|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
31.5.2014 9:47:57   
Bett
Punce men se zdi, da se mi je zadnjem tednu 5 kil špeha obeslo na rit in bedre. Joj kak sovrazim to pri nosečnosti, ko ješ čist normalno, pa se ti špeh kar nabira. V prvi sem se tudi največ zredila v drugi tretjini, moram pa se preverit koliko sem bila težja na polovici. Na koncu sem imela 10 kil več.

To, da se sportni del ne poleže čist pa itak ni panike. Naši čmrli bojo sigurno v košarah vsaj do marca, aprila potem pa itak to ni več tako pomembno.

(odgovor članu buckolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
31.5.2014 11:43:59   
lila5
Jojjj Bett, hvala enako, največ me je čez rit, se mi zdi, je pa tudi trebuh zdaj precej opazen....

Kaj zdej vse že veste spol??? Jaz nestrpno čakam 11.6. user posted image , še vedno mislim, da je fant, čeprav mi jih je enih par punčko napovedalo...... Sem gledala knjižico iz prejšnje nosečnosti, sem imela morfologijo v 26.tednu šele user posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
31.5.2014 14:58:58   
Bett
Evo preverila podatke iz prve materinske...v 22tednu, ko sem imela morfologijo, sem bila 6 kil težja user posted image . Potem sem še kar na dobri poti, ampak tale špehek mi gre pa res na živce user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
31.5.2014 16:24:16   
vesica
Ema_27 pomoje tudi čutiš gibe otročka,ker jaz tudi tako večkrat čutim ali ležim ali stojim kakrkoli včasih kot svoj utrip kot da mi malo živc zadnje čase pa malo več in bolj konkretno čutim gibe - je pa vse enkrat tako drugič tako - prejšni teden je moj dal roko gor in se kar začudil kako se koboca najina pike noter user posted image

Mi imamo morfologijo točno v 24.tednu za spol nebomo vprašali,ker partner ne želi ampak sem skoraj prepričana da je fantek. Ne verjamem kar mi drugi pravijo ampak vsak,ki me vidi mi pove da naj bi bil fantek ker sem ostala prav ista nič videt razen tiste ene bunkice, ki mi štrli ven zdaj že kar konkretno user posted image

(odgovor članu buckolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
31.5.2014 16:49:57   
peregrina
Jaz sem po tehtnici sodeč v zadnje tednu prišla na svojo prednosečnostno težo, ampak po hlačah sodeč bi rekla, da sem spet shujšala - očitno imam obratne probleme kot ve. Mislim, da si bom morala omisliti pas za hlače, ker mi kar padejo dol. user posted image

Trebušček je pa vedno večji. In jaz vedno bolj ponosna nanjuser posted image

Nekaj mi povejte - a sam jaz vidim po trgovinah same temne oblekce za letošnje poletje, al je to res trend? Sva povabljena na eno slavje, pa sem mislila imeti kar eno staro oblekco (2x nošena), ker se mi je zdelo, da mi bo še prav takrat. Ja, malo morgen. Včeraj sem jo probala gor, pa sem jo komaj zapela. Do slavja je pa še cel mesec. Sem pa res optimistična.

No, danes sem šla malo gledati po trgovinah, pa je sama srednja žalost.

Naše dete vedno bolj opazno oznanja svojo navzočnost. Zdaj že lahko z gotovostjo rečem, da je to to, saj se ti občutki (metuljčki, mehurčki, trkanje ... kakorkoli že rečejo temu) ponavljajo vsakodnevno. In pred tem jih definitivno ni bilo.

Za spol tudi midva nimava namena vprašati (upam le da ne bo gin. prehitro bleknilauser posted image ).

Še to mi povejte. Kakšno težo še lahko dvigujem in prenašam naokoli. Jaz se kar bojim prijeti nečake v roke, ko nikol ne vem a je to ok ali ne. Potem me pa vsi čudno gledajo (z nečaki na čelu). Sej starejših itak ne, leto in pol staremu otroku (je bolj med zalitimiuser posted image ) pa nekak ne morem razložit, da ga ne morem dvignit zaradi dojenčka v trebuhu.
A delam paniko za brezveze.

Še par dni pa bo na polovici. Kar ne dojamem, kako čas beži.
Uživajte s svojimi trebuščkiuser posted image

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
1.6.2014 23:38:42   
GdčMiš
Zdravo bodoče mamice! :)
Jaz se vam pridružujem šele zdaj, čeprav vas že cel teden berem :) Ste kar pridno tipkale in klepetale. ;) Sem prvič noseča, pdp pa imam 2. 10! Komaj čakam! :) Kako ste? Ste že imele morfologijo? Jaz se imela v dveh tednih dve, ker so me poslali na dodaten pregled na diagnostičen UZ v porodnišnico, ker moja ginekologinja ni videla obeh prekatov srca. Groza. Ampak, je bilo vse super in oh in sploh user posted image Nama je pa na prvi morfo rekla, da pričakujeva fantka, na drugo pa da deklico user posted image Kam je šel lulček? :) :) Zanima me, če je še kdo iz Mb? Moja, sicer prva in edina izkušnja, z Mb porodnišnico je bila odlična, čeprav sem na forumih prebrala samo grozo in strah. No, se vam še kaj oglasim, uživajte v juniju! :)

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
2.6.2014 11:50:58   
lollypop
peregrina: jaz dvigujem normalno, ne pretiravam sicer, ampak našo 2,5 letnico recimo dvignem v naročje, pa ima 15 kg user posted image  vrečke iz trgovine pa taka vsakdanja bremena čist normalno.. ne bi pa šla ravno vreče cementa dvignit user posted image  

voziček: še dobro da ga že imamo.. sploh si ne predstavljam, da bi morala še enkrat čez vso to znanost okoli vozičkov user posted image  mi smo zadovoljni za Jane, tak fajn terenec, da lahko povsod pridemo.. se pa tudi ne poleže čisto, ampak saj so prve mesece tako v košari.. jaz sem obe imela dobrih 5 mesecev v košari

Carpe diem

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
2.6.2014 13:17:05   
GdčMiš
Helou. Jaz dvigujem majhne teže čisto normalno, tudi nečaka dvignem iz posteljice, pač bolj uporabim kolena in manj trebuh :) Če mi je pa kaj pre težko mi pa itak telo samo pove. Mi pa moj lubek ne dovoli preveč dvigovat in nosit, npr. vrečk s trgovine, mi je prav fino :) Imava že voziček, vzela sva pa rabljenega, ker so cene novih ... ojojojoj :) in sicer Implast bolder. Zdej ko ga vozim po stanovanju mi je super, kako bo zuni bomo pa vidli ;) Ima pa napihljiva kolesa, amortizerje tako da s tega vidika mora bit ena a :) A Vitti še dodaja v fb skupino? Lep pozdrav vsem nosečkam srečkam ;)

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
3.6.2014 17:23:04   
relativna
Midva očitno vseeno ne bova imela tamalega, ampak tamalo user posted image Je bil kar mini šok, ker smo bili vsi prepričani, da bo fantek, ampak se je včeraj na morfologiji pokazala orng žemljica (se ne da sfalit user posted image ). Uglavnem, že gledam vse tiste luštne oblekce, čeprav bom zaenkrat še vedno vse v nevtralnem območju nakupla user posted image
Sicer pa je s pupo vse vredu, full se nežno premika user posted image Težka je 400g, kar je baje čisto vredu. Pa bilo je pravo presenečenje, ker so imeli tudi 3D ultrazvok. Tako da imam zdaj slikco obrazka moje princese in je prečudovita user posted image

Sem pa rahlo slabokrvna, tako da imam zdaj doma zalogo Legoferja. Zaenkrat sem s kilogrami na +3kg (21t5d). Dobila sem jih pa zgolj v trebuh in nekaj malega v joške (čisto premalo user posted image ). Tako da sem kamot zadnjič kupila hlače št. 34 (imajo pas na elastiko, da ne moti bušija). Bo pa zdaj najbrž naval, ker sem lačna skoz user posted image

Z iskanjem oblek sem imela pa tudi jaz probleme. Ker sem birmanska botra in morem biti malce bolj svečano oblečena in ker so moje noge še vedno cele v izpuščajih od alergije, je bila to cela misija. Sva obrnila cel BTC in nisva nič našla, tako da se je dan končal z jokom (jao, ti hormoni user posted image ). No, na koncu mi je vseeno ratalo najdit eno ljubko dolgo obleko v Bershki user posted image

Proti strijam sem kupila Eucerin negovalno olje (edino, ki ga lahko na moj dermatitis sploh uporabljam za strije). Sicer se pa itak morem vsak dan namazat s kremo, ki vsebuje olivno olje, drugače koža kar leti z mene user posted image

V šolo za starše bova šla očitno šele avgusta. Julija se bo renoviralo stanovanje in se nama pomoje ne bo dalo še s tem ukvarjat user posted image

Me pa zanima, kako zgledajo ti lažni popadki. A to ti obvezno otrdi trebuh? Namreč že nekaj dni me dajejo krči v maternici kot pri menstruaciji. A je to to?

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
4.6.2014 8:28:38   
Anonimen
Jaz jih cutim kot otrdevanje, tudi v prvi sem jih tako. Kasnej proti koncu se bolecine v krizu.

Ene parkrat zacutim krce kot pri M, takrat pa je vecno prebava kriva. Zaprta ali pa me pozene. Zadnjic sem se v takih krcih zbudila, hkrati mi je tudi trebuh cist otrdel, po 1 minuti predihavanja, mi je se ornk slabo ratalo. Letela na wc, opravila potrebo in se je vse umirilo.

(odgovor članu relativna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1235
4.6.2014 9:29:11   
Anonimen

Punce mene zanima kdaj boste šle na porodniško ?Moje počutije je ok včas če kaj takega jem me muči zgaga.Jaz imam še kar viden trebuh kar že vsi opazijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1236
4.6.2014 11:56:18   
lila5
Helllouuuu!

Jaa, meni se pa tudi trebuh kar pozna, moram rečt user posted image

Jaz delam še ta cel mesec , s 1.7. grem pa na bolniško in potem porodniško. Počutje je tudi ok, samo bi bla rada malo doma, pa da se malo več gibljem, pa počivam, ko lahko....

Še en teden do morfologijeeeee user posted image Je tam res ziher spol, ki ti ga G pove, če se seveda dobro vidi?
Jaz sem v 23.tednu...Pa ve?
Lp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
4.6.2014 13:34:51   
GdčMiš
Spol na morfologiji je bolj ziher kot na nuhalni, ampak tudi tega ni za jemat za 100 %. Meni so na prvi morfologiji rekli, da pričakujem fantka, na drugi pa deklico. Jutri grem pa na 3d/4d, da KONČNO vidim, kaj bo :) Ker smo že čisto zmedeni :))

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
4.6.2014 14:02:49   
lila5
GdčMiš, in kakšen je tvoj občutek glede spola? user posted image
Obvezno javi jutri kaj pravijo user posted image

(odgovor članu GdčMiš)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
4.6.2014 14:19:47   
GdčMiš
Jaz mislim, da bo deklica :) Zato sem prvič, ko so rekli fantek, skorej padla z mize user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
4.6.2014 14:34:04   
lila5
ahahahahhahahaha, si smešna user posted image Na začetku leta je kazalo, da bojo kar fantki prevladali letos, se mi pa zdi, da je veliko punčk vseeno.....

(odgovor članu GdčMiš)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
4.6.2014 14:41:55   
lafe
A mogoče katera ve kaj bi lahko bilo to,in sicer sem malo prej na hlackah opazila kar zajetno količino prozorne lepljive sluzi,kot kakšen smrkelj.Da ni kakšna plodovnica?ali se da v lekarni dobit tester za odtekanje plodovnice kr za urgenco se mi glih ne zdi d je za it kr drugac se dobr počutim,me nič ne boli

(odgovor članu GdčMiš)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
4.6.2014 15:11:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lafe

A mogoče katera ve kaj bi lahko bilo to,in sicer sem malo prej na hlackah opazila kar zajetno količino prozorne lepljive sluzi,kot kakšen smrkelj.Da ni kakšna plodovnica?ali se da v lekarni dobit tester za odtekanje plodovnice kr za urgenco se mi glih ne zdi d je za it kr drugac se dobr počutim,me nič ne boli

Plodovnica se obnavlja z zadostno tekočino(2,5-4L) in strogim počivanjem .Si prepričana da gre za odtekanje plodovnice?mogoče ti uhaja urin ali imaš kakšen izcedek...

(odgovor članu lafe)
  Neposredna povezava do sporočila: 1243
4.6.2014 15:21:27   
lafe
Nisem prepričana kaj je bilo,sedaj ni vec tega,ampak pomislila sem če je mogoče plodovnica,pa če majo kake testerje za to v lekarni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
4.6.2014 15:34:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lafe

Nisem prepričana kaj je bilo,sedaj ni vec tega,ampak pomislila sem če je mogoče plodovnica,pa če majo kake testerje za to v lekarni

testerje se dobijo ja ..drugač pa plodovnica odteka po malem in skos malo opazuj pa če bo še teklo pejt kar k ginekologu se pokazat ali pa na urgenco in od tam itak te bojo poslali v P.

(odgovor članu lafe)
  Neposredna povezava do sporočila: 1245
4.6.2014 15:52:29   
Bett
Mogoče pokliči k ginekologu in vprašaj. Ampak če je sluz, potem verjetno ni plodovnica. Čep pa verjetno tudi še ni. Pa če je samo sluz brez krvi, verjetno ni vzroka za paniko. Če si imela spolne odnose je mogoče vzrok tu.

Na porodniško bom šla tako kot je po zakonu, 28 dni pred PDP, je pa res, da sem zaposlena pri možu in ne delam vsak dan 8 ur, ampak čisto odvisno od dela. Tako da bom v bistvu delala vse dokler ne bom šla rodit user posted image . V prvi nosečnosti, ko sem bila še zaposlena drugje, pa sem pred porodniško pokoristila ves dopust, ki sem ga še imela, tako da sem nehala delati skoraj 2 meseca pred pdp.

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
4.6.2014 17:06:24   
Anonimen
Jaz tudi mislim, da ni plodovnica. Od 20 tedna naprej je znacilen povecan izcedek, ki se lahko proti koncu se povecuje. Dokler ni obarvan, rumen, zelen, rjav, krvav.... Ni panike.

(odgovor članu Bett)
  Neposredna povezava do sporočila: 1247
4.6.2014 19:15:28   
relativna
Meni se je tudi danes zdelo, da mi teče plodovnica. Sem imela mokre spodnjice in me je čisto prestrašilo. No, zdaj je že "vredu" oz. mi nič ne teče, tisti izcedek pa se je zdaj obarval belo.
Malo sem panična, ker me zadnje dni non stop dajejo krči v maternici. Sem si šla danes po magnesol, upam, da bo pomagalo.
Aja, tale tester za plodovnico ... kje točno se ga da kupit? Ker v lekarnah ga očitno nimajo.

No, moj trebuh je tako velik, da me ne sprašujejo več: "A si noseča?", ampak: "Kdaj imaš rok?" user posted image
Mi pa full ni jasno, kako ljudje dejansko mislijo, da lahko kar božajo trebuh user posted image Sicer se ponavadi to zgodi tako na hitro, da v šoku sploh ne uspem nič izjavit, ampak se mi je to že parkrat zgodilo. A ima še katera probleme s takšnim obnašanjem? Kaj takrat reči, da ne izpadeš ravno tečnoba?

Jaz napovedanega spola ne bom vzela 100%, čeprav se res lepo vidi (imam še fotko za potrdilo user posted image ). Vseeno ne bi rada fantka v roza pajacu iz porodnišnice vzela user posted image Tako da še vedno vztrajam pri nevtralnih barvah za voziček, sobico in oblačila. Itak se bom lahko nad oblačili izživljala po porodu user posted image

Na porodniško bom šla pa z julijem, če naredim vse izpite user posted image Nah, sem kar srečna, da se s tem tednom končajo predavanja in da grem samo še parkrat na faks. Tudi če bom imela še kaj avgusta, bom pomoje še dovolj fit, da ne bo problema user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
4.6.2014 19:27:51   
peregrina
Tudi meni zadnji teden non-stop otrdeva trebuh.
V nedeljo me je v sp. delu trebuha precej bolelo, enako v ponedeljek dopoldan (prav kot kakšni močni menstrualni krči, ostra bolečina, v takih sunkih). Sem bila že zelo zelo zaskrbljena.
Sem pa imela v pon. morfologijo in sem pač počakala na pregled. Ko sem gin. omenila bolečine, ni nič kaj dala vtisa da me je sploh slišala, kakega nasveta od nje pa tudi nisem dobila.

Smo videli našo malo detece, spet po dolgem času. In tokrat sem bila tako vesela, ko sem videla kako je živahen.

Jaz sem si bolečine razložila kot rast maternice (to šele potem, ko sem se umirila, prej sem bila že tako na koncu z živci, da me je že vse bolelo). Očitno pa že mora malo boletuser posted image

Kako pogosto otrdevanje trebuha je pa še normalno oz. ni nevarno za otroka?
V zadnjem tednu ko moram v službi malo bolj telovaditi mi od 13.oo naprej kar naprej otrdeva trebuh. Malo me že skrbi, da ne preveč obremenjujem trebuha.

Porodniška ... najbrž bom šla točno po roku, tako kot je zakonsko določeno, prej planiram še 10 dni dopusta. Upam, da bo šlo do takrat. Ta vožnja me utruja na polno.

Božanje trebuščka ... ja men se je to zgodilo enkrat ... pa sem bila tud en mal šokirana ... Ajd da to naredi prijateljica, kolegica ... Nekdo s katerim se srečuješ vsak dan ... To mi je ok. Ko pa kr ene gospe (ki me bežno poznajo) pridejo in začnejo božati ... Mah, sej rečem nič ... najbolj prijetno mi pa tud ni, no.

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
4.6.2014 22:01:08   
GdčMiš
Tele bolečine v spodnjem delu trebuha mi je ginekologinja razložila tako: da se zaradi teže v maternici raztegujejo vezi, ki držijo maternico pripeto na telo. Rekla je, da si lahko predstavljam, kot da je maternica na telo pripeta na telo z dvema elastikama in se te zaradi teže raztegujejo. Priporoča več počitka čez dan, kar ubistvu pomeni, da se je treba vsake tolko ustavit in se malo usedit :) in magnesol.

Pri spolu je najbl zanimivo to,da sta mi morfo delala dva različna ginekologa. Oba sta rekla,da sta za spol sigurna user posted image Lušno, ne? :)

Joooj, božanje trebušča ... takim tetam z ulice je treba kar nazaj trebuh pobožat, v smislu ti meni, jaz tebi. A si predstavljate reakcijo? user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Noseča med božičnimi prazniki: 5 prednosti
Saj veste, da imajo nosečnice zelo občutljiv okus za hrano? No, med prazniki to seveda pomeni, da boste ob vseh tistih s...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?