|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2016
16.12.2015 10:13:28   
čmrlj12
Popotnica4715 js jem samo Tifol...za otročka je pomembna folna kislina in mislim, da je to čisto dovolj. Jem tudi veliko sadja in zelenjave, zato se mi ne zdi potrebno jemati pripravke, ki vsebujejo še vitamine in minerale (Femibion, Elevit).
Imam pa podobne težave s spanjem. Edino, da grem spat med 22h in 23h in se že skoraj 2 tedna zbujam ob 3h zjutraj in ne zaspim nazaj do jutra. Sedaj se je ta ura prestavila na 5h, ko morm hitro na wc ker me tako lulat hehe user posted image

(odgovor članu Popotnica4715)
Neposredna povezava do sporočila: 376
16.12.2015 10:17:30   
Frišna
Živjo! Frišna in pričakujeva julija, zelo sem vesela ampak še ne misliva oznanit, šele po nuhalni domačim... v službi pa šele ko se bo začelo poznati na ven.:)
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 377
16.12.2015 12:09:54   
Lanika007
Popotnica4715 sem vesela zate! Poskusi se čim manj naprezat in držimo pesti! user posted image

Anonimna user posted image jaz zdaj že 2 dni nisem več napihnjena kot sem bila, ampak trebušček se mi pa še vedno pozna. Lahko, da nosim bolj ven, je pa vsekakor še prezgodaj za govorit o tem user posted image So se pa tudi moje slabosti umirile oz. se umirjajo počasi. Res da nisem imela ne vem kako groznih slabosti (nisem bruhala), ampak sedaj 2 dni se počutim skoraj kot da ne bi bila noseča. Kar me rahlo skrbi, ampak držim pesti da je vse OK. Tudi prsi me ne bolijo več toliko kot so me, so pa še vedno zelooooo velike in nabrekle. Bom vsaj malo lažje prenašala te dneve do naslednjega pregleda. Upajmo na dobre novice user posted image

Imam pa težave s spanjem user posted image ahhh! Zvečer nikakor ne morem zaspat, prekladam se iz enega boka na drugega. Navajena sem spati na trebuhu, sedaj pa se temu poskušam izogibat, ker mi vsi žugajo, da ne smem spati na trebuhu in prav tako ne na hrbtu. A je sploh to res? Meni je prava muka spat na boku! In potem se obračam in obračam....
Ponoči večkrat vstajam, ker me tišči na wc, sicer pa me v jutranjih urah (5h - 8h) zadnje nekaj dni precej boli trebuh. Boli me ob "bokih" oz. na obeh straneh širine trebuha. Danes zjutraj me je prav primila panika, da ni kaj narobe in sem tekla na wc, pa je bilo potem vse ok in se je umirilo. Ali me boli zaradi lakote, ker čez dan jem pogosto po malem ali ker ležim čudno? Čez dan me sicer res skoraj ves čas boli želodec, zjutraj pa moram takoj ko vstanem nekaj pojesti, sicer mi je zelo slabo. Priznam, da me to res skrbi bolj kot drugo user posted image
Je imela katera podobno izkušnjo? Sem šele v 8t in si res ne želim, da bi karkoli šlo narobe!

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 16.12.2015 12:11:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 378
16.12.2015 12:19:13   
didi2016
Pozdravljene nosečke,

vračam se s 1. pregleda, pdp 14.7., plodek zgleda ok, nuhalno imam 31.12. v Dravljah. Uglavnem vesela, ker se res nisem počutila noseča, razen slabosti in rahlo naraslih dojk user posted image . Ko pogledam in potipam trebuh se mi niti ne zdi da sem noseča.

Tudi jaz še ne bi povedala v službi, pa imam tako delo da sem mogla povedati takojuser posted image

Lepo in mirno nosečnost vam želim ;)))

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 379
17.12.2015 10:37:08   
Anonimen
Pozdravljene!

Tudi jaz sem ena izmed veselih nosečk, ki ima predviden rok julija.
V torek grem na nuhalno k dr.Anzelc v Kamnico, pa me zanima, če ima katera z njo že kakšne izkušnje?
Hvala za odgovor!

(odgovor članu didi2016)
  Neposredna povezava do sporočila: 380
17.12.2015 15:00:27   
Frišna
Tudi jaz imam nemirne noči, premetavam se iz enega boka na drugi, občutek je kot da sem spočita potem pa zjutraj bi še kar podaljšala spanec.
Jemljem Femibion, zdi se mi predrag! Na naslednjem pregledu bom predlagala zamenjavo če se da.

Zgaga me peče zvečer, jem večkrat po malo ampak očitno nekaj ne delam prav da se to dogaja...pijem tudi zadosti. S čim si pomagate proti zgagi?

Kdaj ste povedali staršem in kako so sprejeli novico? Ste imeli tudi negativne izkušnje ali pripombe s strani domačih, znancev, prijateljev ali sodelavcev in šefov v službi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 381
17.12.2015 16:52:40   
Anonimen
Popotnica4715 -sem vesela ful :) SUper!
Lanika007-pomoje so določene bolečine čisto standardne. Sploh špikanje in nekakšno krčenje. Glede spanja na trebuhu, jaz bom na trebuhu spala dokler bom lahko-se pravi dokler bom imela dober občutek ob tem. V prvi nosečnosti nekje do 4 ali 5 meseca. Potem proti koncu pa priporočajo mislim, da desni bok. Jaz sem se potem nekako navadila spati na boku/hrbtu. Pa me prej nihče ni prepričal v to. Tudi jaz dokaj nemirno spim in se pogosto zbujam. NI prav nič prijetno.

Frišna-tablete lahko sama zamenjaš kadarkoli želiš. Ti tableti niso obvezni, ampak priporočljivi, tako da jih lahko tudi ne ješ. Drugače v dm-u imaš tudi neke te vitaminie prav za nosečke, so bila dekleta z njimi zadovoljna. V prvi N sem jemala elevit, zdaj femibion. Pa zna biti, da bom v kasnejših mesecih šla na elevit, ker ima železo in meni ga že brez nosečnosti manjka.
Za zgago pravijo, da pomaga mleko pa donat. No, ne oboje skup.

Staršem in bližnjim prijateljem sva v prvi N povedala po nuhalni. Tokrat imava namen staršem povedati po prvem pregledu, se pravi okrog novega leta v mojem primeru. Reakcije so bile v stilu veselja in sreče. Še bolj potem, ko je dete prišlo na svet. Tokrat pričakujem podobno.

anonimnauser posted image

(odgovor članu Frišna)
  Neposredna povezava do sporočila: 382
17.12.2015 17:58:23   
~pikapoka~
Čestitke vsem puncam, ki ste imele sedaj uspešne preglede!user posted image je potem takoj boljše a ne? user posted image
Jaz sem na začetku jedla Tifol, zdaj mi je pa dragi na Myprotein naročil celo morje vitaminov...
Drugače sem ok, tudi jaz zeloooo slabo spim user posted image zvčere me zgodi zmanjka, 21.00, 22.00 pa sigurno. Potem pa se zbujam vsake pol ure. Ko je pa budilka je pa potem težko vstat. Spim pa normalno na trebuhu, če mi tko paše spat. zdaj ko joške več ne bolijo, ni problema.
Midva nisva povedala še nikomur, zdaj sem v 10.tednu (9t 3dni). Bo hčerka prva, ki bo izvedela po novem letu, potem pa ostali. Ko sva pa povedala njegovim, ko sem bila prvič noseča, je bilo pa prav grozno! Kar pogreznila bi se v tla, kolikor bi lahko. Tašča je samo gledala in ni nič rekla, tast se je pa obrnil in šel na en cigaret user posted image user posted image ampak sta bila edina s tako čudnim odzivom. Danes, ko ima tri leta, je pa tast naravnost obseden z njo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 383
17.12.2015 19:18:27   
Amour
Jaz pa utrujena nisem tako zelo, da bi ves čas spala, problem je le, da imam evropski delavnik in ko končno pridem domov, ne naredim več nič. Ko pojem, si malo oddahanem, je že konkreten večer. Včeraj sem šla tako okoli 19h peči piškote, danes vajo ponovim malo kasneje user posted image

Spim pa na momente ful slabo ponoči. Včasih se zbudim, ker mi je slabo in je potem ful problem zaspati nazaj, spim pa že po defaultu na hrbtu in boku, na trebuhu zaradi težav s križem nisem nikoli mogla.

Midva sva bližnjim povedala res hitro, jaz sem v službi v 9. tednu, ker sem zaradi narave dela enostavno morala. Pri meni so vsi sprejeli z navdušenjem, itak pa so že vsi počasi navijali, da bi kaj imela, ker sva dovolj stara in ker sem edina v ožji družini, ki še ni prispevala vnučkov user posted image (no, moja mami je bila tako vesela, da se je komaj zadrževala do prvega pregleda, preden je še kakšni prijateljici zaupala). Pri njemu so tudi OK sprejeli, čeprav nekih ful toplih odnosov nimamo, enostavno so bolj zaprti ljudje. Pa se ne sekiram kaj dosti, pomembno mi je, da bo dete imelo stare starše, ki ga bodo imeli radi in verjamem, da bodo do mulčka ljubeči na obeh straneh. user posted image .

V torek naju čaka nuhalna, ki pa jo bom opravila kar pri svoji G, ker ima licenco. Upam, da bo vse OK. Me malo skrbi, ker trebuščka kar ni in ni (saj si ne želim ful velikega trebuščka, manjši bo, bolj bom vesela, ampak ko vas berem, kako vsem že počasi raste, začnem tuhtati user posted image ).

(odgovor članu ~pikapoka~)
Neposredna povezava do sporočila: 384
17.12.2015 20:20:22   
Lanika007
Frišna, jaz sem za Elevit plačala 15€, za Femibion pa 13€. S tem, da je Elevit samo eden (veliko ali majhno pakiranje), Femibion pa je glede na trimesečje nosečnosti , torej Femibion 1,2,3 kolikor jaz vem. Ne bom rekla, da so tovrstne stvari poceni, ampak če razdeliš en paket na 30 dni, mislim da res ni tako hudo, sploh pa če je to koristno za tvojega otročka. Jaz bi dala tudi 100€, če bi vedla, da pomaga. Ne vem, to je pač moje osebno mnenje.
Za zgago pa meni zaenkrat ne pomaga še nič, edino blag, topel kakav mi pomaga, vendar spet kratkotrajno. Načeloma poskusi jesti lažje prebavljivo hrano in ne prepozno zvečer, sicer pa slabosti in zgaga sčasoma počasi minejo.

Midva sva moževim staršem povedala še isti dan, ker so res nestrpno čakali novico in so takšni ljudje, ki jim lahko rečem, da so moji najboljši prijatelji in ne samo tašča+tast. Bila sta nadvse vesela, ampak se nihče ne upa pretirano veselit, glede na to, da sta za mano 2 neuspeli nosečnosti in tudi tokrat ne vemo kako se bo odvilo (držimo pesti!!!). Mojim staršem sva pa morala povedat, ko so se začele moje težave z izcedkom in slabosti zaradi katerih sem nekajkrat morala na urgenco. Sicer pa bova ostalim povedala nekje v 4-5 mesecu, razen če naju velikost trebuščka prehiti. Zaenkrat kaže, da bom kar obilna, če bo šlo tako naprejuser posted image

Anonimna user posted image , sej počasi ugotavljam, da zgleda vse to spada zraven, kot tudi upočasnjena prebava itd. Je pa vsekakor težko se borit s tem. Blagor tistim, ki so noseče pa se niti ne počutijo noseče user posted image Sem pa to noč poskušala spat samo na boku (malo levo, malo desno) pa me zjutraj ni bolel trebuh. Mogoče mi pa res ne paše več spanje na trebuhu, ker se mi že kar dobro pozna trebušček user posted image

Amour mene je kar strah, da bom kot kit, če bo šlo tako naprej user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 385
17.12.2015 20:46:25   
liora
Moja mami je bla novice zelo vesela, fant pa kar presenečen in še ne dojema vseh stvari kakor tudi jaz. Mislim da bova dojela ko se bo trebuh začel poznati. Kako pa bodo reagirali tast in tašča me pa res zanima ker februarja bo rodila od fanta sestra, na srečo ne živi doma....seveda je tašla vsa navdušena in rada kupi kakšno stvar. Pri meni pa ne vem kaj bo upam da ne bo izpadlo da ponavlam za njo. Bo pa najin dojenček vsekakor povečal dogajanje v hiši. Upam da bodo novice veseli, povedala pa jo bova šele v 12 tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 386
17.12.2015 21:38:20   
Amour
Malo off topic: smo pa julijke res čveke user posted image ali pa nas veliko še ni pobegnilo na FB - tiste, ki ste na FB, ali tam veliko dogaja? Jaz se bi vam pridružila po nuhalni.
No, hotela sem reči, da so junijke v povprečju en mesec dlje srečke nosečke, pa so načvekale manj strani kot me user posted image user posted image

(odgovor članu liora)
Neposredna povezava do sporočila: 387
18.12.2015 10:06:28   
soncek025
Ali na facebook-u obstaja skupina julijke 2016?

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 388
18.12.2015 10:16:57   
ulaah7
Lanika007 jaz mislim da lahko spis na trebuhu dokler te ne zacne motiti.. Na hrbtu pa tudi nekje do 20 tedna. To sem brala v prejsnji nosecnosti tako da nisem 100% da je tako kot povem.. Pravijo pa d ama hrbtu ni dobro spat zaradi dostopa kisika do otrocicka po 20. Tednu nekje ce se ne motim. Nekaj takega no. Tako da pomojem lahko se malo uzivas ;) kaksnih 10 tednom. Jaz sem skoraj da do 20 tedna tudi na trebuhu spala:) nisem imela tako velik trebuh takrat.

(odgovor članu soncek025)
Neposredna povezava do sporočila: 389
18.12.2015 12:34:06   
Frišna
Hvala vam VSEM za odgovore.
Midva bova izdala veselo novico naslednji teden, po nuhalni! Po moje ravno za božič-da bo malo začinilo praznike.user posted image

Pri nas so tudi dokaj zaprti, ampak me prav zanima reakcija, kako bodo sprejeli...vem, da bo tudi veselo, vsaj s strani tašče in tasta saj najbolj onadva pritiskata:)
Najbolj pomembno je da bo vse Ok in ZDRAVO.user posted image

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 390
18.12.2015 19:16:21   
Lanika007
ulahh7 tudi jaz mislim, da dokler mi paše ni problem, vendar mojemu telesu očitno ne paše več, ker čim spim na trebuhu me potem zjutraj zelo boli...čeprav jaz bi spala na njem user posted image
Sem pa prebrala ja, da menda po 20t ne smeš spat na hrbtu zaradi pretoka kisika do otroka in eden ginekolog je celo svetoval, da je bolje spati na levem boku, ker je boljši dotok krvi iz srca do otroka, slabše pa na desnem boku, saj teža otroka pritiska na eno izmed glavnih ven.

Frišna kot si sama povedala: važno, da bo živo in zdravo user posted image
Vem, da je težko imeti hladne ljudi okoli sebe ali pa take, ki se ne znajo veseliti zaradi lepih razlogov, ampak se vidva nič ne obremenjujta. Otrok bo vajin, ne taščin in tastov ali od kogarkoli drugega. Uživajta v lepih trenutkih user posted image

(odgovor članu Frišna)
Neposredna povezava do sporočila: 391
18.12.2015 23:06:56   
Tinna22
Na trebuhu naceloma lahko spis dokler ti ustreza. V prvi user posted image sem spala do 17 t, potem kar nekak začutiš, da ti ne paše več.

Sem pa spala pot na boku, hrbtu, ...,pac vse po malo. In po porodu sem bila tok vesela, da spet lahko na trebuhu spim.

Počasi začenjam 13t in se mi zdi, da je trebuh v zadnjem tednu kar kipnil.

Neposredna povezava do sporočila: 392
19.12.2015 10:41:15   
alch.
Na FB tudi dogaja, sicer ne toliko kot tu, saj nas je tam zaenkrat le 19. Ampak počasi bo :)))
Glede tega, kako so odreagirali doma.. Glede na mojo starost (22let), so bili vsi precej presenečeni, ampak kar v pozitivnem smislu. Mami je rabla neki časa da je dojela, ampak je sedaj zeeelo vesela in je že kupila prvo stvarco za novega člana:) Teto sem sicer spravila v molk za par minut, sestrični sta vriskali, mož od ene pa je najprej prašal če je bilo načrtovano :D No seveda je bilo, mogoče jih je to še bolj presenetilo:) Prijateljice so itak presrečne in komaj čakajo na babyshouer (al kako se že napiše:D) in vozičkanje. Tašča in tast sta kar skakala od veselja :) Sem pa po svoji strani žlahte precej razočarana nad reakcijo in obnašanjem babice. Moram reči, da mi je bila vedno tako blizu kakor mami, mi dajala potuho, me zagovarjala, če sem rabla kak €, ji tud nikol ni bil problem in ja.. Sedaj so se stvari obrnile - baje sem jo razočarala, prepričana je, da itak ne bom mela s čim preživeti otročka (moj ima sicer 900€ plače, navajena sva živeti skromno, pa tudi nekaj prihrankov imava + urejeno stanovanje v svojem nadstropju), sama se je že kar odločla, da zaradi tega ne bom nikoli dokončala šole (čeprav sem zadnji letnik in mi potem manjka samo še diploma + 6 tednov prakse) pa tudi na splošno imam občutek da me namenoma jezi..Pa skos bi me rada komandirala (Ja, zaenkrat še živimo skupaj).. Ampak nič hudega, meni je važno da sva srečna midva in da se male pikice neizmerno veseliva :)))))
Me pa zanima še nekaj. Včeraj sem v nagradni igri prejela karto za Oazo savn (turška, finska, solna, zeliščna, infrardeča, masažni bazeni, bazen za ohlajanje, iglu, ležalniki + masaža) in me zanima, kaj mislite, lahko grem? Na splošno sem bolj premražen tip in mi vročina neizmerno paše + glede na to da so tudi hladne savne z zeliščnimi učinki za dihanje... kako bi se ve odločile? Kaj pa kakšen dan kopanja v toplicah? js taaakooo pogrešam vodo za razgibanje, plavanje... :(

(odgovor članu Tinna22)
Neposredna povezava do sporočila: 393
19.12.2015 12:58:02   
ulaah7
Alch. savne se ne priporocajo. Prevelika vrocina. Baje ze prevec topla voda v baji pa pod tusem ni priporocljiva.. Kaj sele savna:/ za te hladne p ne vem. Baje se savna odsvetuje zaradi vrocine. masaza pa seveda;)
Pa tudi toplice ne. Bazeni so polni bakterij. Jaz nebi upala.. Ker lahko dobis kaksno vnetje pri katerem lahko pride do splava ali pa napake pri plodu ce se ne motim. Tako da raje pocakaj do konca nosecnosti. Nekatere vseeno grejo in se nic ne zgodi.. Samo raje ne gres in si siguren. Po mojem mnenju.

< Sporočilo je popravil ulaah7 -- 19.12.2015 13:04:04 >

(odgovor članu alch.)
Neposredna povezava do sporočila: 394
19.12.2015 15:17:36   
Lanika007
alch. v nosečnosti se odsvetuje vsako kopanje, namakanje, tuširanje, katerega voda presega 37°C. Tukaj je vključeno tudi namakanje doma v kadi recimo, kopanje v termalnih bazenih, solarij in savna. Toplota širi žile in viša krvni pritisk. Tudi meni na splošno paše bolj toplo, ker sem bolj hladnokrvne narave user posted image , ampak se sedaj poskušam tudi tuširati z zmerno toplo vodo, da res ne pretiravam in seveda da nisem predolgo pod toplim tušem.
Vem, da tudi odsvetujejo kopanje v bazenih zaradi klora in predvsem zaradi bakterij, ki so v bazenu. Bakterije bi lahko zašle v nožnico, preko materničnega vratu v maternico in okužile plod. Enako kot velja, da se med menstruacijo ne smeš kopati - enak razlog: možnost okužbe.
Verjamem, da pogrešaš tovrstno sproščanje, ampak jaz bi ti res zeeeelo odsvetovala user posted image , vsaj v času nosečnosti. Če si pa že zadela nagrado pa jo npr. podari nekomu za darilo, sploh zdej ki so prazniki pred vrati user posted image

Glede razočaranja pa se nič ne obremenjuj. Midva sorodnikom sploh ne nameravava povedat, dokler ne bodo sami videli, da pač imam trebuh. Ker si po pravici povedano niti NE ZASLUŽIJO vedeti takih novic. Zamerila sem jim, ker mi jih večina po poroki sploh ni čestitala (užaljeni so, ker nisva imela velike poroke in povabila sorodnike po 2948928. kolenu).
Mene najbolj skrbi, da bom imela po porodu težave, ker mi bo moja babica ves čas za vratom dihala in pametovala kaj vse moram in česa ne smem početi z dojenčkom. Po vsej možnosti še z nasveti starimi 100 let. Ampak sem že pripravljena, da ji bom dala jasno vedet: na obisk lahko pride, ampak ne da visi tukaj...in da otrokova mama sem JAZ in ne ona. Tako, da se nič ne obremenjuj. Vedno je nekdo, ki je PAMETEN in zna samo kritizirat, namesto spodbujat user posted image
Mene že zdej sploh ne razumejo, da imam strogo počivanje zaradi rizične nosečnosti in da ne smem NIČ delat....enim tudi če bi narisala, ne bi razumeli.

P.s.: Midva živiva že skoraj 1 leto z 1 plačo, svoje stanovanje, 2 avta, 2 psa pa vseeno zmoreva user posted image Vse se da, če se hoče!

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 395
19.12.2015 18:14:39   
Lanika007
Aja, pa tudi na masazo menda ne smes v nosecnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 396
19.12.2015 18:26:04   
alch.
Zakaj pa ne na masažo?? Saj pa so še posebi masaže za nosecke...

Neposredna povezava do sporočila: 397
19.12.2015 19:11:35   
Lanika007
V mislih sem imela navadno, klasično masažo. Že lani sem v enem članku prebrala, da je navadna masaža odsvetovana predvsem zaradi ležanja na trebuhu, pritiska na hrbet in na določene organe, kar lahko sproži krče maternice in druge neprijetnosti.
Masaža za nosečnice je druga zgodba. Je masaža prav namenjena in prilagojena nosečnicam. Kolikor vem, se do 12. tedna izvaja leže, potem pa v sedečem položaju. To masažo vem, da priporočajo za nosečnice, ki se recimo zaradi raznih zdr. razlogov ne smejo veliko gibati med nosečnostjo, za tiste, ki jih pogosto hrbet boli in menda celo zelo pomaga pri otekanju nog in krčnih žilah. Kolikor vem je tudi zelo dobra in koristna po porodu.
Po drugi strani sem pa tudi že slišala, da lahko akupresurna masaža stopal povzroči prezgodnji porod, če se na določeno točko pritisne - pravim: to sem samo slišala.Na forumu Bibaleze je ena celo omenila, da ji je ginekologija močno odsvetovala masažo in da je menda njena prijateljica po masaži zakrvavela.
Sicer pa vsak razlaga po svoje in sem slišala že vse živo, tako da človek res ne zna biti pameten user posted image
Če nameravaš nagrado izkoristit, najbolje da pokličeš in vprašaš če ponujajo masažo za nosečnice user posted image

Mogoče ti to kaj pomaga:
http://www.ringaraja.net/clanek/masaza-za-nosecnico_4557.html

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 19.12.2015 19:13:11 >

(odgovor članu alch.)
Neposredna povezava do sporočila: 398
19.12.2015 19:56:05   
Tinna22
Alch ne sekiraj se...fax itak, da boš naredila. Jaz sem prvič zanosila v 4. letniku, diplomirala ko je imel mali 1 leto in to na dveh smereh. Sedaj delam mag. na drugi smeri in me se tudi čaka 2 leti, pa vem, da bom redno naredila.

Savne nisooooo zaželjene. Masaže tudi ne ( razen nosečniške).

Neposredna povezava do sporočila: 399
20.12.2015 11:28:46   
Ayla.F
Hej punce! Že dolgo se nisem oglasila, sam berem vas pa redno. :)

Da malo pokomentiram.. glede spanja, jaz že tako ležim večinoma na boku, najraje na desnem, tako, da imam levo nogo pokrčeno, desna je iztegnjena.. nekje sem to slišala, da je ful dobr za hrbtenico in meni pri takem položaju res še najbolj odleže (imam namreč precej hude bolečine v hrbtu, križu, in ne vem kje še vse, da se včasih komaj premikam, pa zdej še Nalgesina ne smem vzet, k mi je prej super pomagal). ko se sredi noči zbudim (ali zjutraj) se najdem pa na hrbtu (nimam pojma, kdaj se obrnem), včasih imam celo noge pokrčene (da so kolena "v zraku", kot kobilica) user posted image drugače za nosečnice je najbolj ugoden/svetovan položaj na levem boku, samo po moje to šele takrat, ko je buša že precejšnja.. Na začetku je pa po moje čist vseen, tudi če se na trebuhu spi, saj otročka po moje glih ne mečkaš s tem. user posted image
Glede na mojo starost, ljudje okoli mene nimajo druge, kot da se veselijo z mano user posted image Sicer sem vse po vrsti vseeno zelo presenetila/šokirala s to novico, ker nikoli nisem dajala vtisa, da delava na dojenčku oz. da si ga sploh želiva.. na tak način sem se odbranila vseh takih in drugačnih komentarjev tipa 'kdaj bo', 'kaj čakata' ipd.. Tako da zaenkrat še nisem doživela negativne reakcije in je tudi ne pričakujem.. Samo veselje. :)
O moji nosečnosti ve že precej ljudi, pa tudi skrivam več ne tega, čeprav tudi razlagam ne o tem.. Do konca leta imam namen povedat še marsikomu, potem pa kar bo pač bo.. 29.12. imam nuhalno in jo komaj čakam, da vidim, da je vse bp tam notri, ker jaz nimam NIČ nosečniških tegob in radosti.. popolnoma nič, razen da nimam menstruacije. še apetit, ki je bil strašno povečan, se je umiril, pa tudi v trebuh nisem več tok napihnjena. tudi po kilaži nisem več nad normalo, ampak sem kar padla dol za kilo-kilo pa pol.. tako da.. kdo je sploh noseč? user posted image user posted image
Na FBju se neki hudo ne dogaja, je pa že kar nekaj zanimivih informacij bilo povedanih..
Aja, kupila sem si nosečniške hlače. :) ful udobne. :)

(odgovor članu Tinna22)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?