Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 21.11.2014 22:41:16
|
|
|
|
Aleda
|
Ja res je Stars, tako kot si napisala. Srečna sem da imam mojo zlato punčko...zgleda je res največja sreča na svetu da nama je ratala. Vedno sem govorila da bom imela tri otroke jaz imam še dve sestri in bi rada da bi tudi hčerka imela še kakšnega brata ali sestro, ker je to tak fajn. Sej tudi midva nisva še nič govorila da bi šla še v kakšen postopek, sva že rekla da je to zadnji. jona klara- 14 dan sem imela 850 beto, ko sem ponovila test doma čez kakšen teden mi je kazal 2-3 tedne, čeprav bi takrat že moral pokazat 3+ Zaenkrat centra ne bom menjala, bom vidla kako se bom zmenila za kakšno preiskavo, če bojo kaj ugotovil... k rešu ne grem, v MB mi je predaleč, mogoče bi šla v Postojno k dr. Merlu ( če še dela to). Tako ali tako ne vem če bova šla še v postopek, najprej bi rada preiskave potem bomo pa vidli. Srečno tudi vama!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 22.11.2014 11:20:35
|
|
|
|
1aneja1
|
Aleda, iz srca ti želim, da se ti uresniči želja po 3 otrokih. Tud jaz sem vedno govorila, da bi imela 3. Sem pa zelo vesela, da že imaš eno punčko, upam da je na ta način vsaj malo lažje it čez vse to. Mislim, da je najbrž res bolje, da najprej narediš še kakšne preiskave, preden se podaš v naslednji postopek. Uglavnem držim pesti in upam s tabo!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 22.11.2014 11:26:39
|
|
|
|
1aneja1
|
No, jaz sem pa danes ponovno naredila test in je pokazal čist konkretni . Zdej pa res mislim, da ni več razloga za dvom očitno so bili moji občutki pravi, sem kar nekako vedela, da je to to. Samo še v torek grem na krvnega, da mi dajo črno na belem Rebrebu, najbrž je res pri nekaterih vsakič mal drugače, kako hitro rastejo folikli. Pojma nima, od česa bi bilo to odvisno. Jaz sem si enostavno predstavljala, da je to razlog, zakaj imam tako dolge cikluse (tudi 40-50 dni). Mi je rekla gin. da je do 60 dni še vse normalno, pa sem nisem nikoli kej sekirala. Dokler ne planiraš , ti itak paše met M bolj poredko Bikca, kaj se pa pri tebi dogaja?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 9:56:34
|
|
|
|
Bikca
|
Čestitke 1aneja1. Danes sem šla spet na UZ, foliklov je bilo več, so pa še vedno premajhni, meril je 13mm. Koliko sploh morajo imeti? Do torka sem še vedno na injekcijah, potem pa v sredo na UZ, če bo v sredo OK, bom imela v petek punkcijo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 10:16:26
|
|
|
|
chocolatecake
|
Bikica po naravni poti naj bi do ovulacije prišlo pri foliklih velikih med 18mm in do max 25 mm, lahko pa zrastejo tudi po kakšen mm na dan. Kako je pri stimuliranem ciklusu pa nevem, lahko, da gre tudi malenkost hitreje, zaradi vse te "spodbude". Srečno v sredo in v petek.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 10:35:08
|
|
|
|
Mančula
|
1aneja1, , zdaj pa samo se krvnega pocakat, da bo sigurno.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 10:48:15
|
|
|
|
Mančula
|
Bikca, tam nekje do 20-25 pocakajo, lahko tudi manj ker se bojijo da ne bodo popokal. Pri meni so delal punkcijo, pa sem imela na desni strani 22,21, na levi pa 15, 13,11. Pa sem dobila potem stopko, ker verjetno ce bi dobila se hormonske, da se na levi mal zrastejo, bi se znal zgodit, da bi na desni pa popokal. Pa mislm, da more bit vsaj 15, da sploh punktirajo, kar je manjse mislm, da ne. Ce sem napisala narobe, naj me katera popravi, ampak mislim, da je nekaj takega.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 10:48:33
|
|
|
|
1aneja1
|
Bikca, nisem čisto sigurna, ampak mislim da ti dajo stop injekcijo, ko so veliki tam nekje okoli 20 mm. Bojo ostale najbrž kaj več znale povedat. Pri meni pa mislim, da so bili veliki okoli 16-17 mm, pa mogoče največji 18mm, si nisem čist dobro zapomnila. Zrastli so pa cca 1mm na dan, tako da mislim da bodo v sredo že ravno prav Držim pesti!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 14:29:59
|
|
|
|
valy25
|
Pozdravljene :) Tudi jaz sem danes zjutraj prevzela injekcije in začela s špikanjem. Je mogoče še kakšna punca, ki je ravno začela s postopkom? Bikca tudi meni so v obeh postopkih bolj počasi rasli folikli. Prvič sem se špikala 13 dni, drugič pa 14. Msilim, da sem dobila zeleno luč za stopko, ko je bil na UZ vodilni folikel 19mm. Kakšno imaš pa kombinacijo zdravil? Jaz imam 150enot Puregona in eno ampulo Dipherelina. 1aneja1 velike čestitke za plusek.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 21:40:24
|
|
|
|
Aleda
|
Aneja- čestitam za plusek lepo nosečnosti ti želim in uživaj v pripravah na dojenčka. In hvala ti za lepe želje.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 22:34:25
|
|
|
|
Bikca
|
Valy, imam 100 Puregona in eno enoto Dipherelina. Danes že cel dan ful čutim jajčnike, upam, da kaj raste :) :) Še nekaj me zanima. Mislite, da bi mož dobil bolniško za dan punkcije? Ima napovedano izmeno in ker je konec meseca težko dobi zamenjavo, če bi pa uveljavljal bolniško pa bi šlo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 23.11.2014 22:39:58
|
|
|
|
Bikca
|
Valy, si bila danes zjutraj pri Rešu?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 8:15:03
|
|
|
|
Aleda
|
Bikca- moj mož je vedno dobil bolniško kadar je moral z mano, sam jaz sem v lj. A ti si pri Rešu? Če on noče dajet bolniške, greš kar s papirji k osebnemu zdravniku pa bo napisal bolniško.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 8:34:36
|
|
|
|
Bikca
|
Ja pri Rešu sva. Od papirjev pa imam jaz samo nek list, kjer sva oba napisana in kjer piše katera zdravilia jemljem in kdaj imam ultrazvoke....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 9:08:35
|
|
|
|
Aleda
|
No saj za punkcijo boš verjetno dobila drug list na katerem bo pisalo da si imela punkcijo in št. celic... pomoje je to dovolj, razen če mož ne dobi tudi kakšnega lista da je oddal seme. Kaj pa če vprašaš medicinsko sestro tam, verjetno napiše potrdilo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 9:25:06
|
|
|
|
1aneja1
|
Jaz tudi mislim, da za punkcijo ne bi smelo biti problema za bolniško. Sploh ker res mora biti ta dan s tabo, da odda seme. Midva imava oba dovolj dopusta, tako da nisem najbolj na tekočem, kako je z bolniško... ampak se mi zdi pa precej samoumevno, da jo dobi.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 19:26:51
|
|
|
|
Adelle
|
Bikca na dan punkcije dobis en list na katerem pise koliko celic je bilo spunktiranih in kdaj imas ET. Sicer nic ne pise na tem listu da ti pripada bolniska ampak itak s tem gres k osebnemu zdravniku in poves tako da dobis bolnisko. Aneja, cestitke!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 19:54:48
|
|
|
|
valy25
|
Bikca, včeraj zjutraj sem bila, ja. Na vrsti sem bila malo čez 5, bila sem pa sama, ker sem pustila možka doma še eno kitico odspat. Mogoče sva se celo videli... Glede bolniške je tako kot ti je rekla Adelle. Punce, a ste bile drugače med postopkom kaj na bolniški? Moje delo ni nekaj težko fizične narave, zato mislim manjkati samo na dan punkcije. Lp :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 20:20:31
|
|
|
|
Stars619
|
Valy, jaz sem bila le v enem postopku, ampak bi ti svetovala, da ne ostaneš doma, če praviš, da nimaš fizičnega dela. Ker te bo psiha uničila...to počivanje je meni osebno še bolj stresno in nekoristno! V službi bi vsaj malce odmislila vse skupaj, tako pa ždiš pred računalnikom, bereš vse mogoče študije in forume in se nenehno sprašuješ a bo ali ne bo...bedarija! Če grem naprej v postopek ne ostanem več doma! Le na dan punkcije ja! Je pa res, da ti bo vsaka povedala drugače in se bodo našle punce, ki zagovarjajo kontra teorijo. Kar je seveda tudi prav, če je njim tako.. Odvisno pač od vsake posameznice!!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 20:21:52
|
|
|
|
Bikca
|
Valy, jaz sem bila tam ob 5.30 mogoče celo kasneje. Na UZ hodim sama, ker je moj doma zaradi hčerke. Tudi mene zanima za bolniško po punkciji. Jaz si želim, da bi jo imela v petek in da imam potem vikend pred sabo. Delam pa v pisarni, tako da nimam fizičnega dela. Kak dan doma bi mi pasal kej več pa ne ker bi potem samo dneve štela
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 21:02:10
|
|
|
|
1aneja1
|
Valy, se tudi jaz strinjam s Stars619, ko si doma, imaš čisto preveč časa za razmišljat o vsem mogočem, pa še vleče se za ponoret (čeprav ravno zdaj imam pa tudi v službi neko zatišje, pol pa cel dan na internetu visim, ni dost boljše :/) Je pa res, da čisto odvisno od počutja. Mene je še 2 dni po punkciji tako vse bolelo, da so bili vsi premiki mučni - in definitivno ne bi bila sposobna delat. Niti samo sedet za mizo 8 ur. Potem pa sem bila še do transferja zelo napihnjena in zadrževala vodo, tako da mi je tudi prav prišel počitek. Če ne bi bilo napihnjenosti, pa mislim, da bi cca 3 dni po punkciji brez težav šla v službo, sploh če ni fizično delo. Bikca pa mislim da ni spraševala za bolniško zase, ampak za svojega fanta/moža - če sem prav razumela?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 21:48:25
|
|
|
|
Stars619
|
Ja, Aneja, to sem pa pozabila povedat, da je velika razlika, če ti dela punkcijo na živo ali pa pod narkozo. Zato pa je tebe še 2 dni vse bolelo, mene pa ne, ker sem bila pod narkozo. Ko sem se zbudila in odležala tam tisti 2 uri, bi brez težav lahko šla kar v službo. Ena je celo šla in je sedaj srečka nosečka!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 22:13:31
|
|
|
|
Adelle
|
Aneja, sej tud moz dobi bolnisko na podlagi tega lista ki ga dobita. Ker dr. Res drugo ne da cisto nic. Glede bolniske... jst sm bla v oba postopka na bolniski od punkcije do testa samo zato ker imam tezko fizicno delo AMPAK se je izkazalo da sploh ni od tega odvisno. V prvem postopku sm veliko lezala, merkala se doma pa tko, pa se ni prejel. V drugem res da nism delala ampak nism doma lezala, nism se sploh merkala (doma dvigovala, seztavljala sva pohistvo ipd..) pa se je prejel ceprav se ni dobro koncalo zarad drugih razlogov. Kar hocem rect je punce verjele ali ne ce se hoce prejet se bo, ne glede na to ali boste lezale ali ne. Zagotovila ni v nobenem primeru, je pa res da ce se boste boljse pocutile ce lezite, ces da ste vse od sebe dale za bebiko, potem lezite doma, da vam ne bo pol krivo :-)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 24.11.2014 22:17:21
|
|
|
|
Adelle
|
Aja pa pozabila sm napisat da ko sm jst Resa vprasala ali grem lahko delat po ETju ceprav v sluzbi dvignem tud po 2-3 tone na dan, mi je reku da je to najvecja neumnost da hocemo doma punce lezat po ETju, ker v tem casu zenske niti ne vejo da so nosece todej delajo vse normalno. Zdej tle bi se dal debatirat ker je to ipak UMETNA oploditev ampak spet pravim, ce je usojeno se bo prejel, ce se ne prime pa mora tako biti ;-) Jaz vem da v nasledjih postopkih ne bom doma lezala sploh.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 25.11.2014 15:01:14
|
|
|
|
valy25
|
Hvala punce, super ste. Tudi jaz razmišljam podobno. Trenutno imam precej pester tempo življenja, ampak mi tako prav ustreza in mi bo čas v službi sigurno veliko hitreje minil. Bikca, hehe, dober plan imaš, držim pesti, da se ti uresniči. Jaz pa bi imela punkcijo še eno soboto za tabo, da mi niti ne bi bilo potrebno jemati bolniške pa še nedeljo bi imela za sestavljanje skupaj. Čeprav pri moji počasni rasti foliklov bi mogla v teh dneh veliko piva spit, da bi bila res takrat. Lp :)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?