|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2016
5.1.2016 7:38:31   
ribica43
Da se javim še jaz. Za praznike smo povedali doma in so bili seveda vsi super navdušeni. user posted image 30.12. sem imela NS in smo bolj konkretno videli našega fižolčka, ki ni več samo fižolček ampak že pravi vesoljček. Smo ga pa morali prebuditi, da je malo pomigal z rokicami n nogicami :) bogec user posted image

V službi sem tudi že povedala in sedaj čakam naslednji pregled, kjer mi bodo sporočili še kako in kaj s toksoplazmozo in krvjo itd.

Tudi jaz že nosim nosečniške hlače, drugo pa ostaja kot je bilo, brez posebnosti. Bodite dobro!

(odgovor članu Tinna22)
Neposredna povezava do sporočila: 501
5.1.2016 8:19:24   
Mila Lila
Živjo.

Tudi jaz se pridružujem forumašicam Julijkam 2016 in prosim za navodila za vstop v fb skupino.
Sem v 12. tednu, predviden rok imam 23.7, NS pa 14.1, prvo posvetovalnico pa 19.1.
Kar zadeva občutke, pomoje sploh še nisem povsem ponotranjila dejstva, da v meni raste novo življenje. Za trebušček pa se tolažim, da so krivi prazniki :)
Zanima me, kako ste z gibanjem oziroma treningi? Sama sem jih na začetku nosečnosti opustila, predvsem zaradi slabosti in utrujenosti, ki se mi zdi počasi pojenja. Ljubim gibanje, tako da ...

hvala in lep dan še naprej, ML

(odgovor članu ribica43)
Neposredna povezava do sporočila: 502
5.1.2016 11:35:38   
Lanika007
Mila Lila, dobrodosla! 😊
Glede sporta -kolikor vem- je dovoljeno, razen ce ti gin ne pove drugace oz. odsvetuje. Sicer pa vem, da so v nosecnosti odsvetovani vsi ekstremni in adrenalinski sporti ter sporti, pri katerih je prisotno "poskakovanje" telesa, kot npr.: jahanje, surfanje, tenis, celo smucanje - tako vedno pravi moj gin.
Je pa rea zelo odvisno od gin do gin in seveda od posameznice. Logicno, da ce vsak dan veliko teces, ne pomeni da sedaj gibanje povsem opustis. Veliko jih tek zamenja za hitro hojo, pa recimo ne v hribe, ampak po ravnici. Jaz sem recimo morala opustit VSE in ze 2 mesca imam strogo lezanje doma.
Predlagam, da svojega gin povprasas kje naj bodo tvoje omejitve gibanja, glede na stanje tvoje nosecnosti. Sicer pa vadbo prilagodis dejstvu, da si noseca 😊 srecno!

(odgovor članu Mila Lila)
Neposredna povezava do sporočila: 503
5.1.2016 13:19:57   
BaBL
Evo punce jaz sem imela danes uradni pregled tako, da sem zdaj dobila materinsko user posted image Veliki smo že kar 43mm tako, da se mi je pdp prestavil in sicer na 25.7. Glede na nov datum sem danes user posted image že 11t in 1t. Naslednji pregled mam 11.2., nuhalno pa 13.1. user posted image

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 504
5.1.2016 15:16:23   
~pikapoka~
Pozdravljene po dolgem času in dobrodošle vse nove!
Kar nekaj časa me ni bilo, ste pridne user posted image čvekice. Pri nas nič kaj novega, slabosti so malo boljše, čeprav še vedno prisotne user posted image zadnje čase me tudi kar nekaj muči v trebuhu, kaj pa vem-mišice, vezi ali kaj, v glavnem vse me tako tišči. Pa moram pazit da hčerke ne dvigujem. Je pretežka.
Jutri pa končno nuhalna, komaj čakam! Da nama povejo, da je vse vredu.
Vam poročam jutri kako bo.

(odgovor članu BaBL)
Neposredna povezava do sporočila: 505
5.1.2016 21:22:49   
alch.
Evo punce, prihajam iz NS :))) Izvidi več kot odlični, zdravnica pa ni da ni, je ne morem prehvalit. Dejstvo je, da se še ni izbočil(kljub velikemu trebuhu) zato smo meritev delale vaginalno :) Nas je mali skos direktno gledal, tako da je s strani uspela samo ena slika, pa še to zelo na hitro.Je bila pa zdravnica zelo ustrajna - notri sva bila 50min in to samo zato, da nama je lahko dala tudi eno 'talepo' slikco. Spola se še ne vidi, smo pa prestavili PDP, po velikosti naj bi bila namreče 11+2, PDP po novem 24.7. namesto 14.7. Bom pustila do jutri še star datum, ko grem h svoji G, da vidimo kaj in kako bo

(odgovor članu ~pikapoka~)
Neposredna povezava do sporočila: 506
5.1.2016 21:23:08   
marjetka15
Živijo.
Še ena nova nosečka. To je moja tretja nosečnost, ki nas je presenetila. Doma imam 2 punčki 4,5 in 8 mesecev, tako da sem še na porodniški.
Po izračunu imam pdp 22.7 po uz pa 30.7. V torek 12.1 imam nuhalno, tako da bomo vidli našega fižolčka. Mi je malo slabo, tako da ko hčerka spi, sem tudi jaz vodoravno.
Sem pa v drugo imela CR in me ja sedaj kar malo strah, ker sem tako hitro zanosila. Je morda še katera, ki ima enako situacijo?
Lp vsem in se še javim.

Neposredna povezava do sporočila: 507
5.1.2016 22:15:27   
Anonimen
helou mačke user posted image evo danes imela pregled pri moji G in uživala sto na uro user posted image vse ok, vidijo se že srčni prekati, očesna leča, ni da ni. na koncu je naš škrat naredu še potezo na spodnji slikici - in pozdravlja vse julijke 2016 user posted image user posted image " target="_blank">http://user posted image aja.... pa rekla je G, da je naši bejbi luli zrastu user posted image user posted image tko da zdej nobenem več nč ne rečem - dobimo dojenčka in to je to - kaj pa pride, bomo vidli na morfologiji user posted image user posted image

(odgovor članu marjetka15)
  Neposredna povezava do sporočila: 508
6.1.2016 9:33:04   
LILI/NIK
anonimna bravouser posted image pri nas se je na nuhalni kar lepo video nekaj med nogami.user posted image mi lahko napišeš kako si dodala slikco ?ker jst je ne znam user posted image čawčaw

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 509
6.1.2016 9:44:44   
BaBL
Ooo kok lepo da ste že zvedle spole...jst tut upam da bom. V katerem tednu pa ste bile na nuhalni?
Za slikico pa pojdi na stran shrani.si, jo naloži ter nastavi velikost tam okoli 320x ne vem že kok...potem ti pa vrže urlje in maš tam prau url za forum :)

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 510
6.1.2016 9:56:44   
LILI/NIK
BaBl hvala bom poskusla . nuhalno sem imela pred 1 tednom ko sem bila točno 12 tednov. se je pa pri nas res lepo videl spol sploh na 4d posnetku user posted image

(odgovor članu BaBL)
Neposredna povezava do sporočila: 511
6.1.2016 10:30:26   
~pikapoka~
Ali katera že mogoče ve, koliko je starševsko nadomestilo za brezposelne za letos? Imam pravi podatek, da je to 219,20€??

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 512
6.1.2016 10:33:03   
LILI/NIK
pikapoka nekje sem zasledila 250 zdej pa ne vem če je to točno. evo da probam prpopat slikco z nuhalne, če mi rata user posted image
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 513
6.1.2016 10:36:04   
Frišna
Datum PDP je ponavadi okviren, saj te lahko preseneti 14 dni prej ali tudi kasneje.To je v šoli za starše povedala med.sestra. Se je kateri zgodilo v prejšnjih nosečnostih da je rodila na točen dan PDP?

To je moja prva nosečnost, PDP je 6.7.2016. So pa na nuhalni povedali da je lahko tudi junijski, saj ponavadi prvi pohitijo:) Ali to res drži?

Glede spola pa bo na naslednjem pregledu bolj jasno ali bo fantek ali punčka. Mož navija za fantka. Meni je vseeno le da bo vse dobro z otročkom.

Ali razmišljate o obporodnih spremljevalkah DOULAH? Ne vem kako bi se opredelila...nekaterim je v veliko oporo, predvsem psihično. Mogoče je katera imela izkušnjo z Doulo?

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 514
6.1.2016 13:55:12   
Lanika007
Čestitke punce za tako lepe slikice! user posted image
Tudi mi komaj čakamo, da vidio našega fižolčka koliko je že rasel od zadnjega pregleda.

Vem, da je bilo že veliko govora in tudi po forumih se veliko piše o tem, a še vedno mi ne pomaga prav nič user posted image
Me zanima pa KJE bi lahko kupila NOSEČNIŠKE HLAČE? Majic ne potrebujem, čedalje bolj pa imam potrebo po hlačah. Mogoče kakšna udobna, lepa trenirka pa kakšne kavbojke ali lepe elastične hlače. Mene že vse hlače tiščijo, doma se večinoma v spodnjem delu pižame, ker me sicer vse toliko tišči, da imam prav zareze po trebuhu user posted image
Pogledala sem že v H&M, ampak od kavbojk ali niso imeli velikosti ali pa je bil model s širokimi hlačnicami, kar mi ni ušeč...medtem ko sem bila nad C&A najprej res navdušena, potem pa pridem notri in po pol ure iskanja z možem najdeva KOTIČEK (dobesedno) za nosečnice, velik cca. 1,5 m = 2 kavbojke, 1 poletne hlače in 2 majici (ena bela, druga črtasta). In konec...to je bila vsa izbira. Da o barvah in velikostih ne govorim!
Kje bi lahko kupila kakšne res lepe hlače? Je katera iz Obale, da bi vedela, če imajo mogoče v Trstu recimo kaj več izbire?

Hvala! user posted image user posted image

(odgovor članu Frišna)
Neposredna povezava do sporočila: 515
6.1.2016 14:29:17   
alch.
Js sm nosečniške legice kupla v mani. Imajo tudi trenirke. :)))

Neposredna povezava do sporočila: 516
6.1.2016 16:11:43   
Frišna
V trgovinah MANA imajo od tunik do kavbojk, legic majčk za nosečnice vse. Sem tudi kako oblekco že najdla katera bo primerna tudi kasneje ko bom bolj okrogla.
V NKD trgovini se tudi najde kak kos oblačil in predvsem ugodno!

user posted image

(odgovor članu alch.)
Neposredna povezava do sporočila: 517
7.1.2016 10:27:47   
~pikapoka~
weeee pa je tudi za nami nuhalna. Vse je bilo super, mala bebica izgleda zdrava, vse meritve so bile ok. Je bilo pa res super, ful se vse vidi, pa 3D posnetki, super super user posted image user posted image malo je bilo boleče, ker ga je morala zbudit, ampak me ni čiiisto nič motilo user posted image je pa mi določila nov datum in sicer 12.7., ker je bil kar večji. Tako sem sedaj noseča 13t in 2dni, v 14. tednu. Ampak saj verjetno bom potem rodila 30.junija user posted image ful kasnej, kot prvič...
Je rekla, da zaenkrat samo ugiba, ampak se ji bolj zdi, da bo fantek. Bomo videli.
Povedala sva tudi hčerki včeraj, da bo sestrica. Je bila kar malo zmedena. Potem je pa malo 'sprocesirala' info in je bila kasneje čisto navdušena. Zjutraj me je že slačila, kje je dojenček in mi dajala lupčke na trebuh... user posted image aja in pa seveda najbolj pogosto vprašanje: ja pa mami nooo, kdaj boš rodila dojenčka?!?!?? hehe

nosečniška oblačila user posted image jaz sem si že zdavnaj kupila ene hlače. Ful dobre sem dobila, črne, udobne, oprijete ampak ravno prav, v H&M, ZA 20€. Majice pa do zdaj še niso bile problem...Sem pa včeraj bila v popku in imajo veeliko izbire. Žal tudi drage! Sebi nisem nič kupila, sem pa za tamalo eno rumeno majčko s potisom tanajboljša sestrica user posted image

spremstvo pri porodu: jaz si takrat želim samo mojega dragega zraven, že prvič se je odrezal odlično!

(odgovor članu Frišna)
Neposredna povezava do sporočila: 518
7.1.2016 11:58:21   
Lanika007
Jaz sem pogledala v H&M, ampak pri nas imajo veliko izbire za 20€, so pa na žalost samo 34 in 36 velikost, kar jaz ne spravim niti na eno nogo (nosim 40/42). Potem pa hlače 40€...saj ok, bi plačala tudi 50€, če so res ZELO lepe in udobne, drugače se mi zdi pa zaman, ker jih po porodu ne bom več najbrž nikoli oblekla (tudi za drugega otroka se bo vmes moda še 1000_x_ zamenjala). V popku sem tudi že gledala, sicer na njihovi spletni strani, ampak imajo tako zelo nabite cene, da sploh ni govora. Nekaj malega sem brskala tudi bo Ebayju, kjer sicer precej naročujem, ampak me je strah, da mi na koncu ne bodo prav (sploh te azijske velikosti so vprašljive).

Glede spremstva ob porodu pa tako: Jaz osebno sem takšna, da imam rada mir. Že na operaciji sem imela okrog sebe 5 ljudi (doktor, 2 asistentki, sestra in anesteziolog) in mi je blo prav preveč. Sem komaj čakala, da me uspavajo. Tako da glede poroda bo enako...čim manj ljudi ob sebi - "porodno osebje" je pač nujno, to je ok. Sicer pa niti ne vem ali bo mož z mano, ker na splošno zelo slabo prenaša kri, injekcije in podobno...tako da bo do zadnjega pod vprašajem ali bo z mano ali bo počakal zunaj. Jaz ne silim nič, ker popolnoma razumem. Raje vidim, da počaka zunaj in je vse ok, kot da ga silim not z mano in se na koncu izkaže kot grenko-sladka izkušnja, ker je pač MORAL biti tam. Je pa lepo imet partnerja ob sebi, to absolutno.
Moje osebno mnenje je, da so vsi ostali ljudje v porodni sobi popolnoma odveč.
Glede omenjenih "Doul" pa nisem še nikoli slišala, tako da ne morem nič reči.

Bi vas pa še vprašala za mnenje, predvsem tiste, ki ste že opravile NS in DHT (dvojni hormonski test): Malo sem v dvomih glede DHT - ali naj ga opravim po NS ali ne? Veliko sem prebrala o temu, ker me je zanimalo, predvsem KAJ pokažejo tovrstni testi. Vem, da forumi niso zanesljivi in so to zgolj mnenja posameznic, ampak je veliko žensk napisalo, da so imele recimo NS v redu, potem pa je DHT pokazal veliko tveganje. Ob ponovitvi testa ali AC pa je bil rezultat super, češ, da je DHT izvid bil lažen. In kar me je zelo zbegalo, je na enem forumu celo GINEKOLOG zapisal, da je sama NS 85% zanesljiva, medtem ko se ta % v kombinaciji z DHT zmanjša. Torej je oboje skupaj manj zanesljivo?
Najbolj se bojim, da bi NS pokazala vse ok, potem pa bi me DHT spravil čisto v paniko po nepotrebnem.
Pa me zanima vaše mnenje oz. če ima katera kakšno izkušnjo za delit. Bi bila zelo hvaležna! user posted image

Pa glede NS - se splača vzeti tudi 3D? Se tako zgodaj že lepo vidi v 3D obliki? Saj ne drugo, ampak da bi imela eno lepo, bolj realistično slikico user posted image

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 7.1.2016 12:01:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 519
7.1.2016 12:06:07   
~pikapoka~
Lanika mi smo tam gledali super slikice in posnetek, ko vse meri. Ko nama je pokazala 3D je bilo že vse tako neverjetno realistično. CD doma je bil pa čisto razočaranje, 3 ekstra kratki posnetki, čez sredino ekrana velika debela zelena črta, slikice pa tudi zelo slabe. Vzela sem samo zaradi hčerke, da bi doma videla, pa sem bila popolnoma razočarana...
Glede ostalih preiskav pa nič nevem...velikokrat je pa tako, da te po nepotrebnem spravijo v dvome, imaš živčno nosečnost, potem pa se izkaže da je vse v najlepšem redu...težka odločitev, za katero mislim, da se boš sama najlažje odločila. Kaj pa pravi tvoj G?

Neposredna povezava do sporočila: 520
7.1.2016 12:23:33   
Lanika007
Meni se tudi zdi tale 3D super, seveda če se v 12t (v mojem primeru v 13t) že lepo vidi.
CDja ne nameravava vzeti, ker ga najbrž ne bova nikoli več pogledala. Slikico bi pa rada imela tudi, ker bom kasneje naredila album za dojenčka..pač od začetka nosečnosti do poroda, itd. user posted image

Jaz sem že tako od prvega dne napeta in v strahu ali bo v tretje le uspelo. Smo že daleč prišli in vse kaže super zaenkrat, tako da sm hvaležna za prav vsak nov teden in srčno upam, da bo tokrat sreča na naši strani user posted image
Že tako me je strah kaj bova videla na NS, da bi pa potem DHT pokazal tveganje, pa povrhu še lažno....me pa spravi čisto v tilt.
Težka odločitev. Saj se bova na koncu odločila seveda po svoji presoji, a vseeno bi rada kakšno mnenje tistih, ki so to že dale skozi...ne škodi user posted image
Moj gin pa mi je svetoval NIPT, za kar se najbrž ne bova odločila. Najprej bi opravila NS - če bo vse ok je pač ok, če bi bili slabši izvidi pa bi kasneje naknadno opravila še NIPT, da bi bilo bolj zanesljivo.

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 7.1.2016 12:25:17 >

Neposredna povezava do sporočila: 521
7.1.2016 12:27:26   
Lanika007
Punce, malo v vzpodbudo...sem pokukala tudi k Avgustovkam, ker se bojim, da bomo kar Avgustovski mi user posted image
Pa so nekatere ženske, ki so imele 5 nosečnosti, ena ima 6 otrok in sedaj 7.noseča, ena gospa pa je sedaj v 9.nosečnosti za 3. otroka.
Skratka, ženske, ki lahko rečem samo kapo dol! Občudovanja vredna vztrajnost, volja in želja po otroku. Dokaz, da nikoli ne smemo obupat! Jaz sem navdušena! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 522
7.1.2016 13:56:53   
Amour
Lanika, Vertbaudet.com posilja z UPS, dobis v parih dneh, samo ne kupiti tistih kavbojk, ki imajo dve sirini nosec. pasu, ker se pritrjuje z zadrgo in ni prakticna :/
Velikosti so realne!
Kavbojke so fine, strecas_te.
Z vracilom ni tezav.

< Sporočilo je popravil Amour -- 7.1.2016 13:57:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 523
7.1.2016 14:26:30   
Lanika007
Amour, sem takoj šibala pogledat user posted image
Vidim, da imajo res ogrooooomno izbire...sigurno bom kaj našla zase. Pa hvala za nasvet!

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 524
7.1.2016 14:27:47   
brinika
Lanika lep pozdrav, tudi jaz sem že bila na nuhalni svetlini in o kakem DHT pred tem nisem niti razmišljala....ko sem prišla na NS sem izpolnila nek vprašalnik in za DHT že obkrožila NE, da ga ne bom opravljala, pa me je potem zdravnik začudeno pogledal češ kako pa to da DHT ne bom opravila...sem rekla da kolikor pač imam informacije, da se mi ne zdi potrebno (razen če bi seveda prej imela že kak splav, kake druge težave ali bila že starejša), pa je rekel da je to pa res fajn da se naredi in v glavnem spromoviral zadevo tako daleč, da sem se odločila za. Res so se rezultati potem malce spremenili, ampak tveganje je še vedno zelo nizko in naj bi bil vse okej user posted image
V glavnem, res je, da je pri vsaki ženski drugače, ampak meni se je zdelo potem to res nepotrebno in mi je bilo kar fajn žal, ne toliko zaradi denarja (čeprav seveda tudi), ampak bolj zato, ker te skoraj na silo prepričajo v nekaj, za kar si se ti že odločil drugače user posted image Mislim, da se pri naslednji nosečnosti, v kolikor bo NS zelo vredu, ne bom več odločila za DHT, razen če bi res imela kake težave....
Pa tudi potem sem marsikje prebrala, da nekateri ginekologi (ki pa jih je res malo), ne forsirajo DHT, v kolikor je izvid NS dober...je pa res to odločitev vsake posameznice. Lp

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?