madjanca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Allstar IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel Jojj punce... meni se ti dnevi tako vlečejo. Občutek imam , da je že zdavnaj minilo teh 14 dni pa sem komaj na tretjini. in sama sebe pregovarjam, da je potrebno malce potrpljenja in da ne rata kar takoj. Ampak sem res nestrpna, ker je pol leta že minilo, da sem sploh dobila menstruacijo in ovulacijo. Ampak še vedno v meni tli upanje, da mogoče pa bodo . Sem se pa odločila, da bom počakala do petka in šele takrat naredila test (vsaj upam, da me ne bodo prej zamikali prsti), da bom res skoraj prepričana v test. Ne da bom v primeru, da ne bodo se zanašala na to, da sem test mogoče naredila prezgodaj. In si dajala lažno upanje. Luminnel, če jo pričakuješ šele 25.5., ti na srce polagam, da ne delaj testa še ta teden, niti še med vikendom. Kateri test pa boš delala? Nosečniški hormon (beta HCG - katerega zaznajo tudi nosečniški testi) proizvaja tkivo iz katerega nastane placenta/posteljica, torej se začne proizvajati po vgnezditvi ploda, ko se začne razvijati to tkivo. Beta HCG se vsake 2-3 dni podvoji. Torej, če se plod vgnezdi recimo 10 dan po ovulaciji in oploditvi, je takrat beta HCG še v vrednosti pod 10. Pa recimo, da je 10, je potem 12 dan 20, 14 dan 40, 16 dan 80, itd. To je v boljši varianti, da se podvaja na 2 dni. Možno pa je tudi na 3 dni, potem se viša še veliko počasneje. Nosečniški testi pa zaznajo različne vrednosti. nekateri 25 (npr. First sign, First sign duo, Baby check plus), nekateri 50 (npr. Clearblue). Zato naj ne bi delali testa pred izostankom M, ker smo lahko samo razočarane in lahko da čisto brez veze . Držim pesti, da ko narediš test, da bo Hvala za tale post. S tem si prepricala mene, da pocakam s testom do srede ali pa kar do cetrtka, ce je slucajno se ne bo. Navsezadnje imam po comidu lahko ovulacijo kasneje tako, da se je v meni sele sedaj zacelo dogajat.
|