chocolatecake
|
Pozdravljene punce . Morem malo komentirat, da čisto ne pozabite name, no vsaj tiste, ki se me še spomnite. Malo površno sem vas prebrala, da ste par strani nazaj omenjale dobičkonosnost poklica čistilke in se čutim dolžno, da vas s prve roke informiram, da ni tako kot ste slišale. Nikakor nismo plačane 10 evrov na uro, večina je na minimalcu ali pa ima malenkost višjo plačo za težko fizično delo s kemikalijami, v prahu,na višini, med vikendi, ponoči, med prazniki, ko so vsi ostali frej... Redke delajo samo 8 ur in dopoldne. Tiste, ki so odprle svoj s.p. imajo mogoče 10 evrov na uro, ampak to ni 10 evrov v žep, ampak 10 evrov skupaj s stroški materiala in vsemi prispevki, ki si jih plačujejo, včasih celo skupaj s prevozom na objekt čiščenja. Na črno se praktično skoraj neda več delati, slej kot prej te kdo prijavi, če delaš za druga podjetja ali za družine se redko kdo še upa tvegati varianto brez računa. Kvote m2, ki jih mora dnevno počistiti posamezna čistilka vztrajno rastejo in so v nekaterih podjetjih,( ki za tovrstno delo najemajo podizvajalce in razne variante Adecco, Manpower itd...) dosegle že 4 x večje obsege dela na posamezno čistilko v primerjavi z par leti nazaj. Tak obseg dela imajo tudi gospe, ki so tik pred penzijo, nosečnice, nihče te ne vpraša če imaš mogoče bolečo menstruacijo tisti teden... obseg je isti in svoje delo je potrebno opraviti. Samo delo ni cenjeno in velja splošno prepričanje, da ga lahko opravlja vsak bedak. Sodelavci v istem podjetju te večina sploh ne pozdravijo, ne opazijo in se do tebe obnašajo kot do manjvredne. Tako, da dajte dvakrat premislit preden zavidate čistilkam. Glede let in prve nosečnosti tudi jaz sem začela delati na dojenčku pri 22 oz 23ih, pa mi ni niti za sekundo žal. Za policistične jajčnike sem vedela že prej, izkazalo, da sploh nimam pravih ovulacij, kasneje še, da je partner skoraj neploden zaradi oligoastenozoospermije kot posledice varikokele. Mlad, zdrav moški, športnik, pod 30 let! Zanosila sem po naravni poti, po čudežu, izkazalo se je, da imam popustlljiv in kratek maternični vrat, zadnje tromesečje sem večino preležala, nekaj časa sem bila celo v bolnici. Če bi odlašala z otrokom tam nekje do 30- leta, ga verjetno nebi imela, vsaj biološkega ne. Ampak vsega tega ne veš in ne moreš vedet dokler dejansko ne probaš zanosit. Ne pravim, da je za vsako pravi čas pri 23-ih definitivno pa so vsaj iz biološkega stališča to idealna leta, ko se da rešit še marsikakšen potencialen problem, ki kasneje ni več rešljiv oziroma so šanse za zanositev in donositev manjše. Da še malo poročam o sebi, še 13 dni me loči do tako težko pričakovanega pdp, naš fantek ima približno 3100 g, ima še dovolj plodovnice, tudi posteljica še super funkcionira, tako, da zna biti, da bo res kar počakal na rok. Mami in ati pa sta že malo nestrpna . Kje ste ostale "mlade - stare bodočke"? Marčevka 2010 Kaj je novega? Kako prenašaš nosečnost? Še naprej držim pesti za vse, ki nestrpno čakate, še posebej tiste pri katerih že dlje traja. Na koncu bo vsem uspelo in potrpežljivost bo poplačana!
|