|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
12.8.2015 12:11:31   
strukla
user posted image

ja pa sej se ni treba drzat teh seznamov kot pijanc plota. mal pomisl ane. ce mas bodije, plenic ne rabis. tud na vsakem seznamu mas pripisano, da v kolikor mas bodije plenic ne rabis. ce bos morala pa slucajno siroko povijat, jih bos rabla pa ogromno. tko da tega res nima smisla prej kupovat.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
12.8.2015 12:14:41   
levcka
Jah če si prvič noseč je pač tako, da verjetno nakupiš precej več stvari kot pri drugem otroku. :)

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
12.8.2015 12:19:31   
strukla
ja vem, sej tud jst sm prvic noseca in se morm prov nazaj drzat, da ne kupujem prevec. je pa zanimivo, da bolj se bliza moj dan (se sest dni), manj se obremenjujem s tem kar rabim in bolj s tem kako bo slo na porodu. tko da, vse bo se pocakalo, in nc ne bo tko tragicno ce bo kej manjkal ko se rodi :) zato pa mamo ocije user posted image
sem pa tud jst kupla crpalko za mleko, pa nisem cist prepricana ce bom rabla. ampak se bojim mastitisa, tko da bom kr do konca vsakic lepo izcrpala, kar se mi zihr ne bo dal na roke pocet.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
12.8.2015 12:22:43   
levcka
Jaz je pa nisem kupila. Če jo bom rabla, jo bo šel ati kupit ;) Sem mu jo včeraj v Müllerju pokazala user posted image . Glede poroda mi pa ne govori. Mene včasih kar zvije ko pomislim kako bo.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
12.8.2015 12:23:40   
Preggy
Te plenicke so mogoce napisane tudi zato, da imamo za pokriti otrocke ce je prevroce za dekico, ali pa ko jih nosimo za kupcka podret :) nevem, usaj jaz sem jih uzela par s tem namenom :) heh..

drugace pa koliko casa se imate do PDP in kaksno je pocutje?

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
12.8.2015 12:25:44   
malček1
Jaz sem rodila jeseni in ker moraš imeti dve plasti, sem jaz imela kar 1x bodi in 1 eno tetra majčko. Tistih povijalnih plenic pa potem nisem rabila (imam jih pa 6, če bom slučajno imela kdaj 2 tetra majici). Že preden sem napravila na dojenčka sem dala majčko v bodi tako, da je bilo hitreje napravljeno.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
12.8.2015 12:29:58   
levcka
Ma ste me prepričale, da jih ne rabim. Saj bo s kolki vse ok ;)

Do PDPja je še 3 tedne nekje (3.9). Meni dete tako pritiska dol, da me prav boli. Pa na wc tudi non stop hodim. Danes sem se odločila, da bom počivala. Jutri tudi. V petek imam pa spet CTG in vožnja iz Kresnic v Kranj je kar zanimiva s trebuščkom ;) Pa noge imam zatečene, če preveč delam in hodim.

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
12.8.2015 12:36:00   
Preggy
Seveda bo! ;)

Jaz imam PDP 7.9 in se mi ta zadnji mesec tako vlece, potem mi pa se usi govorijo da ker je prvo dete je moznost iti cez rokuser posted image
Tudi meni zadnje case res veliko otekajo noge, ampak samo od gleznja navzdol, bolijo sramne kosti oz celotna zadeva tam spodaj tako da najti udoben polozaj pri spanju je res ekstra tezko :(

Pocivaj in se ne obremenjuj. Jaz sem kaksen dan super spet drugi cisto zanic. Vceraj sem cel dan prelezala, potem pa sem slabe volje ker nisem nic naredila, ker sem tako lena.. pa me k sreci moj spomni, da sem pa ze proti koncu in da je to vse ok. Tako da, danes sem zopet bolj aktivna in boljsega pocutja, bomo videli naprej kako bo. So mi pa najtezja jutra in kar rabim da zalaufam :)

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
12.8.2015 13:03:07   
levcka
Saj tudi moj mene skoz opominja, da sem že v finišu in da naj pazim nase in na dete. Pomaga kolikor lahko. Ker ima tako službo, da dela skoraj cel dan vsak dan. Saj bo bolje, ko rodim ;)

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
12.8.2015 18:05:39   
aspera
Jaz imam PDP bolj med zadnjimi tukaj in sicer 28.9., tako da sem trenutno "šele" v 34.tednu user posted image . Me pa trebuh že tudi kar ovira pri vsakdanjih opravilih, nikakor mi več ni udobno, ponoči se samo obračam iz enega boka na drugega itd.

Midve s sestro sva bili danes v kranjski porodnišnici na predavanju o lajšanju bolečin med porodom in sem kar malo pomirjena glede poroda sedaj. Predavanje je trajalo kar uro in pol in ti vse lepo razložijo kako je z epiduralno, ultivo, ponujajo ti tudi možnost akupuknutre po 36.tednu in med samim porodom... in so res tako naravnani, da če se le da in če porodnica želi, da se ji na en način olajša bolečine med porodom. Pa tudi vsi so se mi zdeli zelo prijazni in je bila kar taka prijetna atmosfera tam, tako da jaz bom šla najbrž kar v Kranj.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
12.8.2015 18:12:03   
levcka
Ja v Kranju so full prijazni. Jaz se nisem naletela na neprijazno osebje. Rizner je pač tak zdravnik, da ne govori nič, ampak tak pač je.

Jaz pa nisem šla na nobeno predavanje za epiduralno. Strah pred iglami me še vedno ni minil ;) Kako je pa z Ultivo? In koliko se plača?

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
12.8.2015 19:11:13   
aspera
Nič se ne plača od lanskega septembra, niti epiduralna. Ultiva ti nekoliko olajša bolečine in deluje hitro in kratkotrajno, se pravi, da gre tudi hitro iz sistema, ko ti jo nehajo dozirat. Ni pa fajn, ker si po njej zaspan in nezbran in ravno tako deluje tudi na otročka in včasih se zgodi, da otročku potem pade utrip. Pa 6cm moraš biti že odprta, da jo lahko dobiš. Ni pa še dovolj raziskana in priznana in jo po nekaterih porodnišnicah sploh ne dobiš.

Z epiduralno je pa tako, da ti itak sploh ne vidiš nobenih igel, ker ti to vstavijo kateter zadaj med ledvena vretenca in ti prej dajo lokalno anestezijo, se pravi ti omrtvičijo ta predel, da potem ne čutiš te debelejše igle s katero ti grejo v ta epiduralni prostor. Proti koncu ti jo pa zmanjšajo, da čutiš pritisk otročka in da lahko lepo sodeluješ pri iztisu, ker veš kako pritiskat.
Meni se zdijo ful pro-epiduralna naravnani in so nam jo tam na predavanju kar svetovali. Je pa vedno na voljo, ker so trije anesteziologi zaposleni in vedno je eden na voljo. Jaz jo bom najbrž kar vzela, če bo hudo.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
12.8.2015 19:20:53   
levcka
Oooo hvala za te informacije :) Full si me razveselila s tem, da se nič ne plača. Ker akupunktura se plača. Samo epiduralne ti verjetno ne dajo, če ne greš prej na ta posvet. No itak sem še vedno prepričana, da je ne bom rabila ;) Trmasta kot sem, bom verjetno grizla vse, sam da me ne špikajo ;)

So rekli kaj glede rezanja presredka?

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
12.8.2015 19:32:19   
Preggy
Mene je ze ob samem opisu epiduralne panika zgrabila, ko sem si samo predstavljala kako me spikajo s to ogromno iglo user posted image
Tudi upam da je ne bom potrebovala in mislim da bom do zadnjega vztrajala :)

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
12.8.2015 20:39:56   
aspera
Tako je tudi moja sestra razmišljala preden je šla prvič rodit, ampak sedaj pravi, da je tista igla piece of cake proti popadkom, da bi takrat naredil vse, samo da te neha boleti. Pred tem je bila pa ful proti epiduralni in tem, da ti nekdo šari z iglo med vretenci user posted image . In kakor sem rekla, ti najprej dalo lokalno z normalno injekcijo in tiste druge igle potem sploh ne čutiš.
Akupunktura pa stane 80€ in začneš z njo po 36.tednu. Imaš od 4-6 terapij enkrat tedensko do poroda. Baje je fajn, se ženske ful hitreje odpirajo potem, ne boli toliko, skrajša porod itd. Če pa v času dela eden od kranjskih anesteziologov, jo pa lahko dobiš tudi med samim porodom. Ko imajo dežurstva pa delajo tudi drugi anesteziologi, ki pa niso vsi izurjeni za izvajanje akupunkture.

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
12.8.2015 21:58:01   
levcka
Aha akupunturo sem potem že zamudila, ker sem v 37 3/7 tednu. Bom v petek vseeno vprašala. Beseda ni konj ;)

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
13.8.2015 13:08:53   
kunigundek
Tale akupunktura se super sliši, epiduralna pa malo manj. Mi je žal, da pri nas ni možnosti za akupunkturo. A tudi kakšne 'zunanje' lahko pridejo v Kranj samo na akupunkturo? Mogoče katera ve, kam se lahko pokliče in pozanima? Hehe, potem ti pa na zadnji terapiji zanalašč sprožijo porod, da pri njih rodiš user posted image

Nam so pa na Jesenicah na predavanju o epiduralni prav antipropagando za epiduralno delali, tako da so si še tiste, ki so imele v planu, raje premislile. Jaz itak nisem primerna kandidatka zanjo zaradi te svoje trombofilije, tako da ena dilema odpade.

Drugače je pa kar noro brati, kako ste ene že tik pred zdajci. Hitro gre. Jaz imam še nekaj fore, če me kaj ne prehiti, je pa tudi 33 tednov že kar dosežek.

Lepo bodite in čim bolje prenašajte vročino!

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
13.8.2015 13:20:24   
kunigundek

.

< Sporočilo je popravil kunigundek -- 13.8.2015 13:33:13 >

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
13.8.2015 17:25:53   
levcka
Jaz sem imela včeraj zvečer tak glavobol, da je moj ob pol enih zjutraj klical v porodnišnico, če lahko vzamem kakšen tablet za glavo. Pa so mi potem rekli, da če čutim otroka in je to enkratna zadeva naj kar vzamem Naprosyn, ker drugih ne smem zaradi alergije. Noro. Do včeraj nisem vzela niti enega zdravila, včeraj je bilo pa res hudo.

kunigundek pomoje, če pokličeš v porodnišnico v KR ti bodo z veseljem dali pravi kontakt. Sicer pa v KR lahko prideš rodit tudi če nisi iz KR. Moja sodelavka je prišla v KR rodit iz Kopra. Pa ena iz MS je tudi razmišljala o tej možnosti :) Tko da kr pobrskaj za telefonsko in pokliči :)

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
13.8.2015 19:42:52   
sabincica
Zdravouser posted image

Oooo. groza je tole čakanje. sem v 36 t. danes sem imela pregled. Ni bilo moje G in jo je nadomeščal en iz CE porodnišnice...ko sem ga zagledala, sem mislila da sem v grozljivki. Potem je 10 min gledal otroka, in bil skoz tiho. Na koncu reče: OK. Pa ga vprašam, koliko pa je že težek, pa je bil njegov odgovor: hm, ne vem. in potem je šel na roke računat po podatkih iz ekrana in rekel da nekje 2,5 kg. Ga še vprašam, če nima kje popkovine okoli kakšnega uda ali pa vratu navite? in spet odgovor: Hmmm, mislim da ne... WTF????user posted image Je rekel, sej če čutite gibe je ok. P še ekran je obrnik stran od mene.

Sem doma mojmu in tašči pojamrla, pa sem rekla, da če njega dobim v CE na porodu, se iz mize vstanem pa čez okn skočim!!! Groza.
No 25. imam CTG. Hvala bogu bo moja G z dopusta, da se pomenima.

Poroda me je groza. Sploh nočm razmišljat o tem, vem pa da v CE ne grem. Imajo epiduralno samo od 7ih pa do 14ih? A zdj ti nej pa ravn v tem času rata, da boš rodil???Halo? Resno razmišljam o Slovenj Gradcu ali pa o Trbovljih. Pa tudi če morm kej plačat, sm da bo šlo z minimumom bolečin, ker moj prag je strahotno nizek in ratam kr panična in z 200 pritiska.

Glede nog pa...so take kot baloni. Čez noč oplahneju, zjutraj je ok, cca 2 ure in potem sem na istem. Mi pa pomaga če grem na sprehod. Je takoj boljš. Pomoje imam ful vode v sebi. Pa v 14ih dneh sem dobila +2 kg, se tolažim s tem, da otrok pa + 0,5 kg. user posted image

Prsne črpalke jaz ne bom kupila. Bom dala mojmu na mail pod nujnouser posted image in še sestri za back up in jo bo lahko šel iskat v Baby center, če bo dovolj mleka.

Uživajte user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
14.8.2015 20:19:37   
levcka
Hej souser posted image ,
kako ste danes kaj preživele dan? Jaz sem si privoščila pedikuro in potem sem šla na CTG, kjer so bili vsi spet full prijazni :) Nisem še za rodit, tako da so me poslali domov.

Potem je pa moja prijateljica prišla in naju poslikala s trebuščkom, da bomo imeli slikice. Že slikice iz poroke, ke naredila fenomenalne. Tko da ne dvomim, da bodo te tudi super.

Počasi se hladi zunaj. Super :)

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
14.8.2015 21:39:11   
aspera
Hej user posted image user posted image .

Jaz sem danes kar u redu, otroček pa tudi, je živahen že cel dan. Čez dan sem se skrivala pred vročino doma, prej, ko je vročina popustila, sva šla pa z dragim na kavico in potem na en dolg sprehod. Se trudim namreč, da vsak dan malo hodim, da bom v boljši fizični kondiciji, ko rodim.

Slikava se pa midva sama, ker se ljubiteljsko ukvarjava s fotografijo in imam že nekaj lepih nosečniških fotk. Npr. teli dve...

user posted image user posted image

Ko se rodi otroček se bova pa preizkusila tudi s fotografiranjem novorojenčka user posted image .

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
14.8.2015 22:05:44   
Maicoo
Aspera kako lepe fotkeeee user posted image

Evo, jaz se javljam po dolgem času...
Prejšnji teden sva skočila do morja; namen sva imela ostat vsaj 1 teden, a je bila vročina zame enostavno prehuda, me je zdelal po 4 dneh. Ne prenašam je več, sita sem je, non stop pregreta, prav živčna user posted image tako, da od nestrpno in veselo pričakujem ohladitve in dež user posted image
Z otročkom vse okej, citiram gin.: razvija se čisto po standardih in zdravniških knjigah user posted image V sredo imam spet pregled, ki pa bo moj 10. in pomoje me ima namen po tem 'odpikat', ker pač ni posebnosti... Sem pa trenutno proti koncu 36. tedna.
Vsa oprema, oblekice, pripomočki, itd. pripravljeni, očetovstvo podpisano user posted image , papirji za porodniško vloženi, drug teden grem še na predavanje za epiduralno pa torbo za porodnišnico si pripravim do konca. Zdi se mi, da se je tole moje "gnezdenje" zavleklo bolj, kot sem planirala, ker je bila vmes vročina in sem bila rajši doma namesto po opravkih ... Za drugega otroka sem že odločena, da ga ne bom nosila poleti - če bom le imela kaj vpliva user posted image

Vprašanje; kako perete oblekice in tetra pleničke kar se tiče praška/detergenta in mehčalca?

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
15.8.2015 9:12:41   
levcka
aspera full lepe fotke user posted image

maicoo zdej te pa ravno ne more odpikat. Zadnji mesec imaš pregled vsak teden. Meni je moj ginekolog dal še dodatne 4 CTGje, da sva oba mirna. Jaz sem kupila Persil sensitive v prašku. Pa jabolčni kis uporabljam. Bom pa naredila doma detergent iz pralne sode in mila, ki sem ju kupila v Müllerju oziroma DMu. Pravijo mamice, da spravi ven vse in da je dober. Pa še "bolj prijazen" do kože.

Lep praznični dan vam želim :)

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
15.8.2015 15:10:44   
aspera
Hvala Maicoo in levcka user posted image .

Kako ste kaj danes? Pri nas se pripravlja za nevihto in sem od tega nizkega pritiska čisto povožena in brez energije. Čeprav ne pijem turške kave, sem si prej prav eno skuhala.

Glede pranja otroških zadevic... Jaz sem kupila naravni prašek Frosch baby in tudi mehčalec Frosch baby, ampak mehčalca takoj na začetku še ne mislim uporabljat, ker je veliko dojenčkov alergičnih na mehčalec. Tako da sem samo vse oprala z zgoraj omenjenim praškom in vse prelikala, vsaj za začetek. S tem likanjem je tako, da ene vse likajo, ene pa nič. Jaz bom sedaj za novorojenčka vse likala, potem za naprej bom pa videla kako bo.

levcka, ta domač pralni prašek sem tudi jaz že delala, ampak meni ni tako super vsega opral. Ostanejo kakšni madeži ali pa rumeno od deodoranta pod pazduhami. Sicer sem zelo za naravne stvari in ga še vedno uporabljam, ampak ne za vsa oblačila. Dojenčki pa veliko umažejo, pobruhajo, pokakajo, potem kasneje s hrano itd., tako da ne vem kako bi se to obneslo. Je pa za probat user posted image .

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?