patrino
|
Vse to po moje marsikoga zanima, skrbi...Vendar prave odgovore verjetno vedo le tisti, ki bi na tole kolobocijo ki je že in ki nas še čaka, lahko res vplivali. Oni pa seveda ne bodo, ker je vse skupaj začeto z določenim namenom. Da ta ni pozitiven in kaj prida koristen za nas se vidi že sedaj, pa se vse skupaj pri nas še ni zares začelo. Mene je groza, ko gledam tole maso ljudi , priznam. In sočutje in empatija mi padata sto na uro. Zakaj? Ker -Ko se spomnim beguncev iz Bosne, ki so bili v begunskem centru v našem mestu, so bili to v večini primerov otroci, starčki, ženske...aktivnih, zdravih in za delo sposobnih moških, je bilo bolj malo.Čeprav čistoča ni bila njihova vrlina, pa nikoli ni bilo nasilnih izgredov. Tule pa je situacija čisto druga. Pa naj še tako govorijo , da novinarji kažejo antipropagandne fotografije in posnetke itd...Jaz katero koli vidim, je polna krepkih dedcev, ki večinoma kričijo, grdo gledajo, se nasilno nosijo, svinjsko ravnajo s ponujeno hrano in z vsem kar jim pride pod roke...Ženske in otroke bolj malo vidiš oz. jih radi pokažejo, ko je kateri od njih mrtev.Kje so torej bogi starčki, ženske, dojenčki, ...vsi tisti , ki v vojnih razmerah najbolj trpijo. So jih vrli dedci kar pustili dol ali kaj?... Na nekaj vprašanj odgovarjajo tule: http://www.zurnal24.si/begunci-odgovarjajo-na-tri-vasa-najpogostejsa-vprasanja-clanek-255556 vendar so odgovori tako bedni in za lase privlečeni, da mi vse skupaj še bolj smrdi. Dedci so morali pobegniti, ker ni bilo za živet dol, ženske in starci ter otročki, pa zaradi hude poti , lahko še vedno " uživajo" dol. 10 mesecev bodo lahko same med tistimi , ki jim režejo glave in jih kako drugače ubijajo, dedce naj bi pa v tem času Evropa hranila, jih oskrbovala in jim nudila vse kar jim lahko. V zameno seveda , da kažejo svoj gnev, mišice in nekulturno vedenje.