Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 21:39:41
|
|
|
|
LuLu
|
kaj pa oblačila, obutev, higiena, pralna sredstva, kaka karta za avtobus, vlak... ?
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 21:41:40
|
|
|
|
LuLu
|
tudi berem, da je MB nekega leta prekinil s subvencioniranjem tržnih najemnin... kako je danes nisem raziskala torej, ni glih vsaka občina dolžna to storiti, sama se odloča ali bo ali ne subv. trž. najemnine
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 21:44:51
|
|
|
|
Kerensa
|
110€ je najemnina za sobo in 40€ so stroški. Približno. Od tistih 110-ih € ti 80% plača občina. Doplačaš torej samo 22€. S stroški vred te torej soba direktno iz tvojega žepa stane 62€. Ostane ti celih 200€. Če za 4€/dan lahko jedo štirje ljudje, potem eden lahko je za pol manj. En dan malo več, en dan malo manj - ampak kakorkoli obrneš, je za 100€/mesec lahko vsak dan sit. 100€ mu pa še ostane. Urbana (mesečna) se za prejemnike DSP plača samo polovično. Torej prevoz ni niti 20€ za cel mesec. Oblačil in obutve pač ne kupuješ vsak mesec - ko pa jo, jo pa kupuješ v second hand shopih ali na bolšjaku, kjer so začetne cene 1€. Čistil za eno najeto sobo ne potrebuješ ravno toliko, da bi bila cenovno omembe vredna (en Domestos in en Pril imaš za cel mesec, pa oboje skupaj stane 5€ - če kupiš trgovinske znamke, pa še pol manj). Enako je s praškom in mehčalcem. Anything else?
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 21:47:08
|
|
|
|
Kerensa
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu tudi berem, da je MB nekega leta prekinil s subvencioniranjem tržnih najemnin... kako je danes nisem raziskala torej, ni glih vsaka občina dolžna to storiti, sama se odloča ali bo ali ne subv. trž. najemnine Vlogo za subvencijo najemnine oddaš na pristojnem CSD-ju. Če ustrezaš pogojem, ti jo odobrijo. Če ti jo odobrijo, ti subvencije ne izplačuje ministrstvo, ampak tvoja občina. Ministrstvo občini naloži izplačilo. Tak je pač zakon. Še nisem slišala za primer, da bi občina zavrnila izplačilo subvencije, naložene s strani ministrstva, z razlogom "nimamo denarja" ali pa celo "ne, mi pa tega ne bomo".
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 22:03:17
|
|
|
|
LuLu
|
"Pristojni občinski organ lahko v skladu z občinskim stanovanjskim programom dodeli subvencijo po tem členu tudi najemniku v tržnem stanovanju." ma prej sem brala za Mb, ne najdem linka... mislim, da je bilo leta 2008 preklicano subv. hvala, ne zanima me več nič Tak sem hotela samo prebrati, kako boš razdelila denar
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 22:04:44
|
|
|
|
Kerensa
|
Od leta 2012 je nov zakon, ki velja za celo državo. In v tem zakonu je zapisano tudi subvencioniranje tržnih najemnin.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 22:08:25
|
|
|
|
LuLu
|
mi daš prosim link? Mene google meče na zakon iz 2003 leta
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 22:10:22
|
|
|
|
Kerensa
|
Na spletni strani od ministrstva (MDDSZ) imaš kompletno vse.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 22:21:35
|
|
|
|
LuLu
|
ja, lahko zaprosiš, če si se prijavil na razpis oz. ga več kot 1 leto ni bilo nikjer pa nisem prebrala, da v drugi občini NE smejo financirat, da pa grem vse seje MB občine brat, pa mi ni... sem mislila, da bo lažje najti odgovore
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 13.8.2014 22:48:31
|
|
|
|
Kerensa
|
Zakon, ki si ga prebrala, velja za CELO Slovenijo. Torej za VSE občine.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 1:24:02
|
|
|
|
RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Pa v bistvu pozabljam... vsem, ki imajo DSP, občina plača 80% najemnine (četudi so v tržnem najemu)... če živiš v najemnem stanovanju v občini stalnega bivanja...če si v drugi občini, ne prispeva nič Če imaš najemno pogodbo in v najetem stanovanju prijavljeno vsaj začasno bivališče, potem dobiš subvencijo. Ministrstvo (MDDSZ) z odobreno odločbo občini naloži to plačilo. Velja za celo Slovenijo. Je pa res, da moraš vlogo za subvencijo oddati na CSD-ju, kjer imaš stalno bivališče. pri nas začasno ni dovolj, ti povem iz prve roke, ker si je moja najemnica morala urediti stalno v naši občini. torej zakon ne velja isto
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 7:28:23
|
|
|
|
mateyka
|
fajn vas je brat. takih obskurnih podatkov še na kavi v getu ne zveš.. me spominja na kak geek čvek kjer se pogovarjajo kako en procesor boljš dela k un, ki ma tri čipe manj.
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 8:14:26
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Načeloma je čisto preprosto. Sobo s stroški dobiš že za 150€. Za 4€ na dan (ostane ti 120€ za 30 dni) pa jaz lahko skuham kosilo za 4 ljudi, ne samo za enega. Saj vem, da se da preživeti s precej malo denarja in hrane, če je treba. Samo praviloma ljudje jedo več kot en obrok na dan.
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 8:32:38
|
|
|
|
Kerensa
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Načeloma je čisto preprosto. Sobo s stroški dobiš že za 150€. Za 4€ na dan (ostane ti 120€ za 30 dni) pa jaz lahko skuham kosilo za 4 ljudi, ne samo za enega. Saj vem, da se da preživeti s precej malo denarja in hrane, če je treba. Samo praviloma ljudje jedo več kot en obrok na dan. Če štirje ljudje lahko jedo kosilo, ki je narejeno iz štirih eurov, potem en človek za te 4€ dobi zajtrk, kosilo in večerjo.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 16:33:22
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka fajn vas je brat. takih obskurnih podatkov še na kavi v getu ne zveš.. me spominja na kak geek čvek kjer se pogovarjajo kako en procesor boljš dela k un, ki ma tri čipe manj.
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 16:34:03
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Načeloma je čisto preprosto. Sobo s stroški dobiš že za 150€. Za 4€ na dan (ostane ti 120€ za 30 dni) pa jaz lahko skuham kosilo za 4 ljudi, ne samo za enega. Saj vem, da se da preživeti s precej malo denarja in hrane, če je treba. Samo praviloma ljudje jedo več kot en obrok na dan. ja, hvala... sem študirala, da ji moram postavit še to vprašanje... koliko obrokov dobi za družino za 4 €
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 19:23:43
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Načeloma je čisto preprosto. Sobo s stroški dobiš že za 150€. Za 4€ na dan (ostane ti 120€ za 30 dni) pa jaz lahko skuham kosilo za 4 ljudi, ne samo za enega. Saj vem, da se da preživeti s precej malo denarja in hrane, če je treba. Samo praviloma ljudje jedo več kot en obrok na dan. ja, hvala... sem študirala, da ji moram postavit še to vprašanje... koliko obrokov dobi za družino za 4 € A ste pri računici upoštevale otroški dodatek.....? ker že govorite o družini......
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 19:43:23
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Načeloma je čisto preprosto. Sobo s stroški dobiš že za 150€. Za 4€ na dan (ostane ti 120€ za 30 dni) pa jaz lahko skuham kosilo za 4 ljudi, ne samo za enega. Saj vem, da se da preživeti s precej malo denarja in hrane, če je treba. Samo praviloma ljudje jedo več kot en obrok na dan. ja, hvala... sem študirala, da ji moram postavit še to vprašanje... koliko obrokov dobi za družino za 4 € A ste pri računici upoštevale otroški dodatek.....? ker že govorite o družini...... jaz ga nisem ... jaz pišem o DSP ene odrasle osebe...
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 20:52:34
|
|
|
|
petea
|
mi je zanimivo, da se večina teme vrti glede tega, kaj lahko (brezplačno) dobijo prejemniki DSP in veliko manj glede tega, kaj lahko sami storijo, da si olajšajo svoje življenje
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 14.8.2014 21:16:04
|
|
|
|
liliana
|
Razen ene, izgleda še nobena ni bila prejemnica DSP v Sloveniji....je pa Kerensa v detajle napisala ravno to, kako si lahko olajšajo prejemniki DSP svoje življenje.....Karitas, Rdeči križ, poceni čistila, poceni živila, subvencija najemnine in seveda šparanje na vseh frontah...... Verjetno, če ostaneš z danes na jutri brezposeln, moraš marsikaj pri sebi spremeniti, da si olajšaš življenje.....pa četudi gre za nekaj mesečno, "prehodno" brezposelnost......
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 15.8.2014 12:02:47
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Karitas, Rdeči križ, poceni čistila, poceni živila, subvencija najemnine in seveda šparanje na vseh frontah...... to so še vedno področja, kje stvari/denar dobiti, ne pa zaslužiti ... pred časom sem govorila z eno kmetico z uspešnim in znanim kmečkim turizmom; rekla je, da se še nikoli ni zgodilo, da bi npr. kakšna brezposelna ženska potrkala pri njih na vrata in vprašala, če potrebujejo gospodinjsko ali drugo pomoč pri hiši, v zameno za hrano ali tudi kaj denarja pravzaprav, ko sedaj to pišem in razmišljam, še za nobenega kmetovalca, iz kroga mojih bližnjih ali znancev, ne vem, da bi kdo pri njih iskal kakršnokoli delo, da bi si vsaj malo olajšali življenje pa ne mislim s tem kakšna težka oz. težaška dela, kot bi bilo vihtenje krampa v kamen, ampak enostavna, lahka pomožna dela, za katera pogosto zmanjka kakšen par rok pri hiši
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 15.8.2014 14:35:49
|
|
|
|
koala
|
Kerensa za 4 eure na dan jejo 4 ljudje??? Kaj pa?
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 15.8.2014 16:18:11
|
|
|
|
mateyka
|
vem da je ronja nekaj let nazaj pisala kako podobno poceni pridejo skoz z zajtrkom za manj kot evro - npr. spomnim se, da je omenjala ena jabolka ki so znižana, ker so mal gnila v trgovni in iz tega so mel čežano za zajtrk (pa ajdovo kašo al neki tazga), pa še kake fore je pisala - recimo da sama dela testenine in to te potem pride strošek moka in jajca in maš za ful časa, pa da nikol ne pije kavic/pijačk zunaj, ker to tud nanese kot strošek.. pa recimo oni skor ne kupujejo oblačil, ker sama šiva (ma overlock mašino in dela vse spodnje perilo iz starih majic, ki bi jih drugače drugi zavrgli). 90% oblek je dobila in ne kupila, pa hm, sej je še ful stvari, ki jih tko prišpara in je govorila o tem, sam se zdajle z vrha glave ne spomnim.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?