liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja lili se strinjam, da bo to verjetno problem, vendar so to vseeno ljudje, ki pomoč potrebujejo. In kakor mi ni prav nič všeč bit brez službe in delam na tem, da ne bo več tako, pa sem vseeno pripravljena bit še kako leto ali več brez nje, če bo to pomenilo, da bo kaka družina tu lahko preživela in ne bo treba očiju prisilno v vojsko... Glede na to, da ene države sprejemajo samo kristjane, bi sprejela tu ateiste, ti nimajo nikjer svojih lobijev, da bi jih kje rajši sprejeli... Seveda upam, da ne bojo vsi ostali tu, vendar ker so to pogosto zelo izobraženi ljudje in je recimo veliko zdravnikov, ki jih je pri nas premalo, bi lahko mogoče malo uredili vse skup - ti ljudje bi bili verjetno veseli, če bi lahko delali, tudi če ne bi bila plača ravno super... Samo da se nekje lahko ustalijo za en čas... In pri nas bi bile malo krajše čakalne dobe - win- win... Po moje je ful sirskih ateistov med migranti....... Drugače pa, tebi se na daleč vidi, da si teoretik.....idealističen teoretik....... p.s.: Zdravnikov pri nas ne primanjkuje.....med mlajšimi obstaja tudi nekaj brezposelnih....... IZVIRNO SPOROČILO: nejcko In še nekaj. Vsi ti t. i. begunci so polni denarja. Čudno, a ne? Pravijo, da so prodali hiše doma. Bejž bejž, kdo pa kupuje hiše v državi, kjer divja vojna Niti ne....Sirija je imela močan srednji razred......tisti bolj bogati so bili v Srbskih hotelih že pred meseci..... IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* se mi zdi, da si ljudje zdaj s temi begunci malo lajšajo dušo, ker sicer ne storijo nič, da bi komurkoli kaj dosti pomagali...še sosedu, ki rabi pomoč ne...in begunci so zelo primerna zgodba, da si nekateri z sms-om za 5 eur opeejo svojo vest...in preklopijo na naslednji tv kanal z nekim resničnostnim šovom ali komedijo. patetika na celi ravni. Se ne bi mogla bolj strinjati....... ko bi pa pred svojo bajto, na ulici, pred šolo ali vrtcem, v parku, kjer hranimo veverice, srake in golobe in kamor hodijo naši sončki, mesec dni taborili migranti, lulali, kakali, spali, se sprehajali po dvorišču (kot je to recimo na Madžarskem in v Srbiji) bi pa celo nepopravljivi idealisti (kot je recimo Ronja) spremenili svoje stališče......ker to pa potem ni več 2 SMSa za 5 EUR.......
|