|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
18.11.2014 23:15:12   
Anonimen
Hej biba88, tudi mene je strah pred vsakim pregledom. Sem v 11.tednu, drug teden imam pregled za nuhalno in me že sedaj skrbi. Čakam na krvne in urinske izvide-me bodo poklicali, če kaj ne bo ok, drugače me ne bodo in baje do konca tedna bi že mogla vedeti in me spet skrbi. Nuhalno imam pa kar pri svojem ginekologu, ker ima narejeno specializacijo.

Kar se prepovedane hrane tiče tudi jaz nisem vedela za salamo. Sem pa tudi jaz neprestano fullll lačna...Danes ob 2eh zjutraj sem vstala in šla jest ker sem bila tako lačna. 2h nazaj sem jedla, pa zdaj ne vem, ali naj še kaj pojem, er imam občutek, da nisem nič jedla. Tudi jaz bolj slabo spim, tudi zaradi te neprestane hoje na wc.

Držimo pesti in upajmo na vse najboljše!!user posted image

(odgovor članu soncica8)
  Neposredna povezava do sporočila: 651
19.11.2014 8:59:07   
Grancereale
soncica8 jaz sem na približno istem kot ti. Meni ful paše čips s papriko pa zraven en energy drink.. ampak vem, da ne smem in se zelooooo trudim da ne user posted image Po naravi sem zbirčna, tko da pač jem, kar tako ali tako jem. Paštet, biftka in takih stvari itak ne jem, suhih salam tudi ne preveč, tako da s tem nimam problemov :)

Tudi pri zelenjavi sem bolj zbirčna, zato pa zdaj skrbim, da pojem čimveč sadja. Za enkrat se otroček lepo razvija, tudi jaz imam čist ok kri, če bo pa kriza si bom pa začela delat zelenjavno-sadne smoothije :)

Kar se pa tiče spanja, o joj.... 2 noči sem gledala u luft, če sem malo zadremala sem takoj imela nočne more... Tako sem bla fuč, da sem včeraj po šihtu ko sem prišla domov samo še v jok padla. No, očitno je to pomagalo, saj sem ponoči spala kot angelček user posted image

Očitno se meni otrok razvija po dnevih. 3-4 dni me cel predel okoli trebuha boli, zato se tudi nikakor ne morem naštimat v postli, danes ponoči pa me ni nič bolelo, sem lahko celo na trebuhu spala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 652
19.11.2014 14:13:30   
Dgirl
Da se malo javim. Trenutno mi je malo boljše, ampak vem da je to samo trenutno.

Eno vprašanje. Bila sem na pregledu in g. Je rekel da sem opravicena samo do dveh ultrazvokov. Prvi na tem prvem pregledu, drugi morfologija. Kaj pa ostalo? Kako veš vmes da je vse OK? Ok pregled sem imela v 8. Tednu. Pol bo Nuhalna v 13. Kaj pa ostalo? A ni to malo čudno?

Kako se kaj ostale držite?

Bom probala posodobiti seznam sedaj ko se mal bols počutim. Če se katera hoče kak popravek ali da jo vpišem v seznam je zdaj pravi čas user posted image .

Meni je rok prestavil na 25.6. Ne razumem kako 4 dni prehiteva, ker sem imela ovulacijo po šolsko 14 dan. Tudi ovulacijski test je tako pokazal. No seveda je boljše da je večjikot pa da se ne razvija dovolj hitro. Mogoce mi je zato tako slabouser posted image

(odgovor članu Grancereale)
Neposredna povezava do sporočila: 653
19.11.2014 14:29:15   
soncica8
Grancereale tudi mene zadnje dni kr bolj boli. Ko imava ravno isti PDP, mogoče je zdaj kakšno obdobje, ko še posebaj hitro raste oz. se razvija. Meni tako paše sadje, še posebej klementine in banane, ampak po klementinah me noro peče kislina po bananah sem pa še bolj zaprta. Tudi kaki sladki sokovi mi naredijo kislino in pol so zvečer, ko se vležem kristusove muke user posted image Spila pa bi jih lahko hektolitre user posted image Tak da zdaj pridno pijem samo vodo. Zelenjava pa mi zelo paše, čeprav tudi nisem ravno bila neki ljubitelj zelenjave. Mene za 1x še sicer ne moti trebuh oz. da ne bi mogla zaradi bolečin spat na trebuhu, ampak sem opazla, da če spim na trebuhu mi je slabo. Tako, da se privajam na druge položaje, čeprav ga seveda čez spanje na trebuhu ni user posted image

Dgirl ful vesela, da je boljše. Mogoče pa ni samo trenutno. Bodi optimist user posted image Drugače pa ti uradno, če je vse OK res pripadata samo 2 ultrazvoka oz. naj bi samo 2 krila zavarovalnica. Je pa mislim, da po večini tako, da ti naredijo vsaj 3, enega še proti koncu nosečnosti, da vidijo v kakšnem položaju je otrok, če slučajno ni glavična vstava, da se lahko orgira dalje. Z doplerjem se mora na vsakem pregledu poslušati srce, če utrip je, če maternica raste bi naj bilo OK. In pa kasneje brce, ki jih moraš čutit. Je pa res, da bi me imela najraje vsaj dva Uz.ja na mesec user posted image Bi bilo idealno, da bi lahko tolikokrat videle naše pikice user posted image

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 654
19.11.2014 14:42:20   
jabuk
Dgirl, jaz si placujem osnovno in dodatno zavarovanje in sem imela do sedaj ze 3 vaginalne UZ preglede (sem v 11.), v decembru in januarju imam ze rezerviran pregled (zraven ne stejem nuhalne) Stara sem 25.

< Sporočilo je popravil jabuk -- 19.11.2014 14:57:07 >

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 655
19.11.2014 14:46:09   
jabuk
Aja, hihi, sem se razkrila, sem bila vedno pod anonimno :)... Lahko me dodate na seznam :)... Stara 25, prva nosecnost, PDP 6.6.2015.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 656
19.11.2014 14:51:44   
Mee na
samo na hitro...
jabuk pregledi so eno, UZ na pregledih pa drugo.
Dgirl sem vesela, da se pocutis bolje. pocasi bos kot cvetka user posted image
jaz imam jutri nuhalno in sem cisto nervozna. bom vesela ko bo mimo. potem pa nabavit angelsound.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 657
19.11.2014 14:54:19   
jabuk
Ja, do sedaj sem imela ze 3 vaginalne UZ preglede.

(odgovor članu Mee na)
Neposredna povezava do sporočila: 658
19.11.2014 15:24:38   
Orionlady
jaz pa še kar čakam na prvi pregled :/ ... zdaj sem v 9. tednu, pregled pa imam šele naslednjo sredo. Na NS se imam namen prijaviti potem, ko bom vedla, da je vse ok. tako da še niti ne vem PDP, predvidevam, da bo konec junija.

Lepo je prebrat, da vam gre na bolje in se bolje počutute, tudi ti Dgirl. Jaz sam imela prejšnji teden grozne slabosti, ta teden je nekoliko bolje, ker sem doma. Mogoče nekoliko kasneje čutim lakoto in posledično slabost- ker prej sem bila samo kakšne pol ure po jedi ok, potem pa mi je bilo spet slabo.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 659
19.11.2014 15:47:31   
soncica8
Jabuk dodatno in osnovno v tem primeru nima nobene veze, saj je tako vse kar je povezano z nosečnostjo krito iz osnovnega zavarovanja.
Če so težave je lahko UZ tudi 10, in pogosto se zgodi, da so predvsem v prvih tednih kakšni dodatni UZ pregledi, zaradi krvavitev, bolečin, premajhnega ploda, da se še ne vidi utrip itd. Če nisi imela kakšnih težav si morda imela srečo ali pa imaš sušer ginekologinjo, ki najde način kako naj opravičuje dodatne UZ preglede user posted image

Prilepim tudi link o pravicah pregledov v nosečnosti
http://babybook.si/nosecnost/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/pregledi-med-nosecnostjo.html

Če še katera ne pozna strani jo priporočam, je res super z mnogo koristnimi informacija. In obstaja tudi knjigica, ki se imenuje Babybook in jo lahko dobite pri ginekologinji brezplačno. Mislim, da bi jo naj imele vse ginekološke ambulante. Če vam je niso dali sami ovprašajte ne bo vam žal user posted image Ginekološke ambulante dobijo ogromno raznoraznega promocijskega materiala, ki bi ga naj delili, ampak vrjamem, da ga marsikje skrivajo po omarah. Jaz sem dobila tudi vzorčke kremic nivea, paket srečka nosečka, dva dvd.ja o pestovnju in negi dojenčka, nalepkico otrok v avtu in še marsikaj reklamnega gradiva in razne kupone za popuste

(odgovor članu Orionlady)
Neposredna povezava do sporočila: 660
19.11.2014 16:28:09   
jabuk
Hvala hvala za vse informacije :)

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 661
19.11.2014 16:35:20   
Dgirl

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PDP, nick, število user posted image , število user posted image doma, spol user posted image

30.5.
orto2, 3user posted image 2user posted image ,user posted image

ancy69, 3user posted image ,1user posted image ,user posted image

1.6.
rdeča pesa, 2user posted image ,user posted image

wish87, 2user posted image 1user posted image ,user posted image

2.6.
ancibanci, 2user posted image ,1user posted image , user posted image

4.6.
Grancereale, 1user posted image ,0 user posted image , user posted image

soncica8, user posted image

Mee na, 2user posted image , 0 user posted image user posted image

tejpet, user posted image

5.6.
Voltera, user posted image

6.6.
jabuk, 1user posted image ,0user posted image ,user posted image

*zmajčica*, 4user posted image , 2 user posted image user posted image

Banana86, 1user posted image ,user posted image

7.6.
tjasyka, 1user posted image ,user posted image

8.6.
maja2014, 2user posted image 1user posted image ,user posted image

9.6.
p3traa, 1user posted image 0user posted image ,user posted image

Anči banci, 1user posted image 0user posted image ,user posted image

11.6.
happy_bump, 0user posted image ,user posted image

ŠkratekM, 1user posted image , 0 user posted image user posted image

mi_tri, 1 user posted image user posted image

Simar,user posted image

12.6.
čmručk,user posted image

vrtnica000, 2user posted image , 1 user posted image user posted image

Nitkica11, 3user posted image , 2 user posted image user posted image

15.6.
onjea, 2user posted image , 1user posted image ,user posted image

Kalli, 2user posted image , 0 user posted image user posted image

16.6.
pikapolonica19, user posted image

17.6.
Sovicaa, user posted image

21.6.
Tamara*Neja, 2, user posted image

24.6.
LILI/NIK, 2user posted image ,user posted image

25.6.
MorskaMivka, 5user posted image 2user posted image ,user posted image

Dgirl, 2user posted image 0user posted image ,user posted image

nosečka junij, 2user posted image 0user posted image ,user posted image

27.6.
PozitivnaEnergija ,user posted image

28.6.
biba88, 2user posted image 1user posted image ,user posted image

Čveka84, 2user posted image , 1 user posted image user posted image

29.6.
tan3ita, 3user posted image , 1 user posted image user posted image

dizza, 2user posted image , 1 user posted image user posted image

*mommy to be*, 2user posted image , 1 user posted image user posted image

1.april, 2user posted image , 1 user posted image user posted image

X.6.
SemSonce, 1user posted image 0user posted image ,user posted image

nanyka5, user posted image

JagodaMb, user posted image

Ajeta, 1user posted image 0user posted image ,user posted image

< Sporočilo je popravil Dgirl -- 19.11.2014 16:36:13 >

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 662
19.11.2014 17:12:17   
biba88
hej dekline!!! kok je danes le pan!!! vidla sem svojega icibici dojenčka ...mam slikco iii,,,čist po men lepuser posted image
noseča sem 8 tednov 3 dni pdp pa imam 27.6.2015 ZA SEZNAMČEK user posted image VSE JE OK
v prvi nosečnosti sem imela vsak teden UZ do 15 tedna pol pa še ene tri ...naša nič sploh o tem ne govori
kok ti pripada je res DBEST vzame te vedno pogleda in tut direkt pove.....mene je danes mal okregala hahahaha kre nisem zdravil za alergijo jedla
kar je povedala se jst strinjam z njo...me kar bere kak karakter sem...sem pol še bolj nervozna zraven nje user posted image
DGIRL naj dobro počutje postane stalnica a si poskusla s kako alternativo.....če bi men ginekolog tkole reku k teb bi jst
bla ful jeznauser posted image

hčerki sem povedala je ful vesela user posted image

BRIS PAP a ma ktera izkušnje z rezultaom brisa ki je pri meni B.....? sem puzabla g vprašat user posted image

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 663
19.11.2014 17:36:52   
jabuk
hej biba88, tole sem našla http://www.bambino.si/kaksen_je_izvid_testa_pap_po_novem_in_kaj_to_pomeni .

A-normalne celice
B-spremenjene celice zaradi reakitvnih sprememb, vendar ne kažejo na predrakavih sprememb
C- celice kažejo na predrakave spremembe ali celo raka

Meni v knjižici piše Aneg.

< Sporočilo je popravil jabuk -- 19.11.2014 17:38:17 >

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 664
19.11.2014 17:56:16   
Dgirl
Biba88 kdaj imas pa pol naslednji pregled? Kje regionalno pa imas ginekologa? Ker v lj ful komplicirajo.

Js imam pregled čez en mesec. In takrat ne bom imela uz. Pap mi pa tudi ni vzel na prvem pregledu?!

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 665
19.11.2014 18:55:10   
soncica8
O biba88 superca user posted image Glede rezultata B, lahko bi bil tak rezultat tudi zaradi kakšnega vnetja. Drugače pa natančno ne vem kako se postopa naprej. Obstaja pa knjižica v kateri imaš točno napisane standarde in postopke oz. na koliko časa se izvajajo kontrole brisa za vsak rezultat, katere uporabljajo tudi zdravnik. Ne vem pa kako točno se imenuje, da bi jo mogoče izbrskala na internetu.

Dgirl mogoče ti ni vzela brisa, če še za njega ni čas. Če je bil pred tem test A imaš naslednjega čez 3 leta in morda še niso pretekla. Tudi meni ga ni saj ga imam komaj leta 2016. Poleg tega nekateri ginekologi v nosečnosti ne delajo brisov oz. če jih delajo naredijo samo bris z loparčkom, brez citobraša(tiste bele ščetke, s katero postrga po materničnem vratu) saj s tem ranijo maternični vrat, ki je v nosečnosti občutljiv, posledično je lahko brisu primešana kri in zato rezultat ni pravilen oz. pogosto se razmaza ne da niti odčitat. Z brisom brez citobraša ne zajamejo vseh celic in ga enostavno ne naredijo v nosečnosti, ampak po porodu, saj ga je zaradi manjkajočih celic tako potrebno po porodu ponoviti. Spet drugi pa ga naredijo normalno.

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 666
19.11.2014 18:56:23   
orto2
ojla bejbe

jaz sem dočakala nuhalno user posted image
videti je vse dobro, nuhalna 1,4mm, nosna kost, pa trebušni organi, pa okončine, možgani.... upam, da bo res ok....po pošti dobim še izvide od krvi...

trebušček pa ne morem več skrivat...
aja, pa brcamo že!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ne morem verjet, tud sredi pregleda je tako močno brcnil, da je dr bla kar presenečan...

spola pa itak nočem vedeti...

čao

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 667
19.11.2014 19:00:23   
biba88
Dgirl pri nas PAP vzamejo na tri leta ker mam pa B zdej pa na eno leto....tok ti tut pripada...v kamniku v zd kamnik.....
nnaslednji pregled imam 7.1 vmes vendar bom mela 17-23.12 nuhalno potem pa čez tri tedne bo že 7.1 in je rekla da bom spet videla plodek ker ve da me skrbi
(moj skrb je zaenkrat neupravičena)...je pa rekla da je to okvirni datum če imam težave naj pokličem ali pa pridem ...razložila mi je tudi če malo krvavim le naj počakam na njo če pa
začne tečt pa takoj na urgentno g ambulanto.....meni je tut UZ nardila v septembru k sem rekla če lahko podvozje pregleda da delamouser posted image in je rekla da to ni vključeno ampak ga bo
naredila ...sem mela lihk redni bris.....rekla je tut da ona nosečnice nikoli ne bo odslovila....

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 668
19.11.2014 20:47:30   
jabuk
Orto, super, sedaj si konec, blagor teb :)... A to si cutila brcanje, ali videla? V katerem tednu pa si sedaj?

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 669
19.11.2014 21:48:12   
p3traa
Pozdravljene user posted image

Malo me je radovednost dajala in sem morala prit pošpegat k svojim najljubšim nosečnicam :) Vesela sem, da ste vse vredu, predvsem pa vaši majhni srčki. Za tiste, ki vas še mučijo težave, pa držim pesti, da se kmalu vse uredi in da bo nosečnost v nadaljevanju potekala bp. Res je lepo prebrati kako napredujejo vaši trebuščki in predvsem tisto, kar se skriva v njih user posted image

Žal pa sem se jaz od vas poslovila. Plodek se žal več ni razvijal naprej, v petek sem idoživela nepopolni ss, čez vikend pa nato bila na urgenci, kjer so zaključili mojo zgodbo. Že more biti tako, vse se zgodi z razlogom, pa čeprav nam včasih niso razumljivi ...

Vas še zagotovo pridem kaj pošpegat user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 670
19.11.2014 22:31:44   
jabuk
p3tra moje sožalje. Pa hvala za lepe želje :)

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 671
20.11.2014 6:34:14   
ancy69
p3traa user posted image user posted image nimam besed :( vem kaj prezivljas.....tezko je.....lahko ti le recem da cas celi rane....
Verjetno res narava poskrbi da se zgodi kar je najbolje....ceprav v tistem trenutku tega ne razumemo in se sprasujemo zakaj, zakaj jaz.
Jaz sem se kar hitro spravila k sebi (zaradi hcerke, 2 leti je bila stara, cutila je mojo zalost in je bila drugacna...sem rekla da ne sme nanjo vplivati). Po treh mesecih po ss sva sla v nov boj in v treh mesecih je uspelo. Drzim pesti zate da ko bos zelela kmalu zagledas plusek.

Orto2 super za nuhalno :) vidim da imava isti pdp :) jaz jo imam jutri popoldan, koooooomaj cakam ze :)

maaaa koliko nas je junijk. Sele zdej po seznamu vidim :)

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 672
20.11.2014 9:27:37   
onjea
Živjo punce!
Res se nisem oglasila, ker enostavno ni časa (služba, mali, hiša,...). No uglavnem, samo da poročam. Prejšnji teden sem klicala g., ker mi je vse pritiskalo dol, tako kot na koncu, ko greš rodit. Na pregledu je bilo vse ok, srček še bije, mala pikica pa je zrasla tako kot mora. Nuhalno imam 2. pri Strahovi v Domžalah, komaj čakam.. Se pa nič ne obremenjujem z nosečnostjo.. Tamalega ravno tako nosim, jem vse, ...
P3traa lepo da si nas prišla pozdravit, ti pa želim, da tudi ti kmalu zagledaš plusek. Naj čas naredi svoje.
orto2 ne morem verjet, da si že čutila brce, to pa gre hitro zdej.. user posted image in zeloo sem vesela za Dgirl da ti je že malček boljše, si ne morem predstavljat kaj si doživljala (doživljaš), meni to nosečnost ni bilo nič. V prvi je bilo kar hudo, samo ne tako kot tebi.
Aja glede ultrazvokov, meni moja naredi čisto na vsakem pregledu ultrazvok.. še slikco mi je sedaj dala, ko sem šla pod "nujno". user posted image
Še jutri pa bo! Kako komaj čakam vikende!

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 673
20.11.2014 10:57:22   
Dgirl
P3traa moje sožaljeuser posted image . Upam da čim prej zagledas plus in da bo Srečno do konca.

Jaz sem dobila datum za nuhalno 18.12. Mislim da se bom šele takrat oddahnila. Ali boste vprašale za spol? Jaz bom user posted image . In pol greva kupt prvo oblekco.

Danes sem imela ponoči spet hude urice tako da sem zjutraj bruhala. Sedaj je boljše. Upam da bo. Sem pa stopila danes v 9. Teden.

Nas je že res veliko. Bo zanimivo tudi videti Kater spol bo prevladoval. To leto se mi zdi da so bili sami fantki.

(odgovor članu onjea)
Neposredna povezava do sporočila: 674
20.11.2014 11:53:20   
jabuk
Midva sva se odlocila, da bova zelela zvedeti spol potem, ko se mali rodi. Razen ce ne bo ginekolog kaj prehitro zinil :). Sem pa mnenja, da je bolje pocakati 6m za dolocitev spola, ker je takrat bolj tocno. Kolegici so naprej povedal, da bo puncka in sta se z mozem pripravila na puncko. Po 6m enkrat pa so ugotovili, da je fantek in res je. :)
Na RR strani je Kitajski koledar dolocanja spola in mi pride, da bo fantek. :)

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?