image sem ratala tok utrujena, da sem bolj mal nardila na vrtu ... sej pravm, niti rož nisem posadila, bom pomoje kr zelišča, mi bojo bolj všeč user posted image

Pri nas gasilci prodajajk setvene koledarje, tako da ga ze imam user posted image ja jaz pa imam veliko casa trenutno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 405
18.5.2016 18:33:15   
madjanca
No pa mi spet nekaj ne da miru. Ponavadi je moja user posted image ze prvi dan mocna in to zelo. Tokrat pa je iz mene priteklo le par kapljic do sedaj. In seveda se v meni spet poraja dvom, kaj ce ni to sele vgnezditev, glede na to, da se mi zaradi clomida lahko vse zamakne?? user posted image

Ja saj vem, grozna sem.. ampak enostavno me zre. Kaj ce...

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 406
18.5.2016 19:19:26   
Veronique
Nic nisi grozna, v taki situaciji se clovek vsakega upanja razveseli, polg tega pa itak skoraj prevec razmisljamouser posted image
Ce je to slucajno vgnezditvena (kar je verjetno tudi lahko, vsaj tako ji druge opisujejo) ti ne preostane druga, kot da se malo pocakas - spet to cakanje a ne user posted image pomoje bo cez par dni jasno ali je bila M ali pa vgnetditvena...

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 407
18.5.2016 20:41:05   
madjanca
Ja in evo sedaj sem pogruntala, da sem prvic v zivljenju tako mozoljasta da zgledam kot en gigantski mozolj.. in ravno berem v eni starejsi temi, kako je imela ena prvic mozolje, ko je zanosila in spomnila sem se na vgnezditvene krce od Pelkee prejsnjega mesca. Jaz namrec tudi hoditi ne morem (zato pa toliko razmisljam, ker se ne morem zamotit)

Neposredna povezava do sporočila: 408
18.5.2016 22:07:15   
ela23
madjanca, mocno drzim pesti, da le ne gre za menstruacijo. Pa nic grozna nisi. Vecina nas je takih. Tistim parim skulirankam, ki jim uspe ohraniti trezno glavo, pa kapo dol. user posted image

Nama je uspelo prejsnji mesec po enem letu ... Kaksnih posebnih znakov pa nisem imela. So se pa res kar kmalu pojavili mozolji po hrbtu, ceprav jih sicer nikoli nimam. Kaj pa kaze tvoja bazalna?

Sicer pa mislim, da tisto o trdoti mv ni mit. Vem, da jih je nekaj casa nazaj vec ugotavljalo, ce so nosece, prav na ta nacin. Meni neck razlike ni uspelo obcutit.

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 409
19.5.2016 7:25:44   
Allstar
madjanca upam, da je res vgnezditvena, držim pesti user posted image ! Mene je sicer podobno mučilo prejšnji mesec (2 dni ni blo več kot kakšna pikica na vložku, pa se mi vedno vlije), ampak je pa 3. dan podivjalo user posted image . Upam, da pri tebi ne bo in da bo to to user posted image .

Kako ti pa danes kaže?

(odgovor članu ela23)
Neposredna povezava do sporočila: 410
19.5.2016 8:16:00   
Ashatan
Madjanca, želim ti da je vgnezditvena in da bo par dnevih konec nevednosti, ker bo ali user posted image ali user posted image .

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 411
19.5.2016 9:27:04   
Veronique
storžek3 kako pa pri tebi kaze, je kaj novega, si se delala kak test?user posted image

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 412
19.5.2016 12:10:37   
Allstar
Mene pa spet muči ta moja ovulacija.....Delam teste že od ponedeljka (CD 14), sploh ni niti rahlih črtic. Prejšnji mesec sem na CD 15 in 16 imela rahli črtici, na 17 že kar močno, na CD 18 pa najbolj močno in potem je spet padala intenzivnost. Ta mesec imam danes CD 17 in do zdaj še ni bilo niti rahle črtice user posted image . Upam, da se mi je samo za kakšen dan zamaknilo in ne da je sploh ne bo. Razen, če je bila prej, kar pa dvomim. V nedeljo (CD 13) sem sicer imela ovulacijska špikanja, ampak se mi je to že večkrat pojavilo par dni pred ovulacijo. Če še ni bilo, upam da bo v teh dneh in da mi ni čisto spustilo tega meseca.

Neposredna povezava do sporočila: 413
19.5.2016 13:51:20   
madjanca
No vse skupaj me samo heca. Danes sem prepricana, da to ni vec vgnezditvena.

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 414
19.5.2016 14:01:11   
Mayche
Čau, punce. user posted image
Po doooogem času se ponovno malo oglašam, saj preprosto rabim, da malo dam iz sebe, pa da lažje čakam ali bo ali ne bo M.
No, ker sama nikoli ne vem, kdaj imam O (neredni cikli), sem delala ovulacijske teste, ki so mi pokazali, da je bila O v četrtek prejšnji teden, kar je sovpadalo z UZ pregledom pri G dva dni pred tem, na podlagi katerega mi je tudi povedal, da bo O prišla v kratkem. Tako, da sva bila v času O in pa še malo po njej za ziher user posted image z mojim dragim kar pridna.
Sedaj pa spet to čakanje ali se je kaj prijelo. Skratka že dva dni nazaj sem se pričela počutit res utrujeno. Ko pridem iz službe mi ni za nič, spat hodim ob devetih zvečer in zjutraj se komaj zbudim. Pa zebe me in nasploh se počutim tak, kot da bi imela gripo. Pa občasno me tak čudno tišči v trebuhu user posted image In seveda spet se sprašujem, ali bi se lahko kaj dogajalo v mojem telesu, ali je to zgolj posledica O.
Joj, res si želim, da bi uspelo. Trudiva se že cca. leto pa pol. user posted image

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 415
19.5.2016 14:09:06   
Veronique
user posted image user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 416
19.5.2016 14:09:39   
Allstar
Mayche dobrodošla user posted image !
Leto in pol se že trudita? Držim pesti da kmalu rata, oz. da je že ratalo user posted image ! Pa imaš kakšne tablete za spodbujanje ovulacije oz. urejanje ciklov?
Te damo zraven na seznamček?

(odgovor članu Mayche)
Neposredna povezava do sporočila: 417
19.5.2016 14:11:27   
Allstar

No vse skupaj me samo heca. Danes sem prepricana, da to ni vec vgnezditvena.

A ne, kako naše telo včasih misli, da je hecno, ampak sploh ni user posted image ....Prav zoprna so ta hecanja....ma madjanca kot sem rekla, junija bomo zelene user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 418
19.5.2016 14:16:45   
madjanca
Ja upam, ker potem se bom pa tako ali tako ustavila in prenehala s tem.. pa bom hodila po veselicah in veselo pila in plesala user posted image aja pa da ne pozabim na moje roze user posted image

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 419
19.5.2016 14:20:01   
Mayche
Allstar
seveda me lahko dodaš na seznamček. Test nameravam delati 30.05., če me seveda prej ne preseneti M. user posted image

Zaenkrat nimam nobenih tablet še. Lani mi je cikle spremljal G in ugotovil, da O vedno je, ampak pač prihaja različno. Lani nama je tudi dvakrat uspelo zanositi (po tem, ko sem na podlagi UZ točno vedela, kdaj bo O) ampak se je obakrat končalo s SS, prvič v 8. tednu, drugič pa še prej, v 6. tednu. Po tem sva bila napotena na kliniko za neplodnost v MB, kjer sva sedaj v fazi prvih preiskav, in ko dobiva vse izvide bova videla kako in kaj naprej. Sicer zaenkrat vsi izvidi, s katerimi sva se seznanila, kažejo, da je vse OK, čakam pa še na ostale izvide.

Ker sem ravno imela UZ pregled in je bil pred O, sem točno vedela, da je O, zato sva to izkoristila. Ker je nama je v preteklosti na ta način uspelo zanositi, močno upam, da je uspelo tudi sedaj... in če je, upam, da se nosečnost obdrži. G na kliniki me je potolažil, da je pri SS baje tako, da v tretje gre rado. Bomo videli... user posted image

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 420
19.5.2016 16:18:52   
Ashatan
Mayche, v enem tednu, če si imela pozitiven test O prejšnji četrtek, še do vgnezditve ni prišlo, tako da bi ti znaki bolj težko bili znaki nosečnosti. Sploh še, ker O test pozitivno pokaže do 24ur preden dejansko pride do O, vgnezditev pa sledi povprečno enih 10 dni kasneje. Torej če si noseča, je oplojeno jajčece sedaj še "prosto" plavajoče in ti še ne more dajati nekih nosečniških znakov. Tako no, ajnfoh povedano, seveda me pa lahko katera popravi.

Vsekakor pa dobrodošla in držim pesti user posted image

(odgovor članu Mayche)
Neposredna povezava do sporočila: 421
19.5.2016 16:24:04   
Storžek3
veronique ja, sem danes naredila firsl sign in je negativen user posted image

Dopuščam možnost, da je bila O kasneje kot sem mislila, ta mesec nisem delala o testov, zato ne vem točno. Upam, da res.

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 422
19.5.2016 17:18:35   
Mayche
Ashatan, popolnoma pravilno razmisljas. Zavedam se, da pred vgnezditvijo se ne more priti do nosecniskih znakov... itak bi se vgnezditev ce se bo, morala po vseh izracunih zgoditi nekje okoli tega vikenda. Spomnim se, ko sem prvic zanosila, sem ob vgnezditvi imela vgnezditveno krvavitev in tisti dan sem bila nenormalno utrujena. Dobesedno kot cota.

Ampak razmisljam in upam in saj ves, ko si zelis vse pripises morebitni zanositvi, nosecnosti... zavedam se, pa da realno ni moznov tej fazi kaj veliko pricakovati.

Je pa zanimivo, da sem prvic v zivljenju cutila O z spikanjem v trebuhu. Ocitno je bila bolj intenzivna in je moja utrujenost sedaj povezana samo z mocnim PMS- jem... bomo pa vidli, kako bo kazalo naslednji teden. Mocno upam na najboljse user posted image

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 423
19.5.2016 19:11:31   
Storžek3
madjanca žal mi je user posted image zate sem kar nekako mela občutek da je ta mesec uspelo..

jaz pa samo preračunavam kdaj sem mela O, pa če sem jo mela kasneje, koliko kasneje je to bilo,... Moj najdaljši cikel je bil 35 dni in to je šele čez 1 teden, zmešalo se mi bo če dobim M čez en teden. Zadnje 4 mesece sem sicer mela redno na 28 dni.. Joooj meša se mi res. Bazalna temperatura je še povišana, tko da vsaj to daje malo upanja..

(odgovor članu Mayche)
Neposredna povezava do sporočila: 424
19.5.2016 20:55:54   
Veronique
Tisti moji user posted image so bili za madjanco, res mi je zal, sem imela dober obcutek.

Storzek3 za tebe pa drzim pesti, da se ni vse izgubljeno.

Meni se manjka 1teden do pricakovane M ampak ta mesec sploh nimam dobrega obcutka, tisti mesec, ko je uspelo se mi zdi, da sem nekako vedela.. tokrat pa nisem prevec optimisticna.

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

medicina ali naravna pot
cupacups

kaj dajete svojim otrockom ko jih kaj muci?

zdravila,mazila (66%)

domače pripravke (34%)

Število vseh glasov: 196

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!