|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
3.11.2014 8:53:56   
pikapolonica19
hej punce :)

upam, da ste super. biba 88 jaz pa čez 14 dni na prvi pregled, komi čakam :))) upam da bo vse ok pri obeh :)
jaz še nisem imela nobenega izcedka, razen prozornega, mi je pa čudno, saj so se mi prejšni teden začele slabosti (rahle), ampak v petek končale in sedaj mi ni nič slabo, razen če pomislim na kakšno hrano, ki se mi je trenutno zagravžala, mi postane :)))
danes sem noseča že 8t 0d:)
želim vam lep dan, čim manj izcedkov oziroma nič izcedkov in nič slabosti :).

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 401
3.11.2014 9:01:39   
maja2014
Pozdravljene, nosečke user posted image

Držim pestke, da se vsem lepo izide...jaz sem imela v zadnjih dveh tednih med belim tokom črtico krvi, čisto malo, skorajda neopazno....sem pa sanjala, da krvavim user posted image Očitno je podzavesten strah, katerega se niti ne zavedam...pa sanjam, da bomo punčko imeli user posted image

Jaz imam ta teden prvi pregled, koooooomaj čakam user posted image

Tisto malo slabosti, kar je bilo, sicer brez bruhanja, ni več, pa tudi utrujena in zaspana nisem več tako, kot sem bila. Se pa tudi meni pozna trebušček, neverjetno user posted image Sinu bova pa povedala po pregledu user posted image

Jaz v prvi nosečnosti nisem kupovala nobenih nosečniških oblačil, zdaj pa bom kakšnp stvar kupila, ampak najbrž kar rabljeno, glede na to, da bo v uporabi le nekaj mesecev...pa ne morem se zadržat, da kakšne cotke ne kupim user posted image

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 402
3.11.2014 9:37:36   
ancibanci
Ojla punce, dolgo se nisem javila in vidim, da ste zelooo pridno klepetale, to mi je fajn, mi manjka nosečniški čvek :)
Berem, da vas je veliko z izcedki in drugimi težavami in vsem pošiljam user posted image user posted image user posted image in veliko pozitivne energije!

Sama nimam težav z izcedki, imam pa zato velike hormonske premike, res sem bila zelooo otožna zadnje tedne, na plan je privrelo ogromno enih stvari, ki so me motile, sem veliko prejokala in se smilila sama sebi. Pa se nisem mogla nikakor prepričat, da so to samo hormoni. No, ampak sem nekako šla skozi to fazo in se sestavila prejšnji teden, ko smo bili na morju. Sva se z mojim pogovorila in je svet lepši user posted image . Upam, da bodo ta nihanja sedaj počasi izzvenela. Poleg tega, sem seveda imela konstantne slabosti, ki so mi še dodatno dajale občutek, da se počutim bljak. In jih še ni čisto konec, je pa bolje.
Imam tudi kar nekaj bolečin v jajčnikih, je bil ravno čas, ko bi drugače morala imeti M in sem si razlagala to kot telovadbo jajčnikov oz. pač raztegovanje maternice. Če se poskušam spomnit 1. nosečnosti, mislim, da so bili občutki zelo podobni. Me je pa vseeno veliko bolj strah, da bi šlo kaj narobe, kot me je bilo prvič ... Preveč SS se dogaja ...

Sem že globoko v 10. tednu in imam naslednji teden že 2. pregled, 21.11. pa že nuhalno!

Imam pa tudi angiologa jutri, ker sem imela pred 4-imi leti krvni strdek v roki in moram sedaj vsako nosečnost preventivno dobivati injekcije proti strjevanju krvi. Nihče mi ne zna pojasniti, če imajo kakšen side effect in v tujini to niti ni splošna praksa, tako da še ugotavljam, kako bi se lahko temu izognila ... Vseeno sem bolj naklonjena naravnim metodam ...

Drugače pa imam že taaaak buši, kot da sem 20 tednov noseča user posted image Nemogoče je skrivat, ampak tisti, ki še ne vejo, niso še nič upali vprašat. Veliko pa jih že ve ... Včeraj sem oprala nosečniške hlače in jih pač res moram že začet nosit, drugače ne gre user posted image

Bodite lepo, čuvajte svoje bušije in poročajte, kako ste.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 403
3.11.2014 9:46:16   
maja2014
ancibanci, vem, da se z zelišči lahko rešuje glede strdkov, ampak le-ta niso priporočljiva v nosečnosti...če sem prav razumela, ne živiš v Sloveniji? Kaj pa kakšna alternativa, homeopatija, ali kaj podobnega, da se pozanimaš, kako je s tem v nosečnosti?

Jaz sem tudi po izračunu v 10. tednu...pa me skoz mika, da bi še en test naredila, ker se mi zdi, da še kar ne dojamem user posted image Najbrž se bom po prvem pregledu šele dobro začela zavedat, ko bom videla mali mehurček user posted image

(odgovor članu ancibanci)
Neposredna povezava do sporočila: 404
3.11.2014 9:53:36   
ancibanci
maja2014 sem v SLO, ampak sem raziskovala in v tujini ni te prakse, da preventivno dajejo v nosečnosti injekcije, pri nas pa so se pač tako odločili. Jaz nimam več strdka, ampak je pa v nosečnosti toliko večje tveganje za pojav le-teh, čeprav spet samo, če imaš še kakšne druge faktorje tveganja, ki pa jih jaz načeloma nimam. Takrat sem strdek dobila zaradi jemanja tabletk + dolgega letenja, saj drugih težav kasneje niso odkrili.

Povej mi še, kje boš kupovala rabljena nosečniška oblačila? Jaz bi tudi še kakšne hlače ... user posted image

< Sporočilo je popravil ancibanci -- 3.11.2014 9:57:51 >

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 405
3.11.2014 10:18:13   
maja2014
Ma nosečniška oblačila bom pogledala kar na fb-ju, je veliko skupin, kjer se prodajajo user posted image

(odgovor članu ancibanci)
Neposredna povezava do sporočila: 406
3.11.2014 10:41:49   
biba88
hej punce! za nosečniške cunce priporočam mojbutik in mojalbum...res dobiš lepo ohranjene rabljene hlače , tunike, jest sem neki že naročila
ful sem zADOVOLJNA! user posted image

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 407
3.11.2014 11:00:59   
maja2014
biba, na fb-ju je fajn, ker imaš lepo po kategorijah razporejeno, in takoj najdeš user posted image Imajo pa določene prov fajn cene; hlače 4 €, ravno tako majčke...

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 408
3.11.2014 11:02:15   
maja2014
Punce, kaj pa nosečniške želje glede hrane? user posted image Jaz v 1. nosečnosti le-teh nisem imela, edino kar mi je neznansko pasalo, še bolj kot ponavadi, pa je bila pica user posted image In tokrat je tudi tako, s tem da mi blazno diši sirov burek, krompirjeva solata, ter zelje. user posted image

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 409
3.11.2014 11:02:46   
sunprincess
Maja, daš link do skupine, bi tudi jaz malo pogledala? Sem poizkusila poiskat, pa mi ni nič pametnega ven vrglo...Bi malo pogledala,da me ne preseneti,in čez noč ne bom mogla zapeti hlač user posted image

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 410
3.11.2014 11:14:26   
maja2014
sunprincess, imaš zs user posted image

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 411
3.11.2014 11:25:39   
sunprincess
hvala :)

Drugače glede hrane je pa tako. Navadno ne jem mlečnih izdelkov, odkar sem noseča praktično živim od njih..sploh jogurt, njam. Se pa nekako izogibam mesa, ker mi ne paše pretirano. Sem pa za kosilo že dvakrat imela pire, in kisle kumare - višek kulinarikeuser posted image

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 412
3.11.2014 11:30:48   
maja2014
Hahahaha, ja, pire, pa kumarice, to tudi jaz večkrat "vtaknem" v tako kosilo, ko si drugače sploh mislila ne bi user posted image Pa pire bi vsak dan jedla...

Neposredna povezava do sporočila: 413
3.11.2014 11:40:01   
sunprincess
ja, saj se včasih sprašujem, če user posted image kaj manjka, ob moji monotoni prehrani :( Pa sem brala po netu, da je bolj pomembno kaj ješ drugi trimester,kot prvi. Upam,da je to res... Čeprav nimam slabosti (še), mi vseeno ne paše jesti vse po vrsti...Burek je bil pa tudi moja večerja včeraj user posted image (pa ga nisem jedla prej, že več kot 6 let user posted image )

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 414
3.11.2014 11:43:04   
nosečka junij
Živijo Junijke :)

Tudi jst sem v veselem pričakovanju, prvi pregled imam 12.11. tako da upam na najboljše. po mojih izračunih naj bi imela PDP 25.6.2015.
To je moja druga nosečnost, letos v mesecu juliju sem imela SS v 7 tednu nosečnosti. tako da če priznam po resnici imam vedno prisoten strah. Med prazniki sem dobila rahlo svetel rjavi tok in sem odšla k dežurnemu ginekologu, ki mi je naredil UZ. Nosečnost je v maternici, videl je rumenjaček in plod velik 2,5mm utripa pa še ni bilo, je rekel da je vrjetno prišlo do kasnejše zanositve. Sem na bolniški, tako da že nestrpno čakam na 12.11. in upam da bo vse uredu :)

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 415
3.11.2014 12:08:29   
maja2014
Ma jaz mislim, da hrana vpliva na bebiko že od samega začetka user posted image Pa saj ne ješ nič takega, kar si naštela, da bi bilo napačno user posted image

nosečka junij , dobrodošla! user posted image Ti kar lepo počivaj in se pusti razvajati, vse bo v redu user posted image

Ko že teče debata o hrani...kaj boste kuhale danes? Jaz sem imela do včeraj v mislih musako, potem so mi zapasale sarme, zdaj sem se pa odločila za krompirjevo pito user posted image user posted image Sicer le-te nisem še nikoli delala, ampak kolikor sem po netu pogledala, je lahko. S tem, da bom jaz dodala notri še popraženo slanino, pa mocarelo user posted image Joj, včasih se sama sebi smejim user posted image

(odgovor članu nosečka junij)
Neposredna povezava do sporočila: 416
3.11.2014 12:18:16   
sunprincess
JA,to ja, samo ne jem dovolj raznoliko. Ne vem,če dobi otrok dovolj od pire krompirja, jogurta, kumaric in mandarin user posted image To pa predstavlja 90%moje hrane.

Nimam pojma kaj bom kuhala. Mojega čaka v hladilniku curry, za katerega sem prepričana,da ga ne bom jedla. Kaj bom, bo pa odločitev zadnje sekunde (tako ,kot vedno)

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 417
3.11.2014 12:20:22   
Dgirl
Oooo Js sm vam tok fous da imate apetit.
Js sm ze ne vem kok casa na ingver čaju in prepecencu. Slabo mi je za znort. Dons mi niti ingver ne pomaga. user posted image zlo je tezko. Pa šele začetek 6. Tedna sm. Ne bom zdržala s tako slabostjo in prehrano.. Upam da se mi tekom tedna kj izboljša.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 418
3.11.2014 12:54:54   
maja2014
Glede raznolike prehrane je fajn, da zaužiješ še kaj drugega, ja..že takoalitako je to v redu za človeka, zdaj pa sploh. Sicer če ti gre ob kaki hrani na bruhanje, nima smisla se siliti, drugače je pa dobro, da vključiš vsakega po malo...

Tukaj sem našla članek o zeliščnih čajih...tako da, koprivo je več kot priporočljivo piti...jaz sem nama ravnokar skuhala user posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/zdravilni-caji-za-nosecnice-in-mamice-po-porodu_5566.html

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 419
3.11.2014 12:56:34   
maja2014
Dgirl, jaz sicer bruhala nisem, mi je pa ob slabosti blazno pomagala banana in kefir, ali jogurt, navaden. Pa kaj slanega za grickat.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 420
3.11.2014 14:04:05   
PozitivnaEnergija
Sunprincess ne sekiraj se, tudi jaz imam zelo "pestrer" jedilnik, tona mandarin, kakšna banana je obvezna, kruh mi paše ful, da me mine slabost, za kosilo se pa komaj pripravim da mojemu neki skuham, sama ga pa ne spravim vase žal :) mi je slabo že teden dni, prehlad me je sicer zapustil, kašelj tudi, slezov sirup in morska voda sta pomagala, še dobr k je že kar načenjal moje živčke. Se mi pa zdi da mi telo danes sporoča, da moram malo več magnezija (me malo krči dajejo, sicer zelo rahli tako da mislim da ni hujšega) vase probat vnest, manjka mi solata si jo bom danes upam privoščila. Se a bližajo dnevi, ko so se mi pri prejšnji nosečnosti začele težave, tako da upam upam upam da bo vs ok. Je pa res da sem bila prejšno nosečnost skoraj brez osečniških znakov, o slabosti ni bilo ne duha ne sluha, tko da se tolažim s tem, da kar naj mi bo slabo ;) Drugače proti slabosti pomaga vnos ogljikovih hidratov, makaroni, riž, kruh pač kar ti paše probaj ;)

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 421
3.11.2014 14:05:57   
PozitivnaEnergija
aja pa mlečnih izdekov ogromno pojem, jogurt obvezno, kakšna skuta, sir ojaaa sira kokr ga vidm ;) dons je pa prišel na vrsto sirov burek ;) njam

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 422
3.11.2014 14:08:19   
sunprincess
Haha,...no saj,potem smo tam-tam :) Ja,saj se tolažim s tem,da mali že od mene vzame kar potrebuje.

joj,še tri dni, da vidim ali bo en ali dva. Še do testa se mi ni tako vleklo user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 423
3.11.2014 14:18:50   
PozitivnaEnergija
Jaz tudi že odštevam še 16 dni do pregleda ;) Moj bi pomoje skup padu če nama povejo da sta dva ;) hihi važn da so zdravi, pol pa zarad mene če sta dva, al pa sam en ;) Firbec je pa huda zadeva ja, jaz sem komi počakala štiri dni pred izostankom M da sem šla test delat ;) Pregled se mi zdi pa še fuuuuuul deleč :P

Neposredna povezava do sporočila: 424
3.11.2014 15:31:08   
maja2014
PozitivnaEnergija, vnos ogljikovih hidratov? Meni, ko je bilo slabo, nisem smela pomisliti na le-te user posted image Tako da, je od vsake posameznice odvisno, kaj pomaga...Pa te dajejo slabosti, ki jih spremlja bruhanje?

Jaz sem ravno danes o dvojčkih brala...to bi bilo pestro, ja user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?