|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2016
30.4.2016 12:29:48   
Bigmamma
Hvala obema..ma se vedno me vse boli, nacejam se z vodo in brusnicnim cajem, upam da bo do petka, ko moram spet v laboratorij, vse okuser posted image mi pa trebuh se kar pogosto otrdeva in tudi zelo boli ob tem, zgleda da se je res tudi moj tamali zacel pripravljat user posted image
Ja Metuljckica, jaz sem imela tako lepo pripravljeno posteljico, s povsterckom seveda, pa pride kolegica - mamica dveh otrok in pravi, da to pa kar naj dam ven ker je itak neuporabno. Joj sem bila zalostna, tako posreceno se mi je vse skupi zdelo, potem je prisla se patronazna in rekla, da odejico ji lahko zatlacim za hrbet, pokrita pa naj bo s plenicko..na koncu sem se vprasala, zakaj sploh imam posteljninco user posted image user posted image
Pikapolonca, jaz res srcno upam da skratku rata zdaj v parih dneh..sicer sem malo brala, da tudi polozaj z ritko naprej ni vec tako kriticen, ampak mora bit pa prav nastiman- to bo verjetno tvoja tasca vedela, kako mora bit. Nevem pa koliko je potem tvegano doma tako rodit, ce sploh lahko? In ja, tudi meni je padlo na pamet da verjetno cuti tamala da se bliza tisti danuser posted image je bila podobna situacija ko mi je trebuh začel rasti, bi tudi po cele dneve in noci visela na meni. Je trajalo potem kar kaksnem mesec, da se je privadila. Je pa se vedno navdušena nad dojenckom, kar sama od sebe me poboza po trebuhu, celo dvigne mi majico in me lupcka po trebuhu user posted image me pa reeees zanima njena reakcija, ko ga bo videla, koliko bo sploh razumela kaj se je zgodilo..

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 701
1.5.2016 9:54:07   
pika_polonca.
Ojla!

Bigmamma, upam, da si danes res že boljše. Kombinacija vnetega mehurja z otrdevanjem res ni najboljša user posted image
Drugače pa ja, se rodijo tudi z ritko naprej. Porod doma v takem primeru definitivno odpade, pod nobenim pogojem ne bi niti poskušala. Ampak to pomeni potem prisilno ležanje ob iztisu otroka, ker morajo neke manevre izvajat z otrokom, da se ne zatakne z glavo itd. in si nekak tega ne želim najbolj (čeprav še vedno raje kot carski rez).
Princeska se bo pa tudi navadila. Sigurno bo šok, saj je tudi za nas, če si priznamo. Tako da moramo kar razumet te male sončke, da tudi njim ni lahko. So veseli, se veselijo, ampak hkrati pa tudi čutijo, da ni zdaj mami vedno samo njim na razpolago in da je še nekdo, ki jim jo "krade". Tako pač je, midve z metuljčkico se bova s tem čez nekaj časa ukvarjali, ne? user posted image user posted image

Lepo praznično nedeljo!

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 702
1.5.2016 12:22:01   
Bigmamma
Dober danuser posted image
Pikapolonca kako je, se ti zdi da se je ze obrnil/a? Sicer tudi carski rez ni vec tako grozen, kot je bil vcasih, je pa seveda odvisno od posameznice..ene takoj okrevajo, druge so se en mesec cisto boge. Sama vem, da se definitivno ne bi odlocila, da me popolnoma uspavajo..sem imela v prvi nosecnosti krce in sem bila kar v porodni sobi na opazovanju in tja so pripeljali novorojenčka, njegova mamica je se spala po carskem rezu. Mali je tako jokal, obe rokici si je tiscal v usta, cez pol ure se ga je le usmilila ena od babic in ga nosila naokoli, ampak ni nic pomagalo, on je zelel le svojo mamico. Takrat sem si rekla, ce kdaj pride do cr, bom budna, ceprav me je groza, da bi verjetno marsikaj, razen bolecine, cutila. Malo za v razmislek..
Drugace pa nisem nic kaj bolje, krce imam take da groza, trebuh nonstop otrdeva..malo vec kot 2 tedna se moram zdrzati, pa mali lahko ven pokuka user posted image
Kako sta vidve na ta dezeven dan?

Neposredna povezava do sporočila: 703
1.5.2016 13:32:28   
pika_polonca.
Ne, Bigmamma, še vedno je trda glavica zgoraj. Jutri grem spet na srečanje k babici in bova videli, verjetno bova še z akupunkturo probali.
Pri CR pa, če ni vnaprej planiran/določen in je urgenten, ne moreš dobiti spinalne (torej da si budna). Vsaj pri nas ne in verjamem, da tudi v SLO ne, ker je časovno priprava preveč dolga. Razen, če imaš epiduralno in je tako epiduralni kateter že vstavljen.

Sicer pa...kar nekam brez energije sem. Primerno vremenu bi lahko rekla. Jaz hočem tako ta pravo pomlad s sončkom! Dopoldan mi je tudi dvakrat otrdel trebuh, drugače je mirno. Pa zdi se mi, da danes malo manj brca. Pa saj ne more imeti ravno viška energije, ko bi pa jaz tudi samo ležala in spala.

Moški se spravljajo sestavljat posteljico. Šibam kontrolirat user posted image user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 704
1.5.2016 13:57:55   
Metuljčkica
En dezeven pozdravcek se od mene :) sem tudi bolj lenobna, se dobro, da je se jutri dela prost dan.
Vceraj sem bila kar pridna s pospravljanjem, danes bom pa bolj v horizontali.
Mi je prav fino, ker lahko na Bigmammo naslavljam vsa prakticna in izkustveno povezana vprasanja, na Pikapolonco pa medicinsko orientirana vprasanja. Sama pa zal bolj malo prispevam, ampak saj, mogoce bom pa pri vzgoji lahko kaj doprinesla, to je bolj moje podrocje.

Navijam za uspesen preval in ozdravitev mehurja user posted image deeeejmo! :)

Neposredna povezava do sporočila: 705
1.5.2016 20:28:51   
Bigmamma
Pikapolonca, kaj pa tiste vaje z interneta, si jih ze poskusila? Ali so to iste vaje, kot ti jih je priporocila babica? Sem pa slisala, da ta akupunktura zelo, zelo pomaga in da se res takoj obrnejo. Drzim pesti da uspe jutri! user posted image porocaj.
Jaz tudi ze mojemu sitnarim, naj že enkrat prestavi dno posteljice na pravo visino, sredi maja jo bom lepo oblekla, da bo pripravljena na pikeca, ce morda res pohitiuser posted image
Ja Metuljckica, vsaka je za nekaj user posted image kako si pa kaj ti s pripravami?

< Sporočilo je popravil Bigmamma -- 1.5.2016 20:29:46 >

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 706
1.5.2016 20:51:31   
Metuljčkica
Uh, počasi mi gre... Imam voziček, pralne plenice, banjico, posteljico in posteljnino, pa oblekice od 68 dalje. Menda ta teden res dobim previjalno in ta prve oblekice, potem bo pa hitro vse na svojem mestu. :) Potem moram pa pripravit še vse za v porodnišnico, spakirat previjalno torbo, sestavit je treba posteljico, kupit modrc za dojenje, kupit milo in hladilno mazilo, pa pleničke. Nujne stvari bodo, ostalo pa sproti.

Moj mišek se je obrnil, zdaj gleda v desno in nasploh je kreativen pri oblikovanju trebuha :) trebušček mi je res všeč, pa ko druge nosečnice vidim, me prav razveseli :) tako da prav škoda, ker vaju v živo ne poznam, si bomo pa slikice kazale, mogoče :)

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 707
1.5.2016 23:08:31   
Marčevka2010
Hojla punce, vidim, da ste samo še tri tukaj. Jaz vas bolj berem, mi ga heca rač nekaj in bolj berem s telefona. Drugače sem tudi jaz junijka, sem pred časom že sodelovala. Vidim, da sta dve prvorodki in ena drugič mamica. No tudi naz sem drugič noseča. Upam, da me sprejmete za kakšen čvek.
Sem pa že dolgo doma, zaradi skrajšanega MV in sama sreča, da je tako. Upam, da srečno prispem do cilja, čeprav sem sedaj že mimo kritičnih tednov. Sedaj se mi začenja 34. Pišuka gre hitro čas, kar ne dojemam.
Drugače imam že večino oblačil od prej za na začetku opranih, sem ugotovila, da bo treba nujno v Ikeo po še eno omaro, toliko je vsega. Čakajo me še tetra plenice, teh imam eno goro. Potem pa likanje, tega se še najmanj veselim.
v torek imam nov pregled, komaj čakam, da spet vidim našo punco. Pa nizek hemoglobin imam, pa jem tablete. Upam, da se bo kaj popravil. Pijem sedaj še sok rdeče pese.

Drugače pa držim pesti pa pika polonico, da se ti malček obrne, Bigmama, da se ti krči in vnetje umirijo.
Z

Neposredna povezava do sporočila: 708
1.5.2016 23:39:58   
Bigmamma
Metuljckica, ja saj tebi se res se ne mudi, kar pocasi in pa predvsem uzivajta v pripravah. Jaz pa imam pripravljene cotke vkljucno s st.68, ce bo rastel kot ta prva bo 68ka v dveh mesecih ze na vrsti in dvomim, da bi se mi takrat ljubilo brskat po skatlah user posted image moj tudi nekaj ves cas ustvarja v trebuhu, iz lepo okroglega lahko v parih sekundah postane nekako trikoten, tudi stirikoten je ze bil ali pa neke hecne oblike user posted image
Marcevka ti si pa malo za mano, kdaj imas rok? Hvala, sem veliko pocivala danes in je precej bolje, bomo videli v petek, upam da se do takrat pozdravim. Je pa grozno tole imet ravno v zadnjem mesecu user posted image upam, da bo v torek vse ok in tudi ti zdrzis se teh nekaj tednov..bi bil pa hec, da na koncu gremo se cez rokuser posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 709
2.5.2016 9:56:50   
pika_polonca.
OJla!

Najprej: MI SMO NA GLAVI!!! Bila je intenzivna in na momente kar boleča noč, ampak uspelo je! Šla sem tudi do babice in tudi sama pravi, da je glavica že lepo sklonjena in nastavljena. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ob dveh se je začelo, najprej mi je bilo slabo... Pol so bili še bolj intenzivni premiki, sem kar bruhala. No, na koncu pa veliko olajšanje in priznam, da mi je ta občutek (pritisk) sedaj, ko je glavica spodaj, veliko bolj všeč. Happy, happy!!
Hvala za pestke, spodbude, misli ...
Sem še hitro do tašče v službo šibala in je še z UZ pogledala pa pravi, da je vse kot mora biti. user posted image

Metuljčkica, vsekakor te bom izkoristila! user posted image Včasih me kar malo panika daje, če bom dobra mama, pa če bom uporabljala prave vzgojne prijeme itd. user posted image

Drugače pa so posteljico včeraj zmontirali, oblekla in pripravila jo bom pa kasneje.... Ne bi rada, da se ravno kila prahu nabere gor. user posted image

Ooh, sem se že veselila, da imam vse, pa me je Metuljčkica spomnila na modrc za dojenje. Bom šla ta teden po enega, pol naslednje mi bo pa moj nabavil...

Marčevka2010, le pridruži se klepetu. user posted image Pa držim pesti, da s punco ostaneta 2v1 vsaj do kakšnega 37. tedna, če že ne dlje. Sicer se pa zna res zgoditi, da boš na koncu še čez rok. Jaz sem srečala kar nekaj takih tekom dela v porodni user posted image
Za hemoglobin pa pomagajo tudi Chia semena. Jaz jih jem že celo nosečnost in imam hemoglobina vedno čez 135.

Lep dan!

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 710
2.5.2016 9:59:04   
pika_polonca.
Aja, danes začnem piti čaj iz malinovih listov. Bigmamma, pozabila sem vprašat babico... Saj je vseeno, kdaj ga spijem (zjutraj, po kosilu, zvečer...), ali?

Neposredna povezava do sporočila: 711
2.5.2016 12:36:43   
Bigmamma
Oooooo super!!user posted image user posted image si mi kar polepsala ta grozen, dezeven dan z novicko. No sem ti rekla da se mocno obcuti ko se obrne, pri tebi pa vrjamem da je bilo kar hudo, ce je tako velik otrokuser posted image jaz bom tudi dragemu danes reeees "zatezila", da ze enkrat zrihta to posteljico, najtezje mi bo zdrzat da je se ne oblecem, ko so tk cedne te male posteljninceuser posted image se pa prah res takoj nabere, midve se posebej opazima, ane Pikapolonca? user posted image
Caj pa ni vazno kdaj popijes, potem ko bos na treh skodelicah si pac lepo porazdelis cez dan..joj, edina stvar ko mi manjka so blazinice za dojenje, moram nabavit cimprej. Me je res kar malo strah, zdaj ko imam te krce in mi trebuh tako otrdeva, da ne bi res ze do cesa prislo..sem ze razmisljala, da bi si pripravila pocasi torbo za v porodnisnico, v cetrtek bom ze polnih 35 tednov user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 712
2.5.2016 13:08:33   
Metuljčkica
TooooooooOOooOo, Pikapolonca! user posted image user posted image Super, res sem vesela za vas :))

Glede vzgoje ne skrbi, bos dobra mama, za svojega otroka najboljsa :) sicer pa, tudi ce bos slaba oz.mela svoje sibke tocke, naj bo to konsistentno, ambivalenca najbolj skoduje. Ampak te nagnjenosti nisem zasledila, tako da brez skrbi :)

Marcevka, dobrodosla :))

Jaz bom pomoje posteljnino oblekla kar v prvi fazi poroda,da se zamotim :) razen, ce voda odtece, jo bo pac moz. Pa se najino zraven, da bo vse frisno :) moram se pogruntat, na kaksen lep nacin gostom dopovedat, da naj ne lupckajo dojencka.

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 713
2.5.2016 14:54:17   
Bigmamma
Metuljckica, tale tvoj zadnji stavek me je pa malo nasmejal..ti pa tako povem, jaz sem bila noro zivcna glede tega. Se zdaj sem, pa glede babyhandlinga na zacetku. Jaz sem naredila tako: upostevala napotke, ki mi jih je dala pediatrinja v porodnišnici glede cistoce in tudi ostalim povedala, cesa se naj drzijo, lupckanje samo na celo (po rokicah ne, ker jih tiscijo v usta, pa se to lupckajo samo sorodniki, kruto bi bilo jim cisto prepovedat), dojenckova usta so pa SAMO ZA MAMICO IN ATIJA!!user posted image glede babyhandlinga sem jim pac pokazala kako gre, tisti ki tega ne uposteva pa naj se ne ukvarja z mojim otrokom, cist simpl in tako bo tudi sedaj. Moj otrok, moja pravila, briga me ce kdo viha nos, vazno da je otrok zdravuser posted image jaz sem bolj direktna glede takih stvari, niti ne razumem zakaj bi iskala lepe besede, to so pač dejstva. A je prehud tak nacin zate?

Neposredna povezava do sporočila: 714
2.5.2016 14:57:42   
Bigmamma
Aja, pa cuvaj glede herpesov, pri tebi in pri drugih, lahko naredijo ogromno skodo dojencku, v najhujsem primeru je novorojencek ze umrl zaradi tega user posted image pa jaz nise dovolila da pride kdo na obisk tudi ce je ze kao zdrav pa samo se malo kaslja-enkrat samkrat se je to zgodilo, pa je tamala pri treh mesecih fasala virozo in kar oblezala 3 dniuser posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 715
2.5.2016 17:03:39   
Metuljčkica
Mah, zame ni prehudo, ampak ponavad sem tud sama previdna in stekam na prvo besedo. Obstaja pa segment v moji zlahti, ki je zelo samosvoj in se obcutljiv za povrh, zato iscem lepe besede, ker nocem grdega gledanja. No, najbrz bo to vseeno potrebno (ker en tolk ze vem, da velikrat drugac ne gre), ampak bojo ze prezvel. Ok, to lupckanje na celo lahko prezivim (vseen ga bom pa pri prvem obisku kompletno prepovedala) :) usta bojo pa kr za fante/punce ostala rezervirana, nimam te prakse ;)

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 716
2.5.2016 18:03:24   
pika_polonca.
Ravnokar pijem čaj iz malinovih listov. Sploh ni tako napačen, sem pričakovala, da bo kaj hujšega. user posted image user posted image

Jaa, jaaa, tudi jaz bi kar skakala od sreče. In ko sem vsa navdušena letala po hiši, mi moj pribije, da naj ne skačem preveč, da se slučajno ne obrne nazaj user posted image

Metuljčkica, hvala. user posted image

Bigmamma, kar pripravi torbo za porodnišnico. Saj not se ne bo prah nabiral, je pa vseeno boljše met pripravljeno, da ne bo pol panika. user posted image

Hm, rokovanje in lupčkanje...o tem sploh nisem razmišljala, ampak kaj pa vem. Glede rokovanja jim nekaj ful ne mislim komplicirat. Vsi pri hiši smo itak vešči handlinga in mislim, da če lih kak obisk ne bo delal točno tako, ne bo neke škode zaradi tega. Ok, ne bom dovolila posedanja pa potem kasneje vodenja za roke itd., ampak če ga kdo ne bo dvignil točno tako, kot je pravilno, se pa ne mislim kregat.
Lupčkanje pa...ne vem zakaj, ampak mene to ne moti. Sem se kar malo zamislila, ker jaz to tudi rada delam. In sploh si nisem nikoli mislila, da bi to koga motilo. Je dobilo že kar nekaj otrok lupčka na čelo od mene user posted image
Drugače pa pri nas prvi mesec ne bo obiskov. Smo se že tako zmenili. Bi rada, da so ti prvi tedni samo naši.

< Sporočilo je popravil pika_polonca. -- 2.5.2016 18:05:17 >

Neposredna povezava do sporočila: 717
2.5.2016 19:08:34   
Bigmamma
Jaz imam veliko srečo, da so vsi kar hitro razumeli kaj zelim..sem jih sicer morala parkrat opozoriti in je zaleglo na koncuuser posted image in ja, tudi mene so kljub razumevanju grdo gledali na trenutke, ampak meni je pac vseeno za to, na prvem mestu mi je otrokuser posted image Tudi pri nas ni bilo prvi mesec veliko obiskov, le najozji. So pa prihajali vsak drug dan, kar tokrat zagotovo ne bo slo, pa ze takrat mi je slo na zivce. Se mi zdi, da potrebuje novorojencek svoj mir, ze tako bo tamala razgrajala naokoli, pa obiski patronazne, ze to je nek stres za novorojencka, vsaj jaz tako mislim. user posted image
Mene to lupckanje na celo sploh ne moti, ko je otrok star ze eno leto. Ji je tudi kaksna kolegica na licka pritisnila, pa tudi tamala njej, se mi zdi lepo to videt, da imajo mojega otroka tako radiuser posted image
Ja, torbo si bom pripravila zdaj v tem tednu, za tamalega pa naslednji teden, ko bom vse se enkrat preprala. 3 tedne prej pa menda ni prehitro?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 718
2.5.2016 21:41:24   
Metuljčkica
Aha ok, da malo bolj razdelam :) Prvi obisk bodo samo najožji (cca. 7 ljudi - moja in njegova najožja družina), prvi ali drugi dan po prihodu domov, vsaj tako si želim. Kratek obisk. Potem pa šeleee, ko jih jaz pokličem in povabim, nič prej. In še posebno pri tem prvem ne želim lupčkov, ker bo že itak štručka v novem okolju in je ne želim obremenit. Spet moram povedat še en vidik, zaradi katerega je mogoče moja skrb malo bolj upravičena - ti naši najožji niso zdravniki. Do nekaterih imam veliko zaupanja in me sploh ne skrbi, drugi so pa pač (starejši in zaradi tega še malo bolj na izi glede čistoče) kmetje, en je praktično eno s svojim mačkom... bruh. In to mi pa ne paše. Potem so pa ravno ti kmetje in ta z mačkom še najbolj mahnjeni na dotike, lupčke in vse tako. In če kaj rečeš, si grd. Že zdej sem, ker nočem jest hrane npr. od tega z mačkom. Sem mu dopovedala, zakaj, ampak zdaj mi pa ponuja kupljene pudinge, ki pa jih prav tako ne želim jest, ker tud priboru ne zaupam. Bi mi rad ustregel, ampak žal, ne bom tvegala. Mislim, že itak so mi mački luškani samo za gledat, razen tega so mi pa skrajno nečisti in nimam nobenega zaupanja in tolerance do njih, če je pa povsoood (v kuhinji na pultu, na mizi, spi z lastnikom pod kovtrom, po vseh oblekah...), mi je pa sploh zdaj v nosečnosti še toliko bolj odurno. Ko bo dojenček malo bolj utrjen, sem za uvajanje vsakovrstnih svinjarij (no, z eno mero...), daleč od tega, da bi hotla imet vse sterilno. Ampak ne pa prvi dan... Eh, bo že user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 719
2.5.2016 21:52:39   
Bigmamma
Ojej groza tole z mackom. Jaz jih sploh ne maram, so mi hinavske in polno bolezni prenasajo, tako da se jih na dalec izogibam. In popolnoma razumem tvojo skrb, ti starejsi res ne razumejo, da je pac treba zelo paziti v teh zacetnih mesecih. Pri nas se prve tri mesece roke razkuzujejo, dokler je otrok na tleh-se pravi, ne hodi dosti, tudi tla razkuzujemuser posted image seveda more biti neka meja, da ni potem otrok nonstop bolan.
Prvic sem naredila tudi to napako, da so obiski v porodnisnici res bili vsak dan, poleg dragega seveda. Tokrat bo vsak od najblizjih prisel enkrat (7 jih je), dragi s tamalo seveda vsak dan. Zal je pac tako, da na prvem otroku se ucis.. In tokrat me ne bo strah nicesar reci, prvič sem bila se prevec previdna in pazila na besede. Morda sem zato bolj obcutljiva glede svojih otrok, ker sem prvic tezje zanosila, zdaj pa po splavu, pa ves cas je nekaj narobe..

Neposredna povezava do sporočila: 720
2.5.2016 22:01:11   
Metuljčkica
Jaaa, tole z mački si me čisto zadela! Se popolnoma strinjam!!! Res, prav gravža se mi.
V porodnišnico bo prišel samo mož, potem pa prvi ali drugi dan (odvisno, če bom jokava... kar je menda zelo pogosto) kar vsi. Vsaj tako planiram in razmišljam, da je boljše, če pridejo vsi naenkrat za pol urce, mali naredi en krog po naročjih, potem pa čau! Vsi obvezno prej roke umit in mogoče tudi razkužit, pa tetra pleničko uporabljat - sploh tisti z mačkom, ker nima ene neoporečne obleke, ti rečem! Pa še najbolj normalno se bodo obnašali, če jih bo več, I guess.

Kar se pa ostalega tiče, pa nameravam obleke 1x oprat, tal pa tudi ne bom razkuževala, bo za moje (flegma) standarde sesalec in brisanje zadostovalo. Bo čisto, ne bo pa sterilno. Ampak tudi umazano ne...

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 721
2.5.2016 22:07:48   
Bigmamma
Jaa tole z jokanjem je grozno..jaz sem imela tezek porod, drugi dan ko sem prisla k sebi sem se ves cas jokala-od radostiuser posted image sem pa tudi ze razmisljala, da jih nekako porazdelim in vsi pridejo v enem dnevu, da imam potem mir. Mores vedet, da v sobi jih ne smes imeti prevec, vsaj v sg je tako in so sestre sitne. Pri meni sta pac na prvem mestu dragi in tamala, drugi se bodo morali prilagajat in pac ne bodo tako dolgo, kot so bili prvic. Saj vem, da sem mogoce pretrda in prestroga, ampak za moje otroke le vse najboljse user posted image
Zdaj grem pa pocivat, predno me spet kaki krci zagrabijo.
Lep vecer se naprej..

Neposredna povezava do sporočila: 722
3.5.2016 6:59:27   
klavdijaaa
Pozdravljene!
Kar redno prebiram vaše debate in spremljam kaj je novega :D Sedaj pa sem se mogla oglasiti zaradi tega: 'vsaj v sg je tako in so sestre sitne' :D Ojej kaj me čaka spet... to s sestrami je čisto res (saj v sg), moraš imeti srečo, da naletiš na ne sitno sestro :S Imam slabe izkušnje že vprvo z njihovim odnosom in sem bila zadnjič na obisku pa se ni nič spremenilo... itak je človek čisto preveč občutljiv v tem obdobju ampak vseeno... Upam, da bo v drugo boljše (čeprav dvomim).

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 723
3.5.2016 8:59:52   
pika_polonca.
Jutro!

Metuljčkica, hvala za razlago. Zdaj mi je bolj jasno. Bljek user posted image Odločitev je itak tvoja, ampak jaz bi na tvojem mestu definitivno prepovedala obiske vsaj prve tri tedne. Lahko pokličejo (ne vsak dan!), vprašajo, kako ste, lahko tvoj mož pokaže kakšno slikico, v živo pa, ko boste vsi pripravljeni. Ti obiski so stresni tako za novorojenčka kot tudi za mamico. Stresni in naporni. Po mojem se bova vsaj midve še fajn z dojenjem hecali, pa itak se še sam loviš, pa čišča pa krči pa boleče dojke pa svašta... Jaz nikakor ne bom sprejemala obiskov prvi mesec. Tudi če se bom super počutila. Tudi ko bom šla ven na sprehod, ga komot lahko pride kak sosed pogledat, ampak bo otrok ostal v vozičku. Tudi otroci dogodke tistega dne, tudi preteklega, predelujejo, lahko so celo bolj jokavi in razdražljivi, če se jim je veliko dogajalo...

Pri nas se roke nikakor ne bodo razkuževale, tla tudi ne. Če si ok umiješ roke, spraviš dol vso svinjarijo. Neke sterilnosti se ne bom šla.

(odgovor članu klavdijaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 724
3.5.2016 11:58:33   
Žoga2016
Pozdravljene, jaz sem sicer med julijkami, vendar mi mogoče ve katera tukaj svetovati.

Trenutno se odločam, če me naj partner zaposli preko s.p. za dva meseca pred nastopom starševskega dopusta (1.7.) ali naj uveljavljam zaposlitev najmanj 12 mesecev v 3 letih?
To so moji izračuni:
STARŠEVSKI DOPUST
JUN – MAJ = POVPREČNA PLAČA 632,63 bruto

ZAVAROVANA NAJMANJ 12 MESECEV V ZADNJIH 3 LETIH:
ZAVAROVANA 23 MESECEV (10 MESECEV ZA POLOVIČNI DELOVNI ČAS)
Je to pravilni izračun: (55% minimalne plače) 323,4 + 23x11,76 (2% minimalne plače) = 593,88 bruto
Se pravi če me zaposli mu dam 712,42 za prispevke in se mi potem to ne povrne, če prav računam.??

Prosim za odgovore. Hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?