Lanika007
|
Lavandula, Ja, mene je na pregledu NS doktorca vprašala, če sem se s čim mazala, jaz pa začudena na pol prestrašena rečem, da se vsak večer namažem z oljem proti strijam. Pa sem se najprej bala, da mi bo zabičala, da se moram mazat, ker se mi buši že kar pozna... Potem pa mi je razložila, da se 3 dni pred pregledom ne smeš mazati z nobeno kremo ali oljem (izjema je gel za ultrazvok ipd.), ker menda naredijo zaščitni sloj, da potem žarki ultrazvoka težje prebijejo kožo in se zato slabše vidi. Jaz sem za to PRVIČ slišala, ampak je skomignila z rameni, češ, da tega nikoli nihče ne pove pa bi morali. No, kljub temu smo vseeno videli bistvo Glede DHT (hormonski) je zelo odvisno...jaz sem na začetku bila prepričana, da ga bom opravila, ker so vsi govorili, da naj grem, potem pa sem se odločila, da ga ne bom opravila, če bo rezultat NS dober. Na več forumih sem prebrala in tudi slišala od znank, da je lahko NS super, potem pa DHT pokaže zelo slab rezultat (lažni rezultat) in vse skupaj pokvari. Nato so ženske hodile na AC (amniocentezo - z iglo prebodejo popek in odvzamejo vzorec) po nepotrebnem in tvegale splav....na koncu je seveda bil izvid lažen in so nosile zdravega otroka z nizkim tveganjem. Stvar vsake posameznice, pač, ene gredo vseeno na DHT...meni se je zdelo nepotrebno, ker sem imela na NS tako zelo nizko tveganje pa tudi sama NS je bila 1,1mm kar je minimum, da je doktorica kar sama rekla, da nima smisla še karkoli naprej delat. Sem pa tudi slišala, da po nekod kar vsiljuejo DHT nosečnicam. Najboljše da presodiš sama (oz. skupaj s partnerjem) kaj boš storila, če bo NS izvid super in kaj čebo slabši.
|