teja_34
|
Tudi jaz pričakujem prvega otročka in so mi vsi ti seznami kaj potrebujemo prav tako nekaj novega... :) Sem pa trenutno v situaciji, ko se čez dober mesec dni selim v novo stanovanje in zato še ne kupujem stvari za dojenčka, jih pa z veseljem gledam po trgovinah in na spletu. Pač, glede na široko izbiro na tržišču, menim da je fajn malo primerjati kje in kaj lahko dobiš ter za kakšno ceno. Navsezadnje, če bi želel imeti vse kar 'priporočajo' na spletu, si lahko poiščem še eno službo zraven. :) Verjamem pa tistim, ki so že mamice, da najbrž vsega res ne potrebujemo in da znamo kaj preveč kupiti v čisti zagnanosti in tudi zato, ker smo pač prvič noseče in se nam zdi, da vse kar vidimo tudi potrebujemo oziroma bi bilo fajn imeti. :) Glede previjalne se tudi jaz strinjam, da je bolje vzeti komodo, ki ti paše v spalnico ali otroško sobo in potem dodatno vzameš to desko, ki služi za previjalno mizo. Tako lahko kasneje komodo še kamot uporabljaš. Priznam, da meni največje vprašanje ostajajo vozički, kjer je cenovi razpon res ogromen. Verjamem, da lahko za neko srednjo ceno dobiš dobrega in valitetnega, ampak pri tako veliki izbiri kot obstaja in ob tem, da vsak hvali svojega kot najboljšega, sem še vedno v zmedi kaj sploh bi imela. Mi je pa dobra prijateljica, dvakrat mamica rekla, da ne glede na to kak voziček si bom kupila, bom na koncu še vedno našla kakšno stvar, ki jo bom pogrešala pri vozičku ali pa me bo motila. In najbrž je res tako... ;) MeeLa, dobrodošla med nami in iskrene čestitke! Kar se zaprtosti tiče, ne vem kako hude težave imaš. Tudi jaz sem se že pred nosečnostjo večkrat ukvarjala z zaprtostjo in v samem začetku nosečnosti. Zdaj sem vsaj zase našla recept, da se zvečer gibljem vsaj pol ure (hitra hoja), kar mi sicer ne uspe vsak dan, potem za večerjo jem mlečne stvari (jogurte, gres, mlečni riž..) in tik pred spanjem spijem 2dcl donata. Zjutraj mi zaradi slabosti donat ne paše, zato dan začnem s kozarcem vode v katerega si stisnem limono ali pa čez vikend, ko kasneje vstanem, pričnem dan tudi s sveže stisnjenimi pmarančami. Skartka, moj recept: zjutraj več C vitamina, gibanje in za večerjo mlečne stvari. Uf, zdaj sem se pa razpisala... :))
|