|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2016
10.12.2015 18:17:53   
Amour
Oh, bedno user posted image

Jaz bi na tvojem mestu normalno sla 21. 1. in bi si ze prej napisala na listek (da v tremi ne pozabim in imam pogum), da pricakujes vec informacij o nosecnosti in normalen cloveski odnos. Res bi to naredila.

Jaz sem bila pri svoji G na prvem pregledu skoraj 40 minut s pogovorom vred, opravicila se je, ker ji veliki zaslon na steni ni delal in mi je na svohem ekranu pokazala plodek, razlozila, kje je glava, noge, popkovnica, rumenjakova vrecka, kje se razvija posteljica, poleg tega pa mi je sama od sebe brezplacno sprintala slikico. Ko sem prisla iz kabine, me je ze cakala na mizi. Se mi zmesa, da me obravnava, tako kot je tebe. Res bi se postavila zase!

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 326
10.12.2015 18:45:28   
Anonimen
Ayla js grem v Dravlje k Pušenjaku. bila že prejšnjič in je super - krasna obravnava, korektna, realna, strokovna - zabavna user posted image svetujem! user posted image

(odgovor članu Amour)
  Neposredna povezava do sporočila: 327
10.12.2015 19:41:41   
liora
oiii...tudi jaz sem na novo tukaj in bi bila vesela če katera pove fb stran za včlanitev....
sem kar presenečena na vaše komentarje kako slabo vam je...res ste boge. sama sem v 7 tednu in do sedaj nisem imela nobenih problemov razen bolečih dojk prva dva tedna, sedaj pa jih na dotik skoraj več ne čutim... ko se odšla v torek na prvi pregled me je sestra vprašala če je bil test sploh pozitiven glede na moje odgovore da kar cvetim od energije :D pravi pregled z vodo krvjo in za sladkor bom imela 23.12 zaradi tega ker se moja gin. seli in je več ne bo v mojem kraju
rok naj bi imela 23.7. 2016 poletje super se bomo mučile v vročini (upam da ne bo takšno kot letošnjo) :D
hvala za odgovor in dodajo na fb stran

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 328
11.12.2015 9:17:00   
Lanika007
Liora, tudi jaz nisem imela nobenih slabosti in sen bila vsa presrečna, pred 2 dnevi pa se je to spremenilo in po novem tudi mene dajejo jutranje slabosti. Vse se lahko kadarkoli spremeni, sicer ti pa želim, da slabosti ne boš občutila 😊

Ayla F. si se zmotila-jaz imam pdp 29.7. (Popravi sproti, ko bos se kaj popravljala, da si ne delas zdaj dodatno delo). Hvala 😊

Punce, mene pa še vedno daje grozno zaprtje 😞 sem že bolj zaprte narave, ampak to sedaj je neznosno.
Vsako jutro na tešče popijem vodo v katero sem čez noč namočila slive, pijem veliko domačega kompota (sokov ne pijem), pijem Donat dnevno, na splošno ne jem čokolade ali sladkarij, prav tako ne kruha. Zdaj pa nisem na blato šla že 4 dni in se počutim obupno.
Ne vem več kako si pomagat 😥 ali ima katera še kakšen recept, ki bi pomagal?

P.S.: Gin mi je povečal dozo hormonskih tablet, zato sem zaprta, a rešitev kljub temu moram najti.

(odgovor članu liora)
Neposredna povezava do sporočila: 329
11.12.2015 10:32:45   
Tinna22
Ayla pri meni bilo isto. Ena pred menoj bila 45 minut notri, isto 1. pregled, po razgovoru sodeč (s sestro) neka znanka, meni pa ultrazvok 1 minuta, o mojih tezavah niti slisat ni hotela, 9 minut pa sem bila zunaj (z vsem skupaj). Kaka slikica, kak labaratorij????? Nič, nič, nič, .....

Saj sem full klicala naokoli, za kakega G, pa nihče ne jemle. Naslednjič gre moj z mano. Že zato, da bo imela malo drugačen odnos .... upam vsaj. Obup od obupa.

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 330
11.12.2015 10:34:01   
Tinna22
Lanika probaj magnezij.

(odgovor članu Tinna22)
Neposredna povezava do sporočila: 331
11.12.2015 13:44:23   
Amour
Moja prebava pa trenutno, no, ze celo nosecnost dela cisto pretirano :/
Skos se mi pretaka, skos me crvici, dnevno grem po 2 do 3x precej tekoce na WC.
Sicer jemljem magnezij, a sem ga ze prej in ni bilo takega efekta na prebavo.

Lanika, res poskusi z 200 do 400 mg magnezijevega citrata dnevno, pomembno je, da je v pravi obliki in ne kar en magnezij.

< Sporočilo je popravil Amour -- 11.12.2015 13:45:46 >

(odgovor članu Tinna22)
Neposredna povezava do sporočila: 332
11.12.2015 16:45:21   
dable
Tako pa se še jaz po dolgem času javljam user posted image Meni so PDP prestavili kar na 20. 7., drugače pa z malo pikico vse ok in naj le tako ostane naprej... meni je slabo le, če TAKOJ zjutraj nečesa ne pojem, tako da imam zdaj kar že na nočni omarici hitre prigrizke, ki jih pojem potem pa še ene 10 minut poležim in potem sem ok. Nuhalno imam 12. 1., tako da še en mesec. Midva bova družini povedala za božične praznike, prijateljem pa po nuhalni :)

pa nam vsem želim da čim lepše prejadramo to obdobje, ki naj bo čudovito!

Vas prsi še kar bolijo? meni so v zadnjem tednu precej umirile bolečine v prsih, ...

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 333
11.12.2015 17:49:52   
Lanika007
Tinna22, sem danes tudi sama pomislila, da je morda to. Hvala!

Amour, Veliko sem slišala o Magnesol-u....ali so dovolj katere koli šumeče tablete Magnezija ali morajo biti prav kakšne specifične? Mož mi je danes kupil navadne šumeče tablete magnezija pa ne vem ali bo to dovolj. Sicer pa sem slišala, da tudi domači jabolčni sok pomaga, je za poskusit.
Zdaj sem pa na navadnih jogurtih...vse samo da pomaga!
Hvala ti! user posted image

dable, česitke za lepe novice, takih smo veseli! user posted image
Jaz sem danes ugotovila, da mi je slabo zaradi Elevit tablet. Do sedaj sem jih pila zjutraj, čez kakšne pol urce pa mi je postalo neznansko slabo, čeprav slabosti načeloma nimam. Danes Elevita zjutraj nisem vzela (nameravam proti večeru vzet) in se počutim bistveno bolje. Pravijo, da 1-2 slana krekerja takoj zjutraj pomirita slabosti pa seveda veliko tekočine je treba piti. Poskusit ni greh user posted image
Moje prsi pa so se umirile, so malenkost manj občutljive - vsaj oblečem se lahko normalno, je pa res da sedaj nosim športni moderček, ker me navaden preveč stiska in žuli.

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 11.12.2015 17:54:12 >

(odgovor članu dable)
Neposredna povezava do sporočila: 334
11.12.2015 17:53:37   
Lanika007
Pravkar berem o Magnesol-u, ki ga menda pije veliko nosečnic:
"Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Ker o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, uporabe zdravila Magnesol v teh obdobjih ne priporočamo. Nosečnice in doječe matere naj zdravilo Magnesol jemljejo le po zdravnikovem nasvetu."

Neposredna povezava do sporočila: 335
11.12.2015 18:25:06   
Tinna22
Čisto vse nosecke, kar jih poznam so pile magnesol. Ko sem bila v prvi nosecnosti 2 meseca v bolnici, so mi vsak dan 3 prinesli. Pa ostalim tudi.

Neposredna povezava do sporočila: 336
11.12.2015 18:27:19   
Tinna22
Aja, po Elevitu je bilo tudi meni prvic full slabo. Ko sem nehala jemati, sem bila v roku 1t brez kakrsnihkoli slabosti. Zdaj ne jem folne, ker mi ze brez.nje na moc slabo. user posted image

(odgovor članu Tinna22)
Neposredna povezava do sporočila: 337
11.12.2015 19:20:13   
ulaah7
Joj jaz imam tudi dosti slabosti.. Cez cel dan mi je slabo. Prav upam da grem bruhat da mi bo lazje. Bruham ze kaksen teden vsak dan, sicer vcasih cisto malo.. Ne pase mi jest nic razen sladkega.. Ko pomislim na kaksno kosilo me prav v zelodcu prime.. Zal :/ tisto kar moram ne gre. No ja.. V ponedeljek imam 3.pregled da vidimo kako kaj z mojim hematomom. Upam da ga ne bo vec do takrat. Zdaj imam ze 5. Dan zeelo zelo malo obarvanega izcedka tako da upam da bo konec s tem, da bom mirna. Moj otrocicek pa je kr velik za svoje tedne. Mi je cudno ker v prejsnji nosecnosti je bila moja punca 7t0d = 7,6mm zdaj pa 10,9mm
In pri 8t je bila velika 10,6mm zdaj pa 7t6d pa je 17,5mm.

Samo da raste! Komaj cakam brce ko bom cutila.. Nekaj najlepsega!!!:)

(odgovor članu Tinna22)
Neposredna povezava do sporočila: 338
11.12.2015 19:50:27   
liora
Ulaah7... Nisi edina s tako velikim fižolčkom, jaz sem bila v torek v 7t3d pa je velik 12,29mm...se mi to kr full zdi za ta tedn glede da na internetu piše manj

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 339
11.12.2015 20:16:59   
Amour
Lanika, pri magneziju je pomembno, da je v pravi obliki, npr. magnezijev citrat. Ce se prav spomnim, je v tej obliki tudi Magnesol. Jaz ga sicer jemljem kar od Now foods v obliki stisnjenk, ker mi sumenke niso nikoli ustrezale.

Moj fizolcek je povprecen, pri 8t2d je meril 17,5 mm, so pa ze meritve pri takih velikostih lahko malenkost netocne.

Moji svakinji so se par dni pred porodom po meritvah napovedovali velikega otrocka, pa je na koncu na svet pokukal ravno pravsnji - 51 cm, 3200g.

Meni je glede slabosti zjutraj se ok in bognedaj, da bi kaj pojedla preden spijem svoj kozarec soka (to mi najbolj pomaga proti slabosti, zdaj kar 0,2l skoec skos s sabo nosim), cez dan se pa stopnjuje, pozno popoldne in zvecer je najhuje. Danes sem se pri scetkanju zob poslovila od zajtrka, sicer pa bruham prav pogosto ne, samo ta feeling v zelodcu je grozen, ko ves, da ti je slabo, pa nic ne mores :/. In skos me boli zelodec, zvija v prebavnem delu ... Bah, komaj cakam, da tile prvi trije meseci minejo. Danes smo napolnili 10. teden, jutri vstopamo v 11. :)

(odgovor članu liora)
Neposredna povezava do sporočila: 340
11.12.2015 20:51:50   
Ayla.F
No, jaz se moram pa kar pohvalit, moja nosečnost je potem očitno 'pravljična' user posted image saj nimam nikakršnih slabosti, prebava funkcionira čist ok, joškice me niso na nobeni točki kaj posebno bolele, mogoče so bile malenkost občutljive na pritisk, ampak nič dramatičnega, Edino kar je, dobesedno jem za dva user posted image mislim, moje porcije so podvojene, da se najem, če sem prej pojedla en kos kruha pa eno palčkov hrenovke, moram zdej pojest dva kosa kruha in dve palčki hrenovk! user posted image Še dobro, da je tako zabavno jest..

Prejšnjič sem pozabila napisat, da na slikici piše 22,95 mm, predvidevam, da gre za otročkovo dolžino...? kar se ujema z mojo oceno trajanja nosečnosti.. sem pa že naročena na nuhalno pri dr. Pušenjaku konec decembra. :) tokrat se bom pripravila in ga bom lepo prosila, da mi vse razloži od a do ž, kaj vidimo na monitorju - no, že to, da bo dlje kot 2 sekundi posnetek na monitorju, bo zmaga. :) se že veselim!

Lanika007, napaka odpravljena! user posted image Nimam pojma, kaj mi je bilo, da sem te narobe vpisala... Drgač pa zaprtje.. a si probala z Linex uravnat prebavo (ne vem, če to lahko nosečnica ali ne!).. drugače pa si vstavlji putrove svečke zvečer pred spanjem (iz navadnega masla si naredi 'svečke' in si jih vstavi v črevo, s papirjem primi svečko, da se ti ne stopi v rokah).. mogoče ti bo to pomagalo, bo fajn namastilo zadnji del, pa blato mal omehčalo..... pa vlaknine moraš jest, hrano bogato z vlakninami!

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 341
11.12.2015 20:52:19   
Ayla.F
J U L I J K E 2 0 1 6

3.7.2016
Tinna22 (1. pregled: 23.11.) (NS: 22.12.)

4.7.2016
je_ss (1. pregled: 23.11.)
šeena26 (1. pregled: 17.11., 2. pregled: 22.12.)
Ja_la (1. pregled: 2.12.) (NS: 21.12.)

7.7.2016
majska pikica (1. pregled: 12.11.) (2. pregled: 26.11.)

9.7.2016
Amour (1. pregled: 30.11.)
ribica43 (NS 30.12., nasl. pregl: 7.1. ).
*LubaBuba*

10.7.2016
Anonimen user posted image (1. pregled: 10.11.) (2. pregled: 24.11.) (NS: 19.12.)
Katrca13 (1. pregled: 10.12.) (NS: 23.12.)

13.7.2016
didi2016 (1. pregled: 16.12.)
LILI/NIK (1. pregled: 26.11.) (2. pregled: 21.12.) (NS: 29.12.)
rozapika (1. pregled: 18.11.)
gitisch (1. pregled: 4.12.) (NS: 5.1.)

14.7.2016
alch. (1. pregl: 12.11.) (2. pregl: 25.11.) (3. pregl: 7.12.) (NS: 5.1..) (4 pregl: 6.1.)
ulaah7 (1. pregled: 2.12.) (NS: 7.1.)
itsLina (1. pregled: 8.12.) (NS: 30.12.)

15.7.2016
Ayla.F (1. pregled: 9.12.) (NS: 29.12.) (2. pregled: 21.1.)

17.7.2016
elle30 (2. pregled: 3.12.)

18.7.2016
Naychi

19.7.2016
~pikapoka~ (1. pregled: 1.12.) (NS: 6.1.)

20.7.2016
dable (1. pregled: 1.12.) (NS: 21.1.)

23.7.2016
liora (1. pregled: 23.12.)

27.7.2016
Popotnica4715 (1. pregled: 16.12.)

28.7.2016
čmrlj12 (1. pregled: 22.12.)

29.7.2016
anonimna user posted image (1. pregled: 23.12.)
Planika27 (1. pregled: 14.12.)
Lanika007 (pregl: 21.12.)

30.7.2016
zoja16 (1. pregled: 4.1.)
Inja_

Julij
cukero
Nocecka23 (1. pregled: 7.12.)

user posted image Vanja R.user posted image
user posted image minime84user posted image
user posted image Costanzauser posted image
user posted image Anonimen user posted image user posted image
user posted image Pričakujem2015user posted image

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 342
11.12.2015 21:10:53   
ulaah7
Samo da rastejo! To je najpomembnejse. Se mi pa zdi kar velik glede na to da bi po menstruaciji morala imeti rok 19.7. Potem pa po 1.UZ 18.07. Potem pa po drugem UZ pa 16.07. Hehehe.
A se je kateri kdaj zgodil splav zaradi hematoma? Me zanima ce katera ve kaj vec o tem.. Zakaj pride do splava itd.. Aja pa mislim ob normalnoh krvavitvah ne pa obilnih. Ker jaz imam naprimer samo malo umazan izcedek pa se to ne cez cel dan. Res minimalno. Imam pa majhen hematom.. Sem cela prestrasena. Prejsnja nosecnost se je koncala v 26.tednu tako da imam zdaj 5x vec strahu kot pri prvi nosecnosti.

AJA AYLA.F tudi moj PDP je napacen. Okrog 19.07.16 naj bi imela rok.user posted image

< Sporočilo je popravil ulaah7 -- 11.12.2015 21:12:46 >

(odgovor članu Ayla.F)
Neposredna povezava do sporočila: 343
12.12.2015 13:01:54   
liora
Punce kaj pa kaj hrana? Jaz za zajterk zelo rada jem salame, hrenovke, paštete pa take neumnosti. No po novem tudi jogurt ki ga prej nisem mogla zaradi kislega okusa. Za kosilo normalno hrano kot vsi. za večerjo pa probam pojest samo kakšno sadje.
Mi pa začne zvečer in čez dan kar krulit v trebuhu, vam da nisem lačna ampak tist občutek....grozno. Kako se vi spopadate s tem?

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 344
12.12.2015 13:24:12   
Lanika007
Ayla F. hvala ti user posted image

ulaah7 Do splava v zgodnji nosečnosti lahko pride zaradi genetske napake ploda (takega splava se načeloma ne da preprečiti), zaradi nepravilne oblike maternice (plod nima dovolj prostora za rast), lahko pride tudi zaradi prenaprezanja trebušnih mišic-posledično do stiskanja maternice (če dviguješ zelo težke reči, se preveč razteguješ - govorimo o pretiravanju),...in lahko bi ti naštevala še do jutri. Vzrokov je lahko nešteto in prav za prav ni vedno lahko najti vzrok.
Pri meni se je prva nosečnost začela z rjavih izcedkom in končala z odmrtjem ploda, druga nosečnost prav tako. Potem sem šla na operacijo pregrade. Imam pa tudi maternico nepravilne oblike-izrazita srčasta oblika, ki se je ne da operirati.
Sedaj sem tretjič noseča. Imela sem rjav izcedek, ekrat celo kravav, zato točno vem kako se počutiš. Mene je na smrt strah ali mi bo tokrat uspelo donositi do konca, ampak tega nihče ne more vedet. Zaenkrat sem v 8. tednu in je vse BPuser posted image
Ko gre za spontani splav krvaviš pošteno. Recimo kot dvojna menstruacija, krvi je res ogromno in je ne moreš ustaviti dokler se maternica ne ščisti popolnoma. Mene so po 1. splavu očistili v splošni anesteziji (abrazija), po drugem splavu pa so mi dali tabletke, da se samo izloči.
Poznam tvoj strah, ampak ti strah ne bo prav nič pomagal. Samo še bolj se boš obremenjevala in bila v strahu kaj bo. Realnost je taka, da ne vemo kaj bo jutri. Dokler je vse ok si ne beli glave po nepotrebnem. Sicer pa se ob rjavem izcedku priporoča veliko počitka in čim manj naprezanja. Jaz od zadnjega pregleda 90% časa ležim, tako da se mi je izcedek že v 2 dneh umiril in imam sedaj že skoraj 1 teden popolnoma čisto, ko grem na wc.
Strah je nekaj popolnoma človeškega, a raje se osredotoči na vse lepo kar te čaka. Hematom je lahko nekaj povsem nedolžnega in se največkrat sam izloči oz. poči. Mislim, da bi hematom lahko ogrožal plod le, če bi bil toliko velik, da plod ne bi imel prostora za rast, gibanje ali pretoka krvi. Dokler tvoj/a gin pravi, da je vse ok, mislim da se nimaš česa bati. Držim pesti zate! user posted image

liora vem kako je user posted image meni kruli na vsake pol ure, zato pa pravijo, da moraš večkrat na dan jesti po malem. Tako želodec ni nikoli prazen in te zato tudi bolel ali pekel ne bo. Moj nasvet je: jej kar ti paše. Če ti zjutraj paše jogurt, ga pojej (seveda v mejah normale). Za sadje pa ni priporočljivo, da ga ješ pozno, saj je težko in pade na želodec, tudi dlje se prebavlja. Poskusi sadje jesti zjutraj oz. najkasneje do 17h, svečer pa pojej kaj drugega.
Jaz npr. sploh ne jem mesa odkar sem noseča (sicer sem mesojedka), ampak mi ga želodec sploh ne prebavlja in se cel dan in še celo noč zvijam od bolečin. Najbolj mi paše navadni jogurt s ščepcem cimeta (je zelo zdrav za krvni sladkor in pritisk), domača juha, kakšne enolončnice in krompir s skuto npr. Sladkarij sploh ne jem, ker mi smrdijo user posted image . Tudi sama imam rada kakšno domačo salamo ali klobaso, jih pa ne jem prepogosto - če pa jih že jem, poskusim malo in veliko tekočine popijem zraven, saj so slane.
Jaz sem potrebovala kar nekaj časa, da sem si uredila prehrano, zdaj pa je kar znosno.

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 12.12.2015 13:26:13 >

(odgovor članu liora)
Neposredna povezava do sporočila: 345
12.12.2015 13:32:33   
Lanika007
Punce, jaz imam pa vprašanje glede krvnih hormonskih testov: dvojni, trojni in kvarterni test. Kaj to konkretno in po domače pomeni? Ali so tovrstni pregledi invazivni? So obvezni? Kakšne so cene? Ker tole prvič slišim...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 346
12.12.2015 15:16:13   
Anonimen
Živjo,

komaj vas uspem brat user posted image Sem si zdajle vzela par minutk in vse prebrala, kar ste natipkale-zakon ste user posted image .
Glede prvih pregledov, sem prav žalostna še jaz za nekatere izmed vas. Naj bo naslednji lepši in bolj natančen. V prvi N je bil pri meni zraven partner, tkao da mi je naredil tudi pregled preko trebuha in sva vse videla in nama je lepo razložil. Upam, da bo tudi tokrat tako. No zdaj samo še dober teden do tja. PO mojih izračunih sem v 8 tednu trenutno, me prav zanima kaj bo G rekel.

Magnesol-sama sem ga jemala v prvo nosečnosti-predlagal, mi ga je celo G, jemala sme ga pa malo kasneje zaradi krčev, ki so se pojavljali po nogah. Z njim sem bila zadovoljna.
Elevit-v prvi N, mi je bilo po njem strašansko slabo, zato sedaj jemljem Femibion, ampak mi je še vedno neprestano slabo. Pa tabletko pojem z večerjo. Bi jo verjento ob kosilu, če bi potem lahko ležala ene 2 uri.
Glede same prebave nimam težav, upam, da tako ostane do konca oz čimdlje.
Prsi -imam boleče, ni neprijetno oz da čutim bolečino se jih je potrebno dotakniti, drugače so take kot so bile prej-kar naj tako ostane še en čas.
Hrana-no tukaj imam pa težave. Glede na to, da nisem še prebolela toksoplazmoze imam prepovedane vse variante suhih salam, biftek, pozorna moram bit pri zelenjavi in sadju-dobro oprano, čisto etc etc. To mi je med. sestra zabičala že po telefonu. Kar se teh salam tiče kar trpim, ker jih imam zelo rada. OStalih salam ne maram preveč, mesa tudi ne najbolj. Tako, da.. Prekuhana zelenjava pa riž in krompir. Malo pretiravam, ampak ja komaj čakam, da spet lahko jem vse normalno. Kako leto še torej. Aaaaaah. Jem večkrat po malem, sladkarije mi tudi kar dišijo, ampak samo določene npr. čokolada ni variante, da jo jem user posted image . Malo se moram disciplinirat še glede pijače-več pit vodo npr. Gazirane pijače sem opustila, pijem občasno belo kavo, alkohola itak ne.

Kar se tiče hormonskih krvnih testov, se ponavadi delajo zato, da se prepričaš, da je z otrokom vse ok. Sama v prejšnji N, nisem naredila nobenega, bila sem samo na NS. Nekaj je povezano s starostjo mame, pa tudi s tem, če imat kako bolezen v družini in ti potem svetujejo, da naredi kak dodaten test in pregled. Nekateri so res tako natančni, da zveš čisto vse od spola otroka (za 100%) do njegove krvne skupine, tega če je kar narobe z njim-karkoli, ampak zadeva je pač draga, dobre 2 leti nazaj nekje med 500 in 1000 eur. Tako, da jaz potem res nisem šla na to.

Lep vikend vam vsem želim,

anoninimna user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 347
12.12.2015 15:59:03   
dable
Jaz bi si pa resnično želela da mi sladko ne bi pasalo, pa mi! In uprem se lahko le redko user posted image .... Več težav mi povzroča solata, s katero se prav matram...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 348
12.12.2015 16:33:57   
ulaah7
Lanika007 hvala!! Hvala za odgovor.
Saj vem da lahko pride do splava zaradi napak ploda ampak me zanima ce je plod zdrav ce lahko pride do splava zaradi majhnega hematoma.. Moj izcedek je skoraj cist. Res minimalno obarvan vsake tolko.. Tako minimalno da vcasih gledam z lucko na telefonu in sele takrat opazim pac malo barve v izcedku. Me je strah ce lahko pride zaradi tega do prenehanja bitja srca. No srcno upam da bo vse okej. V ponedeljek imam kontrolo. Vendar glede na to da izcedek ni popolnoma brez barve je hematom verjetno se vedno prisoten :(
Sicer pa sem vidla razliko.. V ponedeljek ko so mi odkrili hematom sem imela prav rjavo kri o izcedek tudi ko sem se pobrisala.. Ampak sedaj opazam samo na gatah.. Oz na vlozku ki si ga dam dam da boljse razlocim..tako da upam da se manjsa

(odgovor članu dable)
Neposredna povezava do sporočila: 349
12.12.2015 17:39:25   
Lanika007
ulaah7 malenkost user posted image zato pa imamo tole skupinico, da delimo mnenja, izkušnje, itd.
Jaz sem imela kar močen rjav izcedek, umes krvavo (kot prvi dan menstruacije) pa se je čez noč vse umirilo in čez 2 dni popolnoma ponehalo.
Pravijo, da pride tudi zaradi širjenja maternice in posledično pokanja kapilar. Izcedek (če ni krvav) je lahko tudi posledica naravnega čiščenja nožnice - le-ta izloča lepljivo sluz, ki je od prozorne do bele, rumenkaste barve; to je naravna zaščita pred bakterijami. Pa tudi ta tvoj hematom je lahko povsem nedolžen in bo izginil...kdo ve, lahko sem tudi jaz imela kakšnega majhnega pa se mi je izločil, saj ne moremo vedet. Sicer pa imam tudi jaz dnevni vložek, da imam na tekočem kaj se dogaja tam spodaj, drugače pa imam v vsakem primeru izcedek zaradi Utrogestan kapsul.

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?