Ayla.F
|
Hej punce! Že dolgo se nisem oglasila, sam berem vas pa redno. :) Da malo pokomentiram.. glede spanja, jaz že tako ležim večinoma na boku, najraje na desnem, tako, da imam levo nogo pokrčeno, desna je iztegnjena.. nekje sem to slišala, da je ful dobr za hrbtenico in meni pri takem položaju res še najbolj odleže (imam namreč precej hude bolečine v hrbtu, križu, in ne vem kje še vse, da se včasih komaj premikam, pa zdej še Nalgesina ne smem vzet, k mi je prej super pomagal). ko se sredi noči zbudim (ali zjutraj) se najdem pa na hrbtu (nimam pojma, kdaj se obrnem), včasih imam celo noge pokrčene (da so kolena "v zraku", kot kobilica) drugače za nosečnice je najbolj ugoden/svetovan položaj na levem boku, samo po moje to šele takrat, ko je buša že precejšnja.. Na začetku je pa po moje čist vseen, tudi če se na trebuhu spi, saj otročka po moje glih ne mečkaš s tem. Glede na mojo starost, ljudje okoli mene nimajo druge, kot da se veselijo z mano Sicer sem vse po vrsti vseeno zelo presenetila/šokirala s to novico, ker nikoli nisem dajala vtisa, da delava na dojenčku oz. da si ga sploh želiva.. na tak način sem se odbranila vseh takih in drugačnih komentarjev tipa 'kdaj bo', 'kaj čakata' ipd.. Tako da zaenkrat še nisem doživela negativne reakcije in je tudi ne pričakujem.. Samo veselje. :) O moji nosečnosti ve že precej ljudi, pa tudi skrivam več ne tega, čeprav tudi razlagam ne o tem.. Do konca leta imam namen povedat še marsikomu, potem pa kar bo pač bo.. 29.12. imam nuhalno in jo komaj čakam, da vidim, da je vse bp tam notri, ker jaz nimam NIČ nosečniških tegob in radosti.. popolnoma nič, razen da nimam menstruacije. še apetit, ki je bil strašno povečan, se je umiril, pa tudi v trebuh nisem več tok napihnjena. tudi po kilaži nisem več nad normalo, ampak sem kar padla dol za kilo-kilo pa pol.. tako da.. kdo je sploh noseč? Na FBju se neki hudo ne dogaja, je pa že kar nekaj zanimivih informacij bilo povedanih.. Aja, kupila sem si nosečniške hlače. :) ful udobne. :)
|