patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: kalbo O patrino, si se spet zaciklala? Vse tole okol teh dveh je šlo že zdavnaj zelo predaleč in očitno je eden izmed njiju klonil pritiskom. Sam bi temu rekel krutost današnje družbe. Kar se pa privat stvari na službenem računalniku tiče. Tud službenega maila ti ne more kar vsak brat, ker je ponavadi ime.priimek@podjetje.si in tisti ime in priimek daje temu predalu intimo, in nima veze, kdo je za afno, in če vam to ni jasno, vam ni pomoči. Če s tem misliš da se je tema speljala stran od bistva, je res- vendar je nisem le jaz. Drugače pa ne morem reči, da sem se osebno kaj zaciklala saj nisem od začetka pa do konca spremenila svojega mnenja, pa je bil na začetku možakar še živ, na koncu pa ne več. Bistvo je to, da se je že v startu pri nekaterih krivdo nalagalo na napačna pleča. Ko se je to pokazalo za resnično, je bilo določenim lažje oditi ( pa čeprav v smrt) in pustiti svojce v bedi in sramoti kot pa skušati popraviti kar bi se pač popraviti dalo. Seveda so krivi poleg vseh akterjev tudi mediji. Toda pričakovati, da bodo zaradi te tragedije začeli lepše pisati in se ne mrhovinarsko naslajati nad tragedijami in senzacijami, je čisto brez veze. Mediji od tega živijo. Mediji , takšni in drugačni, si s tem služijo kruh. Kar je moralno jim po moje dol maha. Tako je bilo in tako bo. Osebno se ne počutim krive, ker sem o tem razpravljala in povedala svoje mnenje.Človek se je poslovil od živih zaradi problemov, ki bi jih v prvi vrsti moral reševati on. Res je žalostno, ko človek takole klone pod bremenom, ki ga nosi. Vsakemu predstavlja breme kaj drugega in vsakega na tla potisne kaj drugega. Vendar to vseeno ne pomeni, da je prav , da se breme, ki si ga v največji meri naložiš sam, potem, ko postane pretežko, zvališ na ramena nekoga, ki je še šibkejši od tebe. S tem mislim na vse breme , ki ga nekateri z užitkom nalagate na dijake, ki so zadevo objavili ali pa na rumeni tisk, ki se je zaradi takšnih senzacij sploh rodil in na račun takšnih zadevščin živi. Zagotovo se je breme na ravnateljivih plečih povečalo zaradi njih. Vendar v startu si ga je pa sam, pri polni zavesti naložil. In kot sem že rekla- očitno se je na koncu tega zavedal. Ankica je lepo napisala in zagotovo nas večina tako misli- čudovito bi bilo , če bi se to spremenilo v realnost. Žal imam občutek, da so v veliki meri vse to le pobožne želje. Življenje pač ni tako. Dokaz je tale debata tule gor. Osebno ne morem človeka, ki je bil poleg kolegice ustvarjalec problema, samo zaradi tega, ker je storil samomor, proglasiti za svetnika in vso krivdo za tragedijo zvaliti na druge. Nekateri pač lahko. In vsi drugače misleči, ki se nam to ne zdi prav, smo v vaših očeh kruti in hipokritski. Tudi prav. Ob misli, skozi kaj gre tale revež od dijaka sedajle, če se nahaja v podobni okolju, kot je tale forum, me je groza. Hinavscina na kubik. Ti si etalon osebe zaradi katerih se je clovek pokoncal. Ce tega ne vidis in tudi sedaj se vedno ne dojemas, je s teboj nekaj hudio narobe. V moralnem, eticnem, custvenem, ematicnem in cloveskem smislu. Veš Frodo saj nisem vedela, če sploh čem kaj komentirati. Potem pa sem malo pomislila na to, da si enkrat nekje napisala, da si zelo aktivna na področju sociale in pomoči potrebnih. Ker torej to počneš, bi rada zavoljo teh "srečnežev", ki jim kao pomagaš rekla ( napisala ) par besed. Bom čisto poštena- človeka marsikdaj že ob branju tvojih postov prime da bi si kaj naredil. Po eni strani zaradi hudo čudnega izrazoslovja in bolečih slovničnih napak, po drugi strani pa zaradi tankovskega nakladanja in kroničnega nerazumevanja drugega , kar človeka dobesedno ubija. Če na tak način izvajaš pomoč o kateri govoriš, te v njihovem imenu prosim, da spremeniš način. Osebno sem marsikaj, ne zanikam, hinavska pač ne. Če nisi opazila, že celo temo stojim na isti strani in teram isto. Vendar ker to ni tisto, kar bi ti rada , bruhaš ogenj. Spet. Pa nima veze. Praviš, če bi imela kaj proti,če bi objavili moj posnetek v kočljivem stanju. Takole bom rekla. Nisem od včeraj. Marsikaj sem že dala skozi. Tudi to bi. Ne zato, ker bi mi bilo vseeno, temveč zato, ker osebno na tem področju nisem tako občutljiva, da bi pomislila na samomor. Več kot ugled in izguba statusa mi pomenijo otroci. Ne vem pa kako bi se pobrala , če bi izgubila njih. Kot sem že rekla, vsak ima svoj križ , ki ga nosi in vsakega kaj drugega potisne na tla. Očitno je temu človeku prestiž, položaj, dobro ime ...več pomenilo, kot misel na družino in njeno gorje ter breme, ki ga bo naloži dijakom, če se bo tega lotil. Osebno se mi zato v tej situaciji smilijo v prvi vrsti tisti, ki se morajo sedaj spopadati s situacijo, v kateri je bil eden izmed glavnih akterjev in iz katere se je on na tako krut način umaknil.