|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2016
20.1.2016 16:45:07   
Mili*
Pikap0ka ti si že v 11. tednu. Jaz mam po mojih izračunih 17.8. termin,pa sem v 11. tednu.
Tudi jaz se vam pridružim na fb jutri po pregledu, če bo vse ok.

(odgovor članu pikap0ka)
Neposredna povezava do sporočila: 326
20.1.2016 20:52:54   
valy25
Hojla punce,

joj, kar nisem mogla verjeti, da mi bo še kdaj dano videti skaknje dojenčka na UZ-ju. Dočakala nuhalno. Rezultati so čisto okej, vse v mejah normale, zaenkrat izgleda, da dobimo deklico, čeprav je za spol še malo zgodaj... in mi pravzaprav niti ni pomembno. V glavnem zelooooo sem vesela. :))))

Držim pesti za vse ostale preglede.

Barbi98 upam da boš videla. Pod zasebna sporočila sem poslala prošnjo za fb skupino. Se že vnaprej zahvaljujem.

Vsem en lep pozdravček :)

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 327
20.1.2016 20:53:17   
valy25
Hojla punce,

joj, kar nisem mogla verjeti, da mi bo še kdaj dano videti skaknje dojenčka na UZ-ju. Dočakala nuhalno. Rezultati so čisto okej, vse v mejah normale, zaenkrat izgleda, da dobimo deklico, čeprav je za spol še malo zgodaj... in mi pravzaprav niti ni pomembno. V glavnem zelooooo sem vesela. :))))

Držim pesti za vse ostale preglede.

Barbi98 upam da boš videla. Pod zasebna sporočila sem poslala prošnjo za fb skupino. Se že vnaprej zahvaljujem.

Vsem en lep pozdravček :)

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 328
20.1.2016 21:29:31   
barbi98
Ja punce kr meni pisite za fb skupino! Kr veselo klepetamo tako da boste imele kaj za prebrat ko se pridruzite user posted image user posted image zdaj pa ste res vecinoma vse ze imele prvi pregled jaz pa se kr cakam :D sedaj sem po mojih izracunih 9t1d. Sem dobila danes angelsound in sem vsa navdusena hotla poiskat srcek ampak ga seveda nisem nasla. Sem se ze zasekirala potem pa le prebrala da je to uporabno po 13t. Je kateri ze prej uspelo slisati utrip? :)

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 329
20.1.2016 21:50:13   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: barbi98
Je kateri ze prej uspelo slisati utrip? :)

jaz sem ga našla nekje ob dopolnjenem 10. tednu in to čisto spodaj ob kosti. sem bila prav presenečena, da je lahko tako nizko, ampak frekvenca je bila ta prava :)

(odgovor članu barbi98)
Neposredna povezava do sporočila: 330
21.1.2016 7:46:18   
Mili*
Jaz sem ga našla ob dopolnjenem 9. tednu, torej v 10. tednu sem bila, sem se pa ful namučila, 10x sem našla svoj utrip, potem pa kar naenkrat hitrega. Jaz mam danes pregled. Malo me je strah. Barbi98, te potem kontaktiram.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 331
21.1.2016 8:38:13   
izibizi
valy25 user posted image user posted image user posted image super za lepo novičko. Res je neprecenljivo vidite malega migetavčka. Komaj čakam svoje nuhalne, potem pa se pridružim na fbju, čeprav mi je tudi tukaj luštno poklepetati.

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 332
21.1.2016 9:05:03   
Lanika007
Punce, ne vem če vse veste:
3 dni pred pregledom NUHALNE SVETLINE se ne sme mazati trebuha z nobeno kremo!!!

Povem, ker mene ni na to nihče opozoril, potem pa smo na pregledu slabše videli user posted image

(odgovor članu izibizi)
Neposredna povezava do sporočila: 333
21.1.2016 10:18:48   
lavandula
Lanika007 a res? Jaz tudi to prvic slisim. Skoda, da ne opozorijo na take stvari. :/ Sicer vceraj se nisem nic mazala, predvceraj pa... Imam pa danes popoldne NS. Upam, da bo vse ok, mi ze malo zivcki delajo. Se vedno pa tuhtam, ce se naj odlocim za dvojni hormonski test.. Ve ste se?

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 334
21.1.2016 10:25:15   
*zvezdica zaspanka*
punce, jaz pa mislim, da ni tako hudo ... preden sem šla na ns, sem se stuširala in namazala z oljem proti nosečniškim strijam, namažem skoraj vsak dan enkrat, par dni prej sem uporabila gel za angelsounds ... isto v prvi nosečnosti. nihče ni nič rekel, pri merjenju ns je ginekologinja super videla, prav tako na vsakem pregledu, ko mi dela uz, se vse lepo vidi, tudi slikice so super user posted image

(odgovor članu lavandula)
Neposredna povezava do sporočila: 335
21.1.2016 11:37:28   
Tincaa37
Živjo punce..evo še ena avgustovka..pricakujeva okoli 26.8. najinega prvegauser posted image ..
Tudi jaz sem za fb skupino ce ste jo ze mogoce ustanovileuser posted image ..lep dan vsem skupaj

(odgovor članu urssi)
Neposredna povezava do sporočila: 336
21.1.2016 13:21:25   
Mili*
Jaz s prvega pregleda, otroček zgleda ok, dobila tudi slikico. Jutri pa na odvzem krvi. Mi pa morajo še enkrat pregledati kri za krvno skupino, ker sem se vmes poročila in imam drug priimek, pa tisti listek z mojo krvno skupino in drugim priimkom ne velja. Kaka bedarija.

(odgovor članu Tincaa37)
Neposredna povezava do sporočila: 337
21.1.2016 14:02:28   
cebelica321
Hej hej punce user posted image no pa sem tudi sama dala 1. pregled skozi morem povedati da jež vse v redu in da sem v 10 tednu ter da se je na 3eh slikah tudi malo že videlo da bi naj bil fantek...sicer to je vse v zraku...nuhalno imam 5.2. in že tudi kaj čakam...krvni testi ter urin je pa tudi BP :-) Predviden rok poroda pa je 16.8. :-) skratka zanima me samo kako se naj dodam v skupno na FB :-)lepo bodite in božajte svoje trebuščke :-)

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 338
21.1.2016 14:04:30   
Mili*
cebelica321 super user posted image . Jaz pa ravnokar klicarim za nuhalno, pa se mi nihče ne javi.

(odgovor članu cebelica321)
Neposredna povezava do sporočila: 339
21.1.2016 14:04:57   
Mili*
Za fb skupino pa piši barbi98

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 340
21.1.2016 16:49:07   
Lanika007
Lavandula, Ja, mene je na pregledu NS doktorca vprašala, če sem se s čim mazala, jaz pa začudena na pol prestrašena rečem, da se vsak večer namažem z oljem proti strijam. Pa sem se najprej bala, da mi bo zabičala, da se moram mazat, ker se mi buši že kar pozna...
Potem pa mi je razložila, da se 3 dni pred pregledom ne smeš mazati z nobeno kremo ali oljem (izjema je gel za ultrazvok ipd.), ker menda naredijo zaščitni sloj, da potem žarki ultrazvoka težje prebijejo kožo in se zato slabše vidi. Jaz sem za to PRVIČ slišala, ampak je skomignila z rameni, češ, da tega nikoli nihče ne pove pa bi morali.
No, kljub temu smo vseeno videli bistvo user posted image
Glede DHT (hormonski) je zelo odvisno...jaz sem na začetku bila prepričana, da ga bom opravila, ker so vsi govorili, da naj grem, potem pa sem se odločila, da ga ne bom opravila, če bo rezultat NS dober. Na več forumih sem prebrala in tudi slišala od znank, da je lahko NS super, potem pa DHT pokaže zelo slab rezultat (lažni rezultat) in vse skupaj pokvari. Nato so ženske hodile na AC (amniocentezo - z iglo prebodejo popek in odvzamejo vzorec) po nepotrebnem in tvegale splav....na koncu je seveda bil izvid lažen in so nosile zdravega otroka z nizkim tveganjem. Stvar vsake posameznice, pač, ene gredo vseeno na DHT...meni se je zdelo nepotrebno, ker sem imela na NS tako zelo nizko tveganje pa tudi sama NS je bila 1,1mm kar je minimum, da je doktorica kar sama rekla, da nima smisla še karkoli naprej delat.
Sem pa tudi slišala, da po nekod kar vsiljuejo DHT nosečnicam. Najboljše da presodiš sama (oz. skupaj s partnerjem) kaj boš storila, če bo NS izvid super in kaj čebo slabši.

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 341
21.1.2016 16:50:28   
Lanika007
cebelica321, imaš pa srečo user posted image user posted image user posted image
Pri nas se na NS ni videlo, ker se nikakor ni hotel obrnit, čeprav smo ga matrali da bi se...pa tudi kasneje na naslednjem pregledu se nikakor ni obrnil, nam je kazal samo hrbet user posted image
Mi pa komaj čakamo, da se pokaže!

Neposredna povezava do sporočila: 342
21.1.2016 18:25:40   
cebelica321
Ja mogoče sem res mela srečo da je bil ravno tako obrnjen..je bilo zanimivo mi g. na monitorju nakazala in jaz takoj če se to nakazuje na fantka...pa je rekla da mogoče pa res...ampak nič še ne more 100% reči...videlo se je pa zelo lepo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 343
21.1.2016 19:42:29   
pikap0ka
Mili*: Po zadnji menstruaciji bi bila res 11.tedenov, vendar je glede na neredne menst. in velikost fižolčka določil 10.teden+, kar je tudi po mojih izračunih pravilno. UZ sam določi tedne glede na velikost in razvoj našega fižolčka.
Nevem, sej ubistvu me niti dosti ne zamika ta 1 teden, bistvo je da ni prezgodaj ali prepozno za NS. :)

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 344
21.1.2016 19:43:36   
Popotnica4715
OOO punce, pa se po dolgem času spet javljam, tokrat z dobro novico :) Danes sem zakorakala v 13. teden in imela NS. Vse kaže odlično. Tveganje je 1:18000, razvoj izgleda ok :D je pa zelo dolgo trajalo, da je sploh lahko kaj izmerila :D otroček je toliko migal, da niti velikosti ni morala izmeriti (na koncu ji je uspelo nameriti 5,4 cm). Zaradi ostankov hematoma in nekoliko predležeče posteljice sicer moram bolj počivati, kar pa ne pomeni ležanja...prav tako pravi, da stvari niso kritične in bi moralo biti vse ok, če dam telesu čas, da si opomore od krvavitev. Spola se ni videlo, ampak važno je le, da je vse ok :D Ne gre mi iz glave, kakšne prevale je delal malček/malčica :D PDP pa je zdaj uradno 3.8.

Glede počutja pa sem bila zdaj tri dni čez dan čisto vredu in sem se že veselila, da so mimo (od 7. tedna naprej sem bila kot povožena cunja...cele dneve...bruhala nisem nikoli, ampak počutje je bilo pa samo za v posteljo). No danes zjutraj pa katastrofa....v času kosila je minilo, zdajle mi je pa spet zeeeloooo slabo :D Trebušček mi malo zraste samo proti večeru, obleke so mi še vse prav, brez tiščanja. Je pa res, da sem izgubila 3kg (sklepam, da zaradi stresa in slabosti, pa še pred tem sem bila zelo sladkosneda, zdaj pa sladkorja videti ne morem).

Zdaj upam, da bo nosečnost potekala bolj mirno in brez tolikšnega stresa. V veselje mi je brati vaše izkušnje in napredek :D punce super ste. Zdaj upam, da bo vse ok in se vam pridružujem še na FBju :D Tko da barbi98 pričakuj moje sporočilo :D

Punce uživajte in se tipkamo :)

Life begins AT THE END of your comfort zone.

(odgovor članu cebelica321)
Neposredna povezava do sporočila: 345
21.1.2016 21:00:38   
barbi98
O super punce za vse lepe novice user posted image
Sem poskusila se enkrat z angelsound in sem res nasla srcek! Zelo zelo nizko spodaj, ko prvic sploh nisem probala :) tako da sem zelo umirjena sedaj kr imam prvi pregled sele cez en teden. user posted image
Z energijo sem cisto na nuli. Samo spala bi cele dneve. Slabosti so pa tako tako, malo pridejo in grejo. V glavnem ko kaj pojem mi je takoj slabo. Upam da bom kmalu spet zarela od energije. user posted image user posted image

(odgovor članu Popotnica4715)
Neposredna povezava do sporočila: 346
22.1.2016 12:51:41   
Lanika007
Punce, tudi jaz bi lepo prosila, če me katera lahko doda v skupino na FB - moje ime: Unikatne Čestitke

HVALA! user posted image

(odgovor članu barbi98)
Neposredna povezava do sporočila: 347
22.1.2016 17:28:05   
lavandula
Tako pa sva tudi midva opravila včeraj NS. Super je bilo, rezultati dobri, tako da se za DHT nisem odločila. Sem pa v 12t 3dni (zdaj vsaj točno vem hehe) in imam rok 3.8. Naslednji pregled pa spet čez 4 tedne. :)
Ta vikend tako sledi presenečenje za ljudi okrog naju user posted image .

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 348
22.1.2016 18:10:54   
Izabela26
Punce, čestitkeee vsem za uspešno NS user posted image
Midva se bova še kar malo načakala. Imam NS "šele" v 12tednu in 6dni (12. 2.). Se mi zdi kar pozno, ampak najbrž G že ve ;)
Pri meni se slabost čez dan kar stopnjuje - najhuje je zvečer. Se mi pa zdi, da sem kot kakšen hrček, ker bi skoz kaj jedla, ampak nič konkretnega. Mi edino skoz kakšno glodanje pomaga, da mi ni tako zelo slabo.

Drugače pa je zame to prva nosečnost in sem res kar precej živčna, če bo res vse OK. Že pred prvim pregledom sem s strahom hodila na wc - sicer pravijo, da ko enkrat na prvem pregledu potrdijo bitje srčka, naj bi bila nevarnost, da bi šlo kaj narobe, veliko manjša - pa vseeno.

Sem pa zdajle začela razmišljati, če bi si morala že kaj mazati trebušček s kakšnim oljem - kdaj ste ve pričele in ali to res kaj pripomore v boju proti strijam?

(odgovor članu lavandula)
Neposredna povezava do sporočila: 349
22.1.2016 18:33:02   
*zvezdica zaspanka*
Izabela26 kar pogumno! z vsakim tednom se manjšajo možnosti, da bo kaj narobe, sicer je pa najbolje odmisliti in uživati v nosečnosti. pri meni so slabost, kislina in potreba po stalnem glodanju izginile kar čez noč, tam okoli 11t. v prvi nosečnosti sem si trebušček mazala s losjonom proti strijam od bubchen (se dobi v mullerju) in imam nekaj malega strij - jaz pravim, da je sonček - samo okoli popka. hehe, nekaj pa more biti user posted image sedaj pa mažem z alverde oljem iz dm-a, bomo videli, kako bo tokrat.

user posted image vsem za lepe rezultate na pregledih!

(odgovor članu Izabela26)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?