Ashatan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan Meni osebno, se ne splača v službo, ker bi dejansko bili s tem celo v minusu finančno gledano. Ampak ok, jaz sem doma s štirimi otroci, država mi plača prispevke in zavarovanje, denarja pa seveda za to ne dobim nobenega. In dejansko sem več kot zaposlena cele dneve, pa nimam dopusta, bolniških in vikendov . Si pa nisem nikoli mislila, da bom končala doma kot gospodinja, verjetno nisem študirala za to . Ampak tako se pač včasih v življenju obrne in veliko zarečenega kruha poješ, sploh ker sem večno trdila da kariera in največ eden otrok je zame edina opcija. Zgleda, da vam nič ne manjka ja,....kaj pa če tvoj zgubi službo? Sory, sam iskrena bom, ampak jaz si ne bi upala v teh časih In ... ne vem kako ste lahko tko ozkogledni, da bi bli v minusu, si kdaj nardila računico? Glede na to, da maš tok otrok maš tud že za tretjega zastonj vrtec, + to, da si brezposelna mate tok nižje plačilo vrtca, ker se ena plača razdeli na 5 ljudi .... Tale odgovor je vsekakor bil oseben in namenjen meni. S tem da moj odgovor ni bil namenjen kot nobeno pogojevanje začetka debate, konec koncev nisem izpostavila nobenega problema, ki bi ga bilo potrebno reševati ali komentirati. Vprašala si konkretno mene, kaj če mož izgubi službo? Sem ti odgovorila, je zavarovan v primeru izgube službe, je življ. zavarovan in še vedno ima dve roki in nogi in se ne otepa nobenega dela, nič mu ni izpod časti. In vedno imava dve plači na strani, nedotakljivo, za primere primerov. Mislim, da bomo zmogli. Napisala si IN NE VEM KAKO SE LAHKO TAKO OZKOGLEDNI, DA BI BILI V MINUSU, SI KDAJ NAREDILA RAČUNICO? Torej sem po tvojem ozkogledna in potrebujem kaj točno, a tvoj nasvet? Po poklicu sem dipl. ekonomist in znava oba z možem računati, polek tega imava nekaj kilometrine za seboj, da znava izračunati OD, vrtec in življenjske stroške. GLEDE NA TO DA IMAŠ TOK OTROK (že tukaj je prizvok, čeprav boš rekla da ni), ti povem da vrtec ni bil za niti enega zastonj, ker v času vrtca še nismo živeli skupaj in v tem času nas še ni bilo šest.
|