|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke II
11.12.2015 14:39:39   
mojamiška
IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

Evo jaz danes iz pregleda. Huh sem se vrašala kdo bo našega velikega škrata rodil user posted image Po datumih sem 30t on pa je po velikosti med 32-33t, težek pa že okoli 1900. Tako da bo kar pestro. Je pa vse ok in je že na glavi tako da upam da se ne bo kaj več veliko obračal. No še vedno fant (mamica vedno vpraša, čeprav ati kr zavija z očmi in ''''mali'''' sinko mamici vedno pokaže kaj je - ni sramežljiv). G me je sicer potolažila da pričakuje da bo ob rojstvu okoli 3800. No upam da res ne bo kaj več. PDP pa ne bodo spreminjal ker je sam pač velik otrok user posted image . Čez dva tedna mam prvi CTG (tukaj začnejo hitro s tem). Sva pa presrečna ker sva prvič dobila lepe 3d slike obrazeka (se končno ni ničesar stiskal in zdej ma že ta prava polna lička in je full lep, nosek po mamici, ustnice po atiju (z izrazito zgornjo ustnico po mamici). Komaj čakamo da ga spoznamo v živo.

user posted image Lepe novičke, sam, da je vse okuser posted image
Js sm se celo nosečnost tolažla s tem, da vn pač more jt, še noben ni not ostaluser posted image  pa, da tko luštn nebo kot je blo takrat k je šla notuser posted image
Če kej pomaga...user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
11.12.2015 14:41:22   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: mojamiška

Evo jaz danes iz pregleda. Huh sem se vrašala kdo bo našega velikega škrata rodil user posted image Po datumih sem 30t on pa je po velikosti med 32-33t, težek pa že okoli 1900. Tako da bo kar pestro. Je pa vse ok in je že na glavi tako da upam da se ne bo kaj več veliko obračal. No še vedno fant (mamica vedno vpraša, čeprav ati kr zavija z očmi in ''''mali'''' sinko mamici vedno pokaže kaj je - ni sramežljiv). G me je sicer potolažila da pričakuje da bo ob rojstvu okoli 3800. No upam da res ne bo kaj več. PDP pa ne bodo spreminjal ker je sam pač velik otrok user posted image . Čez dva tedna mam prvi CTG (tukaj začnejo hitro s tem). Sva pa presrečna ker sva prvič dobila lepe 3d slike obrazeka (se končno ni ničesar stiskal in zdej ma že ta prava polna lička in je full lep, nosek po mamici, ustnice po atiju (z izrazito zgornjo ustnico po mamici). Komaj čakamo da ga spoznamo v živo.

Js sm se celo nosečnost tolažla s tem, da vn pač more jt, še noben ni not ostaluser posted image  pa, da tko luštn nebo kot je blo takrat k je šla notuser posted image

Hvala za tolažbo. Sej to tut js pravim vn bo prišel tako ali drugače user posted image

(odgovor članu mojamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
11.12.2015 14:47:44   
Janchek81
MauMaw iiiii lepe novičke .... boš vidla, da bo 1,2,3 ven padu user posted image sam sproščena bod pa bo user posted image Nč bat .. tko kot je pa rekla mojamiška še nben ni notr ustal ... user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
11.12.2015 21:31:39   
leilani

bo veliko fant :D js sm danes napolnila 35t in ima naš škrat/škratinja cca 2200g... je pa rekla G, da ne pričakuje, da bo preveliko dete...naslednji teden imam že 1. CTG...se mi zdi da gre ful hitro zdej...

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
12.12.2015 10:47:57   
foxy_cat

Haha dobra "tko luštno nebo kot ko je šel noter" user posted image user posted image user posted image user posted image sem se nasmejala....

Neposredna povezava do sporočila: 2130
12.12.2015 11:19:38   
mojamiška
IZVIRNO SPOROČILO: foxy_cat

Haha dobra "tko luštno nebo kot ko je šel noter" user posted image user posted image user posted image user posted image sem se nasmejala....

user posted image  midva sva se tut, celo nosečnostuser posted image  sm bla čist neobremenjena, so mi punce govorile kako mi to rata in sem pač tko povedala. No proti koncu me je včas mal panika zagrabla, pol je bil pa itak urgentni cr tko daniti nism mela časa razmišljat. Je blo pa j....pol tko, da me je tega že zdej strah. sam kaj k vn more jtuser posted image  no prvo nej gre not pa bomo pol razmišljal, itak poti nazaj niuser posted image

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
12.12.2015 12:39:04   
foxy_cat
Mja pri Cr je pol panika ker še toliko časa nič ne moreš pa vse te boli user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2132
12.12.2015 14:23:03   
MauMow
Sej jaz se dejansko ne sekiram kaj veliko glede poroda. Itak mam ze cilje kako in kaj. Ce nebi bil na glavo ne zelim obrata ampak CR. Drugace pa grem naravno rodit in ce bo prevec bolel epiduralno ki jo tukaj itak full priporocajo ker gre porod hitreje (za sam izstis ti namrec tolk zmanjsajo dozo da cutis skoraj vse- to sem sedaj izvedela, tako da ves kak pritiskat). Pa vem da se bom cisto probala sprostit ker samo tako bo slo vse hitreje. Pa moz bo zraven in bo se lazje. Pa mam tk fajn G da ce mi kaj ne bo jasno po rusko se bova lahko po anglesko zmenile ker govori tudi to ( to je prednost tukaj ker pride tvoj izbrani G na porod tudi ce ne dela). Tako da tak nekak sem si razcisila v glavi ker drugace bi bla panika lahko. Po tem pac ko smo videli da bo res velik fant sem mal mami pa babi zaslisala in obe sta enega otroka rodile ko je mel 4500 pa okol 56 pa je blo itak vse bp. Samo rezane sta bile kar pa pac ce mora bit mora bit bolje pa kot da se prevec grdo razstrgas. Tk da sem zdej cisto cool glede vsega. Vazno da je skrat nas zdrav in da pridemo lepo do konca.

Aja pa sem se tasco zaslisala moj moz je bil samo 53cm in 3600 jaz pa 51 in okol 3500 tk da se zna zgoditi da bo nas skrat tut nekaj takega na koncu. Sploh ker je prvi otrok.

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
12.12.2015 15:56:09   
cacaca
Pozdravljene,

a smem pripomniti samo glede teže otroka...nekaj časa sem ležala v porodnišnici in tekmovanja med cimrami glede teže in cm ni bilo konca in mira, dokler nam enkrat na viziti gin ni povedal, da je totalno brezveze ta meritev in bi jo on v ljubljanski porodnišnici ukinil, če bi jo lahko...kar mu dam prav. takrat, ko ti grozi prezgodnji porod niti nista vazna niti teza niti cm, samo da je otrok zdrav...v mojem primeru so se zmotili za 500g, mojo cimro so pa skozi strasili,da bo mičkena, da bo lahka pa na koncu je imela konkretne mere....glavno da so otroci zdravi :)

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
13.12.2015 7:47:47   
Tara9
MauMow lepo je brati, da je vse super in tako bo tudi do konca ;). Glede mer naj te tudi jaz potolažim. Sem šla prav v maternsko pogledat. Naša baba je bila v 31.tednu izmerjena 1986g rodila se je z 3710. Me je g kar malo strašila s tem in pošiljala v porodnišnico z napotnico na kateri je pisalo pretirana rast ploda in me je samo po nepotrebnem zasekirala. Mala je sicer imela malo večji obseg glavice 37cm, ampak ven je šla brez kakih posebnosti.

Pa lepo nedeljo vsem

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
13.12.2015 8:11:21   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: Tara9

MauMow lepo je brati, da je vse super in tako bo tudi do konca ;). Glede mer naj te tudi jaz potolažim. Sem šla prav v maternsko pogledat. Naša baba je bila v 31.tednu izmerjena 1986g rodila se je z 3710. Me je g kar malo strašila s tem in pošiljala v porodnišnico z napotnico na kateri je pisalo pretirana rast ploda in me je samo po nepotrebnem zasekirala. Mala je sicer imela malo večji obseg glavice 37cm, ampak ven je šla brez kakih posebnosti.

Pa lepo nedeljo vsem

K sreci tukaj nic ne komplicirajo. Mali je ze od zacetka bil za en teden vecji zdej je pa se mal vec. Itak ker se m jaz in moz velika samo pravijo da je velik fant. Ze na prvem pregledu je bil za ene 4 dni vecji in se pac se povecuje. Itak ni vec veliko do konca. Vazn da je vse ok. So me presenetili tokrat ker so vse pretoke glavnih zil detajlno pregledal (v glavi, udih, srcu,...) v posameznih obdobjih pregledajo bolj podrobno dolocene stvari. Se malo pa bo. :)

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
14.12.2015 15:37:22   
..noname..
Punce en nasvet prosim. Mislite, da bi bilo dobro jemati folno kislino ko začnem delati na otroku, ali naj raje počakam da zanosim? Me pa zanima kaj je boljše Elevit ali kaj drugega?

Neposredna povezava do sporočila: 2137
14.12.2015 15:50:18   
leilani
js sm jo začela jemat ko sm zanosila...načeloma pa jo priporočajo že prej...Elevit ima še dodatke in je dokaj drag...imaš pa recimo Tifol, ki je samo folna in je seveda cenejša... poglej cene na spletni strani Lekarnar.com...imaš pa več variant - iz DM folno, pa neki je tudi iz Mullerja, imaš Femibion...ma ni da ni...

če se ne bi pr nas tako hitro primlo, sm imela namen začet jemat pred zanositvijo :D

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
14.12.2015 15:55:19   
MauMow
Jaz sem jo najprej prej jedla, pa ker sem tak dolgo na plus čakala sem nehala. In potem začela takoj ko sem dočakala nov plusek. Meni je G rekla naj že prej če pa ne pa naj začnem ko zagledam +.

(odgovor članu leilani)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
14.12.2015 19:36:27   
..noname..
Meni je ginekologinja rekla, da ko bom začela delati na naraščaju naj začnem z jemanjem Elevita. Tega je sicer že 2 leti, ker sem takrat prenehala s kontracepcijskimi tableta, počasi pa bova začela delati na naraščaju in razmišljam, če bi to jemala že prej, čeprav sem se odločila, da bom kar počakala na plusek user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2140
14.12.2015 19:50:03   
Amour
Jaz sem folno jemala ves čas, kar sva se začela samo okvirno pogovarjati o otroku, tako da sem jo jemala več kot eno leto pred dejansko zanositvijo, ker je potem trajalo tudi nekaj mesecev, da sem res zanosila, ko sva se 100% odločila. Sicer sem jo res jemala včasih bolj, včasih manj redno, vendar precej redno :). Odkar sem zagledala plusek, jo jemljem čisto redno.

Neposredna povezava do sporočila: 2141
15.12.2015 6:26:28   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: ..noname..

Meni je ginekologinja rekla, da ko bom začela delati na naraščaju naj začnem z jemanjem Elevita. Tega je sicer že 2 leti, ker sem takrat prenehala s kontracepcijskimi tableta, počasi pa bova začela delati na naraščaju in razmišljam, če bi to jemala že prej, čeprav sem se odločila, da bom kar počakala na plusek user posted image

Meni je tudi najprej rekla da naj jo začnem 3 mesece pred zanositvijo, če pa ne bom pa naj začnem ko zagledam plusek. No in jaz sem seveda jedla in jedla in jedla.... Pol mi jih je pa zmnjkalo in se mi ni dalo it spet kupit, ker sva itak noro dolgo čakala na plusek. Tako da sem začela takoj ko je bil +.

Neposredna povezava do sporočila: 2142
15.12.2015 7:07:36   
mava1975
Folna je pomembna takoj na začetku od spočetja pa tja do 6 tedna, tako da je najbolje jo jemati že prej, preden pokaže test...

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
15.12.2015 7:46:17   
Janchek81
Jaz sem jo jemala prej .-.. obvezno! Folna je pomembna od vsega začetka ( spočetja ) za zapiranje nevralne cevi ... Jaz se itak s tem nimam za hecat, glede na 1. nosečnost ...
Samo je ap tko, da ko jo dobim vzamem samo pol tabletke Folacin ... in ne cele ...

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
15.12.2015 15:38:41   
..noname..
Kakšna pa je cena teh tablet?
Joj, jaz in tableti ne gremo skupaj, ker jaz jih ne moram jemat, se kar davim zraven user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2145
16.12.2015 7:44:57   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: ..noname..

Kakšna pa je cena teh tablet?
Joj, jaz in tableti ne gremo skupaj, ker jaz jih ne moram jemat, se kar davim zraven user posted image

Elevit so res velke, sam jih dej pa na pol in pojej ...

Neposredna povezava do sporočila: 2146
18.12.2015 15:21:19   
Marčevka2010
Hojla punce moje, kako ste?

Janchek in ostale stare borke?
Janchek, sem videla, da ti je začel cikel nekaj hecat. Jaz imam še kapsule Vitex-a, ki uravnava cikel. Čisto nove, le eno kapsulo sem po moje pojedla. Ker je bila nova škatlica. lahko ti da, če bi jemala. Meni je pomagal. Sem imela spomladi neke čudne cikle, pa se je potem poštimalo. Ti dam, ker itak ne potrebujem. Napiši na ZS če bi imela.

MauMow vidim, da bo vaš velik fant. Ampak še vsak je prišel ven. Je pa res, da so fantje v povprečju večji od punc ob rojstvu. Mogoče se te kakšen teden prej usmili in pride ven, da te ne bo preveč namatral. Boš vzela kaj za lajšanje bolečin, če bo prehudo?
Jaz bom ziher spet vzela epiduralno. So me moji popadki tako namatrali, da sem si potem vsaj malo spočila zaradi nje, da sem zmogla finiš.
Drugače je pa dokaj normalno, da te skrbi, le da ni to prehud strah. Vsako je malo strah, kako bo vse skupaj, ali bo otrok zdrav, je čisto normalno.
Ampak bo vse vredu, boš videla, še malo pa boš imela v rokah svojega fanta.

Ta teden sem imela spet pregled. Sem mislila, da bom šla ta teden delat, so se krvavitve umirile, mi je ugotovil skrajšan maternični vrat. Sem pa 14. teden. Tako, da sem sedaj še 5 tednov doma. In se tresem, da ne bi šlo naprej. V tej nosečnosti mi pa ni prizanešeno, najprej je trajalo, da sem zanosila, potem obupne slabosti in slabo počutje sedaj pa še to.
Upam, da se vrat poštima, da ne bom do konca doma in trepetala. Upam, da se poštima, ko se bo začela maternica dvigovat nad medenico.
Pa tudi bolečine oz, krče imam kar pogosto dol spodaj, sploh zvečer.
Mau Mow če se prav spomnim si imela ti isto? Koliko časa?

Ma vglavnem ni fajn, doma pa še preveč tuhtam o vsem.
Amniocentezo imam 7.1. potem pa še čakat. Najraje bi šla spat za en mesec. In se zbudila, ko bodo rezultati.

Glede folne: treba jemat že pred zanositvijo. Res pride drag špas, ampak bolje preventiva.
Jaz še sedaj jemljem Femibion, sem na 2 prešaltala. Ima še omega-3, čeprav jih že tako jemljem. So pomembne za razvoj možganov in oči otroka.
Punce, ko ste noseče so omega-3 nujne, je treba gledat, da je čim več DHA v kapsuli.

< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 18.12.2015 15:27:55 >

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
18.12.2015 15:30:19   
MauMow
Super Marcevka da si se oglasila.

Ojej to pa ni fajn da mas skrajsan maternicni vrat. Moj je bil skos ok dolg edino moja placenta je bla cisto nizko pa se je potem lepo dvignila k sreci. Upam da se ti neha krajsat maternicni vrat in da se ti vse skupaj dvigne.

Ja nas pob je res velik. Tudi jaz upam da se me usmili in prise kak teden prej. Sicer pa vsi so se vn prisli tudi nas bo. user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
19.12.2015 11:08:08   
madjanca
Marčevka2010 lahko kaj več o teh tabletah napišeš? jaz najdem samo o mazilih informacije.

Kje se kupi? kako dolgo je potrebno jemanje, da je učinek? pomaga tudi pri PCOS?

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
22.12.2015 9:43:37   
Bluegirl
Ola!

Kako smo, punce?

Lepo vas je brat. Javljam se bolj malo. Služba, vrtec, nespanje ponoči itd. Maumow, še malo, te vseskozi spremljam in se veselim s tabo. Tara, tudi tebe je fino prebrat. Kaj pa je z Žabinčico? Pa kje ste stare sablje, no? Melanie, MD?? Javite se kaj.

Lepe praznike vsem. Pa kakšen plusek pridelajte. user posted image

Bluegirl

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.